"Τα Χρονικά Της Κατωχώρας - Ο Γκρέγκορ Και Η Προφητεία Του Ολέθρου" (Βιβλίο 2ο από 5) Της Suzanne Collins










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Από τη SUZANNE COLLINS  
συγγραφέα των ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΝΑΣ




Μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Γκρέγκορ έπεσε στη μυστηριώδη Κατωχώρα, στα υπόγεια της Νέας Υόρκης, και έχει ορκιστεί να μην επιστρέψει ποτέ. Όμως είναι γραφτό να παίξει ρόλο-κλειδί σε μία ακόμη προφητεία σχετική με έναν επικίνδυνο λευκό αρουραίο που ονομάζεται το Μπέιν. Οι Κατωχωρίτες ξέρουν πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να παρασύρουν τον Γκρέγκορ πίσω στον κόσμο τους: η απαγωγή της μικρής του αδελφής, της Μπουτς.





Η αποστολή του Γκρέγκορ τον επανασυνδέει με τη νυχτερίδα του, τον Άρη και την ατίθαση πριγκίπισσα, Λούξα. Μαζί θα κατέβουν στην επικίνδυνη Υδάτινη Οδό σε αναζήτηση του Μπέιν. Αν ο Γκρέγκορ δεν εκπληρώσει την προφητεία, η ζωή του, αλλά και η Κατωχώρα, δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.





Ο Γκρέγκορ και η Προφητεία του Ολέθρου είναι το δεύτερο βιβλίο στη σειρά των Χρονικών της Κατωχώρας. Μια σειρά που συνδυάζει περιπέτεια, αγωνία, χιούμορ και τρυφερότητα, θάρρος και ηθικά διλήμματα σε μια σκοτεινή χώρα των θαυμάτων.






Λίγα λόγια για το βιβλίο:




 Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Γκρέγκορ επέστρεψε σπίτι του σώος και ασφαλής με τον πατέρα και την αδελφή του.

Δεν έχει περάσει πολύς από τότε που άφησε την Κατωχώρα πίσω του.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε άκουσε τέσσερις λέξεις που τον στοιχειώνουν. Η προφητεία του ολέθρου. Δεν έχει ιδέα γιατί πρόκειται και δεν έχει ιδέα πότε θα αρχίσει. Το μόνο που ξέρει είναι ότι αυτός θα είναι μέρος της, πάλι, και ότι είναι χειρότερη από την προφητεία του Γκρίζου. Και αυτό δεν τον καθησύχασε καθόλου.




Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αρχίζει να πιστεύει πως ίσως τελικά να την γλύτωσε. Πως ίσως τελικά να μην χρειαστεί να βάλει πάλι την δική ου ζωή αλλά και αυτών που αγαπά σε κίνδυνο. Δυστυχώς όμως οι ελπίδες του καταστράφηκαν και ποιο συγκεκριμένα ισοπεδώθηκαν μια μέρα που ήταν στο πάρκο σαν συνηθισμένος έφηβος και προσπαθούσε να περάσει καλά με την αδελφή του, την Μπούτς. Οι καταχωρήτες αποφάσισαν πως ήταν ώρα να επιστρέψει και για αυτό χρειάζονταν ως δόλωμα την αδελφή του για να τον πάνε κάτω και όπως το υποψιάζονταν δεν δίστασε στιγμή. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Κατωχώρας ο Γκρέγκορ θα εξηγήσεις και απαντήσεις. Θα τις πάρει αλλά αυτά που θα ακούσει είναι πολύ χειρότερα από αυτά που περίμενε. Η μόνη του επιλογή να τους βοηθήσει πάλι. (Γιατί ο χαρακτήρας του και η νοοτροπία του δεν θα του επέτρεπαν ΠΟΤΈ να κάνει κάτι που θα είχε επίπτωση σε τόσους ανθρώπους όπως να τους αφήσει αβοήθητους)




Αλλά αυτά που θα ανακαλύψει και θα ζήσει στην συνέχεια κατά πόσο θα μπορέσουν να τον αλλάξουν και θα καταφέρει να πάρει να πάρει τις σωστές αποφάσεις έτσι ώστε να σώσει την Κατωχώρα χωρίς όμως να προδώσει τα πιστεύω του και τον εαυτό του???




Προσωπική γνώμη:





Το πρώτο ήταν ωραίο, ευχάριστο και πρωτοποριακό. Το δεύτερο ήταν καλό. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Μου άρεσε αλλά δεν ήταν εξίσου καλό με αυτό που φανταζόμουν. Παρ’ όλα αυτά η συνέχεια της ιστορίας μας είχε δράση και μυστήριο. Όπως σας έχω εδώ και λίγο καρό τα επόμενα τρία δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και να έβγαιναν δεν ξέρω αν θα τα έπαιρνα. Το τέλος του βιβλίου μας αφήνει κάποια ερωτηματικά αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ωραίο τέλος άρα θα το αφήσω έτσι. Την συνέχεια στα αγγλικά δεν θα την διαβάσω αφού είμαι ικανοποιημένη από το τέλος και επειδή δεν νιώθω αγωνία για την συνέχεια. Αν εσείς θέλετε να την διαβάσετε, κάντε το. Θα είναι δική σας επιλογή.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις