"Vampire Academy" (Βιβλίο 1ο από 6) Της Richelle Mead















 Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ δεν είναι ένα οποιοδήποτε σχολείο – είναι ένα κρυφό μέρος όπου βαμπίρ εκπαιδεύονται στη χρήση μαγείας και έφηβοι, που είναι άνθρωποι κατά το ήμισυ, εκπαιδεύονται για να τους προστατεύουν. Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ είναι φύλακας της καλύτερής της φίλης Λίζα, της πριγκίπισσας των βρικολάκων. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, τις σέρνουν πίσω στον Άγιο Βλαντιμίρ – εκεί όπου παραμονεύει ο απόλυτος κίνδυνος.




Η Ρόουζ και η Λίζα μυούνται στον απαγορευμένο έρωτα, στο ανελέητο κοινωνικό παρασκήνιο της Ακαδημίας και στις ακατονόμαστες βραδινές τελετουργίες. Όμως πρέπει να είναι προσεκτικές, γιατί τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα.




«Ο αυτονόητος διάδοχος του Twilight»





The Daily Beastα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα! Σχολικές ίντριγκες, απαγορευμένοι έρωτες και σκοτεινά πλάσματα στοιχειώνουν τις νύχτες μας στον «αυτονόητο διάδοχο του Twilight», σύμφωνα με το The Daily Beast, που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.










Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.




Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και την προστατεύει από τα Στριγκόι.




 


Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται ηΑκαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευση της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η πριγκίπισσα της ελίτ των Μορόι.




 Οι δύο ηρωίδες επιστρέφουν στο πειθαρχημένο μπουντρούμι ενός κόσμου από τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν. Ο κίνδυνος που οδήγησε στην φυγή επιστρέφει όμως πλέον οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλη ή για λάθος επιλογές. Ναι, η ακαδημία της Mead είναι σκοτεινή, αντισυμβατική, ακόμα και τρομακτική και αυτό, όχι με το σβήσιμο του ήλιου πίσω από τον ορίζοντα. Εδώ ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν την κλασσική υπόσταση, τίποτα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στον ανθρώπινο κόσμο που όμως, είναι πολύ κοντά, περιβάλλει στοργικά τον κόσμο των βρικολάκων, έστω και αν οι άνθρωποι το αγνοούν.








Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία, πίσω από τις πύλες της οι κίνδυνοι θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται σε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο.




Η Ρόουζ και η Λίζα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και, κυρίως, να βρίσκονται σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.





Προσωπική γνώμη:




Θα σας πω την αλήθεια: έκανα ένα μοιραίο λάθος. Και αυτό ήταν ότι είδα πρώτα την ταινία και μετά διάβασα το βιβλίο. Πάντα κάνω ότι μπορώ έτσι ώστε να μην συμβαίνει αυτό το λάθος. Αλλά ακόμα και όταν διαβάζω πρώτα το βιβλίο και ύστερα βλέπω και την ταινία προσπαθώ να τα βλέπω ως δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Δεν προσπαθώ και ούτε θέλω να προσπαθώ να θυμηθώ τι γίνεται στο βιβλίο. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά νιώθω μεγαλύτερη ικανοποίηση με το καθένα ξεχωριστά. Στο τέλος κάνω απλός αυτήν την ερώτηση: Ποιο από τα δύο ήταν καλύτερο??? Και η απάντηση είναι προφανείς. Όσο καλή και εκπληκτική και να είναι μια ταινία το βιβλίο δεν μπορεί να το πιάσει ποτέ. Είναι πάντα άλλη κλάση πώς να το κάνουμε.




Τώρα ας επιστρέψουμε στο βιβλίο και μόνο στο βιβλίο. Το πρώτο μέρος αυτής της σειράς λοιπόν … με κατάπληξε. Ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Όμορφοι, γοητευτικοί, παράξενοι, μυστηριώδεις και επικίνδυνοι χαρακτήρες εμφανίζονται μέσα από κάθε σελίδα, πρόθυμοι να δράσουν, να μας συνεπάρουν και να μας εκπλήξουν. Ίσως τελικά τίποτα να μην είναι όπως φαίνεται με πρώτη ματιά, ίσως τελικά οι άνθρωποι να κρίνουμε βεβιασμένα ή ακόμα χειρότερα, να γινόμαστε έρμαια υποτιθέμενων αναγκών και δήθεν απαιτήσεων. Ποιον θα αντιπαθήσει και ποιον θα λατρέψει ο καθένας από τους αναγνώστες, είναι προσωπική, λεπτή κι ευαίσθητη επιλογή ίσως γιατί στο κάθε έναν από αυτούς, να μπορεί κανείς να βρει κομμάτια του εαυτού του.

 


Η αρχή μιας περιπέτειας γοητευτικών ηρώων, των οποίων την εξέλιξη δεν μπορεί να μην αγωνιάς να διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια. Ερωτισμός και sexy ατμόσφαιρα, συνδυασμένα μοναδικά σε ένα βαμπιρικό παραμύθι που μόλις ξεκινά. Σε ένα παραμύθι σκοτεινό, επικίνδυνο, που προκαλεί ανατριχίλα και σίγουρα στην πορεία, αναμένεται να προκαλέσει εκπλήξεις, διλήμματα, πόνο. Έντονα συναισθήματα που σε ταράζουν και που σε αφήνουν με μια αμφιβολία και μια υπόσχεση.





Και κάτι ακόμα, που μάλλον θα το έχετε προσέξει από τα βιβλία που διαβάζω, τρελαίνομαι να "μπαίνω" σε ιστορίες που να διαδραματίζονται σε Ακαδημίες και εσώκλειστα σχολεία. Έχουν μια άλλη νότα δράσης και μυστηρίου. Τα κάνουν να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο στα δικά μου μάτια. 




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:








Η Ρόυζ Χάθαγουεϊ:




Η Ρόυζ είναι ένα δεκαεφτάχρονο κορίτσι που όμως, παρά την νιότη της, έχει έναν τόσο έντονο και δυναμικό χαρακτήρα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος και στην πορεία, να μην σε μαγνητίσει. Είναι αντισυμβατική, ανυπάκουη, δυναμική, παθιασμένη, αφελής όσο επιτρέπει η ηλικία της, ανιδιοτελής και παράλληλα, δοσμένη με όλο της το είναι στο καθήκον της αλλά και στην προστασία όσων αγαπάει. Τελικά ίσως να έχουμε ανάγκη από τέτοιους ήρωες που ακόμα και αν δεν υπολογίζουμε την δύναμή τους βλέποντάς τους χαιρόμαστε να το αντιλαμβανόμαστε στην πράξη.







Το Trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=LH5UmVStHXE

Σχόλια

  1. Είναι μια καταπληκτική σειρά βιβλίων! Δυστυχώς η ταινία για μένα ήταν σκέτη απογοήτευση....
    Αφού σου άρεσε το πρώτο βιβλίο θα λατρέψεις τα επόμενα! Το ένα γίνεται καλύτερο από το άλλο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Elena ouz,
      Εχω διαβάσει τα τρία πρώτα και τώρα είμαι στην αρχή του τέταρτου!!! Έχεις δίκιο είναι μία εκπληκτική σειρά. Η ταινία προσωπικά μου άρεσε αλλά δεν έμεινα και άφωνη. ;)

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΉΜΟΥΝ ΣΊΓΟΥΡΗ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΆΡΩ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΛΟΓΚ ΣΟΥ!!!!!!!! τωρα δεν ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ!!
    ΑΦΡΟΔΊΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αφροδίτη,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έχεις. Σημαίνει πολλά!!! <3

      Διαγραφή
  3. Να ξέρεις και εγώ προτιμώ τον Αντριαν απο τον Δημητρη!αστο καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Έχω διαβάσει το 5ο και το 6ο βιβλίο στα αγγλικά σε μορφή pdf. Δεν μου άρεσε το τέλος. Ο Αντριαν ειναι μακράν καλύτερος για την Ρόουζ. Ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα το Ντμίτρι.

      Διαγραφή
  4. Και εγώ έχω διαβάσει μέχρι το 5ο στα ελληνικά!έχω την ίδια άποψη με σένα .Αν και στην αρχή μου ηταν πολύ συμπαθής ο ντιμιτρι αλλά στην συνέχεια όχι και τόσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      TEAM ADRIAN FOR EVER!!! <3 Χαχαχα... Συγνώμη αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις