"Καταστροφή - Γλυκιά Καταστροφή" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Jamie McGuire




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Άμπι Αμπερνάθι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Πιστεύει ότι έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκοτεινό παρελθόν της αλλά όταν πάει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές της τα πράγματα θα ανατραπούν. Θα γνωρίσει τον Τράβις Μάντοξ. Ακαταμάχητος καρδιοκατακτητής αλλά επικίνδυνος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης. Θα αντισταθεί στη γοητεία του και τότε ο Τράβις θα την παγιδεύσει μ' ένα απλό στοίχημα: αν χάσει ο Τράβις, θα απέχει από το σεξ για ένα μήνα, ενώ αν χάσει η Άμπι, θα μείνει στο διαμέρισμά του ως συγκάτοικός του για ένα μήνα. Δεν υποψιάζεται ότι πίσω από το παρουσιαστικό του καλού κοριτσιού κρύβεται μια πολύ δυναμική προσωπικότητα.

 Ένταση, αγωνία και ο νεανικός έρωτας σε ένα εθιστικό κοκτέιλ.

Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://www.metaixmio.gr/images/flip/apospasmata/GLYKIA_KATASTROFH_APOSPASMA/index.html



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  Στο προηγούμενο βιβλίο, το Κινούμενη Καταστροφή, είδαμε τα πάντα από την μεριά του Τράβις. Ήταν ένα εκπληκτικό βιβλίο. Καθηλωτικό. Είδαμε πως σκέφτεται ένα αγόρι. Τώρα όμως θα δούμε πως  σκέφτεται ένα … κορίτσι.

  Ο Τράβις Μάντοξ είναι επικίνδυνος, γοητευτικός, χυδαίος … ο απόλυτος γόης. Μία Κινούμενη Καταστροφή. Ή όπως τον λέει κάποια στιγμή μέσα στο βιβλίο η Άμπι … ένας σέξι συνδυασμός από τατουάζ.

  Η Άμπιγκειλ Αμπερνάθι είναι γλυκιά , καλή και ευγενική. Ένα απλό κορίτσι. Με άλλα λόγια … ένα είδος προς εξαφάνιση την σήμερον εποχή. Μία Γλυκιά Καταστροφή. Ή όπως την έλεγε πάντα ο Τράβις … το Περιστεράκι του.

  Η Άμπι είναι πολύ μακριά από το σπίτι της. Έφυγε από εκεί γιατί ήθελε να ξεφύγει … από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ή μάλλον ποιο συγκεκριμένα από έναν άνθρωπο πολύ κοντά της. Από τον πατέρα της. Που της έκανε την ζωή πατίνι χιλιάδες φορές. Που την κατηγορούσε από μικρό κορίτσι για πράγματα που δεν έφταιγε. Σε εκείνο το καινούργιο μέρος μπορούσε να κάνει μια νέα αρχή. Να γυρίσει σελίδα. Μπορούσαν όλα να είναι διαφορετικά. Αλλά … γνώρισε τον Τράβις Μάντοξ . Και όλα … πήγαν στραβά.

  Η Άμπι μισεί να έχει τα μάτια στραμμένα επάνω της. Και στην αρχή τα κατάφερνε. Είχε φτιάξει μια τέλεια βιτρίνα. Παρουσιαζόταν στους άλλους σαν μια απλή, βαρετή, καθημερινή κοπέλα. Τίποτα το σπουδαίο. Κανείς δεν ήξερε το σκοτεινό παρελθόν της, εκτός από την Αμέρικα φυσικά. Και κανείς δεν έπρεπε να το μάθει. Νομίζει πως απλά αυτό χρειάζεται . Και πώς ύστερα όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους . Ξαφνικά όμως, και χωρίς να το περιμένει, ο περιβόητος Τράβις Μάντοξ εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για εκείνη. Πρώτα την φλέρταρε, μετά την ακολουθούσε παντού και τέλος ήθελε να γίνουν "φίλοι". Όλα αυτά της φαίνονται πολύ περίεργα. Στην αρχή τον ξαποστέλνει συνεχώς κακής κακώς. Μετά όμως αρχίζουν στ’ αλήθεια να δένονται. Έγιναν φίλοι. Αλλά πόσο φίλη μπορεί να είναι με κάποιον που ποτέ δεν ήταν καλός, βοηθητικός και πάνω από όλα ευγενικός με κάποια άλλη κοπέλα? Πόσο  φίλη μπορεί να είναι με κάποιον ενώ υπάρχουν στον αέρα χίλια δυο σχόλια για την περίπλοκη "σχέση" τους; Πόσο φίλη μπορεί να είναι με κάποιον που πετά συνεχώς περίεργες σπόντες που δεν καταλαβαίνει το νόημα τους, με κάποιον που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα νεύρα του και που συνεχώς ζηλεύει χωρίς λόγο; Πόσο φίλη μπορεί να είναι με κάποιον ενώ αρχίζει να έχει αισθήματα για αυτόν που δεν παραδέχεται και δεν καταλαβαίνει; Και τέλος, πόσο φίλη μπορεί να είναι με κάποιον ενώ έχασε ένα στοίχημα που την αναγκάζει να μένει στο ίδιο σπίτι με εκείνον; Και να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εκείνον; Αλλά για να μην το παρεξηγήσετε … ΜΌΝΟ κοιμάται!Μέχρι … κάποια στιγμή τουλάχιστον.



Προσωπική γνώμη:

  Το Γλυκιά Καταστροφή κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν το Κινούμενη Καταστροφή. Άρα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. Εγώ έκανα το λάθος να τα διαβάσω ανάποδα. Το Γλυκιά Καταστροφή παρουσιάζει την πιο αγνή, τρυφερή και αθώα πλευρά του ανάρπαστου και μοναδικού μας Love Story. Αντίθετα στο Κινούμενη Καταστροφή εμφανίζει την πιο ωμή αλήθεια. Μας υποδεικνύει το πώς σκέφτονται οι άντρες και για το τι είναι ικανοί. Για να σας πω την αλήθεια το Κινούμενη Καταστροφή μου άρεσε περισσότερο. Ήταν πιο … ανατρεπτικό και μυστηριώδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και το Γλυκιά Καταστροφή δεν ήταν αξιόλογο βιβλίο. Αντίθετα ήταν πολύ καλογραμμένο αλλά δεν είχε αυτό το … κάτι παραπάνω έτσι ώστε να ξεπεράσει την φοβερή ιστορία από την μεριά του Τράβις. Μπορεί οι εντυπώσεις μου να ήταν διαφορετικές αν είχα διαβάσει τα δύο αυτά βιβλία ανάποδα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Γι’ αυτό θα σας δώσω την εξής συμβουλή: Διαβάστε πρώτα το Γλυκιά Καταστροφή και ύστερα το Κινούμενη καταστροφή, να σκέφτεστε αυτήν την ιστορία σαν δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος (γιατί αυτό ακριβώς είναι) και τέλος να μην προσπαθείτε να θυμηθείτε το τι συνέβη στο ένα βιβλίο για να καταλάβετε τι θα συμβεί στην συνέχεια. Δεν χρειάζεται. Χωρίς προσπάθεια θα τα θυμηθείτε πάνω κάτω. Γιατί κάποια πράγματα πολύ απλά δεν ξεχνιούνται. Ιδικά ένα τέτοιο Love Story. Ήταν μια απολαυστική ιστορία. Απολαύστε το!

 

Λίγα λόγια για την ηρωίδα:

Άμπιγκειλ Αμπερνάθι:

Η Άμπι είναι μια ... περίπλοκη 19άχρονη έφηβη. Το σκοτεινό παρελθόν της την ακολουθεί όπου και να πάει. Την βασανίζει. Την στοιχειώνει. Παντού. Για αυτό πρέπει να γίνει μια άλλη. Κάποια που πάντοτε ήθελε να είναι αλλά οι περιστάσεις δεν την βοήθησαν ιδιαίτερα. Προσπαθεί να δείχνει σεμνή και μετρημένη. Προσπαθεί να είναι όσο πιο απαρατήρητη γίνετε για τους άλλους. Και τα καταφέρνει. Μέχρι που γνωρίζει τον Τράβις. Λοιπόν, για να μην επαναλαμβάνομαι θα σας μιλήσω τώρα λόγο για τον χαρακτήρα της. Είναι έξυπνη, πονηρή, προνοητική και διορατική. Επίσης, είναι γλυκιά και ευγενική. Επιπρόσθετα, είναι (ώρες ώρες) εκνευριστική, λίγο αναποφάσιστη και τολμηρή. Προσπαθεί να σκέφτεται με το μυαλό και όχι με την καρδιά για πολύ μεγάλο διάστημα του βιβλίου. Αποτέλεσμα: να πληγώνει και την ίδια και τον Τράβις. Όταν όμως άφησε τις σκέψεις της ελεύθερες συνειδητοποίησε πως όλα έγιναν ποιο εύκολα. Και ένιωσε ευτυχισμένη. Είναι ένας καλόκαρδος άνθρωπος με τεράστια υπομονή και αυτοκυριαρχία. Είναι μια στοργική φίλη και όποιος την γνωρίσει θα πρέπει να κάνει θυσίες για να την κρατήσει κοντά του. Αλλά το αξίζει.

Quotes από το βιβλίο:





Σχόλια

  1. Τανταταντα!!!!!!! Συμφωνώ με όλα όσα είπες!!! Είναι ενα τέλειο βιβλιο παρόλο που το κινούμενη καταστροφή είναι άλλη κλάση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ξέρεις ποιο είναι το τραγούδι της Άμπι και του Τράβις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Πραγματικά δεν έχω ιδέα. :/ Συγνώμη. :(

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Χρύσα! Το τραγουδι που τραγουδησε ο Τραβις στην Αμπι ειναι Το "Ting For You" των Hinder? Και κατι ακομα. Μηπως εχεις νεα απο τις εκδοσεις μεταιχμιο για τον αν θα μεταφρασουν τα υπολοιπα βιβλια στα Ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Νομίζω πως ναι, αυτό είναι. Τους είχα ρωτήσει αλλά μου είπαν πως δεν ξέρουν. :(

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Άσε, πάντα τα ίδια κάνουν. :/

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Χρύσα! Και πάλι! :) Τελικά το τραγούδι του Τράβις και της Άμπι είναι το "Thing for you" των Hinder

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις