Η "Stephenie Meyer" έβγαλε νέο βιβλίο για την σειρά "Twilight Saga - Το Έπος του Λυκόφωτος", το οποίο λέγεται "Life and Death"


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!



  Όχι, δεν σας απατάν τα μάτια σας ούτε σας λέει ψέματα ο τίτλος αυτού του άρθρου. Η "Stephenie Meyer", δημιουργός της τετραλογίας "Twilight Saga - Το Έπος του Λυκόφωτος", έβγαλε ένα νέο βιβλίο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 10α χρόνια που πέρασαν από τότε που πρωτοβγήκε το "Λυκόφως". Ο ναι, πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια. Αυτό το νέο βιβλίο βγήκε τελείως στα κρυφά. Η Meyer κατάφερε να το κρατήσει κρυφό μέχρι και την μέρα της έκδοσης του. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε αλλά πραγματικά την θαυμάζω για την αυτοσυγκράτηση της.



  Η ιστορία μας στο βιβλίο "Life and Death" θα είναι διαφορετική από τα άλλα τέσσερα βιβλία ενώ ταυτόχρονα θα είναι τόσο ίδια. Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Μπέλα και το Έντουαρντ γιατί οι ρόλοι θα αλλάξουν. Κυριολεκτικά. Η Meyer είχε την καταπληκτική ιδέα να αλλάξει τα φύλλα των ηρώων. Όσες ήταν κορίτσια σε αυτό το βιβλίο θα είναι αγόρια ενώ όσοι ήταν αγόρια θα είναι κορίτσια. Θα έχουν παρόμοια ονόματα και στην αρχή οι καταστάσεις θα είναι ίδιες αλλά μετά τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά.



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Celebrate the tenth anniversary of Twilight! This special double-feature book includes the classic novel, Twilight, and a bold and surprising reimagining, Life and Death, by Stephenie Meyer.

Packaged as an oversize, jacketed hardcover “flip book,” this edition features nearly 400 pages of new content as well as exquisite new back cover art. Readers will relish experiencing the deeply romantic and extraordinarily suspenseful love story of Bella and Edward through fresh eyes.

Twilight has enraptured millions of readers since its first publication in 2005 and has become a modern classic, redefining genres within young adult literature and inspiring a phenomenon that has had readers yearning for more. The novel was a #1 New York Times bestseller, a #1USA Today bestseller, a Time magazine Best Young Adult Book of All Time, an NPR Best-Ever Teen Novel, and a New York Times Editor’s Choice. The Twilight Saga, which also includes New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella, and The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide, has sold nearly 155 million copies worldwide.


  Μπορεί να μην λατρεύω την τετραλογία "Το Έπος του Λυκόφωτος" αλλά δεν μπορώ να περιμένω για να το διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και χαίρομαι που το έχω είδη παραγγείλει. Επίσης, μην παραξενευτείτε με το πόσο μεγάλο είναι αυτό το βιβλίο. Είναι τόσο τεράστιο γιατί το πρώτο μισό είναι το "Life and Death" και το άλλο μισό είναι το "Twilight - Λυκόφως". Είναι δύο σε ένα. Ανυπομονώ για όλα σας τα σχόλια και όλες σας τις μοναδικές απόψεις. Θέλω να ακούσω ότι θετικό αλλά και ότι αρνητικό έχετε να πείτε γιατί η γνώμη σας έχει σημασία εδώ. Καλές προβολές και καλό διάβασμα σας εύχομαι.



Ένα από τα ποιο fangirling βίντεο που έχω δει ποτέ:


Σχόλια

  1. Την βλαμενη(σορρυ για την λεξη) δεν μπορει να γραψεις νεο βιβλιο και κανει αντιγραφει το λυκοφως απλα αλλαζει τους χαρακτηρες ελεος τι αλλο θα δω αμα ηθελε να γραψει ενα βιβλιο για τα δεκα χρονια ας εγραφε ενα βιβλιο πανω στην Ρενεσμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Και εγώ θα ήθελα να δω τι κάνει Ρενέσμι τόσα χρόνια μετά. Αλλά μου κάνει και αυτό. Θέλω να δω τι θα γινόταν αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. <3

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω με την Eliza callen.Οσο και να μου αρεσε το Λυκοφως δεν θα το παρω.Αμα το κανουν και ταινια τι να πω ηδη μου εχουν σηκωθει τα μαλλια ορθια μετα θα μου πεσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή spiridoula,
      Χαχα... Εγώ θα το διαβάσω από καθαρό ενδιαφέρον. Θέλω να δω πως θα το έχει αλλάξει. Εύχομαι πραγματικά να μην σου πέσουν τα μαλλιά. <3

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει σε epub και το κατεβασα για να δω ποια ειναι η διαφορα.Ειναι το ιδιο μονο τα ονοματα αλλαζουν και το γενος τους.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή spiridoula,
      Ναι, αυτό είναι ουσιαστικά. Θέλω να δω όμως αν θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον γιατί αυτήν την φορά θα τα βλέπουμε τα πράγματα από την μεριά ενός αγοριού. <3

      Διαγραφή
  3. Δεν ξερω... Καλη ιδεα αλλα μπορει να γινει πολυ γελοιο αν δεν προσεξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα μια συνέντευξη της που εξηγούσε γιατί δημιούργησε έτσι αυτό το βιβλίο και ήταν ενδιαφέρουσα η άποψη της. Απλά και εγώ θα προτιμούσα κατά πολύυυυ να δω την ιστορία της Renesmee και του Jacob. Η να ολοκληρώσει επιτέλους μετά από τόσα χρόνια το Midnight Sun. Πάντως γενικά η Meyer για μένα έχει φερθεί πολύ αχάριστα σε όλους της τους φανς. Ακόμα περιμένουμε μετά από 8 χρονιά την συνέχεια του Host. Ενώ είχε εξαφανιστεί τόσα χρόνια από προσώπου γης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eleni ouz,
      Και εγώ θα ήθελα να δω το μέλλον αυτών των δύο ηρώων. Και όντως, αυτό με το "Σώμα" δεν το καταλαβαίνω. Έχει ανακοινώσει εδώ και τόσα χρόνια ότι αυτή η σειρά θα είναι τριλογία αλλά δεύτερο βιβλίο ακόμα δεν το βλέπω στον ορίζοντα. :(

      Διαγραφή
  5. Αχ πες μου οτι αυτό το βιβλίο θα βγει στα ελληνικά να χαρώ!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Δυστυχώς, πάλι θα σε στεναχωρήσω. Δεν νομίζω να έρθει σύντομα στα ελληνικά. :(

      Διαγραφή
    2. Ουφφ πολύ στενοχώρια μέσα σε μια μέρα :( :'(

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Λυπάμαι για αυτό. :(

      Διαγραφή
  6. Chryssa καλησπέρα!

    Βρήκα το υπέροχο blog σου τυχαία, καθώς έψαχνα για την Πλατύπους, γιατί αναρωτιόμουν αν θα εκδοθεί το Life and Death στα ελληνικά. Το φαντάστηκα ότι θα είχε κλείσει όταν επισκέφθηκα ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο και δεν υπήρχε πουθενά το Λυκόφως και τα υπόλοιπα βιβλία…

    Στο θέμα μας τώρα: Και εγώ είμαι ενθουσιασμένη για το καινούριο βιβλίο! Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι κατακρίνουν τη Στέφανι που δεν έγραψε το Midnight Sun. Μπορούμε να την αναγκάσουμε; Όχι! Μας χρωστάει; Όχι, αν και σε αυτό το τελευταίο διαφωνούν πολλοί. Έχω διαβάσει διάφορα του στυλ: θέλει να βγάλει λεφτά (που αν ήθελε λεφτά, θα το έγραφε το Midnight Sun), δεν σέβεται τους φαν της, και άλλες τέτοιες κουταμάρες. Η γυναίκα αυτή μας χάρισε σε 10 χρόνια 6,5 βιβλία (μαζί με το Life and Death, το πολυαγαπημένο μου Το Σώμα και τη νουβέλα της Μπρι) και 6 ταινίες. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να «θάβουν» το καινούριο πρότζεκτ χωρίς καν να το έχουν διαβάσει. Είναι καλό να είμαστε ανοιχτόμυαλοι!

    Όπως είναι φανερό είμαι λάτρης του Λυκόφωτος ή μάλλον της Στέφανι Μάιερ! Έχω μάλιστα και εγώ ένα blog όπου έχω μεταφράσει στα ελληνικά πολλά πράγματα από τη σελίδα της Στέφανι όπως outtakes και extras, συνεντεύξεις της και πολλά άλλα. Η Στέφανι ξαναζωντάνεψε την αγάπη μου για το διάβασμα (μετά τα τρία τραγικά χρόνια του Λυκείου!!!) και θα την ευγνωμονώ για πάντα (όσο μελό και αν ακούγεται αυτό).

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή bitten.shelley,
      Κοίτα, εγώ δεν την θάβω για το νέο της project αλλά για το ότι έχει πει ότι θα βγάζει συνέχεια για το "Σώμα" και ακόμα, μετά από 8ο χρόνια, δεν έχει βγει τίποτα. Χαίρομαι που είσαι τόσο μεγάλη φαν και συγχαρητήρια για το blog σου. <3

      Διαγραφή
  7. μπορει καποιος να μου πει πια ειναι η Renesmee????
    Δεν εχω διαβασει τα βιβλια αλλα η φιλη μου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΑΑΑΑ fan και έτσι ξερω την ιστορια......οπότε ρωταω από καθαρό ενδιαφερον!!!! ( μαλλον θα δω τις ταινειες,,,,αλλιως η κολλητη μου δεν θα με αφησει σε υσυχια...)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    ΑΑΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΟΝΤΙΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Η Ρενεσμε είναι η κόρη του Έντουαρντ και της Μπέλας. Δες τις ταινίες για να ξεμπερδεύεις. Πάντως είσαι τυχερή που έχεις μια φίλη που είναι τόσο παθιασμένη με κάτι.
      Τίποτα. <3 Και χαίρομαι που σου αρέσει είναι πολύ πρόχειρο. Το έβαλα για τώρα. Σύντομα θα το ξανά αλλάξω. <3

      Διαγραφή
  8. Τι μπούρδα ειναι πάλι αυτη;
    - Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ιωάννα,
      Εγώ το θεωρώ ενδιαφέρον. Άλλοι μπούρδα. Αυτό είναι το καλό με τα βιβλία και τα blogs. Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. <3

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα και πάλι, Chryssa και συν-αναγνώστες του blog!

    Δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι εκτός θέματος με τα παρακάτω, γιατί αυτά που θα γράψω δεν αφορούν ακριβώς το θέμα βιβλίο.
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω γιατί δεν έχουμε δει κάτι από τη Στέφανι τόσο καιρό.
    Kατά τη γνώμη μου τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα για τη Στέφανι Μάιερ και ας λένε πολλοί ότι έχει επαναπαυθεί στα εκατομμύριά της.
    Τόσα χρόνια δεχόταν (και δέχεται) πόλεμο από παντού. Από πού να αρχίσω; Από τους φαν της βαμπιρικής μυθολογίας που τους «κατέστρεψε» την εικόνα που είχαν για τους βρικόλακες; Από «ψαγμένους» αναγνώστες που την κατηγορούν ότι δεν ξέρει να γράφει; Από αναγνώστες που ισχυρίζονται ότι τα βιβλία του Λυκόφωτος είναι χάλια, αλλά παρόλα αυτά έχουν διαβάσει και τα τέσσερα;;; Από τους φαν των MUSE που την βρίζουν, γιατί… ακόμα δεν έχω καταλάβει το γιατί – μάλλον ήθελαν να έχουν την αποκλειστικότητα; Ποιος ξέρει; Από άλλους άσχετους που δεν ξέρουν καν τι πραγματεύονται τα βιβλία, αλλά... είδαν φως και μπήκαν; Η Στέφανι έχει γελοιοποιηθεί όσο κανένας άλλος συγγραφέας (βασικά δεν νομίζω ότι ξέρω κανέναν άλλο συγγραφέα να έχει γελοιοποιηθεί και μισηθεί χωρίς λόγο, διορθώστε με αν κάνω λάθος). Κάποτε έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι στο youtube με έναν Αμερικανό στρατιώτη που επέστρεφε από το Αφγανιστάν και το σκυλάκι του έτρεξε πάνω του και έκανε σαν τρελό. Το σχόλιο με τα περισσότερα likes ήταν το εξής: “still a better love story than twilight”.

    Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα εγώ σε όλα αυτά. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω. Ελπίζω όμως ότι τόσο καιρό έγραφε και απλώς δεν θέλει να εκδώσει κάτι για να καταλαγιάσει πρώτα όλος αυτός ο κουρνιαχτός. Δεν μπορώ να πω πάντως ότι δεν συμπεριφέρθηκε καλά στους φαν της. Μπορεί να μην έχουμε (ακόμα) συνέχεια για το Σώμα, αλλά το βιβλίο τελειώνει πολύ όμορφα και αισιόδοξα. Θέλουμε βέβαια να δούμε τη συνέχεια γιατί μας ενδιαφέρει ο τρόπος που γράφει και που φαντάζεται τα γεγονότα η Στέφανι. Σίγουρα το θέλουμε αυτό! Το ίδιο ισχύει για το Midnight Sun. Στην αρχή δεν προοριζόταν για βιβλίο αλλά όλοι θέλουμε να το δούμε να ολοκληρώνεται γιατί ενώ όλοι ξέρουμε τι γίνεται στη συνέχεια, θέλουμε να τη δούμε στο χαρτί μέσα από τη γραφή της Στέφανι.

    Και να δώσω και μια πιο θετική νότα (για να κάνω και την Κλειώ Κ να χαρεί :) ) πιστεύω ότι πολύ σύντομα κάποιος εκδοτικός οίκος θα διεκδικήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της Στέφανι, γιατί τις προάλλες ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κυκλοφορήσει ένα καινούριο βιβλίο (όχι το Σώμα και όχι σχετικό με το Λυκόφως).

    Ελπίζω να μην σας κούρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή bitten.shelley,
      Κατά πρώτον, σε ευχαριστώ πολύ για το τεράστιο σου σχόλιο. Το εκτιμώ πάρα πολύ. <3 Ναι, έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Παρόλα αυτά, εγώ ακόμα δεν τρελαίνομαι για αυτήν την τετραλογία. Τα διάβασα όλα γιατί ήθελα να δω που θα καταλήξει η σειρά. Λάτρεψα το "Νέα Σελήνη" και τα άλλα τα βρήκα απλά καλά. Σπάνια θα πω ότι μίσησα ένα βιβλίο γιατί ξέρω πως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη με εμένα. Μπορεί να πω ότι μίσησα την ιδέα αλλά έως εκεί. Όπως και η τριλογία "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι". Μίσησα την ιδέα, βρήκα απαίσια την γραφή και οι χαρακτήρες θεωρώ πως ήταν κενοί αλλά δέχομαι ότι σε κάποιους αρέσουν. Η τετραλογία "Το έπος του Λυκόφωτος" για εμένα ήταν απλά καλή. Αλλά δέχομαι ότι κάποιοι την λατρεύουν με όλο τους το είναι όπως και εγώ τα Χάρι Πότερ.
      Ναι, το είδα σε μια από τις αγαπημένες μου booktubers ότι θα βγάλει νέα βιβλία εκτός αυτών των θεμάτων. Πάντως θα ήθελα την συνέχεια του "Σώμα". <3

      Διαγραφή
    2. bitten.shelley, ναι, χάρηκα πολύ!! Ελπίζω να χεις δίκιο!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Και εγώ το ελπίζω. <3

      Διαγραφή
    4. Γεια και πάλι!

      Chryssa από αυτά που γράφεις στο blog είχα καταλάβει ότι διάβασες όλη τη σειρά αλλά δεν ξετρελάθηκες κιόλας. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί δεν μπορεί να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα! Αυτό έλειπε! Αυτό που σχολιάζω αρνητικά (και έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που κάνεις εσύ εδώ) είναι το φαινόμενο να α π ε χ θ ά ν ε τ α ι κάποιος ένα βιβλίο, να κάθεται και να διαβάζει 2500 σελίδες και μετά να μπαίνει σε ιστοσελίδες και να το κράζει. Δεν θα ήταν καλύτερα να βρει κάτι που θα του αρέσει και δεν θα του ανεβάζει και την πίεση;

      Αυτή την περίοδο διαβάζω το 1ο Χάρι Πότερ και έχω ενθουσιαστεί! Σιγά σιγά θα διαβάσω και τα υπόλοιπα! :)

      @ Κλειώ Κ: :))))

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή bitten.shelley,
      Γεια σου!!! <3 Ο καθένας είναι μοναδικός και αυτό είναι το ωραίο. <3 Ναι, καλύτερα να διαβάζει κάποιος κάτι που να μην σε εκνευρίζει. Αλλιώς ποιο είναι το νόημα του διαβάσματος; :)

      Υ.Γ. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει το πρώτο. <3

      Διαγραφή
  10. H πιο σωστή απορία θα ήταν... Γιατί; Γιατί να το κάνει αυτό; Αυτή η ιδέα είναι πραγματικά μία από τις πιο *@&#*@*&^#^*(@)&@(#&@()()@_&&#& ιδέες που έχω ακούσει ποτέ μου! Ήξερα ότι η Μeyer ήταν για τα κλάματα, αλλά τόσο πολύ;;; Τι γίνεται εδώ πέρα; Τόσο πολύ τα χρειάζεται τα εκατομμύρια, που πιστεύει ότι δεν χρειάζεται καν να κατασκευάσει καινούριους χαρακτήρες και ένα καινούριο σύμπαν για την ιστορία, και απλά θα αλλάξει τα φύλλα τους; Και του δίνει και τόσο γελοίο και πομπώδη τίτλο; Τι θα πει Life and Death; Που κολλάει; Για τον Τολστόι περάστηκε;

    Ζητώ συγγνώμη σε όλους αυτούς εδώ πέρα που τους αρέσουν τα βιβλία και αυτή η συγγραφέας, αλλά κάτι τέτοια ακούω και θέλω να πάω να φουντάρω σε καμιά λίμνη με βαρίδια στα πόδια... Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν ήδη αρκετά κακό αυτό που έκανε η συγγραφέας του "50 Αποχρώσεις του Γκρι" που έβγαλε μία δεύτερη έκδοση, όπου η ιστορία είναι ολόιδια, αλλά την αφηγείται άλλος χαρακτήρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος,
      Για να ικανοποιήσει τους fans της αλλά και για τα χρήματα. Κάτι σαν συνδυασμός. Έτσι παίρνουν όλοι αυτό που θέλουν.Και σίγουρα δεν είναι Τολστόι αλλά δεν είναι και τόσο απαίσια.
      ΚΑΙ ΝΑΙ!!! Δεν το πιστεύω πως η συγγραφέας του "50 Αποχρώσεις του Γκρι" έβγαλε και άλλο βιβλίο για αυτήν την σειρά. Με το ζόρι, και το εννοώ, διάβασα τα προηγούμενα. Αυτό δεν το αγγίζω, ο κόσμος να χαλάσει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό για τον Τολστόι το είπα γιατί το πιο γνωστό βιβλίο του ήταν το "Πόλεμος και Ειρήνη", και τώρα... "Ζωή και Θάνατος". >:(

      Πάντως πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι περνάει απ'το μυαλό της E.L. James. Τα εκατομμύρια θα μου πεις.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος,
      Χαχαχα... Ναι το κατάλαβα. <3
      Δεν θέλω ούτε να σκέπτομαι το νέο της βιβλίο. Αρκεί να μείνει μακριά μου και θα ήμαστε μια χαρά.

      Διαγραφή
  11. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά...Ο Jacob θα ερωτευθεί την Renesmee??? Δεν έχουν μια μικρή διαφορά...ηλικίας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Ο Τζέικομπ εντυπώθηκε στην Ρενεσμέ. Αυτό δεν έχει ηλικία και είναι πολύ διαφορετικό από τον έρωτα. :)

      Διαγραφή
  12. Ποτε θα ερθει στην Ελλαδα. Έχω άκουσει πολύ καλές κριτικές.Δεν ειναι ακριβώ το ίδιο με το λυκοφως σε κάποια σημέια ισως ναι ,ιδιαιτερα στην αρχη αλλά μετά παίρνει τελέιως διαφορετική ροή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Angelina Tsapao,
      Μακάρι να ήξερα. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. :( Ελπίζω να είναι όσο καλό λένε. <3

      Διαγραφή
  13. Εγώ αυτό που θέλω είναι να αφήσει τις βλαεκείες και να γράψει μία άλλη συνέχεια με την renesmme και τον jacob και μία ταινειούλα δεν θα με χάλαγε αλλά αυτό είναι όνειρο έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αν κάνει κάτι τέτοιο, οι φαν της θα της δώσουν τον ουρανό και τα άστρα. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...