"Θανάσιμα Εργαλεία - Πόλη Των Έκπτωτων Αγγέλων" (Βιβλίο 4ο από 6) Της Cassandra ClareΠερίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Θανάσιμος Πόλεμος έχει τελειώσει, και η Κλέρι Φρέι έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, ενθουσιασμένη με όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Εκπαιδεύεται για να γίνει Κυνηγός των Σκιών και να χρησιμοποιεί τη μοναδική της δύναμη. Η μητέρα της παντρεύεται τον έρωτα της ζωής της. Τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών ζουν επιτέλους ειρηνικά. Και –το πιο σημαντικό απ’ όλα– η Κλέρι μπορεί επιτέλους να αποκαλεί τον Τζέις αγόρι της.

Όμως όλα έχουν ένα τίμημα.

Κάποιος δολοφονεί τους Κυνηγούς που ανήκαν στον Κύκλο του Βάλενταϊν, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των Πλασμάτων του Σκότους και των Κυνηγών των Σκιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο αιματηρό πόλεμο. Ο καλύτερος φίλος της Κλέρι, ο Σάιμον, δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η μητέρα του μόλις ανακάλυψε πως είναι βρικόλακας και τώρα είναι άστεγος. Όπου κι αν στραφεί, κάποιος τον θέλει με το δικό του μέρος –μαζί με τη δύναμη της κατάρας που καταστρέφει τη ζωή του. Και είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Την ίδια στιγμή, βγαίνει με δύο πανέμορφες, επικίνδυνες κοπέλες –καμία από τις οποίες δεν γνωρίζει για την άλλη.

Όταν ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από την Κλέρι χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, η Κλέρι υποχρεώνεται να ανασκαλέψει την καρδιά ενός μυστηρίου, η διαλεύκανση του οποίου θα αποκαλύψει το χειρότερό της εφιάλτη. Η ίδια έχει θέσει σε λειτουργία μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να την οδηγήσει στο να χάσει όλα όσα αγαπάει. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζέις.

Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Στην Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά παρά ποτέ. 

Trailer για το βιβλίο: https://www.youtube.com/watch?v=HvfhqsWDE8Y

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Κλέρι είναι ευτυχισμένη. Έχει όλα όσα ήθελε.

Ο αιματηρός πόλεμος τελείωσε. Η μητέρα της και ο Λούκ επιτέλους είπαν ο ένας στον άλλον το τι νιώθουν και ετοιμάζουν τον γάμο τους. Όσοι αγαπά είναι ασφαλής. Έχει καλές σχέσεις με τον κολλητό της, τον Σαίμον. Δεν υπάρχει καμία αμηχανία μεταξύ τους και αυτό το θεωρεί τέλειο αν καλοσκεφτεί κανείς την … προϊστορία τους. Και τέλος μπορεί να λέει  τον μοναδικό Τζέις … αγόρι της. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν το έβλεπε να έρχεται. Όσο και αν πραγματικά το ήθελε, δεν πίστευε ότι θα είχε καν την ευκαιρία να ονομαστεί το κορίτσι του. Όλα είναι τέλεια. Μέχρι που ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από κοντά της. Αργά αλλά σταθερά αρχίζουν να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον πλέον και όλα γίνονται πιο … περίπλοκα. Τις λιγοστές φορές που η Κλέρι βλέπει τον Τζέις είναι εξασθενημένος και κουρασμένος. Σχεδόν … σαν να είναι έτυμος να σπάσει. Όταν λοιπόν της ανοιχτεί η Κλέρι θα κάνει τα πάντα για να το βοηθήσει σε όλα του τα προβλήματα που τον απασχολούν και τον στοιχειώνουν. Όταν καταλάβει όμως τι ακριβώς συμβαίνει … θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά για να λυθούν.

Θα κάνει όμως τα πάντα για να σώσει τον Τζέις. Ακόμα και να θυσιάσει την ίδια της την ζωή για χάρη του.

Η αγάπη είναι ένα εργαλείο βοήθειας στις δύσκολες στιγμές. Μπορεί όμως να γίνει και η αχίλλειος πτέρνα μας. Μπορεί να γίνει … το τρωτό σημείο για να μας εκμεταλλευτούν εχθροί πιο δυνατή από κάθε φαντασία. Σε αυτό το βιβλίο θα τα δούμε και τις δυο αυτές προοπτικές. Ποια όμως θα υπερισχύσει???

Προσωπική γνώμη:

Προσωπικά δεν περίμενα αυτή η απίστευτη σειρά θα συνεχιζόταν. Περίμενα να τελειώσει με το τρίτο βιβλίο. Αν τελείωνε εκεί το τέλος θα ήταν απολαυστικό, ικανοποιητικό. Δεν είχα πρόβλημα να τελείωνε εκεί η σειρά. Παρόλο που οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες θα μου έλειπαν όσο τίποτα. Πραγματικά όμως χαίρομαι που δεν ήτα αυτό το the end αυτής της μαγευτικής σειράς. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ. Μου είχαν μείνει ακόμα τόσα άλυτα ερωτήματα. Αυτό το βιβλίο μπορεί να μην το λάτρεψα αλλά μου άρεσε. Η ιστορία συνεχίζεται με το μυστήριο να μην έχει τελειωμό. Δεν έχει τόση δράση όσο στα προηγούμενα αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Επιτέλους οι ηθοποιοί είχαν ένα διάλειμμα από όλες αυτές τις μάχες και τους σκοτωμούς. Στο περίπου τουλάχιστον. Και καταλαβαίνω ότι αυτό δεν άρεσε στους περισσότερους αλλά πιστεύω πως ήταν διαφορετικό. Το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.  Επίσης υπάρχουν νέοι χαρακτήρες και καινούριοι εχθροί κάνουν την εμφάνισή τους, απειλώντας τις ζωές των αγαπημένων μας ηρώων, και όλοι έχουν κάποιο στόχο. Αυτοί οι στόχοι και τα συμφέροντα, όμως, δεν αποκαλύπτονται αμέσως σε εμάς, αφήνοντας μας να μαντεύουμε και να φανταζόμαστε, και ποτέ να μην πέφτουμε μέσα στις υποθέσεις μας. Ναι, η "Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων" έχει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα βιβλία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις