"Η Τετραλογία της Σελήνης - Κρες" (Βιβλίο 3ο από 4α) της Marissa Meyer



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το τέλος του Σκάρλετ, του δεύτερου μέρους της Τετραλογίας της Σελήνης, βρίσκει τη Σκάρλετ, τον Θορν, τη Σίντερ και τον ξαναγεννημένο Γουλφ να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από την απειλή της Λεβάνα. Την ίδια στιγμή η βασίλισσα των Λούναρ προετοιμάζει τη νέα επίθεσή της στη Γη.

Στο Κρες, το τρίτο μέρος της τετραλογίας, θα μεταφερθούμε σ’ έναν δορυφόρο που περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε δεκαέξι ώρες. Εκεί είναι κλεισμένη από τότε που ήταν παιδί η Κρες, με μόνη συντροφιά τις οθόνες της. Όλος αυτός ο χρόνος που έχει περάσει με τα κομπιούτερ την έχει κάνει εξαιρετική χάκερ, αλλά τώρα πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί. Γι’ αυτό τον λόγο επικοινωνεί με το διαστημόπλοιο όπου βρίσκονται η Σίντερ, ο κυβερνήτης Θορν, η Σκάρλετ και ο Γουλφ. Προς διάσωσή της σπεύδει ο Θορν. Όμως η παράτολμη απόπειρα δεν πάει καλά και η ομάδα αναγκάζεται να χωριστεί.

Εν τω μεταξύ η βασίλισσα Λεβάνα δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στον γάμο της με τον αυτοκράτορα Κάι. Η μοναδική ελπίδα που έχει ο κόσμος για να σωθεί βρίσκεται στα χέρια της Σίντερ και της Σκάρλετ...


Λίγα λόγια από εμένα:


Η Σίντερ έγινε μια Σταχτοπούτα...
Η Σκάρλετ μετατράπηκε σε μια Κοκκινοσκουφίτσα...
Είναι η σειρά της Κρες για να αλλάξει...
Η Ραπουνζέλ έρχεται...

  Έπειτα από τη περιπέτεια που έζησαν, η Σίντερ και Σκάρλετ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η αναζήτηση τους για δικαιοσύνη και εκδίκηση άρχισε. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι να ρίξουν την διδακτόρισσα Λαβένα και να σώσουν το πρίγκιπα Κάι. Σε αυτήν τους την αποστολή θα τις βοηθήσει η Κρες, μια πανέξυπνη κοπέλα, η οποία είναι φυλακισμένη στο διάστημα. Τι θα συμβεί όμως όταν σώσουν την Κρες και χάσουν την Σκάρλετ; Τι θα κάνει ο Γούλφ; Η Σίντερ θα καταφέρει να σώσει τον λαό της και τον Κάι, ανεβαίνοντας στον θρόνο ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Όλα εδώ, στο τρίτο βιβλίο της "Η Τετραλογία της Σελήνης".


Προσωπική γνώμη:

  Έχοντας διαβάσει το "Cress - Κρες" της Marissa Meyer στα αγγλικά και στα ελληνικά, έχω να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα πως λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Ναι, μπορεί να μην το ερωτεύτηκα όπως με το "Σκάρλετ" αλλά αυτό δεν με πειράζει καθόλου. Το βιβλίο ήταν σχεδόν τέλειο και το ρούφηξα έως και την τελευταία του σελίδα. Η γραφή της συγγραφέας είναι υπέροχη και η εξέλιξη της ιστορίας είναι καταπληκτική.

 Lunar Chronicles - Jacin Clay by lostie815

  Όσο βλέπουμε τις καταστάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη και την αγωνία να κορυφώνεται, έχουμε και τους χαρακτήρες που εξελίσσονται με κάθε νέα εμπειρία που η ζωή τους βάζει σαν εμπόδιο. Έχουμε όμως και τους νέους χαρακτήρες που μπαίνουν στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, η πρωταγωνίστρια μας, η Κρες, είναι ο λόγος που δεν θα έβαζα στο βιβλίο πέντε στα πέντε αλλά τεσσεράμιση. 


  Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να δεθώ μαζί με την Κρες, παρόλο που είναι τόσο καλογραμμένη. Είναι ευαίσθητη, ιδιοφυΐα της τεχνολογίας, ευγενική, πιστή και ονειροπόλα. Η αλήθεια είναι πως μάλλον παρά είναι ευαίσθητη. Έζησε σχεδόν όλην την τη ζωή σε μια πολυτελή φυλακή. Ναι, μπορεί το ότι ήταν στο διάστημα να φαίνεται περίεργο αλλά εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Όπως και να έχει όμως, αυτή της η απομάκρυνση από το κοινωνικό σύνολο δεν έσβησαν την φλόγα της επανάστασης στην καρδιά της. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε να την δω από άλλη σκοπιά.

tumblr_inline_ml1c8dojxR1rf2nk8

  Στο "Κρες" είδαμε επίσης την "Winter - Γουίντερ", η οποία είναι η πρωταγωνίστρια στο τέταρτο βιβλίο της σειράς. Από αυτά τα ελάχιστα που μας έδωσε η Meyer για αυτήν, μπόρεσα να σχηματίσω μια περιορισμένη εικόνα για τον χαρακτήρα της. Η Γουίντερ είναι δυναμική και δυνατή. Όσα έζησε ποτέ δεν την λύγισαν αλλά αντίθετα την έκαναν δυνατή και σκληρή σαν ατσάλι. Είναι μια ηγετική προσωπικότητα, μάλλον,  και ξέρει πως να ξεχωρίζει τους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης πως αυτή θα ανεβεί στον θρόνο γιατί η Σίντερ δεν θα θέλει αυτήν την ευθύνη. Θα δείξει εν καιρό.

 


  Ας μιλήσουμε τώρα για τα ζευγάρια που έχουν δημιουργηθεί σε αυτήν την σειρά και για τις απόψεις μου σχετικά με αυτά. Η Σίντερ είναι μια καταπληκτική χαρακτήρας και ο Κάι είναι πολύ καλός αλλά πιστεύω πως η Θόρν είναι ο ιδανικός για εκείνη. Όσο θεωρικά ταιριάζουν η Κρες με τον Θόρν, θεωρώ πως αν η Σίντερ και Θορν έβλεπαν έστω και λίγο ο ένας τον άλλον διαφορετικά από φιλικά, θα καταλάβαιναν πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Όσο για την Σκάρλετ και τον Γουλφ δεν έχω να πω τίποτα. Είναι τέτοιοι μαζί. Έχουν τόση χημεία που κάποιες φορές μπορεί να σε ξαφνιάσει.


  Το "Κρες" για εμένα ήταν ένα υπέροχο βιβλίο που για λίγο δεν άγγιξε την τελειότητα. Η ατμόσφαιρα σε καθηλώνει, η περιπέτειες των ηρώων καταφέρνουν να σε συναρπάσουν και ο τρόπος που τα περιγράφει όλα η Marissa Meyer σε κάνει να ρουφήξεις κάθε λέξη ξεχωριστά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Όλα αυτά με κάνουν να περιμένω σαν τρελή για το "Winter - Γουίντερ", το οποίο βγαίνει στα αγγλικά στις 12 Νοεμβρίου. Η ανυπομονησία για την συνέχεια κυλάει στις φλέβες μου και ελπίζω και στις δικές σας. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Ανυπομονώ για τα σχόλια σας.


Σχόλια

  1. Τώρα νομίζω πως θέλω να πάρω και αυτά τα βιβλία!! Που θα χωρέσουν δεν ξέρω... :Ρ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Χαίρομαι που σε έπεισα. <3 Ούτε εδώ ξέρω πως θα χωρέσω όλα μου τα καινούργια βιβλία. :/ Αρχίζω και ανησυχώ.

      Διαγραφή
    2. Χαχα και γω στην ίδια κατάσταση βρίσκομαι. ;)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Αγαπητή Κλειώ Κ,
      ΤΈΛΕΙΑ!!! Χαχαχα... <3

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι παρά πολυ Χρυσάνθη που έχουν στις ίδιες απόψεις!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις το τελείωσα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Παρόλο που εγω συμπάθησα αρκετά την Κρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Γούστα είναι αυτά. Χαίρομαι όμως που είχες κάτι διαφορετικό να πεις. <3

      Διαγραφή
  4. Επιτέλους!!!!!!! Κάποια στην οποία δεν άρεσε η Κρες. Ήταν τόσο βαρετή. Κάτα τα αλλα το βιβλιο ήταν τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαχαχα... Ναι. Πιστεύω όμως πως έχει προοπτικές. <3

      Διαγραφή
  5. Θέλω να κάνεις κι άλλες κριτικές αν μπορείς!! Πχ για την τριλογία Έρωτας πέρα από τον χρόνο, μια υπερπολυαγαπημένη τριλογία για μένα, αφού αυτή με ώθησε σε αυτό το μαγικό κόσμο των βιβλίων.. <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Θα κάνω πολλές αλλά επειδή ακόμα προσαρμόζομαι στην επιστροφή μου στο σχολείο κάνω μικροαναρτήσεις. Θα κάνω και για αυτήν την τριλογία κριτική σύντομα, γιατί την λατρεύω. <3

      Διαγραφή
  6. Χμμ όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε !;) Χαίρομαι που είναι λατρεμένα και για σένα!! Άλλη πρόταση για κριτική, το Χωρίς Ελπίδα της Colleen Hoover. Άλλο ένα αγαπημένο βιβλίο <3 <3 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Κ,
      Ναι, προσπαθούμε. <3 Ότι είναι λατρεμένα είναι. <3 Εμένα δεν με ξετρέλανε το "Χωρίς Ελπίδα".

      Διαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο, το αγάπησα, αλλά δεν το λάτρεψα.. ήταν κάπως μπερδεμένο, αυτό οφείλω να το παραδεχτώ, αλλά κατά τ' άλλα καλό.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτα τα βιβλια. Ειναι μια απ τις καλυτερες σειρες βιβλοων που εχω διαβασει. Ξενυχτησα κυριακη βραδυ για να το τελειωσω. Ειναι μαγευρικη. Συμφωνω απολυτα σε ολα οσα ειπες εκτος με το οτι ο Θορν και η Σιντερ πρεπει να ειναι μαζι. Λατρευω τον Θορν και ειναι ο αγαπημενος μου χαρακτηρας αλλα πιστευω οτι δεν ταιριαζει με την Σιντερ περα απο φιλοι. Ναι στην αρχη του Σκαρλετ το πιστευα και εγω αλλα μετα δεν ξερω, κατι δεν μ εκανε κλικ. Παντως οσες κριτικες σου και αν εχω διαβασει συμφωνω σχεδον με ολες. Καταπληκτικη δουλεια. Μηπως ξερεις ποτε θα εκδοθει το βιβλιο στην Ελλαδα;💜💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Unknown,
      Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ και το βιβλίο και η κριτική. <3 Το "Winter" δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα βγει στα ελληνικά. :(

      Διαγραφή
  9. Ξερει κανεις ποτε θα βγει το winter στα ελληνικα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Stella Pliakatira,
      Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα. :( Μόλις μάθω κάτι θα σας ενημερώσω όλους κατευθείαν. <3

      Διαγραφή
  10. Μήπως γνωρίζετε πότε θα κυκλοφορήσει το "Γουίντερ" στα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Unknown,
      Ούτε φωνή και ούτε ακρόαση από τον εκδοτικό οίκο ακόμα. :(

      Διαγραφή
  11. Το βιβλιο "Κρες" εχει βγει στα ελληνικα; Μπορω δηλαδη να το αγορασω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι και αξίζει κάθε λεπτό του χρόνου σου!

      Διαγραφή
  12. Η Γουιντερ ποια ειπαμε οτι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια, είμαι η Αγγελική!
      Η Γουίντερ είναι η μικρή προγονή της Λεβάνα στην Λούνα. Αρκετά μικρή φαίνεται έτσι όπως αναλύεται στο βιβλίο και ο Γιάκιν Κλέι - ένας από τους Λούναρ φρουρούς - έδειξε στο τρίτο βιβλίο ότι την αγαπά και ότι θα έκανε τα πάντα για να την προστατεύσει. Και για να του το "χτυπήσει" η Λεβάνα αυτό προς το τέλος του βιβλίου, πάει να πει... Ότι μάλλον κάτι θα τους κάνει η μέγαιρα μεταξύ άλλων!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις