Κριτική για την σειρά "Arrow"




Περίληψη της σειράς:


Η πλοκή της σειράς ακολουθεί τον χαρακτήρα του δισεκατομμυριούχου Oliver Queen, ο οποίος μετά από ένα βίαιο ναυάγιο, θεωρούνταν αγνοούμενος και νεκρός για πέντε χρόνια, μέχρι που τον ανακάλυψαν ζωντανό σε ένα απομακρυσμένο νησί στον Ειρηνικό. Όταν επιστρέφει στο σπίτι του στην πόλη Starling, η αφοσιωμένη μητέρα του Moira, η πολυαγαπημένη του αδελφή Thea και ο καλύτερος του φίλος Tommy τον καλωσορίζουν στο σπίτι, διαισθανόμενοι όμως ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω του.





Λίγα λόγια για την σειρά:


  Πριν πέντε χρόνια έγινε ένα δυστύχημα. Που ονομάστηκε: Η θυσία των Κουίν. Εκεί πέθανε δισεκατομμυριούχος Όλιβερ Κουίν και ο πατέρας του, Ρόμπερτ. Ή όλοι έτσι νόμιζαν. Σε ένα έρημο νησί όμως βρέθηκε ο Όλιβερ. Ολοζώντανος. Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια θρήνου τον υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες το σπίτι, η οικογένεια του και ο καλύτερος του φίλος.




  Στα πέντε χρόνια της απουσίας του όμως έχουν αλλάξει πολλά. Η οικογένεια του κρύβει μυστικά που σιγά σιγά πλέον αρχίζει να ανακαλύπτει. Επίσης, η πόλη του όταν είχε εξαφανιστεί ήταν διαλυμένη και διεφθαρμένη σε βάθος πλέον έχει γίνει αγνώριστη. Και όχι με την καλή έννοια. Και εκείνος όμως έχει αλλάξει. Τα χρόνια που πέρασε σε εκείνην την επίγεια κόλαση δεν μπορούν να εξηγηθούν. Ούτε να περιγραφούν. Τον έκαναν όμως σκληρό και δυνατό. Τον έκαναν πολεμιστή. Επέστρεψε όμως με έναν σκοπό. Και μια υπόσχεση που έδωσε στον ίδιο του τον πατέρα πριν ξεψυχήσει μπροστά στα ίδια του τα μάτια.



  
  Υποσχέθηκε στον πατέρα του να επιβιώσει. Όσα και να του συνέβαιναν, ότι και να περνούσε έπρεπε να ζήσει. Πάση θυσία. Κάτι που έκανε. Για να μην προδώσει αυτήν του όμως την υπόσχεση έπρεπε θυσιάσει κομμάτια του εαυτού του. Στιγματίστηκε από το παρελθόν για να μπορέσει όμως να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.




  Το οποίο ήταν να γίνει ήρωας. Να σώσει την πόλη του. Να εκδικηθεί όσους κατέστρεψαν εκ των έσω και μη την πόλη του και μέσα αυτού να υμνήσει τον πατέρα του. Για αυτό φόρεσε την πράσινη κουκούλα, δημιούργησε μια έμπιστη ομάδα, χρησιμοποίησε τα πράσινα βέλη του και έγινε ο "Εκδικητής" της πόλης του. Έγινε το σύμβολο ελπίδας και αληθινής δικαιωμένης. Έγινε ο "Arrow".




Προσωπική γνώμη:


  Πριν περίπου έναν χρόνο ανακάλυψα αυτήν την σειρά. Έψαχνα για κάτι αξιόλογο να δω, για να πνίξω την βαρεμάρα μου, και βλέπω το όνομα "Arrow". Μένω στήλη άλατος. Γιατί αυτό ήταν το όνομα ενός από τους αγαπημένους μου ήρωες ever. Μπαίνω διστακτικά λοιπόν και διαβάζω την περίληψη. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι να κάνω κάπως έτσι:






description


  Και δεν υπερβάλω καθόλου Αγαπητοί μου Αναγνώστες. Ούτε στο ελάχιστο. Γιατί βλέπετε μόλις είχε τελειώσει το "Smollville" και είχα πάθει στέρηση από ήρωες. Αλλά είπα στον εαυτό μου να ηρεμήσει γιατί αυτή η σειρά μπορεί να μην ήταν και τίποτα το αξιόλογο τελικά. Και θέλετε να μάθετε πως ήμουν μετά το πρώτο επεισόδιο??? Κοιτάξτε από κάτω:




  Άλλο που μετά είδα τα επόμενα 6 επεισόδια σερί. Αυτή η σειρά είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ. Αξέχαστη και αξεπέραστη. Η απόλυτη δράση και ο ηρωισμός ήταν στο έπακρο. Για μέρες ολόκληρες δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου αυτά που είχαν δει τα ματάκια μου.




  Αυτή η σειρά καταφέρνει να σε κάνει να τρως τα νύχια σου χωρίς σταματημό, να χορεύεις σαν τρελή από την χαρά και την ικανοποίηση και να μένεις με κομμένη την ανάσα στις ποιο απίστευτες πολεμικές σκηνές που μπορούν να γυριστούν. Και μάλιστα κάποιες φορές μας έκανε να δακρύζουμε από τις απώλειες και τα σοκ. Και όταν λέω σοκ εννοώ ΣΟΚ!!! 




  Και άλλες  φορές μας έκανε μα τον θεό να τραβάμε τα μαλλιά μας. Αυτό βέβαια γινόταν συνήθως λόγο των έντονων στιγμών αγάπης. Γιατί πραγματικά κάποιες επιλογές και πράξεις των ηρώων ήταν για βρίσιμο και μπουνίδια. (Συγνώμη για τις λέξεις αλλά τι να κάνουμε!!! Αλήθεια είναι!!!) 




  Γιατί όσα και γίνονταν το ερωτικό δεν έλειπε από αυτήν την σειρά. Ούτε καν. Είχαμε την υπέροχη έλξη και αγάπη μεταξύ της Φελίσιτι, του κοριτσιού μας, και του Όλιβερ, του μοναδικού μας ήρωα. Αυτή η σχέση είναι απλά υπέροχη. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ο ένας προσπαθεί να κάνει τον άλλον καλύτερο. Με τον τρόπο του... Η αγάπη είναι εμφανής στα μάτια τους. Και κάθε φορά που δεν λένε σε αγαπώ ή που δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους, για λόγους που θεωρώ χαζούς όσο δεν πάει, μου έρχεται να χτυπήσω κάτι. Γιατί είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Και το καλό που θέλω οι σεναριογράφοι του"Arrow" στο τέλος να τους έχουν μαζί!!! Γιατί αλλιώς βλέπω όλοι οι fan να ξεσηκώνονται και να κάνουν κίνημα εναντίων τους για να ξαναγραφτεί το σενάριο. Με πρώτη πρώτη και εμένα φυσικά!!!




Τώρα ήρθε η ώρα να σας μιλήσω λίγο και για τον Όλιβερ Κουίν...
Τον πολυαγαπημένο μας "Arrow"...




  Λατρεμένος από την αρχή. Αυτό πρέπει να το διερευνήσω!!! Γιατί είναι υπέροχος. Όσο δεν πάει. Έξυπνος, αστείος όταν θέλει, γενναίος, ατρόμητος και πιστός σε όσα πιστεύει μέχρι το τέλος. Στην αρχή τον γνωρίσαμε ως τον απόλυτο γόη και playboy. Αλλά μέσα από τα flashback είδαμε πως έγινε αυτός που τόσο πολύ αγαπάμε σήμερα. Είδαμε το πως έμαθε να είναι δυνατός. Πως να αντιμετωπίζει τους φόβους του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα πάνω και τα κάτω του. Είδαμε πως μέσα από την αληθινή αγάπη και πίστη μπόρεσε να γίνει από ένας ψυχρός δολοφόνος ένας πραγματικός ήρωας. Ένα σύμβολο ελπίδας και γενναιότητας. Κάτι στο οποίο οι άνθρωποι θα ήθελαν να μοιάσουν. Κάτι στο οποίο άξιζε να πιστέψουν. Ο Όλιβερ Κουίν είναι καταπληκτικός. Και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Τέλος, ο ηθοποιός που τον παίζει είναι και ο ίδιος απίθανος. Κάνει αυτός ο ίδιος τις σκηνές με τις μάχες και μας παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο και ακαταμάχητο Όλιβερ.




Το Trailer της σειράς:




Σχόλια

  1. Εξαιρετική κριτική Χρυσάνθη όπως πάντα! :D
    Όπως ξέρεις βλέπω φανατικά την σειρά! Μπορεί το σενάριο να έχει μερικές τρύπες (Τους δικαιολογούμε αφού βασίζεται σε κόμικ) και οι ηθοποιοί να μην είναι κ για τα όσκαρ (Τους δίνουμε άφεση αμαρτιών αφού είναι ωραία μωρά!) αλλά είναι σίγουρα από τις πιο εθίστηκες σειρές που παίζονται αυτήν την στιγμή στην τηλεόραση! Αξίζει να την δει κάποιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Elena ouz,
      Χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου!!! Εκτιμώ απίστευτα τα καλά σου λόγια!!! <3
      Και εννοείται πως ξέρω ότι και εσύ βλέπεις φανατικά αυτήν την σειρά!!! Και όντως το σενάριο συχνά ποινικά μπάζει αλλά όπως είπες είναι βασισμένο σε κόμικ άρα τα κενά είναι πολύ λογικό που υπάρχουν. Και εννοείται πως είναι από τις top σειρές που παίζονται αυτήν την εποχή!!!
      Και όποιος λατρεύει τους ήρωες, όπως εμείς οι δυο, ΠΡΕΠΕΙ να την δει!!! <3

      Διαγραφή
  2. ΕΠΙΚΗ !!!!! σειρα αν και πρωτος κυκλος ηταν κομματακι βαρετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Όντως η σειρά είναι ΕΠΙΚΉ!!! Παρόλο που δεν βρήκα την πρώτη σεζόν βαρετή!!! <3

      Διαγραφή
    2. εγω στην πρωτη σεζον βαρεθηκα στο 10 επεισοδειο και ξανα ξεκινησα στην 2 σεζον

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Eliza Callen,
      Καλά!!! Λογικό!!! Ο καθένας έχει όμως διαφορετική γνώμη. <3 <3 <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις