"Descendants: The Isle of the Lost - Η επόμενη γενιά: Το νησί των Χαμένων" (Βιβλίο 1ο) της Melissa de la Cruz



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Twenty years ago, all the evil villains were banished from the kingdom of Auradon and made to live in virtual imprisonment on the Isle of the Lost. The island is surrounded by a magical force field that keeps the villains and their descendants safely locked up and away from the mainland. Life on the island is dark and dreary. It is a dirty, decrepit place that's been left to rot and forgotten by the world.

But hidden in the mysterious Forbidden Fortress is a dragon's eye: the key to true darkness and the villains' only hope of escape. Only the cleverest, evilest, nastiest little villain can find it...who will it be.

Maleficent, Mistress of the Dark: As the self-proclaimed ruler of the isle, Maleficent has no tolerance for anything less than pure evil. She has little time for her subjects, who have still not mastered life without magic. Her only concern is getting off the Isle of the Lost.

Mal: At sixteen, Maleficent's daughter is the most talented student at Dragon Hall, best known for her evil schemes. And when she hears about the dragon's eye, Mal thinks this could be her chance to prove herself as the cruelest of them all.

Evie: Having been castle-schooled for years, Evil Queen's daughter, Evie, doesn't know the ins and outs of Dragon Hall. But she's a quick study, especially after she falls for one too many of Mal's little tricks.

Jay: As the son of Jafar, Jay is a boy of many talents: stealing and lying to name a few. Jay and Mal have been frenemies forever and he's not about to miss out on the hunt for the dragon's eye.

Carlos: Cruella de Vil's son may not be bravest, but he's certainly clever. Carlos's inventions may be the missing piece in locating the dragon's eye and ending the banishment for good.

Mal soon learns from her mother that the dragon's eye is cursed and whoever retrieves it will be knocked into a deep sleep for a thousand years. But Mal has a plan to capture it. She'll just need a little help from her "friends." In their quest for the dragon's eye, these kids begin to realize that just because you come from an evil family tree, being good ain't so bad.


Λίγα λόγια από εμένα:

  Μια φορά και έναν καιρό, τα παραμύθια ήταν αληθινά. Οι καλοί, οι κακοί και τα μυθικά πλάσματα για τα οποία διαβάζουμε ξένοιαστοι κάθε βράδυ, ήταν μια πραγματικότητα εξίσου αληθινή με αυτήν που ζούμε τώρα. Οι καλοί ζούσαν χαρούμενοι στο δικό τους happy ever after, με τα παιδιά τους. Για να γίνει όμως αυτό, αποφασίστηκε να στείλουν όλους τους κακούς στο "The Isle of the Lost - Το νησί των Χαμένων". Αυτό που όμως δεν ξέρουμε είναι πως και οι κακοί είχαν παιδιά.  Τι θα συμβεί λοιπόν όταν οι απόγονοι των μεγαλύτερων κακών συναντηθούν; "Η επόμενη γενιά" των κακών θα πάρει το παράδειγμα από τους γονείς τους ή θα ακολουθήσουν ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι; Καλώς ήρθατε στο μετά το και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Καλώς ήρθατε στην ιστορία των "Descendants".


Προσωπική γνώμη:

  Once Ypon A Time... Όλοι λατρεύουμε τα παραμύθια. Μπορεί κάποιοι πλέον να τα θεωρούν παιδικά ή ανιαρά αλλά εγώ δεν είμαι μια από αυτούς. Ούτε μια στο εκατομμύριο. Λατρεύω τα παραμύθια και τις παραλλαγές τους που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που να σας πω την αλήθεια; Κουράστηκα να ακούω ότι τα παιδιά των παιδικών μου ηρώων έγιναν και αυτοί ήρωες κ.τ.λ. Πάντα αναρωτιόμουν, γιατί οι κακοί έγιναν κακοί; Και με τα παιδιά τους τι γίνεται; Όσοι μου μοιάζετε, ετοιμαστείτε. Ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία των παιδιών των κακών που αγαπάμε. Γιατί το Κακό Ζει!


  Ήρθε η ώρα να πω την άποψη μου για ένα νέο βιβλίο για το οποίο πολλοί από εσάς θέλατε να γράψω review. Το "The Isle of the Lost" της Melissa de la Cruz το πήρα πριν λίγο καιρό. Μόλις το παρέλαβα και το πήρα στα χέρια μου, ένιωσα έναν ενθουσιασμό και μια χαρά που δεν μπορώ να τον περιγράψω με λόγια. Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε μέλλον όλοι σας, σε μηδαμινό χρόνο είχα ήδη αρχίσει να το διαβάζω. Και αυτό που με περίμενε ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που πίστευα ότι θα έχω την τύχη να διαβάσω. Πάμε να δούμε το γιατί;


  Η Melissa de la Cruz είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την πολύ φημισμένη της σειρά με τον τίτλο "Γαλαζοαίματοι". Προσωπικά, δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα βιβλία. Μπορεί κάποιοι να τα βρίσκουν καταπληκτικά αλλά εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο είχα κάποιες επιφυλάξεις για αυτό το νέο της βιβλίο. Ήλπιζα έως το μεδούλι πως αυτή η ιστορία θα είχε όλα όσα έλειπαν από την άλλη της σειρά. Ότι θα είχε ωραίους χαρακτήρες, μαγεία, περιπέτεια, δράση και πλοκή. Το "The Isle of the Lost - Το νησί των Χαμένων" τα είχε όλα αυτά και αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα τόσο αυτό το βιβλίο, παρόλο που είναι λίγο παιδικό.


  Αυτή η ιστορία δεν είναι απλά ένα βιβλίο. Αυτό που το υπέροχο και ιδιοφυές βιβλίο φαντασίας που έγραψε αυτή η συγγραφέας ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο για την Disney, για τις μελλοντικές ταινίες, για τα κινούμενα σχέδια και την πλοκή όλων των παραμυθιών έτσι όπως τα ξέρουμε. Η Disney με το "The Isle of he Lost" τα καταφέρνει όλα αυτά. Το μέλλον των παιδιών μας ήδη έχει γραφτεί. Δεν θα τους διαβάζουμε μόνο για την "Ωραία Κοιμωμένη", την "Χιονάτη" και την "Σταχτοπούτα". Θα τους διαβάζουμε και το μετά. Θα τους διαβάζουμε και για την γενναία Mal, την εφευρετική Evie, τον δυνατό Jay και τον έξυπνο Carlos. Γιατί πως ξέρουμε ότι μια ιστορία τελειώνει όταν ο συγγραφέας βάζει κάτω την πένα της φαντασίας του και γράφει την λέξη Τέλος; Προφανώς, τίποτα δεν τελειώνει ποτέ.

 
 

  Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων ήταν υπέροχος. Ωραίες περιγραφές, έξυπνα και πανέμορφα εξωτερικά χαρακτηριστικά και τρομερές ιδέες για το πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα ταλέντα τους. Ήταν πολύ ωραία ιδέα το να έχουμε οπτική γωνία και από τους τρεις ήρωες. Έτσι μπορέσαμε να τους μάθουμε καλύτερα και μπορέσαμε να ταυτιστούμε, ανάλογα την περίσταση, μαζί τους. Καταλάβαμε το γιατί κάνουν ότι κάνουν και το πως νιώθουν για την όλη κατάσταση στην οποία έχουν αναγκαστεί να ζουν, παρόλο που οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα για να αξίζουν μια τέτοια τιμωρία.


  Ταυτόχρονα, παρακολουθούσαμε την συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου που ήταν έξω από το "The Isle of the Lost". Έτσι, μπορούμε και αντικρίσουμε την διαφορά αυτών των δυο τόπων, κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιοφυές. Ο άλλος μας αφηγητής ήταν πρίγκιπας Ben, γιος της Belle και του Beast, από το γνωστό παραμύθι. Υπέροχος ήρωας. Είναι από τους λίγους πρίγκιπες για τους οποίους έχω διαβάσει και έχω πραγματικά δεθεί μαζί τους, παρόλο που πολύ λίγα κεφάλαια ήταν από την δική του προοπτική. Ο Ben θέλει να γίνει καλός βασιλιάς αλλά δεν θέλει να μοιάσει στους γονείς του. Θέλει να χαράξει το δικό του μονοπάτι και να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Για αυτό θα ακολουθήσει την καρδιά του. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να βρουν την δύναμη να κάνουν την διαφορά με τον δικό τους τρόπο και όχι των γωνιών τους.


  Ο ποιο αγαπημένος μου χαρακτήρας του βιβλίου πιστεύω πως είναι η Mal, η οποία είναι κόρη της μεγαλύτερης κακιάς όχι μόνο του βιβλίου αλλά και των παραμυθιών κατά την γνώμη μου. Της ανελέητης, ψυχρής και αδίσταχτης Maleficent. Της Mistress of the Dark. Η Mal είναι η απόλυτη έφηβη που θέλει τόσο απελπισμένα να χαροποιήσει την κακιά της μητέρα της που έχει χάσει πλέον την προσωπική της ταυτότητα. Έχει γίνει κακιά μονό και μόνο να για να μην απογοητεύσει. Η Mal είναι μια καλλιτεχνική φύση γεμάτο προοπτικές. Αυτό φαίνεται στα graffiti και τα περίπλοκα σχέδια της. Είναι επίσης μια κοπέλα έτοιμη να δώσει τόση αγάπη, ακόμα και αν η ίδια δεν το ξέρει ακόμα. Πιστεύω πως είναι τρομερή, πανέξυπνη, πολύ γενναία, ιδιαίτερα διορατική και πως έχει πολύ εξέλιξη μπροστά της.


  Η σχέση του Ben και της Mal είναι πολύ όμορφη και ιδιαίτερη. Μπορεί ακόμα να μην έχουν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά τα όνειρα τους τους έχουν φέρει κοντά. Δεν είναι πολλές οι φορές που διαβάζουμε για τις συναντήσεις τους αλλά αμέσως καταλαβαίνουμε το δέσιμο που αναπτύσσετε μεταξύ τους. Είναι και οι δύο καλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν τους γύρω τους περήφανους. Ο ένας δείχνει στον άλλον, χωρίς να το καταλαβαίνουν, αποσπάσματα από την ζωή τους. Έτσι και οι δυο αρχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και ξεκινούν να αποκτούν μια ποιο σφαιρική άποψη για το τι γίνεται γύρω τους. Μακάρι η "μοίρα" να τους οδηγήσει στο να είναι μαζί. Είναι ιδανικοί ο ένας για τον άλλον.


  Οι γονείς στο "The Isle of the Lost" ήταν ένα αίσχος. Ούτε εγώ δεν ξέρω πως κατάφερνα να μην χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο με αυτά που διάβαζα από αυτούς. Το καταλαβαίνω ότι θέλουν να είναι κακοί, μοχθηροί και ψυχροί με όλους και με όλα αλλά δεν περίμενα να συμπεριφέρονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, μην πω και χειρότερα, στα παιδιά τους. Κανένα από τα παιδιά των κακών δεν έχει ζήσει ζεστασιά, θέρμη και αγάπη. Αντίθετα, βασανίζονται ψυχολογικά από τα πρότυπα τους, τα οποία μάλιστα δεν τα έχουν αποφασίσει οι ίδιοι. Η Maleficent, η Evil Queen, ο Jafar και η Cruella de Vil είναι απλά απλό τους ποιο απαίσιους γονείς που έχω διαβάσει ποτέ.


  Στο τέλος αυτού του βιβλίου έμεινα να αναρωτιέμαι για την παλιά παροιμία, το μήλο δεν πέφτει μακριά από την μιλιά. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια η παροιμία αλλάζει και γίνεται, το κακό μήλο δεν πέφτει μακριά από το κακό δέντρο. Αληθεύει όμως; Οι γονείς μας δεν μας κάνουν αυτό που ήμαστε. Οι επιλογές μας και ιδέες που έχουμε μας διαμορφώνουν. Το DNA δεν μπορεί να σε κάνει καλό ή κακό. Άρα το ότι το δέντρο είναι κακό έως και τις ποιο διεφθαρμένες ρίζες του σε κάνει και εσένα κακό μήλο; Ή μπορεί να αλλάξεις;


  Χαίρομαι πάρα πολύ που διάβασα αυτό το βιβλίο. Είναι υπέροχα γραμμένο, ο κόσμος είναι μοναδικός και λάτρεψα την ιδέα. Μπορεί να είναι λίγο παιδικό αλλά εγώ θα τον πρότεινα σε όποιον δήποτε αγαπά τα παραμύθια όσο και εγώ. Ανυπομονώ για το sequel του βιβλίου, το οποίο δεν θα είναι βιβλίο αλλά μια ταινία. Στην ταινία αυτή θα παίζει η Dove Cameron, γνωστή στους λάτρεις του Disney Channel από την εκπομπή "Liv and Manddie". Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Nova στην Ελλάδα στις 5 Σεπτεμβρίου. Αν όμως ανυπομονείτε να την δείτε, μπορείτε να μπείτε στο Gamato Movies για την παρακολουθήσετε. Όπως έκανα και εγώ. Εδώ μπορείτε να δείτε μια παλιά μου ανάρτηση για την ταινία.


  Εν κατακλείδι, η ταινία, η ιδέα και το βιβλίο είχαν τόση επιτυχία που η Disney θα κάνει φέτος και σειρά κινουμένων σχεδίων για το τι γίνεται μετά την ταινία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βγει η σειρά αντάξια αυτού υπέροχου βιβλίου με αυτό το καταπληκτικό εξώφυλλο. Ελπίζω να σας γέννησα την περιέργεια να το διαβάσετε και να δείτε την ταινία. Ανυπομονώ για τα σχόλια σας, σχετικά για το πως σας φάνηκε η κριτική μου και οι ενημερώσεις μου. Εύχομαι να αρέσει το βιβλίο σε όσους το έχουν διαβάσει. Αν πάλι δεν του άρεσε, ελπίζω να το μοιραστεί μαζί μας. Καλό σας βράδυ και καλές προβολές.

 

Μερικές φωτογραφίες ακόμα από την ταινία:




 



Το trailer της ταινίας:


Το αγαπημένο μου τραγούδι από την ταινία,
το οποίο δεν χορταίνω να το ακούω:


Σχόλια

  1. Μηπως ξερεις αν προκειται να μεταφραστει στα ελληνικα;; παρεπιπτοντως τελεια κριτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ελληνικα λογικα μεχρι τον οκτωβριο θα βγει αλλα σε αυτο το λινκ μπορεις να της δει με υποτυτλους
      http://tainies.online/movies/739382-descendants

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί ακόμα και δεν είναι στα σύντομα μελλοντικά σχέδια των εκδοτικών οίκων. Χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου. <3

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Eliza Callen,
      Η ταινία θα βγει μεταγλωτισμένη στις 5 Σεπτεμβρίου. <3 Αλλά ναι, μπορείς να την δεις και εκεί με υπότιτλους. :)

      Διαγραφή
  2. Ben and Mal εχω να χαμογελασω για ζευγαρι απο το Wessa..καλο αυτο.
    Ειναι οντως τελειοο βιβλιο και ελπιζω να τους επεισες ολους να το διαβασουν!!!!! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Love B.,
      Αχ, τι μου θύμησες τώρα με το Wessa... <3 Χαίρομαι που αγαπάς και εσύ τόσο αυτό το βιβλίο. <3

      Διαγραφή
  3. το βιβλιο δεν το ξερω παντως η ταινια ηταν αρκετα καλη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Όντως η ταινία ήταν αρκετά καλή. Είδες; Τώρα έμαθες και το βιβλίο. <3

      Διαγραφή
  4. πάντως προς τι η εμμονή με την tessa και τον will ??????? αφού τον jem διάλεξε και παντρεύτηκε !!!! και εξάλλου ο jem είναι πολύ πιο υπέροχος από τον ξινό και αλλαζόνα will !!!!!! και ο sebastian είναι πολύ πιο υπέροχος από τον ενοχλητικό και εγωιστή και ψώνιο τον jace !!!!!! πως γίνεται να σας αρέσει ο will και ο jace ?????? εγώ αυτούς τους 2 τους βρίσκω εκνευριστικούς και ξιπασμένους !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Valantis Katsinis,
      Κοίτα, εγώ λατρεύω τον Γουίλ και τον Τζεμ το ίδιο. Είναι δυο από τους ποιο αγαπημένους μου αντρικούς χαρακτήρες ever. Όσο για τον Σεμπάστιαν, συγνώμη αλλά ποτέ δεν θα συμπαθήσω αυτό το άξεστο γουρούνι. Κάποιοι τον συμπαθούν, αλλά εγώ όχι. Και η Τέσα δεν διάλεξε τον Τζεμ. Διάλεξε και τους δυο. Έζησε μια ολόκληρη ζωή με τον Γουίλ, έκαναν παιδιά μαζί, παντρεύτηκαν και ποτέ δεν τελείωσε η αγάπη τους αλλά όταν πέθανε έμεινε με τον Τζεμ. Παντρεύτηκαν και μπορεί να κάνουν παιδιά μαζί. Θα το μάθουμε αυτό στο "Lady of the Midnight". <3

      Διαγραφή
  5. Μόλις είδα την ταινία...Πολύ ωραία ήταν! Μου άρεσε γενικά σαν ιδέα και λάτρεψα όλους τους χαρακτήρες (τους καλούς εννοώ)!
    Ένα πράγμα δεν κατάλαβα...Στο τέλος τι εννοούσε η Mal όταν είπε ότι δεν είναι αυτό το τέλος? (ξέρεις φοβήθηκα, γιατί πρασίνισαν τα μάτια της!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και εσένα. Το είπε αυτό γιατί θα βγει μάλλον και άλλο βιβλίο και επειδή θα βγει στα τέλη του 2015 και η σειρά κινουμένων σχεδίων. :)

      Διαγραφή
  6. Υ.Γ. Το αγαπημένο μου τραγούδι από την ταινία είναι αυτό που τραγουδάει η Mal στη λίμνη που είχε πάει με τον Ben...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το λατρεύω αυτο το βιβλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι υπεροχη ταινια !αλλα δεν ξερω ενα πραμα , το βιβλιο τωρα το 2016 εχει μεταφραστει; γιατι θελω πολυ να το διαβασω ! Ειναι απο τις πιο ωραιες ταινιες που εχω δει! Αλλα θα ρωτησω και κατι ακομα , στο τελος λεει η Μαλ νομιζετε οτι αυτο ειναι το τελος μου ; γιατι το λεει θα βγει ή εχει βγει και δευτερο μερος ή βιβλιο που λεει τη συνέχεια
    Υ.Γ το αγαπημενο μου τραγουδι απο την ταινια ειναι αυτο που τραγουδαει ο Ben στο γηπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει μεταφραστεί και δεν είναι στις μελλοντικές μεταφράσεις.
      Θα σου εξηγήσω πως πάει. Πρώτα είναι το βιβλίο, μετά, η ιστορία συνεχίζεται μετά με την ταινία, τώρα βγήκε το δεύτερο βιβλίο, το οποίο πιάνει τα πράγματα από το τέλος της ταινίας και μετά, και το 2017 θα βγει η δεύτερη ταινία που πιάνει τα πράγματα από το τέλος του δεύτερου βιβλίου και μετά. Ελπίζω να σε βοήθησα να κατατοπιστείς. <3
      Η Μαλ το λέει αυτό γιατί όντως η ιστορία έχει συνέχεια. :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις