"Shatter Me - Ignite Me" (Βιβλίο 3ο από 3α) της Tahereh Mafi



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

The heart-stopping conclusion to the New York Times bestselling Shatter Me series, which Ransom Riggs, bestselling author of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, called “a thrilling, high-stakes saga of self-discovery and forbidden love.”

With Omega Point destroyed, Juliette doesn’t know if the rebels, her friends, or even Adam are alive. But that won’t keep her from trying to take down The Reestablishment once and for all. Now she must rely on Warner, the handsome commander of Sector 45. The one person she never thought she could trust. The same person who saved her life. He promises to help Juliette master her powers and save their dying world . . . but that’s not all he wants with her.

The Shatter Me series is perfect for fans who crave action-packed young adult novels with tantalizing romance like Divergent by Veronica Roth, The Hunger Games by Suzanne Collins, and Legend by Marie Lu. Tahereh Mafi has created a captivating and original story that combines the best of dystopian and paranormal, and was praised by Publishers Weekly as “a gripping read from an author who’s not afraid to take risks.” Now this final book brings the series to a shocking and satisfying end.




Λίγα λόγια από εμένα:

  Η Juliette είναι ζωντανή. Αλλά δεν ξέρει αν οι φίλοι της, οι επαναστάτες, είναι το ίδιο. Η βάση τους καταστράφηκε και όλα τελείωσαν. Η μήπως και όχι; Με την βοήθεια του Warner μπορεί να έχει μια ελπίδα να το τελειώσει όλο αυτό. Μια για πάντα. Θα μπορέσει όμως να εμπιστευτεί όχι μόνο εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό; Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα διστάσει;



Προσωπική γνώμη:

  Ξέρετε αυτό το συναίσθημα όταν τελειώνεις μια πολύ αγαπημένη σειρά και νιώθεις ένα κενό μέσα σου; Το τέλος της σειράς "Shatter Me", με τον τίτλο "Ignite Me", δεν μου γέννησε αυτό το συναίσθημα. Ναι, ήταν ένα πολύ ωραίο βιβλίο με δράση και ανατροπές, αλλά δεν δέθηκα ποτέ ιδιαίτερα με αυτήν την σειρά, άρα δεν αισθάνθηκα κάτι ιδιαίτερο όταν ακούμπησα κάτω το βιβλίο.




  Η σειρά εξελίσσετε πολύ ωραία. Ποιος θα το περίμενε πως με μια μετριότητα ως αρχή θα δημιουργούταν μια τόσο ωραία ιστορία. Πραγματικά, εξεπλάγην ευχάριστα με την Juliette. Περιέργως δεν μου έσπασε τόσο τα νεύρα και φαίνεται το πόσο έχει αλλάξει από τότε που άρχισε το "ταξίδι" της.




  Το ερωτικό τρίγωνο της σειράς "Shatter Me" ήταν... Περίπλοκο. Η αλήθεια είναι ως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα ούτε τον Adam, ούτε τον Warner. Παρόλα αυτά, μου άρεσε η κατάληξη των πραγμάτων. Ήταν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και στην πραγματικότητα, δεν θα το άλλαζα. Καλύτερα που τα πράγματα ήρθαν έτσι.



  Μου άρεσε η ανατροπή της σχεσης Adam - Warner. Μπορεί μάλιστα οι έντονες και "ιδιαίτερες" στιγμές και σκηνές τους να ήταν το αγαπημένο μου πράγμα στο τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "Shatter Me".



  Το εξώφυλλο για άλλη μια φορά είναι μαγευτικό. Είναι σαν να υπνωτίζουν τον αναγνώστη οι υπέροχοι συνδυασμοί των χρωμάτων, η πανέξυπνη ιδέα και το καταπληκτικό σχέδιο. Αυτήν την φορά έχουμε να κάνουμε με την άνοιξη σαν εποχή. Αυτό δείχνει πως όλα τελείωσαν και πως θα υπάρξει ένα νέο, ελπιδοφόρο, ξεκίνημα.



  Αυτή η σειρά είναι απολαυστική και αρκετά ιδιαίτερη. Είμαι χαρούμενη που την ξεκίνησα και που εν τα έκρινα όλα από το πρώτο κι όλας βιβλίο. Αν ψάχνετε κάτι γρήγορο και αρκετά ωραίο, αυτά είναι τα βιβλία σας. Μπορεί να μην αγάπησα απίστευτα αυτά τα βιβλία αλλά είμαι ικανοποιημένη και ευχαριστημένη μαζί τους.


Σχόλια

  1. Εμένα προσωπικά το τέλος δεν με ξετρέλανε. Το οτι στο τέλος η τζουλιετ σκότωσε μου είχε έρθει λιγο σποτομο. Poly ωραία κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Λογικό. Ήταν λίγο "πικρό" το τέλος. Χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου. <3

      Διαγραφή
  2. Η σειρα υπαρχει στα ελληνικα?? Αν οχι προκειται να βγει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όχι δεν υπάρχει. Και δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει. Αν αλλάξει όμως κάτι θα σας ενημερώσω. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις