ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΙΤΩΝΑ ΤΟΥ HOGWARTS ΑΝΗΚΕΤΕ?


Αγαπητοί αναγνώστες,

Γκρίφιντορ, Σλίθεριν, Χάφλπαφ ή Ράβενκλοου;



Η Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια είναι ένας τόπος δημιουργημένος από όνειρα και φαντασία. Ένα μέρος που όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε από τέσσερις ιδιοφυής και ταλαντούχους μάγους και μάγισσες. Λόγο αυτού, το σχολείο είναι χωρισμένο σε τέσσερεις κοιτώνες και ο καθένας ονομαζόμενος από το επίθετο του ιδρυτή του. Οι κοιτώνες είναι το Γκρίφιντορ (προς τιμήν του Godric Gryffindor), το Σλίθεριν (προς τιμήν του Salazar Slytherin), το Χάφλπαφλ (προς τιμήν της Helga Hufflepuff) και το Ράβενκλοου (προς τιμήν της Rowena Ravenclaw).


Το Hogwarts

Το πολυαγαπημένο μας εσώκλειστο σχολείο διδάσκει τις μαγικές τέχνες σε νεαρούς μάγους και μάγισσες από τις ηλικίες των 11 έως 18 ετών. Το εκπληκτικό αυτό κάστρο βρίσκετε στην Σκοτία και είναι κάτω από πολλά και περίπλοκα ξόρκια έτσι ώστε να είναι αδύνατο για άλλους μάγους να το βρουν με ευκολία μιας και η τοποθεσία του είναι άκρως μυστική. Δυστυχώς, αυτό ισχύει και για εμάς τους κοινούς μαγκλ, που δεν έχουμε την παραμικρή μαγική ικανότητα, να το βρούμε αλλά ούτε να το δούμε. Αντίθετα, στην θέση του θα βλέπαμε συντρίμμια. Επίσης, το σχολείο φημίζεται να ιδρύθηκε τον 9ο ή 10ο αιώνα.


The Shorting Hat

Το Καπέλο της Επιλογής θα μπορούσε κάποτε να ήταν ένα καπέλο σαν όλα τα άλλα. Ένα απλό καθημερινό καπέλο μάγου το οποίο μετά την ίδρυση του Hogwarts να μετατράπηκε σε ένα πολύτιμο μαγικό αντικείμενο στο οποίο ενσωματώνεται η σοφία και των τεσσάρων ιδρυτών της Σχολής. Ακόμα, το Καπέλο της Επιλογής ανήκε στον Gryffindor. Το Καπέλο έχει διάφορες μαγικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και η Διεισδυτική, με τη βοήθεια της οποίας μπορεί να “διαβάζει” το μυαλό των μαθητών και να τους κατατάσσει στον κατάλληλο για αυτούς Κοιτώνα, ανάλογα τον χαρακτήρα και τις ικανότητες τους.


Υπάρχουν όμως φορές, που οι μαθητές ταιριάζουν σε παραπάνω από έναν Κοιτώνα. Τότε, το Καπέλο κάνει περισσότερη ώρα να αποφασίσει που ο νέος μάγος ή μάγισσα ταίριαζε περισσότερο. Ακόμα και αυτό έχει ονομασία! “Όταν το καπέλο χρειάζεται παραπάνω από 5′ για να αποφασίσει, μια κατάσταση γνωστή με τον αγγλικό όρο hatstall.” Θέλω να πιστεύω πως όλοι μας έχουμε στοιχεία και από τους τέσσερα μεγάλους οίκους και απλά κάποια υπερτερούν. Σήμερα θα τους γνωρίσουμε ή θα τους θυμηθούμε και θα κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν.

“Μπορεί να ταιριάζετε στο Χάφλπαφ, όπου όλοι είναι πιστοί, υπομονετικοί και δίκαιοι…


Η Χέλγκα Χάφλπαφλ (Helga Hufflepuff) δέχεται στον κοιτώνα της μόνο μάγους και μάγισσες με ψυχή που χαρακτηρίζεται από υπομονή, πίστη και δικαιοσύνη. Στον κοιτώνα Χάφλπαφλ του Hogwarts κατατάσσονται οι μαθητές που εργάζονται σκληρά και χαρακτηρίζονται από αφοσίωση, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι ο ασβός και τα χρώματά του το κίτρινο και το μαύρο. Σύμφωνα με τη μία και μοναδική Ρόουλινγκ το Χάφλπαφλ αντιπροσωπεύει το στοιχείο της γης. Μπορεί να μην τον αξιολογούμε ιδιαίτερα ως Κοιτώνα, αλλά αυτό το θεωρώ μεγάλο λάθος. Το Χάφλπαφλ έχει τόσες υπέροχες αρετές και ο καθένας μας θα έπρεπε να νιώθει άξιος να φοράει το σύμβολο του.

“Ένας από τους τέσσερις διάσημους ιδρυτές της Σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια. Η Χάφλπαφλ ήταν ιδιαίτερα διάσημη για την ευστροφία της σε σχέση με ξόρκια τροφίμων. Πολλές συνταγές που σερβιρίστηκαν παραδοσιακά στις γιορτές του Χόγκουαρτς δημιουργήθηκαν από την Χάφλπαφλ.”

Μπορεί να ταιριάζετε στο Ράβενκλοου, όπου όλοι είναι σοφοί και μορφωμένοι


Στον κοιτώνα Ράβενκλοου του Χόγκουαρτς κατατάσσονται οι μαθητές που τους χαρακτηρίζει αγάπη για μάθηση, η ευφυΐα, η δημιουργικότητα και η σοφία. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι ο αετός και τα χρώματά του είναι το μπλε και το χρώμα του μπρούντζου. Το φάντασμα του κοιτώνα είναι η Γκρίζα Λαίδη (The Grey Lady) αλλά το πραγματικό της όνομα είναι Έλενα Ράβενκλοου. Σύμφωνα με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, το Ράβενκλοου αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα. Ο ιδρυτής του κοιτώνα είναι η Ροβένα Ράβενκλοου (Rowena Ravenclaw), μητέρα της Ελένα.

Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ περιγραφή, η Ράβενκλοου έζησε κατά τον Μεσαίωνα, όπως και οι υπόλοιποι ιδρυτές του Χόγκουαρτς. Λέγεται πως πέθανε σε νεαρή σχετικά ηλικία από κάποια ερωτική απογοήτευση και ακόμα πως ήταν η πιο λαμπρή μάγισσα της εποχής της. Σύμφωνα με τα τραγούδια του Καπέλου της Επιλογής, η Ράβενκλοου προερχόταν από κάποια στενή κοιλάδα, σαν αυτές που συναντά κανείς στην Σκοτία.

"Η ευστροφία είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός του ανθρώπου"

- Rowena Ravenclaw

Μπορεί να ταιριάζετε στο Γκρίφιντορ, σπίτι των τολμηρών και γενναίων…


"Μπορεί να ανήκετε στον Γκρίφιντορ, 
Όπου βρίσκονται οι γενναίοι στην καρδιά, 
Το θάρρος τους, το πείσμα τους και ο ιπποτισμός τους 
Είναι αυτό που ξεχωρίζει τους Γκρίφιντορς από τους άλλους"
- Το Καπέλο της Επιλογής

O Γκόντρικ Γκρίφιντορ (Godric Gryffindor) εκτιμούσε τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και την δύναμη της καρδιάς περισσότερο από όλα. Οι μαθητές που επέλεγε για τον κοιτώνα του χαρακτηρίζονταν από αυτές ακριβώς τις αρετές, σύμφωνα με το Καπέλο της Επιλογής. Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι το όνομα Γκόντρικ έχει Αγγλο – Σαξωνική καταγωγή, και μπορεί να έχει πολλές σημασίες, όπως «αυτός που βασιλεύει με το Θεό» ή «αυτός που βασιλεύει δίκαια».

Ο κοιτώνας του Γκρίφιντορ δίνει έμφαση στα γνωρίσματα του θάρρους, της αποφασιστικότητας και του ιπποτισμού, πράγμα που κάνει τα μέλη του να θεωρούνται γενναίοι, αν και κάποιες φορές σε σημείο απερισκεψίας. Μπορεί επίσης να γίνουν ευέξαπτοι. Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι ο κοιτώνα του Γκρίφιντορ έχει συμβάλλει σημαντικά με πολλά μέλη του στον Στρατό του Ντάμπλντορ (Dumbledore's Army) και στο Τάγμα του Φοίνικα (Order of the Phoenix). Ο κοιτώνας των γενναίων είναι ένα σπουδαίο μέρος να ανήκει κάποιος.

Μπορεί, όμως, να ταιριάζετε στο Σλίθεριν, σπίτι των έξυπνων και πονηρών, που κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το σκοπό τους!


Στον κοιτώνα Σλίθεριν του Χόγκουαρτς κατατάσσονται οι μαθητές που είναι φιλόδοξοι, πονηροί και που θα έκαναν τα πάντα για να πετύχουν το σκοπό τους. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι το φίδι και τα χρώματά του το πράσινο και το ασημί. Σύμφωνα με τη Ρόουλινγκ το Σλίθεριν αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερό. Ο ιδρυτής του κοιτώνα είναι ο Σαλαζάρ Σλίθεριν (Salazar Slytherin).


Ο Σαλαζάρ Σλίθεριν είναι ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του Χόγκουαρτς. Στα πρώτα χρόνια της σχολής έμειναν όλοι αγαπημένοι καθώς καταπιάστηκαν με την εκπαίδευση. Όταν όμως ο Σλίθεριν ήλθε σε ρίξη με τον Γκρίφιντορ πήρε την απόφαση να φύγει από το σχολείο. Ένας μύθος λέει ότι έκτισε μια μυστική αίθουσα την "Κάμαρα με τα μυστικά" στην οποία και έκρυψε ένα τέρας, ένα βασιλίσκο και πως μόνο ο γνήσιος κληρονόμος του θα μπορούσε να ξεσφραγίσει τον τρόμο που κρύβει μέσα της. Η Κάμαρα άνοιξε δυο φορές μέσα σε 50 χρόνια και ο βασιλίσκος σκοτώθηκε από τον Χάρι Πότερ το 1993.


Πολλοί θεωρούν πως ο κοιτώνας με το όνομα Σλίθεριν ταυτίζεται αυτόματα με το κακό αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτός, όπως και οι άλλοι τρεις είναι ακόμα μια οικογένεια. Με την διαφορά, πως αυτοί μένουν πάντα ενωμένοι, σαν μια γροθιά. Μπορεί να έχουν τις διαφωνίες και τις διαμάχες πίσω από τους τοίχους για το ποιος θα είναι ο αρχηγός δεν αφήνουν ποτέ τίποτα να φανεί προς τα έξω. Κυκλοφορούν πάντα σε ομάδες. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και από τους υπόλοιπους κοιτώνες.

Στο Ράβενκλοου, οι συμαθητές της αγαπημένης μας Λούνα Λάβγκουντ δεν έχαναν ποτέ ευκαιρία να της κάνουν μπούλινγκ φωνάζοντας την  Τρελολούνα Λάβγκουντ και κλέβοντας τα πράγματα της γιατί ήταν λίγο διαφορετική. Στο Γκρίφιντορ, ο Πίτερ Πέτιγκριου δεν δίστασε στιγμή να προδώσει τους παιδικούς του φίλους για να σώσει το τομάρι του παρότι ήταν ένας από τους “γενναίους”. Επίσης, άφησαν τον Χάρι να αντιμετωπίσει μόνος πολλές δυσκολίες. Μόνο το Χάφλπαφλ δεν σταμάτησε ποτέ να είναι μια ενομένο. Αλλά, εμείς δεν ήμαστε εδώ για να κρίνουμε. Ένα άτομο δεν αλλάζει τις αρετές τόσων άλλων.



“Draco Dormiens Nunquam Titillandus”
― J.K. Rowling


Οπότε, όπου και να ανήκετε, συγχαρητήρια. Κάθε Κοιτώνας έχει τα θετικά  και τα αρνητικά του γιατί αν ενώσουμε τις ιδεολογίες όλων μαζί, φτιάχνουμε εμάς. Μπορεί κάποια στοιχεία να υπερτερούν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εγώ, πιστεύω πως είμαι μια ένωση μεταξύ Γκρίφιντορ και Ράβενκλοου. Αλλά, όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε. Οπότε όταν φτάσω τα 40α, ποιος ξέρει που θα ανήκω; Τι γίνεται όμως με εσάς; Γράψτε στα σχόλια σε ποιον κοιτώνα ανήκετε ή πιστεύετε ότι ανήκετε. Ας βρούμε και άλλους ανθρώπους που ανήκουν στον ίδιο Κοιτώνα ή Κοιτώνες με εμάς. Πάντα είναι ωραίο να βρίσκεις νέους ΧαριΠοτερολάτρες!


Σας αφήνω λοιπόν με ένα καλή νύχτα και μια ευχή. Μια σταματήσετε ποτέ να πιστεύετε στη μαγεία και στη δύναμη που έχουν οι στιγμές. Στιγμές απλές, καθημερινές. Αλλά και στιγμές που σου συμβαίνουν μια φορά στη ζωή και είναι πραγματικά αξέχαστες. Όπως και αυτή η μοναδική ιστορία. Η κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε με αυτούς τους χαρακτήρες έχουν γραφτεί βαθιά μέσα στην ψυχή μου και σε χιλιάδων άλλων. Αν αυτό δεν είναι μαγεία δεν ξέρω τι είναι.  Αυτή είναι λοιπόν η ευχή μου. Σας δίνω από κάτω και ένα βίντεο που με κάνει να κλαίω κάθε φορά. Δάκρυα χαράς, πόνου και λύπης. Τα λέμε ξανά σύντομα.

Harry Potter | Time Of Our Lives (TRIBUTE):


Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. Παντα ήμουν Gryffindor και για πάντα θα είμαι.
    Το χρυσό και το κόκκινο είναι τα χρώματα μου.
    GRYFFINDOR'S PRIDE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I AM NOT CRYING. YOU CRY.
    THIS VIDEO DESTROYED ME.
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ είναι μια υπερήφανη Slytherin!
    Cunning and ambition are the best!!!
    - Μια με αγάπη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ μια υπερήφανη Ravenclaw. Η γνώση και τα βιβλία είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις