"Πρώτη Φορά" (Βιβλίο 1ο από 3α) της Cora Carmack




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Μπλις ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από το κολέγιο και είναι η μόνη στην παρέα της που παραμένει παρθένα. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεμπερδεύει μ’ αυτό το θέμα και τι πιο απλό και εύκολο από το σεξ της μιας βραδιάς.

Αλλά το σχέδιό της ναυαγεί όταν τελικά δειλιάζει και παρατάει έναν κούκλο γυμνό στο κρεβάτι της, επικαλούμενη την πιο χαζή δικαιολογία του κόσμου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα το επόμενο πρωί, όταν αντικρίζει τον νέο καθηγητή θεατρολογίας: τον είχε αφήσει γυμνό στο κρεβάτι της πριν από οχτώ ώρες!


Λίγα λόγια από εμένα:

  Η Μπλις είναι μια 22άχρονη κοπέλα που σε 6 μήνες τελειώνει τις σπουδές της. Τότε είναι που θα ξεκινήσει μια νέα ζωή. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Όλοι στο έτος της έχουν κάνει σεξ και εκείνη είναι η μόνη που παραμένει παρθένα. Όταν λοιπόν παίρνει την απόφαση να κάνει σεξ της μιας βραδιάς για να της φύγει αυτό το βάρος από πάνω της, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε. Στο μπατ γνωρίζει έναν σέξι, όμορφο και πολύ έξυπνο τύπο, τον Γκάρικ, αποφασίζει να κάνει μαζί του το επόμενο βήμα. Την τελευταία στιγμή η Μπλις όμως δειλιάζει. Χρησιμοποιεί λοιπόν την ποιο ηλίθια δικαιολόγησα που μπορούσε να σκεφτεί και το σκάει από το ίδιο της το σπίτι. Τι θα γίνει όμως όταν ο νέος καθηγητής υποκριτικής που θα συναντήσει την επόμενη μέρα, ανακαλύψει πως είναι ο άντρας που άφησε γυμνό χτες το βράδυ; Πως θα αντιδράσουν και οι δύο και πως θα εξελιχθεί αυτή τους η σχέση;



Προσωπική γνώμη:

  Αυτό το βιβλίο το πήρα σαν δώρο γενεθλίων από μια από τις καλύτερες μου φίλες πριν από περίπου ένα χρόνο. Το διάβασα στις αρχές του 2015. Είχα ακούσει πολύ θετικά λόγια για τα βιβλία της Cora Carmack. Χάρηκα απίστευτα όταν το πήρα στα χέρια μου. Ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη που θα μπορούσα να το διαβάσω και να το απολαύσω. Τελείωσα την ανάγνωση του "Πρώτη Φορά" μέσα σε λίγες ώρες. Το αν μου άρεσε ή όχι είναι μια άλλη ιστορία.


  Το "Πρώτη Φορά" είναι καθαρά ένα romance βιβλίο. Δεν με ξετρέλανε, δεν σόκαρε και δεν με έκανε να μπω στην ιστορία και να την ερωτευτώ. Η Cora χρησιμοποίησε το γνωστό μοτίβο. Η κοπέλα γνωρίζει έναν ωραίο τύπο, δεν το κάνουν τελικά γιατί φοβάται και μετά ανακαλύπτει πως είναι καθηγητής της. Αυτό το βιβλίο ήταν γρήγορο και αρκετά απολαυστικό αλλά δεν είχε τίποτα το φρέσκο. Μάλιστα, δυστυχώς, μπορώ να πω πως ήταν αρκετά βαρετό.


  Ο μόνος λόγος που αξίζει να διαβαστεί το "Πρώτη Φορά" κατά την γνώμη μου είναι γιατί μπορεί κάποιον να θελήσει να διαβάσει κάτι με ωραίο happy ending για να του φτιάξει η διάθεση. Και ναι, ήξερα από την πρώτη κι όλας σελίδα ότι θα υπήρχε ένα ευτυχισμένο τέλος. Επίσης, μου άρεσε η δικαιολογία της πρωταγωνίστριας για να αποφύγει να χάσει την παρθενιά της. Ήταν ξεκαρδιστική η ιδέα της. Δεν ξέρω γιατί, αλλά σχεδόν έκλαψα από τα γέλια σε εκείνο το σημείο.


  Αν έπρεπε να το βαθμολογήσω στα πέντε θα του έβαζα ένα τρία. Αν λοιπόν θέλετε να διαβάσετε ένα αρκετά απολαυστικό βιβλίο, χωρίς πρωτοτυπίες, που να σας κάνει να χαλαρώσετε το καλοκαίρι, το "Πρώτη φορά" είναι αυτό που ψάχνετε. Έχω ακούσει πως το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι πολύ, πάρα πολύ καλύτερο. Άρα βλέποντας και πράττοντας θα το πάρω. Ανυπομονώ για τα σχόλια σας.


Σχόλια

  1. Απολαυστική κριτική για ακόμη μια φορά! Διάβασα το Πρώτη Φορά online στα αγγλικά και μου άρεσε αρκετά. Ήταν γλυκό και ρομαντικό, αν και η συγγραφέας χρησιμοποιεί ένα μοτίβο που το έχουμε διαβάσει πολλές φορές, όπως είπες κι εσύ. Δεν ξέρω αν βλέπεις Pretty Little Liars, αλλά εμένα μου θύμισε πάρα πολύ Aria και Ezra. Γενικώς, ήταν ένα βιβλίο που το διαβάζεις γρήγορα, είναι διασκεδαστικό, αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Amy Somers,
      Χαίρομαι που βρίσκεις όσα γράφω απολαυστικά. <3 Και ναι βλέπω PLL και όντως θυμίζει. Χαίρομαι που έχουμε την ίδια άποψη. ;)

      Διαγραφή
    2. Στο pll είσαι στον 6ο κύκλο;

      Διαγραφή
    3. Ναι, κι εγώ. Αναμένω το 6ο επεισόδιο...

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Amy Somers,
      ME TOO!!! <3 Ανυπομονώ.

      Διαγραφή
    5. Έχεις κάποια θεωρία για το ποιος είναι ο Α;

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Amy Somers,
      Ποιος απο όλους; Συνέχεια αλλάζει. Αλλά μαθεύτηκε άρα δεν μπορώ να σου πω. :/

      Διαγραφή
  2. πού μπορώ να το διαβασω online????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ορίστε: http://www.5novels.com/NewAdult/Losing-It-1/ Ελπίζω να σε βολέψει. <3

      Διαγραφή
  3. Διάβασα το δεύτερο βιβλίο αυτής της σειράς το "Έρωτας στα ψέμματα" διότι η πλοκή του πρώτου βιβλίου δεν μου κινούσε το ενδιαφέρον ...!!!! Ήταν πολύ ευχάριστο βιβλίο, μου δημιούργησε πολλά συναισθήματα ..!! Και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα..!!Δεν είχα ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο και έτσι μπήκα αρκετά σε αυτό το βιβλίο..!!!
    Δεν έχω την τρελή επιθυμία να διαβάσω το "Πρώτη φορά" αλλά αφού λες πως είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο θα του ρίξω μια ματιά ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Ήταν απλά ωραίο το πρώτο. Ελπίζω σε εσένα να αρέσει περισσότερο. <3

      Διαγραφή
  4. Γενικα, γνωριζετε καλα βιβλια με ερωτα μεταξυ καθηγητη και μαθητριας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις