"Αγγελικό Σκοτάδι" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Τζόσλιν Ντέιβις










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Τη νύχτα που η Σκάι κλείνει τα δεκαεπτά της χρόνια, συναντά δύο αινιγματικούς ξένους. Εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, σαν τη φωτιά και τον πάγο, ο Άσερ είναι μελαχρινός και άγριος, ενώ ο Ντέβιν είναι ανοιχτόχρωμος και ήρεμος. Η ξαφνική εμφάνισή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της Σκάι. Δεν έχει ιδέα τι θέλουν ή γιατί παρακολουθούν την κάθε της κίνηση· το μόνο που ξέρει είναι ότι η παρουσία τoυς συμπίπτει μ΄ ένα σωρό ανεξήγητα γεγονότα. Σύντομα η Σκάι θα αρχίσει να αμφισβητεί την ταυτότητά τους αλλά και την αλήθεια για το δικό της παρελθόν. Θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με το απίστευτο μυστικό που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο της. Διχασμένη ανάμεσα στον Άσερ και στον Ντέβιν, θα πρέπει να επιλέξει. Και η τελική επιλογή της θα έχει συνέπειες και για τους τρεις τους.
Το πρώτο βιβλίο μιας σαγηνευτικής τριλογίας.




Διαβάστε ένα απόσπασμα: http://webdata.psichogios.gr/sample/9789604965496.pdf




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Το βιβλίο αυτό αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο η Σκάι, μια έφηβη "συνηθισμένη" κοπέλα. Στα 17α γενέθλιά της, γνωρίζει δύο αινιγματικούς ξένους, εντελώς αντίθετους μεταξύ τους, τον Άσερ και τον Ντέβιν. Φαίνονται να είναι στην ηλικία της και είναι και οι δύο πανέμορφοι - ο ένας μελαχρινός με μαύρα μάτια, ο άλλος ξανθός με γαλανά μάτια - και γυμνασμένοι. Τους ξένους αυτούς η Σκάι τους συναντά ξανά στο σχολείο, για να μάθει πως έχουν εγγραφεί εκεί και έχουν μετακομίσει στην πόλη της. Και οι δύο της τραβούν την προσοχή, ενώ δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν. Η Σκάι δεν θέλει να παραδεχτεί πως όντως αισθάνεται κάτι για αυτούς - και για τους δύο. Καθώς συμβαίνουν διάφορα παράξενα, η Σκάι μαθαίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την ξαφνική εμφάνιση αυτών των δύο ξένων στην ζωή της - μια αλήθεια που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ. Και καθώς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια, κλίνεται να διαλέξει ανάμεσα στον Άσερ και στον Ντέβιν.




Προσωπική γνώμη:




Όταν διάβασα την περίληψη του βιβλίου σκεπτικά ότι βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Η αλήθεια είναι όμως ότι απογοητεύτηκα αρκετά. Περίμενα κάτι καλύτερο. Η ιστορία ήταν αρκετά μουντή και χρησιμοποιημένη. Δεν βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτήν. Είναι ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο με μια όχι και τόσο πρωτότυπη υπόθεση αλλά η συγγραφέας προσθέτει τα δικά της στοιχεία στον μύθο γύρω από τους αγγέλους και την κάνει ξεχωριστή. Το ότι πρόσθεσε αυτά τα καινούρια στοιχεία είναι και ο λόγος που αυτό το βιβλίο αξίζει έστω και στο ελάχιστο να διαβαστεί. Οι χαρακτήρες είναι καλά ανεπτυγμένοι και πρέπει να πω πως συμπάθησα πολύ την ηρωίδα, καθώς έχει δυναμικό χαρακτήρα και δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τους φόβους της.





Θα σας δώσω μια συμβουλή. Αν είστε αναγνώστης με απαιτήσεις δεν θα σας πρωτινά να το διαβάσετε. Αν όμως είστε κάποιος που δεν τρελαίνεται για το διάβασμα αλλά θέλει αυτήν την περίοδο να διαβάσει κάτι πολυχρησιμοποιημένο και ελαφρύ αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις