"Throne of Glass" (Βιβλίο 1ο από 6) της Sarah J. Maas



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin.

Her opponents are men-thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the king's council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she'll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom. Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she's bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her... but it's the gruff Captain Westfall who seems to understand her best.

Then one of the other contestants turns up dead... quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.




Λίγα λόγια από εμένα:

  Η 18άχρονη Celaena Sardothien είναι μια επαγγελματίας δολοφόνος. Συνελήφθει όμως και τώρα θα πρέπει να υπηρετεί τον βασιλιά και το βασίλειο για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα όμως θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να αγωνιστεί και να επιβιώσει από αγώνες και από διάφορες άλλες δοκιμασίες. Αυτή είναι η ιστορία ενός ιδιαίτερου κοριτσιού, ενός έξυπνου πρίγκιπα και ενός γενναίου καπετάνιου. Είσαι σίγουρος ότι θα αντέξεις αυτό που θα ακολουθήσει;



Προσωπική γνώμη:

  Ξέρω ότι πολλοί από εσάς περιμένατε με ανυπομονησία την κριτική μου για το βιβλίο "Throne of Glass" της Sarah J. Maas. Έφτασε λοιπόν η ώρα. Αν έπρεπε να βαθμολογήσω αυτό το βιβλίο στα πέντε, θα του έβαζα τέσσερα και κάτι. Άκουγα συνέχεια πολύ καλά λόγια για αυτήν την σειρά και ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένη όταν πήρα τελικά το πρώτο της βιβλίο της. Όταν λοιπόν άρχισα να διαβάζω, κατάλαβα και μόνη μου γιατί αυτό το βιβλίο άρεσε τόσο στον κόσμο.



  Η πλοκή καταιγιστική, η ιστορία εμπνευσμένη και επική και η γραφή της Sarah είναι απλά καταπληκτική. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούν να περιγράψουν αυτό το υπέροχο βιβλίο. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν μου άρεσε σχετικά. Το "Throne of Glass" είχε δράση, πολύ μυστήριο και έφτασε πολύ κοντά στην τελειότητα για εμένα, αλλά περίμενα περισσότερες εξελίξεις και σκηνές που θα καθήλωναν και που θα με άφηναν άφωνη.



  Συνήθως το πρώτο βιβλίο μιας σειράς είναι λίγο αδύναμο αλλά γεμάτο προοπτικές για την συνέχεια . Αυτήν την φορά δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το φανταστικό βιβλίο έχει γερές βάσεις, δυναμικούς χαρακτήρες και φοβερές ιδέες που αναπτύσσονται πολύ καλά από την πρώτη κι όλας σελίδα. Φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου, ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη με αυτά που μας πρόσφερε αυτή η μοναδική ιστορία. Είμαι σίγουρη πως το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο.



  Η πρωταγωνίστρια μας, η Celaena, είναι μια από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω διαβάσει. Είναι όλα όσα θα ήθελες από έναν ήρωα. Επίσης, μπορεί η Celaena να είναι ψυχρή αλλά συμπεριφέρεται έτσι γιατί έχει περάσει πολλά. Πράγματα που κανείς δεν θα έπρεπε να ζει. Και μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες δολοφόνους αλλά έχει τιμή και ξέρει τα όρια της. Μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος.



  Το εξώφυλλο; Υπέροχο. Μας παρουσιάζει την δυναμική μας ηρωίδα, με δυο διαφορετικές όψεις που την αντιπροσωπεύουν και οι δύο απόλυτα. Την δυνατή δολοφόνο, πολεμίστρια αλλά και την πανέμορφη και πανέξυπνη πριγκίπισσα που είναι. Όποιος δημιουργεί αυτά τα εξώφυλλα είναι ιδιοφυΐα. Γιατί όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, το οποίο σου βγάζει όσα θα ήθελες ποτέ να διαβάσεις, πως γίνεται να μην θες να το πάρεις;



  Ελπίζω να σας άρεσε το review μου για αυτό το τρομερό βιβλίο και να σας φάνηκε ενδιαφέρον. Αν το έχετε διαβάσει ανυπομονώ για τα σχόλια σας σχετικά με την άποψη σας και το αν προτιμάτε τον Dorian ή τον Chaol. I'm team Chaol. Αν από την άλλη δεν το έχετε διαβάσει, εύχομαι να σας κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον για να του δώσετε μια ευκαιρία.


Σχόλια

  1. Nice review :)
    Πριν κυκλοφορήσει το πρώτο της σειράς, είχαν βγει 3 prequels, περισσότερο για να προμοτάρουν το Throne of Glass. Διάβασα το 1ο και δεν τρελάθηκα. Μετά νομίζω το 2ο το άφησα στη μέση, φαντάσου! Πολλές φίλες μου είναι τρελαμένες με τη σειρά αλλά δεν με τραβάει πολύ να τη ξεκινήσω. Για μένα η ultimate ΥΑ fantasy αυτή τη στιγμή είναι το Falling Kingdoms της Morgan Rhodes. Τη λατρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε/η A Story Untold,
      Χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε. Το εκτιμώ. Και θα σου πρότεινα να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία με το πρώτο βιβλίο της σειρας γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μπορει να σου αρέσει περισσότερο απο τα prequel. Αυτην την σειρά που ενεφερες θέλω παρά πολυ να την διαβάσω. Χτες παραγγειλα το πρώτο βιβλίο. Ελπίζω να μου. Αρέσει όσο αρέσει και σε όλους εσάς.

      Διαγραφή
  2. Η σειρά throne of glass είναι μια από τις σειρές που θέλω πάρα πολύ να διαβάσω και ελπίζω να το κάνω στο άμεσο μέλλον. Και απλώς λάτρεψα την κριτική σου, με έκανε να θέλω να διαβάσω αυτά τα βιβλία ακόμα πιο πολύ. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Amy Somers,
      Ελπίζω να την αρχίσεις σύντομα την σειρά και να σου αρέσει. Και χαίρομαι που σου άρεσε τόσο η κριτική που θες να τα πάρεις ποιο σύντομα. Σημαίνει πολλά για εμένα που εκτιμάς τόσο την γνώμη μου. <3

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ίδια βαθμολογία, παρόμοιες εντυπώσεις και team Chaol <3 Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι που συμφωνούμε. <3 Το επόμενο, που το έχω διαβάσει σε pdf, είναι ακόμα καλύτερο. <3

      Διαγραφή
  4. ενδιαφερο βιβλιο σιγουρα θα μπει στην λιστα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτική κριτική. Είπες ολα όσα πιστεύω. Η επόμενη κριτική για τι θα ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε. Η επόμενη, που έρχεται σήμερα, θα είναι για μια άλλη σειρά της Sarah J. Maas. Δηλαδή θα γράψω για το "A Court of Thorns and Roses". <3

      Διαγραφή
  6. Έντνα το πρώτο μου φάνηκε ετσι και ετσι. Το δεύτερο ήταν εξαιρετικό. Το αγαπημένο μου της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ακόμα δεν έχω διαβάσει το 3ο αλλά ακούω πως το δεύτερο είναι το καλύτερο. Μέχρι τώρα. <3

      Διαγραφή
  7. Η κριτική σου είναι υπέροχη ! έχω ακούσει πάρα πολύ καλά σχόλια και όλοι οι booktubers μιλάνε για αυτό ! Θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά ; επίσης μήπως ξέρεις αν πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά και το βιβλίο alive του Scott sigler ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή αννυ μ.,
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν προβλέπεται μια τέτοια έκδοση. Ακόμα. ΖΟΎΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ. Και δεν έχει ανακυκλωθεί κάτι παρόλο που πολλοί αναγνώστες ανυπομονούν για αυτό το βιβλίο.

      Διαγραφή
  8. Θελω παρα πολυ να το διαβασω...αλλα ποτε θα βγει στα Ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα. Ελπίζω όμως να γίνει σύντομα. <3

      Διαγραφή
  9. Πιθανοτατα το επομενο βιβλιο που θα δαιβασω.. Πολυ ωραια κριτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Hermione Grnger,
      Ελπίζω να σου αρέσει. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. <3

      Διαγραφή
  10. εχεις καμια ιδεα απο που μπορω να το παρω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να το παραγγείλεις από τα Public. <3

      Διαγραφή
  11. Πολυ ωραιο αρθρο <3
    Φαινεται υπεροχο βιβλιο και θελω τοσο να το αγορασω, αλλα το public δεν εχει το πρωτο βιβλιο (λεει πως ειναι κατηργημενη εκδοση)
    Ξερεις που αλλου μπορω να το αγορασω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Irene Hasley Theo,
      Χαίρομαι που σου άρεσε. <3
      Δοκίμασε να το πάρεις από τα Παπασωτηρίου. Αλλιώς μπορείς να το αγοράσεις και μέσω Amazon. Σου εύχομαι να το πάρεις σύντομα γιατί πραγματικά αξίζει. <3

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω <3
      Ναι ετσι εχω ακουσει γι'αυτο το θελω τοσο <3

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Irene Hasley Theo,
      Μακάρι να το βρεις σύντομα. <3

      Διαγραφή
  12. Μηπως γνωριζεις αν θα μεταφραστη στα ελληνικα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις