"Η Τριλογία της Απόκλισης" μόλις επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός!!!


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!




Σήμερα επανεκδόθηκε "H  Τριλογία της Απόκλισης"!!! Ναι, και τα τρία. Θα σας δώσω όλες τις περιλήψεις και τα εξώφυλλα αμέσως τώρα αλλά θα κάνω ποιο πριν μια παρένθεση. Μπορεί να έχω ήδη τα βιβλία από τις Εκδόσεις Πλατύπους αλλά θα ξαναπάρω τα δυο βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτό θα το κάνω γιατί έχουν βάλει να εξώφυλλα της ταινίας. Τα οποία είναι υπέροχα και σαν γνήσια Fangirl έχω την ανάγκη να υπάρχον στην βιβλιοθήκη μου. Αφού ξεκαθαρίστηκε αυτό μπορούμε να πάμε να τα δούμε…


"Απόκλιση" (Βιβλίο 1ο από 3α) της Veronica Roth:




Περίληψη από το οπιθόφυλλο του βιβλίου:
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΟΥ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ 


Στο δυστοπικό Σικάγο της Μπίατρις Πράιορ, η κοινωνία είναι χωρισμένη σε πέντε φατρίες, καθεμία από τις οποίες είναι αφοσιωμένη στην καλλιέργεια μια συγκεκριμένης αρετής – της Ειλικρίνειας, της Αυταπάρνησης, της Γενναιότητας, της Ομόνοιας και της Πολυμάθειας. Μια καθορισμένη μέρα κάθε χρόνο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τα δεκαέξι χρόνια τους πρέπει να επιλέξουν τη φατρία στην οποία θα αφιερώσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Για την Μπίατρις το δίλημμα είναι αν θα παραμείνει με την οικογένειά της ή αν θα διαλέξει αυτό που είναι πραγματικά. Και παίρνει μια απόφαση που θα καταπλήξει τους πάντες, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό. 
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής μύησης που ακολουθεί, η Μπίατρις αλλάζει το όνομά της σε Τρις και προσπαθεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της και πού ακριβώς θα μπορέσει να χωρέσει στη νέα ζωή της μια ρομαντική σχέση με ένα αγόρι που άλλοτε την εξοργίζει και άλλοτε τη σαγηνεύει. Επιπλέον, η Τρις έχει ένα μυστικό, που κρύβει απ’ όλους γιατί μπορεί να αποβεί θανάσιμο. Και καθώς ανακαλύπτει μια διαμάχη που γιγαντώνεται και απειλεί να καταστρέψει τον φαινομενικά τέλειο κόσμο της, μαθαίνει ότι το μυστικό της μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει αυτούς που αγαπά ή… να την καταστρέψει…





"Ανταρσία" (Βιβλίο 2ο από 3α) της Veronica Roth:




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ 
ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 
ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ 
ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ 


Μια επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει ή να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει τις συνέπειές της και, καθώς αναστάτωση επικρατεί στις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει όσους αγαπά και τον εαυτό της, ενώ μέσα της παλεύει ανάμεσα στον πόνο και τη συγχώρεση, στην ταυτότητα και την αφοσίωση, στο καθήκον και τον έρωτα. 
Η ημέρα μύησης της Τρις θα έπρεπε να ήταν ημέρα γιορτής και νίκης για τη φατρία της∙ κατέληξε όμως σε τραγωδία. Ο πόλεμος είναι προ των πυλών, καθώς η διαμάχη των φατριών εντείνεται. Και σε καιρό πολέμου αποκαλύπτονται μυστικά και οι επιλογές γίνονται αμετάκλητες. Η Τρις, έρμαιο των ενοχών της, των νέων ανακαλύψεων και των σχέσεων που συνεχώς μεταβάλλονται, πρέπει να υιοθετήσει απόλυτα την Απόκλισή της, ακόμη κι αν δεν ξέρει τι μπορεί να χάσει. 




"Αφοσίωση" (Βιβλίο 3ο από 3α) της Veronica Roth:




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ 
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ 


Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία πίστευε κάποτε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει – έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξουσία και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Έτσι, όταν της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο πέρα από τα ήδη γνωστά όρια, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από τον φράχτη να μπορέσει να ζήσει μια νέα, απλή ζωή μαζί με τον Τομπάιας, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις. Όμως η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από εκείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις δεν έχουν πλέον νόημα και εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να αγωνιστεί για να καταλάβει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και του εαυτού της, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.  


Κριτική για το βιβλίο: http://booksfrien.blogspot.gr/2014/08/3-3-veronica-roth.html


Σχόλια

  1. Τρομερη σειρα βιβλια αν και δεν εχω κατεφερει να την τελιωσω :) εχω δει την πρωτη ταινια και ανυπομωνω για την δευτερη σε λιγες μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      "Η Τριλογίας της Απόκλισης" είναι απίθανη!!! Μια από τις καλύτερες σειρές βιβλίων που έχω διαβάσει!!! <3 Και εγώ ανυπομονώ απίστευτα για την ταινία. Φαίνεται καταπληκτική όπως και η πρώτη!!! ;)

      Διαγραφή
  2. ειδα την ταινια και ενθουσιαστηκα.θελω να ξεκινησω πολυ τη σειρα βιβλιων αλλα την θελω με τα κλασσικα εξωφυλλα.οι νεες εκδοσεις κυκλοφορουν μονο με το κινηματογραφικο εξωφυλλο ή καλυπτει το κλασσικο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Λοιπόν, επειδή είδα από κοντά τα νεα βιβλία μπορώ να σου πως ότι:
      Τα νεα εξώφυλλα καλύπτουν τα παλιά!!! Άρα αν θες βγάζεις το πλαστικό και μένεις με τα παλιά εξώφυλλα!!! Εγώ τώρα θα πάρω τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς ξανα για τα εξώφυλλα των ταινιών. Θέλω να νιώθω "πλήρης"!!!

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ.σε καταλαβαινω απολυτα.εχω κανει το αντιστοιχο με τα vampire diaries αλλα δυστυχως δεν ειχα την επιλογη με την τριλογια 'λυκοφως' και εχω δυο με κινηματογραφικα και δυο με κλασσικα πραγμα που με εκνευριζε πολυ καποτε.το εχω ξεπερασει πλεον.ειναι καλο που βγαινουν και με τα δυο!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όντως!!! Είναι πολύ καλό που βγαίνουν με δυο διαφορετικούς τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο αφήνουν περιθώρια στον αναγνώστη να πλέξει αυτό που προτιμά!!! <3

      Διαγραφή
    4. Παιδια τα καινουρια εξωφυλλα ειναι υπεροχα αλλα το θεμα ειναι το περιεχομενο. Δεν μπορεισ να αγαπησεις ενα βιβλιο απλως και μονο επειδη εχει πολυ ωραιο εξωφυλλο. Αν το βιβλιο ειναι μαπα από μονο του δε σωζεται με τπτ... Αλλα αν ειναι ενα ΥΠΕΡΟΧΟ βιβλιο δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ οσο χαλια κι αν ειναι το εξωφυλλο του... (αν και παιζει καποιο ρολο, ιδιαιτερα οταν καποιος δεν εχει διαβασει ακομα το βιβλιο.. για να λεμε και του στραβου το δικιο...)

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Κλειώ Αλιφιερη,
      Ακριβώς!!! Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ. Αλλά η αλήθεια να λέγεται, πως αν το βιβλίο είναι και υπέροχο και έχει ένα πολύ αξιόλογο εξώφυλλο τότε ο αναγνώστης του 21ου αιώνα είναι ποιο εύκολο να το πάρει. Γιατί δυστυχώς πολλοί διαλέγουν και παίρνουν βιβλία για τα εξώφυλλα τους.

      Διαγραφή
  3. Μηπως ξερεις αν εχουν διαφορα αυτα τα βιβλια με αυτα απο τις εκδοσεις πλατυπους σε κατι αλλο εκτος απο το εξωφυλλο;:')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή xxQueenOfDisasterx x,
      Δεν καμία διαφορά στο εσωτερικό. Απλά στα πρώτα δυο έχει ως πλαστικό εξώφυλλο τα εξώφυλλα της ταινίας και από μέσα το παλιό!!! <3

      Διαγραφή
  4. να κάνω μια χαζή ερώτηση? έκλεισαν οι εκδόσεις πλατυπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Ναι κλείνουν. Δυστυχώς. Αλλά πρώτα θα τελειώσουν όλες τις σειρές που άφησαν στην μέση. Ή έτσι είπαν τουλάχιστον. Είναι πολύ κρίμα πάντως Γιατί θέλω να πάρω το "Σώμα" και δεν μπορώ. Έχει εξαντληθεί και δεν θα επανακυκλοφορήσει. Και για αυτό "Η Τριλογία της Απόκλισης" επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

      Διαγραφή
    2. πωω για αυτό σας ρώτησα γιατί είχα αφήσει δυο σειρές στη μέση επειδή κάτι είχε προκύψει και δεν προλάβαινα.. και έψαχνα παντού και τίποτα.. τουλάχιστον επανακυκλοφορεί η απόκλιση. το σώμα είναι πολύ ωραίο βιβλίο το είχα δανειστεί από μια φίλη και ούτε εγώ έχω το βιβλίο δυστυχώς .. ξέρουμε εάν θα επανακυκλοφορήσει κανένα άλλο βιβλίο από άλλες εκδόσεις? όπως η σειρά των hunger games και mortal instruments? μου λείπουν δύο βιβλία ¨(
      (το δράμα που θα επικρατεί άμα επιχειρήσω να τα διαβάσω στα αγγλικά με τρελαίνει!)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όχι δεν έχει ακουστεί τίποτα άλλο. Ακόμα. Ζούμε για να ελπίζουμε. <3 Επίσης, μην το απορρίπτεις αμέσως. Δοκίμασε το. Προσπάθησε το. Και εγώ την ίδια στάση είχα αλλά ανακάλυψα πως δεν είναι και τόσο άσχημο. ;) Μπορεί να εκπλαγείς. <3

      Διαγραφή
    4. Κάποια τελευταία κομμάτια που ήθελα σε φανταστική λογοτεχνία τα βρήκα στην σελίδα αυτη http://www.totetarto.gr/. Ακόμα και πράγματα που δεν υπήρχαν στη σελίδα αλλά τα είχαν μου τα στείλανε!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες το site. Θα μου φανεί πολύ χρήσιμο. <3

      Διαγραφή
  5. ευχαριστώ!! ναι αν δεν αλλάξει τίποτα θα δοκιμάσω στα αγγλικά :P επί την ευκαιρία καταπληκτική δουλειά έχεις κάνει στο blog! keep going ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! <3 Και ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσεις εκεί.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις