Κριτική για την ταινία "The Maze Runner - Ο Λαβύρινθος"



Ελληνική περίληψη της ταινίας:

Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας, η ταινία Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: ΤΟ ΤΕΣΤ διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου ο κεντρικό ήρωας, ο Τόμας ξυπνά με αμνησία σε μία άγνωστη κοινότητα με άλλους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από έναν τεράστιο λαβύρινθο. Αφού συνειδητοποιούν ότι είναι όλοι τους παγιδευμένοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, όχι μόνο για να ξεφύγουν από το λαβύρινθο αλλά για να λύσουν το μυστήριο και να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τους έφερε εκεί.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Όταν ξυπνάς σε έναν πολύ κλειστό χώρο, που μοιάζει με κουτί, που κινείται προς τα πάνω, είναι περίεργο και ανατριχιαστικό. Όταν σου συμβαίνει όμως με την μνήμη σου κενή και τελείως άδεια, χωρίς να ξέρεις το ίδιο σου το όνομα, αυτό είναι κάτι παρά πάνω από "ανατριχιαστικό". Είναι απλά … τρομαχτικό. Αυτό ακριβώς στην στον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Όταν το "κουτί" σταματάει να κινείται και οι πόρτες ανοίγουν ο πρωταγωνιστής βλέπει μόνο φώς. Και ύστερα πολλά πρόσωπα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τρέξει. Να τρέξει μακριά. Να τρέξει ακόμα και αν δεν ξέρει που πάει. Ύστερα όμως … κοιτάζει γύρω του. Είναι σε ένα μέρος που μοιάζει με κλουβί. Δεν έχει πουθενά να καταφύγει. Δεν έχει τρόπο διαφυγής.


Στο τέλος εκείνης θα μάθει όμως κάποια πράγματα. Όπως … το που είναι. Σε ένα μέρος που κατά ονομάζεται Κοιλάδα. Επίσης, τι είναι πίσω από τα τοίχοι που τους που τους περικλείουν. Ακόμα, τι τους κυνηγά και τι φοβούνται και τρέμουν όλοι τους. Επιπρόσθετα, ανακαλύπτει τι δουλειά κάνουν οι δρομείς και τέλος (και ποιο σημαντικό) ότι το όνομα του είναι … Τόμας.


Με το που πήγε όμως εκεί ο Τόμας όλα άλλαξαν. Όλοι το ήξεραν. Και ο ίδιος το ήξερε κατά βάθος. Το απόλυτο χάος θα έρθει όμως όταν το "κουτί" ανεβεί ξανά ποιο νωρίς από ότι πρέπει φέρνοντας μαζί και ένα κορίτσι, με το όνομα Τερέζα, (κάτι πρωτόγνωρο αφού το "κουτί" δεν έχει φέρει ποτέ κορίτσι) που μόλις δει τον Τόμας θα τον αναγνωρίσει, θα τον φωνάξει και έπειτα θα λιποθυμήσει έχοντας όμως στο χέρι της ένα χαρτί που λέει πως είναι η τελευταία.


Τότε είναι η ώρα που ο Τόμας θα λάβει δράση.
Τότε είναι η ώρα που ο Τόμας θα προσπαθήσει να σώσει τους να σώσει τους φίλους του από τους Κυνηγούς (οι Κυνηγοί είναι αυτά που τους κυνηγούν και που τους σκοτώνουν) βγάζοντας τους έξω από τον Λαβύρινθο.
Θα τα καταφέρει???
Και αν ναι ποιες θα είναι οι συνέπειες???


Προσωπική γνώμη:

Μόλις είδα το trailer αυτής της ταινίας ήθελα να την δω όπως και δίποτε. Και αυτό έκανα. Το Σάββατο στις 4εις του μηνός πήγα στο Moll με μια από τις καλύτερες μου και είδαμε την ταινία που τόσο ανυπομονούσαμε και οι δύο να δούμε. Ε λοιπόν άξιζε η αναμονή. Και με το παραπάνω. Η ιστορία ήταν πραγματικά συγκλονιστικά. Τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθούν οι Κυνηγοί και οι σκηνές που οι ήρωες τρέχουν για να σωθούν είναι και ήταν απλά … ουάου. Έμενα με το στόμα ανοιχτό. Κυριολεκτικά. Σκεπτόμουν: μα … πριν από ένα λεπτό συνέβη εκείνο πως στο καλό τώρα συμβαίνει αυτό??? Η απάντηση είναι απλή. Η ταινία είναι γρήγορη. Πολύ γρήγορη. Πριν καν το καταλάβεις οι ήρωες πρέπει να αντιμετωπίσουν στιγμιαία μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Το λάτρεψα αυτό. Ήμουν σε όλη την ταινία με κομμένη την ανάσα. Ήταν μια φοβερή ταινία. 




Μόλις έφτασα στο τέλος της, μόλις είδα την τελευταία σκηνή το μόνο που σκεπτόμουν ήταν: ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΈΤΣΙ!!! Ήθελα να λιποθυμήσω ή να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Τελικά δεν έκανα τίποτα από τα δύο. (Ευτυχώς να λέτε!) Τώρα το μόνο που μπορούμε είναι να περιμένουμε το δεύτερο μέρος (που έμαθα πότε επρόκειτο να βγει!!! θα σας ενημερώσω άλλη φορά) ή να πάρουμε τα βιβλία για να μην τρελαθούμε από την αγωνία. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα τα κάνω και τα δύο. Ανυπομονώ να πάρω όλην την τριλογία με τον τίτλο το Τεστ. Τέλος θα δώσω μια συμβουλή: αν είστε λάτρης του φανταστικού και γενικά της επιστημονικής φαντασίας πρέπει να δείτε αυτήν την ταινία. Μόνο απογοήτευση δεν θα νιώσετε τελειώνοντας την. Απλά θα σας τρώει η αγωνία για την συνέχεια. Είστε έτυμοι για την επόμενη ιστορία - θρύλος???

Το Trailer της ταινίας:


Σχόλια

  1. Υπέροχο απλα υπέροχο.Αναλυτικη περιγραφή με τρομερές λεπτομέρειες!! Σε ρίχνει μέσα στην ταινια!! Την έχω δει ήδη και όντως ειναι φανταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Angie Perou,
      Χαίρομαι που σου άρεσε και εσένα τόσο η ταινία και επίσης με ευχαριστεί πάρα πολύ το ότι η κριτική μου είναι αρκετά καλή έτσι ώστε να "ρίξει" κάποιον μέσα στην ταινία έτσι ώστε να πάρει μια ιδέα αυτού που τον περιμένει!!! ;) Ευχαριστώ πολύ!!! ΚΑΛΌ ΣΟΥ ΒΡΆΔΥ!!!

      Διαγραφή
  2. αλήθεια είναι τόσο ΓΑΜΆΤΟ!!!! Το εχω δει!!! είναι απίστευτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! το προτείνω στον καθενα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΙΚΉ ΤΑΙΝΊΑ!!!!!!!!!!!!!
    ΤΗΝ ΈΧΩ ΔΕΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΈΣ ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΕΤΗΝ ΈΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ RIVIEW ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΞΚΤΙΚΌ!!!!!!! ΣΥΝΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!! ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΈΤΣΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι, είναι μια από τις ταινίες που δεν τις χορτένεις εύκολα. Και χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου. <3 Έτσι θα συνεχίσω. <3

      Διαγραφή
  4. Δεν την έχω δει ακόμα, αλλά είναι στην λίστα μου....Φαίνεται πάντως ενδιαφέρουσα.....
    Υ.Γ.Συμπαθώ πολύ και τον ηθοποιό...τον ξανθό...που έπαιζε στην Τελευταία Λεγεώνα....
    Και ο πρωταγωνιστής ωραίος είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Να την δεις. Ελπίζω να σου αρέσει. Και τον θυμάσαι ε? Μπράβο. ;) Και ναι, είναι πολύ ωραίος. <3

      Διαγραφή
    2. Ναι, που έπαιζε και στην nunny Mcphee, και στο love actually ( δεν το έχω δει) ....
      Πολύ συμπαθητικός και απλός φαίνεται...
      Χρύσα, έχεις διαβάσει το βιβλίο (από το maze runner)? Αν ναι, το τέλος-τέλος είναι ωραίο?

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Τα έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία. Έχω γράψει και τις κριτικές τους. ;) Γενικά είναι καλό το τέλος. ;)

      Διαγραφή
  5. Χρύσα συγγνώμη, μπορεί να σε εχω ξαναρωτήσει αλλά ...ξέρεις πότε θα βγουν οι επόμενες δύο ταινίες???
    Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Η επόμενη ταινία θα βγει αυτόν τον Σεπτέμβριο, ανυπομονωωωωω, και η επόμενη στις αρχές του 2017 από όσο ξέρω. Μπορεί να αλλάξει κάτι για την 3η ταινία έως τότε. <3

      Διαγραφή
    2. Ααα τέλεια, τον Σεπτέμβριο!!!
      Η τρίτη το 2017? Πλακα κάνεις...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      ΝΑΙ!!!! <3 Καθόλου πλάκα. Ελπίζω να το αλλάξουν γνώμη. :(

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις