Τα Top 6 Αγαπημένα Μου Βιβλία Από Το Καλοκαίρι...









Λοιπόν, σε αυτήν την λίστα θα δείτε τα 6 ποιο αγαπημένα μου βιβλία από το καλοκαίρι. Από όλα αυτά που διάβασα όλο το καλοκαίρι πραγματικά τα αγάπησα σχεδόν όλα. Λίγες ήταν οι εξαιρέσεις. Όσοι έχουν διαβάσει τις κριτικές ξέρουν για ποια μιλάω. Έβαλα μόνο Top 6 γιατί ήθελα να παιδευτώ και να δυσκολευτώ διαλέγοντας μόνο 6. Τα κατάφερα λοιπόν. Από κάτω θα δείτε τις επιλογές μου αλλά στα σχόλια μπορείτε να γράψετε και τα δικά σας Top 6 βιβλία του καλοκαιριού. Θα ήθελα να μάθω πως εσείς το σκέπτεστε.





ΚΑΛΉ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ
ΚΑΙ
ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ!!!




6. "Το Λάθος Αστέρι" Του John Green:








Φυσικά, δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω στη λίστα μου αυτό το αριστούργημα του John Green. Στο "Λάθος Αστέρι", η Χέιζελ Γκρέις, καρκινοπαθής, θα γνωρίσει τον Ογκάστους Γουότερς και, ως δια μαγείας, η ζωή της θα πάρει άλλη τροπή. Έντονες συγκινήσεις σας περιμένουν σε ένα βιβλίο, το οποίο θα μείνει πολύ καιρό μαζί σας.




Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:




5. "Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφο Χάος" (Βιβλίο 3ο από 4α) Της KamiGarcia & Της Margaret Stihl:









Αυτό το καλοκαίρι διάβασα τα πρώτα τρία βιβλία αυτής της σειράς και προσωπικά πιστεύω ότι το Όμορφο Χάος ήταν το ποιο εκπληκτικό. Ο Ίθαν πάντα με εκπλήσσει και έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Αυτή η σειρά είναι πλέον μια από τις ποιο αγαπημένες μου όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και γενικά.





Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:





4. "Θανάσιμα Εργαλεία - Πόλη Των Χαμένων Ψυχών" (Βιβλίο 5ο από 6) Της Cassandra Clare:








Αυτό είναι το πέμπτο και προτελευταίο βιβλίο αυτής της μοναδικής σειράς. Το λάτρεψα!!! Μπορεί να έχω διαβάσει και το τελευταίο στα αγγλικά (το οποίο ήταν εξαιρετικό) αλλά θεωρώ μέσα μου ότι δεν μετράει. Πρέπει να το διαβάσω  και στα ελληνικά (η οποία είναι η γλώσσα μας) γιατί είναι άλλο να το διαβάζεις και να μην χρειάζεσαι βοήθεια λεξικού. Έχω άδικο??? Δεν λέω ότι η αγγλική γλώσσα μειώνει την γραφή της συγγραφέας αλλά στα ελληνικά είναι σαν να διαβάζεις κάτι το τελείως διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα τόσο όμοιο. Δεν συγκρίνεται. Όσο για το βιβλίο "Πόλη Των Χαμένων Ψυχών" απλά δεν έχω λόγια. Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο της σειράς, μαζί με το "Γυάλινη Πόλη" (αν εξαιρέσεις το "Η Πόλη Της Ουράνιας Φωτιάς" αφού είπαμε ότι μέχρι να το πάρω στα ελληνικά δεν μετράει).





Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:




3. "Απόκλιση - Αφοσίωση" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Veronica Roth:









Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι πήρα ολόκληρη της τριλογία της "Απόκλισης". Την λάτρεψα. Ήταν απλά φοβερή και νομίζω πως όλοι συμφωνείτε. Αλλά το αγαπημένο μου  ήταν η "Αφοσίωση". Ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν το καλύτερο βιβλίο της σειράς. Τα είχε όλα. Ότι αναζητά ένας αναγνώστης σε μια ιστορία που είναι είδη θρύλος σε όσους το διάβασαν ή ακόμα και το έχουν ακουστά. Για μένα είναι ένας από τους θρύλους που χαίρομαι που έχω στην βιβλιοθήκη μου.





Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:




2. "Σκοτεινή Ηρωίδα" Της Abigail Gibbs:









Έχω να ανακοινώσω κάτι. Το η "Σκοτεινή Ηρωίδα" ήταν το ποιο σέξι ανάγνωσμα που διάβασα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλη την χρονιά. Ήταν κάτι που το σκεπτόμουν μέρες ολόκληρες αργότερα και ένιωθα ακόμα την έξαψη και την ανατριχίλα. Το απόλαυσα όσο δεν γίνεται. Μαζί με αυτό πέρασα μερικές από τις ποιο ωραίες μου στιγμές του καλοκαιριού. Εσείς??? 





Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:




1. "Δαιμονικές Μηχανές - Κουρδιστή Πριγκίπισσα" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Cassandra Clare:









Από την αρχή της δημιουργίας αυτού του Top 6, ήμουν σίγουρη για ένα μόνο πράγμα: ποιο βιβλίο θα έπαιρνε την πρώτη θέση. Η "Κουρδιστή Πριγκίπισσα" της Cassandra Clare είναι, αν όχι το καλύτερο βιβλίο που διάβασα ποτέ, σίγουρα το καλύτερο που διάβασα το καλοκαίρι. Αποτελεί ένα επικό φινάλε στην τριλογία των "Δαιμονικών Μηχανών" και ξεπερνά κάθε προσδοκία. Περιττό να σας πω πως έκλαιγα για πολύ ώρα αφότου το τελείωσα...





Μπορείτε να δείτε την κριτική για το βιβλίο εδώ:

Σχόλια

  1. Ωραία βιβλία! Αν και νομίζω πως η σκοτεινή ηρωίδα θα έπρεπε να μπει πρώτο. Τέσπα. Περιμένω νέα σου για το Νυχτερινό Σχολείο 4!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρίνα Πατέλια,
      Αν δεν είχα διαβάσει το "Κουρδιστή Πριγκίπισσα" ναι!!! Τότε η "Σκοτεινή Ηρωίδα θα ήταν οπωσδήποτε πρώτη. ;)
      Και όσο για το νυχτερινό σχολείο 4 μην ανησυχείς. Σκοπεύω να το πάρω μέσα στον μήνα. Τότε θα σου πω αναλυτικά τι πιστεύω (πολύ αναλυτικά)!!! ;)
      Χαίρομαι που μου είπες τι πίστευες για το Top 6 μου.
      Εσύ ποια πιστεύεις ότι ήταν τα αγαπημένα σου από το καλοκαίρι??? (ανυπομονώ να λάβω απάντηση σου)

      Διαγραφή
    2. Εμένα τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά βιβλία είναι τα εξής: 1) Η κοιλάδα, 2) Δίπλα στην ίδια θάλασσα, 3) Δεν θέλω να μου λένε τι να κάνω, 4) Το φιλί της ζωής. Αυτά. Λοιπόν, τι πιστεύεις;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Μαρίνα Πατέλια,
      Επέλεξες το καλοκαίρι πάρα πολύ ωραία βιβλία. Το η κοιλάδα θέλω να το πάρω και ξέρω πως είναι ένα πάρα πολύ ωραίο (καλά έκανες που το έβαλες στο νούμερο 1α). Το δίπλα στην θάλασσα εγώ δεν θα το επέλεγα. Πως και το διάλεξες??? Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου!!! Το δεν θέλω να μου λένε τι να κάνω το ξέρω και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Είναι από τα βιβλία που θέλω να διαβάσω!!! Το φιλί της ζωής δεν το είχα ξανακούσει αλλά τωρα το έψαξα και μου φαίνεται ενδιαφέρον!!! Εσένα σε κέρδισε??? Και αν ναι γιατί???

      Διαγραφή
  2. "Το φιλί της ζωής" είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Μου το έφεραν δώρο και μου άρεσε! Ακόμα και από την περίληψη καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Αν το διαβάσει κάποιος που γενικώς ζει σε παρόμοια κατάσταση θα καταλάβει καλύτερα το βιβλίο και θα το αγαπήσει περισσότερο. Την "Κοιλάδα" να το διαβάσεις! Θα το λατρέψεις αφού σου άρεσε το "Νυχτερινό Σχολείο"!!! Το "Δίπλα στην ίδια θάλασσα" δεν το επέλεξα ακριβώς.... Ήθελα να πάρω ένα βιβλίο και δεν είχα πολύ χρόνο, οπότε απλά διάβασα την υπόθεση, μου άρεσε και το πήρα! Πάντως το ΛΆΤΡΕΨΑ!!!!!!! Ίσως να μην σου "γεμίζει" στο μάτι το εξώφυλλο, πάντως πιστεύω πως αξίζει!!! Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρίνα,
      Πολύ αναλυτική η απάντηση σου και ευχαριστώ. Καταρχάς το "Κοιλάδα" θα το πάρω όπως και δίποδε!!! Από την πρώτη φορά που το είδα σκέφτηκα: ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΆΡΩ!!! Και αμέσως το έβαλα στην λίστα μου. Για τα υπόλοιπα βιβλία που μου είπες έχω να σου πω πως μεν φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα αλλά έχω άλλα που προηγούνται!!! Στην λίστα μου έχω ακριβώς 67 βιβλία. Και τα SOS είναι περίπου 30. Άρα καταλαβαίνεις.

      Χαίρομαι που πέρασες το καλοκαίρι σου ευχάριστα και με ωραία βιβλία συντροφιά.
      ΚΑΛΌ ΒΡΆΔΥ!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις