"Ο Χάρι Πότερ - Και Η Κάμαρα Με Τα Μυστικά" (Βιβλίο 2ο από 7α) Της J.K. Rowling






book








Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Ο ΧΑΡΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί και οι βαρετές διακοπές με τους θείους. Ο Χάρι επιστρέφει στη Σχολή Χόγκουαρτς και ξαναβρίσκει τους φίλους του, τον Ρον και την Ερμιόνη. Όμως κάτι παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει. Ο Χάρι ακούει φωνές που τον απειλούν και οι συμμαθητές του δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Στον τοίχο εμφανίζεται μια μυστηριώδης επιγραφή: «Η κάμαρα με τα μυστικά άνοιξε. Φυλαχτείτε!» Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιον φοβερό εχθρό πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι ο Χάρι; Θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του και τους φίλους του; Η νεαρή Αγγλίδα συγγραφέας μας χαρίζει το δεύτερο συναρπαστικό βιβλίο της σειράς των περιπετειών του Χάρι Πότερ, ένα βιβλίο πρωτότυπο, απολαυστικό, αστείο και διασκεδαστικό, ένα βιβλίο αλλιώτικο από τ’ άλλα.






Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Ο Χάρι έχει γυρίσει στο σπίτι των θειων του μετά από έναν χρόνο που ήταν μαθητής στην σχολή Χόγκουαρτς για μαγικά και ξόρκια. Εκείνο το σχολείο όμως δεν είναι μόνο τόπος μάθησης για αυτόν. Όχι. Είναι και το σπίτι που ποτέ δεν είχε. Εκείνο το σχολείο είναι το μόνο μέρος που μπορεί να είναι ο εαυτό του. Εκείνο το σχολείο είναι το μόνο μέρος που έχει φίλους πραγματικούς που τους αγαπά σαν την οικογένεια που ποτέ  δεν είχε την δυνατότητα να έχει, δηλαδή την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και τον Ρον Ουέσλι. (Και εννοείται και τους άλλους Ουέσλι που έμαθε στο προηγούμενο βιβλίο και που θα γνωρίσει και στο μέλλον) Ωστόσο είναι θλιμμένος για έναν λόγο. Αυτοί οι φίλοι του δεν του έγραψαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Ένα απόλυτα βασανιστικό καλοκαίρι με τους Ντάρσλι. Δεν ήταν ότι του φέρονταν σαν ζώο όπως παλιότερα. Όχι. Αυτήν την φορά του φέρονταν σαν να μην υπήρχε. Κυριολεκτικά. (Και που να ήξεραν πως είχε έναν μανδύα που τον κάνει πραγματικά αόρατο) Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τον πείραζε κι ολας αφού αν τον αγνοούσαν τους αγνοούσε και ο ίδιος. (Εκτός από τις στιγμές που τον έβαζαν να κάνει αγγαρείες. Τότε δεν έχει και πολλές επιλογές) Όταν λοιπόν ο θείος του φέρνει στο σπίτι κάποιους άλλους επιχειρηματίες για να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία (μάλλον την μεγαλύτερη συμφωνία της ζωής του θείου του του Βέρνορ) ο Χάρι ξέρει πολύ καλά την δουλειά του. Μένει πάνω, όλη την νύχτα, δεν θα κάνει τίποτα και θα είναι αθόρυβος. Δηλαδή θα κάνει σαν να μην υπάρχει. Αυτό ήταν το σχέδιο των θείων του. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελαν εξαιτίας … ενός σπιτικού ξωτικού.




Εκείνο το βράδυ ο Χάρι θα γνωρίσει τον Τόμπι, το σπιτικό ξωτικό που φοράει κάτι σαν μαξιλαροθήκη,ο οποίος ήρθε να του πει ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο Χόγκουάρτς γιατί διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Ο Χάρι προσπαθεί να του εξηγήσει ευγενικά ότι η θέση του δεν είναι με τους Ντάρσλι αλλά στο Χόγκουαρτς. Στο σπίτι του. Με τους φίλους του. Ο Τόμπι, που μέχρι τότε χτυπιόταν μόνος του στο κεφάλι για έναν λόγο που ο Χάρι δεν καταλάβαινε, απλά σταμάτησε και του είπε:
Ο Χάρι Πότερ θέλει να γυρίσει κάπου ενώ οι φίλοι δεν του έγραψαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι???
Και μόλις το ξεστόμισε άρχισε μα χτυπιέται ακόμα χειρότερα. Ο Χάρι όμως τον ρώτησε:
Είμαι σίγουρος ότι… Μισό. Μα καλά εσύ πως το ξέρεις αυτό???
Τότε ο Τόμπι απέκτησε ένα τρομαγμένο ύφος και άρχισε να παραληρεί λέγοντας:
Ο Χάρι Πότερ να μην θυμώσει στον Τόμπι. Ο Τόμπι έπαιρνε τα γράμματα του Χάρι Πότερ γιατί ο Τόμπι πίστευε πως αν ο Χάρι Πότερ νόμιζε πως τον ξέχασαν δεν θα ήθελε να γυρίσει στο σχολείο γιατί στο Χόγκουαρτς συτήν την χρονιά κύριε γίνουν πολύ άσχημα πράγματα.











Θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το Μπάροου, θα γνωρίσει και την πιο μικρή Ουέσλι, τηνΤζίνι, που τα χάνει εντελώς μπροστά του. Και αφού περάσει μερικές εκπληκτικές μέρες στο σπίτι τους, θα έρθει η μέρα να επιστρέψουν στο Χόγκουαρτς. Όμως εκεί που ετοιμάζονται να περάσουν την πύλη με φόρα όπως συνηθίζουν, πέφτουν πάνω σε συμπαγή τοίχο και συνειδητοποιούν πως η πύλη μην είναι κλειστή. Το Χόγκουαρτς Εξπρές έχει φύγει κι εκείνοι έμειναν πίσω.








Έτσι αρχίζει αυτό μας το βιβλίο!!!




Ετοιμαστείτε για απαγορευμένα μαγικά και ξόρκια, για τα πρώτα μαθήματα εναντίων των σκοτεινών τεχνών, για έναν καθηγητή τόσο ψώνιο, ο οποίος είναι άδειος από γνώσεις σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα που διδάσκει που θα σας κάνει να γελάτε συνέχεια,για ένα βιβλίο που θα φέρει τους ποιο απρόσμενους μπελάδες, ένα πουλί που θα σε σώσει όταν δεν το περιμένεις (και με τρόπο απρόσμενο) ,για ένα μαγικό ιπτάμενο αμάξι που θα μας πάει σε τόπους μαγικούς (κυριολεκτικά) και για έναν εχθρό που καταστρέφει το Χόγκουαρτς εκ των έσο δημιουργώντας το χάος και τον πανικό στα πάντα. Τέλος, ετοιμαστείτε για μια μάχη εναντίον ενόν τεράστιου, μυθικού και καταστροφικού τέρατος που ζει στις σκιές και για την προσπάθεια του ήρωα μας να σώσει όλους και όλα όσα αγαπά.









Είστε έτοιμοι για αυτό
που σας περιμένει???










Προσωπική γνώμη:





Αυτή τη φορά η μαγεία είναι αυξημένη!!! Βλέπετε ο Χάρι και οι φίλοι του είναι πλέον δευτεροετείς και τα πράγματα όσο αφορά το θέμα της μαγείας γι’ αυτούς είναι πιο δύσκολα, αλλά συνάμα πιο ενδιαφέροντα  (παρόλο που πάλι θα πέσει πολύ διάβασμα για τα μαθήματα και για την σωτηρία όλων). Ταυτόχρονα όμως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν θανάσιμο εχθρό. Έναν εχθρό που είναι ικανός να βάλει τέλος στο όνειρο. Έναν εχθρό που βυθίζει τα χρώματα και τη χαρά στο σκοτάδι και στον τρόμο. Το κλίμα μυστηρίου που διέπει το βιβλίο είναι σαφώς αυξημένο. Η δράση και οι πληροφορίες που δεχόμαστε κατά την ανάγνωση το ίδιο. Η μάχη του καλού και του κακού είναι ακόμα πιο δύσκολη. Και μαζί με τους μικρούς πρωταγωνιστές καλούμαστε κι εμείς σε κάθε σελίδα να συγκεντρώνουμε και ν’ αναλύουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν τη λύση.








Η Rowling, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο γραφής καταφέρνει και πάλι να συνεπάρει τον αναγνώστη. Αυτή τη φορά προσπαθεί να μας κάνει ενεργά μέλη της ιστορίας. Η θεματολογία είναι πλέον πιο εφηβική κι η αγωνία αυξάνεται σε κάθε κεφάλαιο, καθώς πλέον είμαστε αντιμέτωποι πιο έντονα με τις σκοτεινές δυνάμεις.









Αφεθείτε και πάλι στη γραφή της Rowling. Κι αν κάποιοι έχετε διαβάσει το πρώτο και δεν ενθουσιαστήκατε, πράγμα δύσκολο, σίγουρα το δεύτερο μέρος της ιστορίας θα σας αποζημιώσει. (Παρόλο που και το πρώτο ήταν εξαιρετικό εννοείται) Καλή ανάγνωση και κρατήστε στο μυαλό σας το σημαντικότερο που θα μπορούσατε ν’ αποκομίσετε απ’ αυτό το βιβλίο: Είναι οι επιλογές μας που δείχνουν πιο ξεκάθαρα απ' τις ικανότητες μας ποιοι πραγματικά είμαστε.












Το Trailer της ταινίας:

 http://www.youtube.com/watch?v=uU-ET1FAv3Y

Σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!
    ΧΆΡΙ ΠΌΤΕΡ 2 ΚΙ ΌΛΑΣ????????? ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! ΠΕΘΑΙΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! ΠΟ ΠΟ ΠΟ ΡΕ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ!!!! ΑΧΟΥ!!!!! ΠΕΘΑΊΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΆ ΒΙΛΊΩΝ!!!!!! ΓΙΑ ΌΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΤΗς ΣΕΙΡΆς ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΈΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΕΞΑΊΡΕΣΗ!!!!!!!!!! ΘΕΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όντως την ανέβασα αρκετά πρόσφατα. Όσο για το τι σου θύμισα χαίρομαι που έχεις μνήμες μόνο απο καλά πράγματα και που η κριτική μου κατάφερε να σου τις "ξυπνήσει" αυτές τισ μνήμες!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ που κατά ονομάζεις την κριτική μου θεϊκή!!!! Σημαίνει πολλά για μένα!!! <3

      Διαγραφή
  2. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
    poly vraia kritikh xrysanuh!!!!!!!!! alhueia htan yperoxh!!!!!!!!!!!! ;( ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σε ευχαριστώ για το ότι λες καλά λόγια για την κριτική μου αλλά... γιατί τόσες θλιμμένες φατσούλες???

      Διαγραφή
  3. xrysanth sobara????????? ues na maw peuaneis??????????? ues mallon na me peuaneis????? ayth h kritikh htan fantastikh!!!!!!!!!!! axoy!!!!!!!! me tis dyo teleytaies anarthseis soy me uama ton kosmo toy xari potter moy erxetai na diabasv aythn thn seira!!!!!!!!! janaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! pragmatika anypomonv apisteyta gia tis epomenes anarthseis me uema ton magiko, ekplhktiko kosmo toy xari potter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! an synexiseis etsi blepv to blog soy na ginetai to agaphmeno moy!!!!!!!!!!! makran!!!!!!!!! MPRABO MPRABO KAI SYNEXISE ETSI!!!!!!! (perimenv)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σοβαρά. Σοβαρότατα.Και όχι δεν θέλω να πεθάνω κανέναν!!! Χαίρομαι που η κριτική ήταν τόσο καλή έτσι ώστε να την λες ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ!!! Είναι υπέροχο να το ακούω!!! <3 Χαίρομαι που οι κριτικές μου σε παρακινούν να τα διαβάσεις. Ξανά!!! (χιχιχι) Α και δεν θα χρειαστείς να περιμένεις πολύ για την συνέχεια!!! ;)

      Διαγραφή
  4. λοιπον...................
    κατά την γνώμη μου αυτό είναι ένα φοεβρο βιβλίο αλλα ταυτόχρονα και το χειρότερο στην σειρά με τις περιπέτειες του πότερ που τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο εχω αγαπήσει εγώ οολος ο υπόλοιπον κόσμος εννοείται!!!!!!!!!!!!!! κατά τα αλλά όμως η κριτικη σου ηταν φοβερη παρολο όπως ειπα παρα πανω το βιβλιο δεν ηταν και το καλυτερο της σειρασ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( ;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ακόμα μια φορά εξαιρετική η κριτική σου Χρυσάνθη!!!
    Αν και το δεύτερο βιβλίο είναι από τα λιγότερο αγαπημένα μου στην σειρά, παρόλα αυτά παραμένει εξαιρετικό!
    Μου φέρνουν τόσες πολλές από τις παιδικές μου αναμνήσεις! Πρέπει και εγώ να τα ξανά διαβάσω κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Elena ouz,
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Και όντως αυτά τα βιβλία μας συνδέουν με τα παιδικά μας χρόνια. Γιατί αυτά είναι ένας από τους λόγους που τα έκαναν τόσο ξεχωριστά!!! Και να σου πω την αλήθεια πολλοί φίλοι μου θέλουν επειγόντως μια ΧαριΠοτερόεπανάληψη!!! Και εγώ πολύ πρόσφατα την έκανα!!! Και έτσι αποφάσισα να γράψω τις κριτικούλες μου για αυτήν την σειρά (που είχαν αργήσει πολύ η αλήθεια να λέγεται)!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις