"Σκοτεινή Ηρωίδα" Της Abigail Gibbs






Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μετά από 17 εκατομμύρια χτυπήματα στο site όπου ανέβαζε το μυθιστόρημά της κεφάλαιο προς κεφάλαιο, η δεκαοχτάχρονη πια Abigail Gibbs αποφάσισε να κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία το μυθιστόρημα που έγινε ήδη θρύλος.  




Ένα βράδυ η ζωή της 17χρονης Βιολέτας θα πάρει άλλη τροπή. Την ώρα που περιμένει την κολλητή της στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας μιας ομάδας αγοριών από μια άλλη ομάδα αγοριών που δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει από τον τρόπο με τον οποίον εκτελούν τα θύματά τους, ότι πρόκειται για βαμπίρ. Ο αρχηγός των βαμπίρ αντιλαμβάνεται  την παρουσία της Βιολέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μια στιγμή αδυναμίας του -κατά τα άλλα- αμείλικτου πρίγκιπα Κάσπαρ Βαρν;




Η Βιολέτα βρίσκει τις αισθήσεις της σ’ ένα χλιδάτο πύργο όπου ζει η οικογένεια του Κάσπαρ κι υποχρεώνεται να συνηθίσει την ζωή της εκεί καθώς της γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν να φύγει αφενός γιατί ξέρει πολλά, κι αφετέρου γιατί –όπως γρήγορα αντιλαμβάνεται- αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί στα παζάρια που έχουν τα βαμπίρ με την βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Βιολέτα τυχαίνει (;) να είναι η κόρη του υπουργού με τον οποίον κάνουν τις διαπραγματεύσεις.




Η Βιολέτα καλείται, λοιπόν, να συναναστραφεί με βαμπίρ, να ανακαλύψει τον κόσμο και τους κώδικές τους, να μάθει τα τρομερά μυστικά τους (που κρύβουν πολλές εκπλήξεις και κινδύνους), να παραβρεθεί στους χορούς και στα δείπνα τους… Η σχέση της όμως με τον Κάσπαρ πάει από το κακό στο χειρότερο καθώς μοιάζει να απωθείται όλο και περισσότερο από το  χαρακτήρα και τις πράξεις του.




 Όταν όμως ένας επιθετικός επισκέπτης της οικογένειας Βλαντ της πίνει σχεδόν το αίμα με σκοπό να τη βιάσει, ο Κάσπαρ είναι ο μόνος που προσφέρεται να της δώσει το αίμα του ώστε να μη χαθεί, κάνοντάς την έτσι ετεροθαλές  μέλος της κοινωνίας των βαμπίρ…




Θα γυρίσει άραγε πίσω στην οικογένειά της η Βιολέτα ή θα ακολουθήσει το δρόμο του άλλου μισού της αίματος;  Θα επιτρέψει στον εαυτό του ο γοητευτικός αλλά απρόβλεπτος πρίγκιπας να ερωτευτεί μία θνητή;




Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://www.i-read.i-teen.gr/sites/default/files/bookabstract/the_dark_heroine-1.pdf




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η Βιολέτα Λι είναι μια απολύτως συνηθισμένη έφηβη. Κάνει απολύτως συνηθισμένα πράγματα. Έχει μια απολύτως συνηθισμένη ζωή, ακόμα και πλουσιοκόριτσο. Είναι όμως και ο κόσμος γύρω της εξίσου φυσιολογικός και συνηθισμένος??? Μια μέρα που η Βιολέτα  περίμενε κάποιους φίλους της να έρθουν να την πάρουν από μια άδεια πλατεία, ακούει κάτι περίεργο. Γυρνάει και βλέπει κάτι που της προσεγγίζει  το ενδιαφέρον. Βλέπει δύο ομάδες αγοριών και αντρών.




Η μια ομάδα δεν φαίνεται να έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από τα αγριεμένα πρόσωπα των μελλών της. Η άλλη πάλι, που είχε εμφανιστεί από το πουθενά, την αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Όλοι τους είναι νέοι. Πολύ νέοι. Όχι πάνω από 20. Το δέρμα τους τόσο λευκό που της φαίνεται σχεδόν διαφανές. Τα πρόσωπα τους τόσο υπερβολικά τέλεια που μοιάζουν να ανήκουν σε κούκλες. Και τα χείλη τους έχουν το χρώμα του αίματος. Δεν ξέρει γιατί αλλά έχει <<καρφωθεί>> σε αυτόν που μάλλον είναι ο αρχηγός. Ο οποίος μάλιστα δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερος της. Το βλέμμα του οποίου ήταν γλαρό και τα μάγουλα του βαθουλωμένα. Επίσης, ήταν πολύ γυμνασμένος και τα μαλλιά του είχαν το ίδιο με τα χείλη του. Δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια από πάνω του. Όχι μόνο επειδή ήταν εκπληκτικά όμορφος αλλά και επειδή ήταν τόσο υπερβολικά ήρεμος που αντί να σε κάνει να φεύγει ένα βάρος από πάνω σου σε έκανε να είσαι στην επιφυλακή. Και από την απόσταση που τους χώριζε μπορούσε να καταλάβει πως ήταν πολύ μεγάλος μπελάς και ότι μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος. Αυτός ο σκοτεινός τύπος, που ανακάλυψε αργότερα ότι ονομάζεται Κασπάρ Βάρν, και οι γύρω του πολύ γρήγορα <<καθαρίζουν>> την άλλη ομάδα. Με εκπληκτική ταχύτητα και δύναμη. Δεν άφησαν πίσω τους κανέναν επιζών.




Η Βιολέτα είχε τρομοκρατηθεί με όσα είχε δει και πάνω που νόμιζε πως θα την γλύτωνε χωρίς να την καταλάβουν είναι σαν να άκουσαν το ότι τους προσέβαλε ψιθυριστά, κάτι που είχε σκεφτεί από μέσα της ότι είναι αδύνατον αφού εκείνοι οι δολοφόνοι ήταν στην άλλην μεριά την πλατείας. Αλλά όντως την άκουσαν αφού κοκάλωσαν με το βλέμμα τους προς την κρυψώνα της. Πριν το καταλάβει λοιπόν βρίσκετε να έχει απαχθεί από αυτήν την συμμορία με μόνο έναν από αυτούς τους απάνθρωπους τύπους να είναι καλός μαζί της, με το όνομα Φαμπιάν. Ο Φαμπιάν είναι λαμπερός σαν τον ήλιο. Με τα ξανθά του μαλλιά, τα γαλάζια ευγενικά - εγκάρδια μάτια του (το χρώμα που έχουν τα μάτια αυτών των τύπων άλλαζαν χρώμα, στον μέλλον θα μάθει πως ανάλογα τα αισθήματα που έχουν εκείνη την ώρα επιλεγόταν και το χρώμα που είχαν τα μάτια τους), την τόσο εμψυχωτική και βοηθητική ψυχή του.





Έτσι αρχίζει το ταξίδι της Βιολέτας Λι σε αυτόν τον μαγικό κόσμο. Θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν βρικόλακες. Επίσης, ότι υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους και τους βρικόλακες και ότι χρειάζεται μονάχα ένας τόσο δα λόγος για να γίνει πόλεμος. Χρειάζεται ένας τόσο δα κίνητρο. Ξαφνικά η Βιολέτα βρίσκετε στην μέση όλου αυτού γιατί αν την κάνουν βρικόλακα παρά την θέληση της θα γίνει πόλεμος. Αν την σκοτώσουν θα γίνει πόλεμος. Δεν μπορούν όμως και να την αφήσουν να φύγει. Άρα η λύση είναι μόνο μια. Πρέπει να την κρατήσουν παρά την θέληση της μέχρι να αποφασίσει να γίνει από μόνη της βρικόλακας (κάτι που η Βιολέτα δεν θέλει ούτε να ακούσει. Δεν θέλει να γίνει ένας από αυτούς. Δεν θέλει να γίνει ένας δολοφόνος.). Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα της. Έχει να διαλέξει ποιον θέλει. Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Κασπάρ, ο οποίος είναι ένας απίστευτα φαντασμένος πρίγκιπας που την τραβάει όμως τόσο πολύ και δεν ξέρει μάλιστα και τον λόγο, και στο Φαμπιάν, τον καλόκαρδο Βαρόνο που της έχει συμπαρασταθεί περισσότερο από τον καθένα μέσα στο τρελοκομείο στο οποίο είναι κλισμένη. Επίσης από εκείνη την νύχτα στην πλατεία, η οποία της έχει γίνει εφιάλτης, ακούει μέσα της μια φωνή που την χλευάζει όλη την ώρα. Τέλος, έχει ένα σωρό ερωτήματα να την ακολουθούν όπου και να πάει!!!




Τι είναι η Προφητεία???
Τι είναι οι Ηρωίδες???
Πόσο ακόμα θα αντέξει πριν λυγίσει
σε αυτό που πραγματικά θέλει???
Τι είναι αυτοί οι εφιάλτες που βλέπει???
Τι θέλει να είναι???
Θέλει στ’ αλήθεια να φύγει από την φυλακή της???
Και πόσο ακόμα θα αντέξει πριν πει το ναι
σε αυτά που φοβάται όσο τίποτα???




Μέσα από αυτήν περιπέτεια θα μάθει όμως και κάτι άλλο.
Ότι η φαντασία και το όνειρο είναι ένα.
Ενώ το διαβάζεται μην το ξεχάσετε.
Γιατί … μόνο στα ποιο τρελά σας όνειρα
θα μπορούσατε να φανταστείτε μια τέτοια ιστορία.




Προσωπική γνώμη:




Εκπληκτικό. Αυτή η ιστορία είναι απλά μοναδική. Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή. Και πως θα μπορούσα ενώ όλα γίνονται άνω κάτω??? Ενώ ο κίνδυνος για την ζωή της Βιολέτας είναι σε κάθε γωνιά??? Επίσης, πάντα δεν βλέπουμε  τους βρικόλακες σαν ευγενικά, εγκάρδια και γενναιόδωρα πλάσματα. Αντιθέτως, σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται ως αιμοβόρα αρπακτικά, στων οποίων το λεξιλόγιο δεν υπάρχουν οι λέξεις "στοργή" και "τρυφερότητα". Ναι, όπως καταλάβατε οι βρικόλακες αυτοί ... δαγκώνουν και αυτό είναι κάτι που θα αρέσει στον κάθε αναγνώστη. Απλώς, τρελαίνομαι για ιστορίες με απαγωγές. Είναι τόσο αποκαλυπτικά. Μια τέτοια είναι και η "Σκοτεινή Ηρωίδα". Επίσης θα σας πω το εξής: άνετα μπορεί αυτό το βιβλίο μπορεί να κατονομαστεί το ποιο σέξι ανάγνωσμα της χρονιάς!!!





ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΑΤΡΈΨΕΤΕ!!!





Λίγα λόγια για την ηρωίδα:




Βιολέτα Λι:




Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ηρωίδες για τις οποίες έχω διαβάσει ποτέ. Αντιδραστική και θαρραλέα, θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και δεν διστάζει να αντιμιλήσει ούτε και στους πιο ισχυρούς βρικόλακες της ιστορίας, παρ' όλο που ξέρει ότι μπορούν πανεύκολα να δώσουν τέλος στη ζωή της. Είναι μαχήτρια και κάνει τα πάντα για να επιβιώσει μέσα σε αυτό τον κόσμο που έχει μπλέξει. Επιπλέον, προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για την ασφάλεια της οικογένειας της και δεν τα παρατάει, παρ' όλο που συναντά πολλές δυσκολίες. Έχει μεγάλες αντοχές και καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, ενώ της συμβαίνουν πολλά κακά. Βέβαια, υπήρξαν φορές που θεώρησα την παρορμητικότητά της εντελώς απερίσκεπτη, όμως, στην πλειοψηφία των πράξεων της, την θαύμαζα. 




Κάσπαρ Τζέιμς Βλαντίμιρ Έζτλι Βαρν:




Όσο για τον Κάσπαρ, και τι δεν λάτρεψα σε αυτόν! Είναι το κλασικό "κακό" αγόρι, που δείχνει να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, όμως, κάτω από την επιφάνεια, υπάρχουν πολλά που τον βασανίζουν, τα οποία προτιμά να κρύβει. Έχει καλή καρδιά, όμως δεν θέλει να δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Είναι αλαζόνας, νάρκισσος και τολμηρός, χαρακτηριστικά που τον κάνουν πολύ ενδιαφέρων. Έχει επίγνωση της γοητείας του, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύεται. Η αλήθεια, όμως, είναι πως μέσα του υποφέρει, πολλές φορές. Έχοντας γνωρίσει την απώλεια, έχει περάσει πολλά. Όμως, οι άμυνές του αρχίζουν να διαλύονται, όσο περισσότερο βρίσκεται κοντά στη Βιολέτα. Τον αλλάζει κατά πολύ, όμως δεν θέλει να το παραδεχτεί. Παρ' όλα αυτά, γίνεται προστατευτικός απέναντί της και, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, αρχίζει να νοιάζεται. Έχει όμως έναν μεγάλο αντίπαλο που και εκείνος ανταγωνίζεται για την καρδιά της. Τον Φάμπιαν Μαρλ Αριάνι. Τον καλύτερο του φίλο.




Ποιος θα επικρατήσει???
Ποιος θα την κερδίσει???




Λίγα λόγια για την … σχέση τους:




Η σχέση μεταξύ του Κάσπαρ και της Βιολέτας ήταν ιδιαίτερη. Είναι μια σχέση μίσους/αγάπης, η οποία με διασκέδασε πολύ, ειδικά όσον αφορά την αρχή της, δηλαδή τους συνεχείς καυγάδες και τους τσακωμούς τους. Μέσα από αυτή τη σχέση, φαίνεται το πόσο πολύ μπορεί η αγάπη να αλλάξει έναν άνθρωπο. Αυτή η αγάπη έκανε τον Κάσπαρ να αφήσει στην άκρη την αλαζονεία και τον εγωισμό του και την Βιολέτα να σταματήσει να θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Γιατί, όταν αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να είναι μαζί, ξυπνάνε μέσα τους όλα εκείνα τα συναισθήματα που αγνοούσαν τόσον καιρό. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο.

Σχόλια

  1. Γεια σου Χρυσάνθη. Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Έχω διαβάσει το βιβλίο εδώ και καιρό και ανυπομονώ για το 2ο. Μήπως ξέρεις τίποτα για το πότε θα κυκλοφορήσει ή αν συζητιέται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δεύτερο με το όνομα: Autumn Rose δεν είναι σίγουρο ακόμα από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη αν θα κυκλοφορήσει!!! Αλλά επειδή έχω ρωτήσει έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει το 2015. Μπορώ να παρουσιάσω την αγγλική περίληψη και το αγγλικό οπισθόφυλλο αλλα δεν έχω περισσότερες πληροφορίες τώρα. Μόλις μάθω όμως θα ενημερώσω!!! Συγνώμη αν δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο τώρα!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν κάνει τίποτα!!! Χαρά μου!!! Μόλις μάθω κάτι νεότερο θα ενημερώσω όσο ποιο σύντομα μπορώ τον ιστότοπο μου. Αν στο μέλλον έχεις καμία άλλη απορία μην διστάσεις. Θα είμαι πάντα εδώ έτσι ώστε να μπορέσω να την απαντήσω!!! Καλή σου μέρα!!! ;)

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! ;) Αυτό σημαίνει πολλά!!! ;) ;) ;)

      Διαγραφή
  3. ξερετε αν εχει βγει το δευτερο βιβλιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει βγει στα ελληνικά!!! Ακόμα!!! Ρώτησα τον εκδοτικό οίκο Πατάκη ξανά προχτές (αφού ρωτάω συνέχεια) και μου είπαν πως τελικά πείστηκαν να το εκδώσουν στα ελληνικά και μάλιστα, ποιο συγκεκριμένα, υπολογίζουν να το εκδώσουν την άνοιξη του 2015. Ελπίζω να βοήθησα!!! Καλή νύχτα!!!
      (Συγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω αλλά χάλασε το Internet αμέσως μετά αφού δημοσίευσα το σχόλιο σου! Λυπάμαι για την αργοπορία!)

      Διαγραφή
  4. Φαίνεται ωραίο βιβλίο... Όμως όταν πήγα να το ψάξω περισσότερο διαπίστωσα ότι λεγόταν ότι είναι για ηλικίες άνω των 16... Θέλω να.πω εσύ βρήκες κάτι που να το δικαιολογεί αυτό; Ξέρω ότι εισια 14 και δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις ηλικίες αλλά μπορείς να απαντήσεις...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΕΥΗ Τ.,
      Είναι πάρα πολύ ωραίο βιβλίο όντως. Λοιπόν, έβαλαν λογικά ότι είναι για ηλικίες άνω των 16 γιατί έχει μερικές "προχωρημένες" σκηνές. Οι οποίες είναι αναλυτικές. Αν είσαι κάτω των 14 θα σου έλεγα πως μπορεί να σου φανεί πολύ κάπως. Αν είσαι 13 θα πάθεις σε κάποια σημεία σοκ στην αρχή. Το σοκ όμως θα το ξεπεράσεις πολύ γρήγορα. Και ύστερα πιθανότατα θα σου αρέσει πάρα πολύ. Αν είσαι πάνω τω 14 λογικά θα το λατρέψεις. Αρκεί να μπορέσεις να συνηθίσεις τις περιγραφές και τις ιδιαίτερες σκηνές που περιγράφει η συγγραφέας. Ελπίζω να βοήθησα!!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου~ Μπραβο για το blog σου ! Ειναι παρα πολύ ωραιο! ;) Να σε ρωτησω η Γλυκια Καταστροφη ή η Σκοτεινή Ηρωίδα ειναι καλυτερο να παρω να το διαβασω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Γεια και σε εσένα!!! <3 Και ευχαριστώ πολύ!!! ;)
      Αν θες κατι σεξι και που έχει επιστημονική φαντασία πάρε το Σκοτεινή Ηρωίδα. Αν θες κάτι ρεαλιστικό και σεξι πάρε την Γλυκιά Καταστροφή!!! <3

      Διαγραφή
  6. Γεια,μολις τελιωσα τη'Σκοτεινη Ηρωιδα'ηταν ενα βιβλιο που δεν το βαρεθηκα καθολου κ με κρατουσε σε αγωνια ολη την διαρκεια της αναγνωσης!απλα ΥΠΕΡΟΧΟ!:*
    Μήπως ξερουμε αν θα κυκλοφορησει μεταφρασμενο το δευτερο μερος του βιβλιου'Autumn Rose'και αν υπαρχει συνεχεια μεταξυ των δυο ηρωων του 1ου βιβλιου?..
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αυτό το βιβλίο είναι όντως υπέροχο. Το δεύτερο έρχεται το καλοκαιράκι. Τέλη Μαΐου με τέλη Ιουνίου. Αλλά προειδοποιώ!!! Δεν θα έχει πρωταγωνιστές την Βιολέτα και τον Κασπάρ.

      Διαγραφή
  7. Πριν από δύο ή τρεις μήνες τελείωσα το βιβλίο. Ένα έχω μόνο να πω: Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο! Ο Κάσπαρ, αν και βίαιος, ήταν τέλειος! Τον λάτρεψα και εκείνον και τον χαρακτήρα του. Επίσης, λάτρεψα και την Βιολέτα, ήταν πολύ δυναμική και μου άρεσε που αντιστεκόταν τόσο στον Κάσπαρ. Μπορώ να πω και ότι τ' αδέρφια του Κάσπαρ μου κίνησαν εξίσου το ενδιαφέρον. Όμως, πρέπει να σ' ευχαριστήσω γιατί η κριτική σου μ' έκανε να θέλω να διαβάσω το βιβλίο απεγνωσμένα και να το αγαπήσω απ' την πρώτη στιγμή κιόλας! Ξέρεις πότε θα βγει στα Ελληνικά το δεύτερο βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Τέλεια. Και ναι ήταν... Ο Κασπάρ ήταν ένας απίστευτος λατρεμένος καζανόβας. <3 Η Βιολέτα ήταν ιδιαίτερη και μου άρεσε πολύ από κάθε πλευρά. Από εμένα αποφάσισες να το πάρεις??? Τέλεια. Χαίρομαι που εκτιμάς τόσο την γνώμη μου. Σε ευχαριστώ πολύ. Το δεύτερο ξέρω πότε βγαίνει. Μπες σήμερα το βράδυ στην αρχική και θα τα δείς όλα σχετικά. <3

      Διαγραφή
  8. Προχθές το έδωσα και στην κολλητή μου και το λάτρεψε κι εκείνη! <3 Ανυπομονεί να βγει και το δεύτερο! :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΊΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Χαίρομαι που της άρεσε τόσο. Πληροφορίες για το δεύτερο εδώ: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/04/2-3-abigail-gibbs.html

      Διαγραφή
  9. Χρυσα ξερεις οτι η συγγραφεας εχει watpad? Kαι οτι εκει δημοσιευει τα αριστουργηματα της? Επισης ξερω πως γινομαι πολυ ενοχλητικη, αλλα μηπως εχεις νεα για το δευτερο βιβλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΊΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Το ξέρω το ξέρω. ;) Και τι να σας πω, οι εκδόσεις Πατάκη δεν είναι και πολύ άξιοι εμπιστοσύνης. Όλο το αλλάζουν. :(

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΊΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Ότι συνέχεια αλλάζουν ημερομηνίες για όλα τα βιβλία. Δεν τους εμπιστεύομαι ιδιαίτερα πλοέν. ;)

      Διαγραφή
  11. Όπως κάθε φορά που πάω στα public ανακαλύπτω καινούργια βιβλία.. Προχθές «έπεσα πάνω» στο βιβλίο Σκοτεινή Ηρωίδα.. Και μπήκα στο blog σου να δω εάν αξίζει να το διαβάσω.. Με τα σχόλια σου μόνο το λάτρεψα..
    Ανυπομονώ να το διαβάσω..
    Μπραβο για το blog σου...Ειναι παρα πολύ ωραιο <3..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Xristinaki,
      Το Public είναι ένας από τους μεγαλύτερους πόνους αλλά και χαρές ενός βιβλιοφάγου. :( Πάω εκεί κάθε φορά και βλέπω 20 βιβλία που θέλω και ξέρω ότι δεν μπορώ να τα πάρω όλα παρά μερικά. Το δράμα μας. Χαχα... Μακάρι μόνο αυτά να είναι τα προβλήματα μας πάντα. <3 Χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει όχι μόνο το blog μου αλλά και όσα γράφω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. <3

      Διαγραφή
  12. Πότε θα βγει το 3 ο βιβλίο? Διάβασα πριν λίγο καιρό το 2ο και δεν μπορώ να περιμένω! !!!!!!����

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το αν και το πότε θα έρθει η συνέχεια στην Ελλάδα. :(

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις