Κριτική για την σειρά "Smallville"





Περίληψη της σειράς:



Δεκατρία χρόνια πριν, μια βροχή μετεωριτών ήρθε πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων κατοίκων του Smallville. Για όλους τα πράγματα ήταν τραγικά εκείνη την ημέρα, εκτός από ένα ζευγάρι, την Μάρθα και τον Τζόναθαν Κεντ, που καθώς προχωρούσαν με το αυτοκίνητό τους μια πύρινη μπάλα πέφτει μπροστά τους κάνοντάς τους να χάσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μετά από το τρακάρισμα δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι έβλεπαν ένα τεσσάρων χρονών αγοράκι μπροστά τους! Ο Τζόναθαν έκπληκτος εκεί κοντά βρίσκει ένα διαστημόπλοιο, έτσι το ζευγάρι καταλαβαίνει ότι το παιδί δεν είναι από «εκεί κοντά». Αφού δεν είχαν παιδιά και το όνειρό τους ήταν να αποκτήσουν ένα, το θεώρησαν σαν δώρο θεού και αποφάσισαν να το μεγαλώσουν σαν δικό τους.
Τα χρόνια που πέρασαν, άφησαν στους κατοίκους του Smallville φόβους και μυστικά. Ο Κλαρκ τώρα πια δεν είναι τεσσάρων χρονών αλλά στην πιο δύσκολη ηλικία, την εφηβεία, που για όλα τα παιδιά είναι δύσκολη αλλά για τον Κλαρκ δέκα φορές περισσότερο καθώς πρέπει να κρύβει από όλους το μυστικό του και να δαμάζει τις καινούργιες δυνάμεις του που αναπτύσσονται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα το μυστικό του έχει ως συνέπεια, να κρύβει τον ερωτά του για την συμμαθήτριά του, την Λάνα. Μια φιλία αναπτύσσεται όταν σώζει την ζωή του Λεξ Λούθορ...είναι όμως πράγματι φίλος του Κλαρκ όπως δείχνει;;;


Ο Κλαρκ μέσα σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει είναι πάντα δίπλα του οι γονείς του, που τον συμβουλεύουν σοφά σε όλα τα βήματα της ζωής του. Πριν από τον θρύλο…υπήρχε ένας έφηβος με το όνομα Κλαρκ Κεντ, κάποια μέρα θα κυριαρχήσει τις δυνάμεις του, θα καταλάβει την αληθινή του φύση, και θα αφεθεί στο κάλεσμά της. 







 Λίγα λόγια για την σειρά:


  Πριν από 13 χρόνια υπήρξε μια βροχή μετεωριτών. Σε μια μικρή πόλη που ονομαζόταν "Smallville". Η οποία έφερε την καταστροφή και τον θάνατο μερικών ανθρώπων. Αυτή η βροχή μετεωριτών όμως δεν ήταν το τέλος. Αλλά η αρχή... Γιατί ο Καλ - Ελ έφτανε στην γη, μωρό ακόμα, μέσα σε ένα διαστημόπλοιο. Εκείνη τη μέρα των βρήκαν δυο εξαιρετικοί άνθρωποι. Οι Τζόναθαν και Μάρθα Κεντ. Οι οποίοι δεν είχαν δικό τους παιδί. Παρόλο που το ήθελαν πολύ.


  Μόλις τον είδαν τον αγάπησαν. Ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Αλλά δέθηκαν αμέσως με αυτό το παιδί. Τον πήραν λοιπόν κάτω από τα "φτερά" τους. Τον έκαναν δικό τους παιδί. Τον ανέθρεψαν και τον μεγάλωσαν σωστά. Τον ονόμασαν Κλάρκ Κεντ.


  Και αυτή ήταν η αρχή ενός θρύλου που θα άλλαζε τα πάντα. Όχι μόνο στη γη αλλά και σε όλον τον γαλαξία. Γιατί αυτό το μικρό αγόρι, σε λίγα χρόνια από εκείνην την μέρα θα γινόταν ο "Soupernam".




Προσωπική γνώμη:


  Καταπληκτική σειρά!!! Μια από τις ποιο αγαπημένες μου. 




  Η σειρά "Smallville" μας δείχνει την ζωή του "Souperman". Και ήταν απλά... Ουάου!!! Μας έδειξε τις πρώτες του ηρωικές πράξεις. Τους πρώτους ανθρώπους που έδωσε και μάλιστα σε τι συνθήκες. Μας έδειξε την πρώτη του αγάπη. Η οποία δεν ήταν η δυναμική δημοσιογράφος Λοις Λειν. (Σοκ το ξερω!)




  Αλλά ένα άλλο πανέμορφο κορίτσι που στο μέλλον θα γινόταν και αυτή ηρωίδα, με το όνομα Λάνα Λάνγκ.




(Το Λ πέφτει βροχή εεε???)
Και οι δυο του σχέσεις ήταν μοναδικές και ξεχωριστές...
Και τις αγάπησε και τις δύο απόλυτα....
Και αληθινά...






Και ξεχνιέται και ο κακός Λεξ Λούθερ???
(Και άλλα Λ από εκεί!)
Στην αρχή ήταν φίλοι...
Αλλά στο τέλος έγιναν ασπόνδυλοι εχθροί...




  Επίσης, μας έδειξε το πως έμαθε να ελέγχει τις δυνάμεις του. Γιατί νομίζεται πως οι δυνάμεις του ήρθαν όλες κατευθείαν και πως αμέσως μπορούσε να τις διαχειριστεί??? Δεν έχετε ιδέα πόσο λάθος κάνετε...




  Ακόμα, είδαμε τους απίστευτους γονείς του. Καταλάβαμε πως ο Κλάρκ Κεντ δεν θα γινόταν ποτέ αυτός που ήταν αν δεν ήταν εκείνοι. Χωρίς το ήθος, την υπομονή, την υποστήριξη και την αγάπη τους...




Και οι φίλους του φυσικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει ήρωας...
Όπως η Κλοι...
(Η οποία είναι θα γινόταν το μυαλό...)




Ο Όλιβερ Κουίν...
(Ο οποίος είναι ο Arrow...)




Ο Μπάρι Άλαν...
(Ο οποίος είναι ο Flash...)




Και πολλοί ακόμα...




Στους οποίους έδωσε συμβουλές...
Και τους έδειξε τον δρόμο...
Και εκείνοι ήταν πάντα εκεί όταν τους χρειαζόταν...




Μέχρι και μέλη από την Λεγεώνα είδαμε!!!




Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον Κλάρκ Κεντ…




  Απλά ΤΟΝ ΛΆΤΡΕΨΑ σε αυτήν την σειρά. Γιατί σε αυτήν την σειρά τον γνωρίσαμε πραγματικά. Συνειδητοποιήσαμε πως ο Κλάρκ ήταν ακόμα ένας άνθρωπος. Έκανε λάθη… Γινόταν ώρες ώρες παρορμητικός. Ένιωθε λύπη, πόνο και απώλεια. Τον είδαμε στα πάνω του και στα κάτω του. Στις καλές και στις κακές του στιγμές.  Ακόμα και την περίοδο που δεν ήθελε να νιώθει γιατί οι τύψεις ήταν ασήκωτες. Όσα όμως πέρασε και όσα λάθη τον έκαναν ποιο ρεαλιστικό στα μάτια μας. Τον απομυθοποίησε. Και μας έκανε να τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο. Τον είδαμε να εξελίσσετε στο Σύμβολο της γενναιότητας που όλοι ξέρουμε και έχουμε αγαπήσει. Ο Κλάρκ Κεντ είναι έξυπνος, καλός, αστείος, γενναίος και πρόθυμος να κάνει τα πάντα για τους άλλους. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα άφηνε ποτέ κανένας να απροστάτευτο ή να πεθάνει. Όχι τουλάχιστον αν ήταν εκείνος εκεί. Μας έδειξε τι σημαίνει να παίρνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Μας έμαθε τι σημαίνει τιμή και ακεραιότητα. Και ανθρωπιά. Τέλος, μας δίδαξε πως όλοι μπορούμε να έχουμε δυνάμεις. Να κάνουμε την διαφορά. Αλλά το θέμα είναι τι θα κάνεις με αυτές. Το τι μπορείς να καταφέρεις.  Και ότι εσύ και μόνο καθορίζεις το μέλλον σου. Ο ηθοποιός που τον έπαιζε δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος και να ερμηνεύσει ποιο εξαιρετικά αυτόν τον πολύπλοκο χαρακτήρας.




  Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα γεννήθηκαν και δημιουργήθηκαν με φόντο μια μικρή πόλη με το όνομα "Smallville". Επιπρόσθετα, αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ σε αυτήν ήταν ότι τον είδαμε να μεγαλώνει. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ!!! Αυτή η σειρά είχε 10 seasons και κράτησε από το 2001 έως το 2011. Οι ηθοποιοί ήταν αρκετά μεγάλοι αλλά και πάλι μπορούμε να δούμε τις αλλαγές ενώ μεγάλωναν μέσα από την σειρά. Γενικώς αυτή η σειρά ήταν απίθανη. Όχι μόνο γιατί είδαμε τους ήρωες μας στο ξεκίνημα τους. Αλλά και γιατί δεν τους αποθέωνε. Τους έκανε ποιο αληθινούς.




  Όπως μάλλον έχετε καταλάβει έχω μια αδυναμία, τεραστίων διαστάσεων, στους ήρωες. Αν λοιπόν τους αγαπάτε και εσείς πρέπει να την δείτε άμεσα!!!


Το Trailer της ταινίας:


Σχόλια

  1. Ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!! Το εβαζε και στην τηλεοραση παλιοτερα. Χρύσα μου σε ευχαριστούμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κλειω αλιφιερη,
      Είναι όντως ΤΈΛΕΙΟ!!! Και ναι πριν λίγα χρόνια το έβαζε στην τηλεόραση. Δεν έχανα ποτέ ούτε ένα επεισόδιο!!! Και εγώ σας ευχαριστώ!!! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις