"A Court of Thorns and Roses - Αγκάθια και Τριαντάφυλλα" (Βιβλίο 1ο από 3α) της Sarah J. Maas



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

A thrilling, seductive new series from New York Timesbestselling author Sarah J. Maas, blending Beauty and the Beast with faerie lore.



When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.



As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow grows over the faerie lands, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin—and his world—forever.



Perfect for fans of Kristin Cashore and George R. R. Martin, this first book in a sexy and action-packed new series is impossible to put down:



Λίγα λόγια από εμένα:


  Η ιστορία μας αρχίζει όπως αρχίζουν όλα τα παραμύθια. Η 19άχρονη Feyre μια 19άχρονη κοπέλα που προσπαθεί να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην ετοιμοθάνατη μητέρα της. Να φροντίσει την οικογένεια της. Και ο τρόπος της για το καταφέρει αυτό είναι το κυνήγι. Όταν όμως σκοτώνει έναν όχι τόσο φυσιολογικό λύκο, όλα αλλάζουν. Αυτή η πράξη της θα την οδηγήσει σε άγνωστους και μαγικούς κόσμους, στη γη των εχθρών της πατρίδας της, και σε περιπέτειες που ούτε καν φανταζόταν. Σε έναν τόπο με θανάσιμα πλάσματα και κρυμμένα μυστικά, η Feyre θα αναγκαστεί να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της. Ή μήπως και όχι;




Προσωπική γνώμη:


  Ποιος μπορεί να πει ότι υπάρχουν αρκετές παραλλαγές των αγαπημένων μας παραμυθιών; Εγώ προφανώς και δεν μπορώ να το πω γιατί λατρεύω τις παραλλαγές και πιστέψτε με, το "A Court of Thorns and Roses" της Sarah J. Maas είναι ένα από τα κορυφαία αυτού του είδους. Το βιβλίο μας είναι μια παραλλαγή της κλασικής ιστορίας, Η Πεντάμορφη και το Τέρας και λάτρεψα την κάθε λέξη του.




  Ο νέος κόσμος που δημιούργησε η Sarah είναι παραμυθένιος, εκρηκτικός και με λίγα λόγια καταπληκτικός. Η συγγραφέας έχει πραγματικό ταλέντο γιατί μας γοητεύει με την γλαφυρότητα του γραπτού της λόγου και επειδή κάνει της "σκηνές" τόσο αναλυτικές, γεμάτο χρώματα και συναισθήματα που είναι σαν να ζεις όλα όσα ζουν οι μοναδικοί της χαρακτήρες. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το καταφέρει ο καθένας.



  Επίσης, μου άρεσε που υπήρχε αδιάκοπη αγωνία, συνεχείς ανατροπές αλλά και η δόση μας από ρομάντζο. Υπήρχε μια όμορφη ισορροπία που χαίρομαι που η Sarah J. Maas δεν την ξεπέρασε και της είμαι ευγνώμων για αυτό. Η σχέση του Tamlin και της Feyre εξελίχθηκε από καθαρό μίσος σε αληθινή αγάπη, ρεαλιστικά. Δεν συνέβη μέσα σε λίγες σελίδες και αυτό είναι που με έκανε να ερωτευτώ τόσο την σχέση τους.



  Ο Tamlin δεν ήταν πραγματικά ένα τέρας στην ιστορία. Φορούσε μια μάσκα για να μην φαίνεται το πρόσωπο του. Έτσι ώστε η Feyre να μην τον κρίνει για την απόλυτα ελκυστική του εμφάνιση, αλλά για τον πραγματικό του εαυτό. Κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα γιατί πάντα οι ήρωες στα βιβλία είναι τόσο τέλειοι που καταλήγουμε να τους αγαπάμε για την εμφάνιση τους. Τώρα όμως δεν ξέραμε τι κρυβόταν πίσω από την μάσκα άρα μπορέσαμε και εκτιμήσαμε πλήρως τον ίδιο τον Tamlin. Και αλήθεια είναι πως αυτός ο χαρακτήρας πλέον είναι ένας από τους ποιο αγαπημένους μου ever.



  Η Feyre με λίγα λόγια, θα έλεγα πως είναι η απόλυτη ηρωίδα. Είναι δυναμική, έξυπνη, αποφασιστική και είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα έκανε τα πάντα για αυτούς που αγαπά. Μου θυμίζει λίγο την Κάτνις από την τριλογία "Αγώνες Πείνας". Είναι μια κυνηγός και ξέρει να παλεύει για τα πιστεύω της. Η όψη της αποπνέει δύναμη και θάρρος. Ακόμα, μου άρεσε που είδαμε και την δημιουργική πλευρά της. Μπόρεσα και δέθηκα απίστευτα πολύ και με εκείνην και με την αδελφή της. Ταυτίστηκα και με τις δύο πολύ εύκολα και αυτό το καταφέρνω μόνο με πραγματικά σπουδαίους χαρακτήρες.



  Το εξώφυλλο είναι υπέροχο. Μαγικό και παραμυθένιο για άλλη μια φορά. Έχει μια επικίνδυνη ομορφιά που σε τραβάει. Κόκκινο, μαύρο και αγκάθια. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται απλό αλλά είναι πολύ γοητευτικό το αποτέλεσμα. Αντιπροσωπεύει τέλεια όχι μόνο το βιβλίο αλλά και το κλασικό παραμύθι. Ελπίζω να σας άρεσε η κριτική μου και να την βρήκατε διαφωτιστική. Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα και ελπίζω να άρεσε και σε όσους από εσάς το έχουν διαβάσει. Αν πάλι δεν σας άρεσε ή δεν το έχετε διαβάσει και σας τράβηξε το ενδιαφέρον, ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σας σχετικά με την άποψη και τις ιδέες σας. Και να θυμάστε, το δεύτερο βιβλίο βγαίνει το 2016 και δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε εξώφυλλο και ούτε περίληψη. Απλά...


Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Χαίρομαι που σου άρεσε. Όχι, δεν υπάρχει. :(

      Διαγραφή
  2. Συνήθως δεν μιλάω ετσι αλλα αυτή η κριτική ειναι γαμάτηηηηηηηη!!!!! Την λάτρεψα. Ακόμα δεν εχω πάρει το βιβλιο και η αλήθεια ειναι πως δεν ήθελα να το πάρω. Τωρα ομως ξερω πως θα ειναι το επόμενο βιβλιο που θα πσρω. Ευχαριστούμε πολυ Χρύσα.
    -Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κατερίνα,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω όταν το πάρεις να σου αρέσει. Εγώ σας ευχαριστώ. <3

      Διαγραφή
  3. Θα βγει στα ελληνικα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω πολύ να το διαβάσω.. Εξάλλου η Maas έχει αποδειξει τις ικανότητές της.
    Άντε να βγει και το 2ο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Hermione Grnger,
      Τις έχει αποδείξει και με το παραπάνω. <3 Ανυπομονούμε όλοι για το δεύτερο. Ελπίζω να σου αρέσει το βιβλίο. :)

      Διαγραφή
  5. Έχω διαβάσει πολλές κριτικές για το βιβλίο και απ'ότι κατάλαβα την ηρωίδα δεν την συμπάθησαν και πολλοί! Ούτε για την ιστορία διάβασα καλά λογια!

    Παρ'όλα αυτά, θα σε εμπιστευτώ γιατί κι εγώ πίστεψα πως είναι ενα καλό βιβλίο απο την πρώτη στιγμή που το ανακάλυψα! Ελπίζω να μην είναι μόνο μια ιστορία αγάπης και να έχει περιπέτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Zoe Bouroutzi,
      Δεν ξέρω εδώ αν έχει αγαπηθεί η ιστορία και η ηρωίδα πολύ αλλά στο εξωτερικό ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ. Είναι μια τρομερά καλογραμμένη ιστορία περιπέτειας που στην συνέχει, δεύτερο βιβλίο κυριότερα, έχει πολύ περιπέτεια.
      Ελπίζω να σου άρεσε τελικά το βιβλίο και η εμπιστοσύνη που μου έδειξες να μην πήγε χαμένη.

      Διαγραφή
  6. Τέλεια κριτική!! Μολις βρήκα το μπλογκ σου και είδη το λατρεύω. Το βιβλιο στα ελληνικά λέγεται «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» από τη Σαρα Τζ. Μαας, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ακρυβώς! Έτσι λέγεται. Τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

      Διαγραφή
  7. Χει! Έχω διαβάσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς μήπως γνωρίζεις ποτέ θα μεταφραστεί το 3ο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Unknown,
      Οι εκδόσεις Ψυχογιός δεν έχουν αναφέρει κάτι. Όλοι μας αυτό περιμένουμε. Μόλις ακουστεί κάτι θα το ανεβάσω στο μπλογκ. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις