Αντίο Καίτη Οικονόμου...









Έβαλα την παραπάνω φωτογραφία προς την μνήμη μιας εκπληκτικής συγγραφέας που αποβίωσε την Δευτέρα. Μόλις το έμαθα. Έμεινα άναυδη. Πολέμησε κατά του καρκίνου αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έπεσε όμως αμαχητί. Αντίθετα πάλεψε ως το τέλος. Η Καίτη Οικονόμου ήταν μια μαχήτρια. Και έτσι πρέπει να την θυμόμαστε. Ήταν μια συγγραφέας που ήξερε πως να δημιουργεί μια ιστορία που να μπει στην καρδιά μας. Να μας εντυπωθεί. Να μας μείνει αξέχαστη. Όπως το Καρδιά Θυμάται. Ή όπως η μεγαλύτερη επιτυχία της η Λευκή Ορχιδέα.




Τα παρακάτω λόγια τα έγραψε οι εκδόσεις Ψυχογιός:




Αγαπημένη μας Καίτη,
Ο εκδοτικός μας κόσμος έγινε φτωχότερος από το μεσημέρι της Δευτέρας. Θα μείνεις, όμως, στη μνήμη όλων εμάς που σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου. 
Με την πένα σου και τις ιστορίες σου κατέκτησες τις καρδιές χιλιάδων αναγνωστών που θα σε θυμούνται για πάντα καθώς τα βιβλία σου θα διαβάζονται ξανά και ξανά. Επίσης όλοι όσοι αγαπήσαμε τον Χάρι Πότερ θα απολαμβάνουμε πάντοτε τις εξαιρετικές μεταφράσεις σου που κατέχουν περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μας. 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μας γιατί πάνω απ’ όλα ήσουν άνθρωπος: μια γυναίκα ειλικρινής και ανιδιοτελής, με αγάπη για τους συνεργάτες σου και μ’ έναν καλό λόγο για όλους μας. Ευγενική, γελαστή, πρόθυμη, ακούραστη. Ακόμη και όταν η αρρώστια σού χτύπησε την πόρτα, το θάρρος σου και η δύναμη ψυχής που επέδειξες ήταν αξιοθαύμαστες. 




Εγώ θα πω μονάχα αυτό ακόμα. Καλό ταξίδι Καίτη Οικονόμου. Είναι η σειρά μας να σου χαρίσουμε μια λευκή ορχιδέα. Όπως και εσύ έκανες παλιότερα. Μπορεί να τελείωσε το ταξίδι της ζωής σου, η ψυχή σου όμως πλανιέται ανάμεσα μας και μας συντροφεύει...
Υπάρχεις ακόμα μέσα από τους ήρωες των βιβλίων που έγραψες με τόση μαεστρία και που αγαπήσαμε τόσο.




Αντίο(από μένα και μια φίλη που σε θαυμάζουμε) και...
Καλό ταξίδι!!!!!
















ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ…
Και λυπάμαι που έπρεπε να το μάθετε από εμένα!!!

Σχόλια

  1. Αντιο! Αγαπημενη μου συγγραφεας προσφερε πολλα στην ελληνικη λογοτεχνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Η Καίτη Οικονόμου μας πρόσφερε πολλά. Και θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. <3 <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις