"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφο Σκοτάδι" (Βιβλίο 2ο από 4α) Της KamiGarcia & Της Margaret Stihl










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ... 




ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ.







Πριν από μερικούς μήνες, πίστευα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε ποτέ σε αυτή την πόλη.




Τώρα ήξερα καλύτερα και απλά ευχόμουν αυτό να ήταν αλήθεια.





Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως το Γκάτλιν, η μικρή Νότια πόλη στην οποία μεγάλωσε, ήταν ένα μέρος όπου ποτέ τίποτα δεν άλλαζε. Μετά εμφανίστηκε η αινιγματική Λένα Ντουκέιν, η οποία του αποκάλυψε ένα μυστικό κόσμο που βρισκόταν πάντα εκεί, κρυμμένος μπροστά στα μάτια του. Ένα Γκάτλιν που έκρυβε αρχαία μυστικά κάτω από τις καλυμμένες με βρύα βελανιδιές και τις ρωγμές των πεζοδρομίων. Ένα Γκάτλιν όπου μια κατάρα είχε σημαδέψει την υπερφυσική οικογένεια της Λένα εδώ και γενιές. Ένα Γκάτλιν όπου συνέβαιναν απίστευτα, μαγικά γεγονότα που σου άλλαζαν τη ζωή.




Που μερικές φορές σου τερμάτιζαν τη ζωή.




Ο Ίθαν και η Λένα μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τους επιφυλάσσει το Γκάτλιν, όμως μετά από μια τραγική απώλεια, η Λένα αρχίζει να απομακρύνεται και να κρατάει μυστικά που δοκιμάζουν τη σχέση τους. Όμως τώρα που ο Ίθαν ανακάλυψε τη σκοτεινή πλευρά του Γκάτλιν, δεν υπάρχει επιστροφή. Στοιχειωμένος από παράξενα οράματα που μόνο αυτός μπορεί να δει, ο Ίθαν παρασύρεται βαθύτερα στην μπερδεμένη ιστορία της πόλης και βρίσκεται παγιδευμένος στο επικίνδυνο υπόγειο δίκτυο περασμάτων που διασχίζουν ακατάπαυστα το Νότο, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. 




Λίγα λόγια για το βιβλΊο:




Σε μια πόλη που δεν συμβαίνει τίποτα ... κίνδυνος παραμονεύει στις σκιές.




Σε μια πόλη που δεν συμβαίνει τίποτα ... ποιος θα το ήξερε πως ένα μυστικό θα ηταν τόσο συμαντικό;;; 




Σε μια πόλη που δεν συμβαίνει τίποτα ... ποιος ξέρει τι θα γίνει μετα;;; 




Και οποίες θα είναι οι επιπτώσεις αυτού που θα συμβεί;;;




Ο Ίθαν πιστεύει ότι ολα τελείωσαν. Ότι επιτέλους μπορει να είναι με το κορίτσι που αγαπα. Που είναι το φως στην ζωη του. Δεν εχει ιδέα πόσο λάθος κάνει. Τίποτα δεν τελείωσε. Αυτο που έπρεπε να αντέξει ηταν μόνο η αρχή. Πριν όμως είχε την Λένα να είναι δίπλα του. Άρα πίστευε ότι ολα ηταν δυνατά. Τώρα όμως ... η Λένα απομακρύνεται απο κοντά του. Λέει ψέματα και τον αποφεύγει. Οταν σπάνια είναι μαζι το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Εκείνη ζυλευει ή θυμώνει. Του λέει ότι δεν την καταλαβαίνει. Και μετα φεύγει σαν συφουνας. Και συνυθως πανω σε μια μηχανή με έναν εκπληκτικά όμορφο οδηγό. Και δεν ρίχνει ούτε ένα βλέμμα πίσω της. Αυτή η συμπεριφορά της τρελένει τον Ιθαν. Δεν ξέρει τι να κάνει. Κάποια στιγμή η Λένα κάνει κάτι πραγματικά σκληρό. Ο Ιθαν ζητάει εξηγήσεις. Γιατι πλέον πραγματικα δεν την καταλαβαίνει. Είναι σαν να βλέπει ένα τέλειος διαφορετικό άτομο. Οταν αργότερα μάθει τι στα αλήθεια συμβαίνει δεν θα την εγκαταλείψει. Δεν μπορει. Εκείνη χρειάζεται βοήθεια. Και ας μην το ξέρει. 




Δεν ξέρει όμως ότι την νύχτα που η που Λένα θα επέλεγε ανάμεσα στο φως και δυο σκοτάδι έγινε κάτι ποιο συμαντικό. Που επηρέασε την τροπή της ιστορίας. Που επηρέασε την δικια του ζωη, του Μεισον και τις σκέψεις τις Λένας του.




Σε αυτο το βιβλιο θα αλλάξουν ολα. Και όχι μόνο για αυτούς αλλα και για όλους.




Προσωπική γνώμη:





Μου άρεσε. Θεωρώ πως το πρώτο ήταν καλύτερο αλλά μου άρεσε. Περίμενα να πω την αλήθεια κάτι καλύτερο. Ήταν σαν να έλειπε κάτι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ιστορία δεν ήταν εντυπωσιακή, γεμάτη ένταση και μυστήριο. Τα είχε όλα αυτά και με το παραπάνω. Απλά περίμενα αυτό το κάτι παραπάνω. Τι να γίνει όμως. Όπως και να έχει ανυπομονώ για την συνέχεια. Ελπίζω και εσείς το ίδιο.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις