New World Of Books For August…





1)"Αφοσίωση - Απόκλιση" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Veronica Roth:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μία Επιλογή

Μπορεί να σε Μεταμορφώσει



Μία Επιλογή

Μπορεί να σε Kαταστρέψει



ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ



ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ



Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία κάποτε πίστευε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει – έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξασφάλιση της εξουσίας και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Για αυτό όταν της προσφέρεται μια ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο που βρίσκεται πέρα από τα όρια που έχει γνωρίσει, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από το φράχτη, εκείνη και ο Τομπάιας να βρουν μια απλή καινούρια κοινή ζωή, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, από μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις.




Αλλά η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμα πιο τρομακτική από κείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις σύντομα καθίστανται ανούσιες. Εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να δώσει μάχη για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης φύσης –και του εαυτού της– ενώ θα έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.  




Ειπωμένη από μια καθηλωτική διπλή οπτική γωνία, η ΑΦΟΣΙΩΣΗ, από τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ των New York Times Veronica Roth, οδηγεί τη σειρά βιβλίων ΑΠΟΚΛΙΣΗ σε έναν έντονο συναισθηματικά επίλογο ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει τα μυστικά του δυστοπικού κόσμου που έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια αναγνώστες στην ΑΠΟΚΛΙΣΗ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ .






2) "Ανακαλύπτοντας Την Αμέλια" Της KIMBERLY McCREIGHT:





 



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Στη σύγχρονη εποχή των έξυπνων τηλεφώνων και του facebook, ο εκφοβισμός δεν απαιτεί πλέον την πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση στο σχολείο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, κείμενα και φωτογραφίες που διασύρουν ένα συμμαθητή μπορούν να μοιραστούν με τον καθένα και με όλους. Σε δευτερόλεπτα.
Το Ανακαλύπτοντας την Αμέλια προσφέρει μια σπάνια και ενοχλητική ματιά μέσα στον κλειστό και συχνά σκληρό κόσμο του μέσου εφήβου. Αυτό το επίκαιρο μυθιστόρημα θα μιλήσει έντονα σε εφήβους και γονείς, πυροδοτώντας το διάλογο για την κοινωνική δικτύωση και τις σχέσεις γονιών και παιδιών.




Πόσο καλά γνωρίζετε την κόρη σας;




Η ανύπαντρη μητέρα και δικηγόρος Κέιτ Μπάρον βρίσκεται στη σημαντικότερη σύσκεψη της καριέρας της όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα. Η κόρη της, η Αμέλια, έχει αποβληθεί από το αποκλειστικό ιδιωτικό σχολείο της. Όταν η Κέιτ φτάνει επιτέλους στο Γκρέις Χολ, μετά από μια ώρα, την υποδέχεται ένα νέο που δεν θα έπρεπε ποτέ να αναγκαστεί να ακούσει μια μητέρα.
Η Κέιτ, μέσα στο πένθος της, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κόρη της θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι δεν ήξερε την Αμέλια τόσο καλά όσο πίστευε. Ποιοι ήταν οι φίλοι της, ποια ήταν τα μυστικά που έκρυβε;




Πόσα θα λέγατε στη μητέρα σας;




Κι έτσι ξεκινάει μια αναζήτηση που την οδηγεί βαθιά στον ιδιωτικό κόσμο της Αμέλια – και μέσα στο μυαλό ενός προβληματισμένου νεαρού κοριτσιού.
Και μετά η Κέιτ λαμβάνει ένα ανώνυμο μήνυμα.




Η Αμέλια δεν πήδηξε




Είναι κάποιος που παίζει μαζί της ή μήπως η Κέιτ είχε από την αρχή δίκιο; Για να μάθει την αλήθεια για την κόρη της, η Κέιτ θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.




Το Ανακαλύπτοντας την Αμέλια είναι ένα εντυπωσιακό πρώτο μυθιστόρημα που εξερευνά με αριστοτεχνικό τρόπο τον μυστικό κόσμο των εφήβων, τους πρώτους έρωτες, τις κρυμμένες φιλίες και την επικίνδυνη σκληρότητα που μπορεί να πυροδοτήσει πράξεις τρομακτικής προδοσίας. 




3) "Άγγελοι" (Βιβλίο 1ο από 4α) Της Λόρεν Κέιτ:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Υπάρχει κάτι μυστηριώδες και ταυτόχρονα οικείο σχετικά με τον Ντάνιελ. Τραβάει την προσοχή της Λους από την πρώτη στιγμή που τον συναντά στο οικοτροφείο Σουόρντ εντ Κρος στη Σαβάνα. Είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο σ’ ένα μέρος όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα, οι υπόλοιποι μαθητές αποτυχημένοι, ενώ οι κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Παρόλο που ο Ντάνιελ δε θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τη Λους –και κάνει τα πάντα για να το δηλώσει– αυτή δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Το βλέμμα του, το πρόσωπό του, τα πάντα επάνω του τη γοητεύουν. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι κρύβει τόσο απεγνωσμένα ο Ντάνιελ… ακόμη κι αν η αλήθεια τη σκοτώσει.
Θανάσιμα επικίνδυνο και βαθιά ρομαντικό, οι ΑΓΓΕΛΟΙ είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης.




Διαβάστε ένα απόσπασμα: http://webdata.psichogios.gr/sample/9789604537358.pdf




4) "Αγγελικό Σκοτάδι" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Τζόσλιν Ντέιβις:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Τη νύχτα που η Σκάι κλείνει τα δεκαεπτά της χρόνια, συναντά δύο αινιγματικούς ξένους. Εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, σαν τη φωτιά και τον πάγο, ο Άσερ είναι μελαχρινός και άγριος, ενώ ο Ντέβιν είναι ανοιχτόχρωμος και ήρεμος. Η ξαφνική εμφάνισή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της Σκάι. Δεν έχει ιδέα τι θέλουν ή γιατί παρακολουθούν την κάθε της κίνηση· το μόνο που ξέρει είναι ότι η παρουσία τoυς συμπίπτει μ΄ ένα σωρό ανεξήγητα γεγονότα. Σύντομα η Σκάι θα αρχίσει να αμφισβητεί την ταυτότητά τους αλλά και την αλήθεια για το δικό της παρελθόν. Θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με το απίστευτο μυστικό που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο της. Διχασμένη ανάμεσα στον Άσερ και στον Ντέβιν, θα πρέπει να επιλέξει. Και η τελική επιλογή της θα έχει συνέπειες και για τους τρεις τους.
Το πρώτο βιβλίο μιας σαγηνευτικής τριλογίας.




Διαβάστε ένα απόσπασμα: http://webdata.psichogios.gr/sample/9789604965496.pdf




5) "Το Κάλεσμα Του Κούκου" Του Ρόμπερτ Γκαλμπεϊθ (Το οποίο είναι το ψευδώνυμο της ξακουστής Τζ. Κ. Ρόουλινγκ):








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Όταν η πανέμορφη Λούλα Λάντρι, σούπερ μόντελ, πέφτει από το χιονισμένο μπαλκόνι του σπιτιού της, όλοι υποθέτουν ότι αυτοκτόνησε. Μόνο ο αδελφός της διατηρεί τις αμφιβολίες του και αναθέτει στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ να διερευνήσει την υπόθεση. 




Ο Στράικ είναι βετεράνος πολέμου, με σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, και η ζωή του είναι ένα χάος. Η υπόθεση αυτή μπορεί να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του οικονομικά, αλλά θα κληθεί να καταβάλει προσωπικό τίμημα. Όσο περισσότερο βυθίζεται στον περίπλοκο κόσμο της Λούλα, τόσο πιο σκοτεινά και επικίνδυνα αποδεικνύονται τα πράγματα. 




Μια ιστορία μυστηρίου, ποτισμένη με τη λονδρέζικη ατμόσφαιρα –από τους δρόμους του Μέιφερ μέχρι τις παμπ του Ιστ Εντ και του Σόχο–, που στοιχειώνει τον νου. Ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα στην παράδοση της Π. Ντ. Τζέιμς και της Ρουθ Ρέντελ, που εγκαινιάζει μια μοναδική σειρά με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ.





Διαβάστε ένα απόσπασμα: http://webdata.psichogios.gr/sample/9786180104677.pdf




6) "Ανεμοδαρμένα Ύψη" Της Έμιλι Μπροντέ:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Κάθριν και ο Χίθκλιφ μεγαλώνουν μαζί.




Το μελαχρινό άστεγο αγόρι που ο πατέρας της Κάθριν, o κύριος Έρνσο, έφερε στο σπίτι θα γίνει ο σύντροφός της στα παιχνίδια και ο εκλεκτός της καρδιάς της.




Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο αδελφός της Κάθριν ταπεινώνει και μειώνει τον Χίθκλιφ, στερώντας του τη μόρφωση και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη.




Η Κάθριν, πιστεύοντας ότι ο Χίθκλιφ δεν είναι αντάξιός της, αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Χίθκλιφ πικραμένος φεύγει από το σπίτι.




Όταν επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα, η μεταμόρφωση του Χίθκλιφ είναι εντυπωσιακή.




Όμως πίσω από τους εκλεπτυσμένους τρόπους του κρύβεται το άσβεστο μίσος για εκείνους που τον ταπείνωσαν και τον έκαναν να υποφέρει.




Το σατανικό του μυαλό μηχανεύεται ένα φοβερό σχέδιο εκδίκησης, που στο τέλος θα καταστρέψει και τον ίδιο.




Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1847 και αποτελεί μια συναρπαστική, θυελλώδη ιστορία αγάπης.




Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ.




Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δυο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.




7) "Το Έπος Του Λυκόφωτος - Λυκόφως" (Βιβλίο 1ο από 4α) Της STEPHENIE MEYER:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Μπέλλα μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή, μόνιμα βροχερή πόλη πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική στροφή. Ο Έντουαρντ, που είναι βρικόλακας, είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα του Φορκς. Όμως τώρα πια κανείς δεν είναι ασφαλής, και περισσότερο απ' όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο.




8) "Το Τελευταίο Τραγούδι" Του Nicholas Sparks:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:



  

Η ζωή της Βερόνικα «Ρόνι» Μίλερ ανατράπηκε όταν οι γονείς της πήραν διαζύγιο και ο πατέρας της μετακόμισε. Τρία χρόνια αργότερα, αποξενωμένη από τον πατέρα της, θα αναγκαστεί από τη μητέρα της να περάσει το καλοκαίρι μαζί του. Πεισμωμένη και ατίθαση, η Ρόνι αντιστέκεται στις προσπάθειές του να την πλησιά­σει κι απειλεί να επιστρέψει σπίτι πριν τελειώσουν οι διακοπές. Μα σύντομα η Ρόνι γνωρίζει τον Γουίλ και ανακαλύπτει ότι τον ερωτεύεται, ανοίγοντας την καρδιά της στον μεγαλύτερο πόνο και τη μεγαλύτερη ευτυχία που έχει νιώσει ποτέ.




8) "Θανάσιμα Εργαλεία - Η Πόλη Της Ουράνιας Φωτιάς" (Βιβλίο 6ο από 6) Της Cassandra Clare:















Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




In this dazzling and long-awaited conclusion to the acclaimed Mortal Instruments series, Clary and her friends fight the greatest evil they have ever faced: Clary's own brother.




Sebastian Morgenstern is on the move, systematically turning Shadowhunter against Shadowhunter. Bearing the Infernal Cup, he transforms Shadowhunters into creatures out of nightmare, tearing apart families and lovers as the ranks of his Endarkened army swell.




The embattled Shadowhunters withdraw to Idris - but not even the famed demon towers of Alicante can keep Sebastian at bay. And with the Nephilim trapped in Idris, who will guard the world against demons?




When one of the greatest betrayals the Nephilim have ever known is revealed, Clary, Jace, Isabelle, Simon, and Alec must flee - even if their journey takes them deep into the demon realms, where no Shadowhunter has set foot before, and from which no human being has ever returned...




Love will be sacrificed and lives lost in the terrible battle for the fate of the word in the thrilling final installment of the classic urban fantasy series The Mortal Instruments!




Λίγα λόγια από εμένα:




Στα τέλη του προηγούμενου μήνα και στις αρχές αυτού πήγα αρκετές φορές στα βιβλιοπωλεία (μια από τις αγαπημένες μου συνήθεις). Πήρα τα βιβλία που βλέπεται από πάνω εκτός από το τελευταίο. Την Πόλη Της Ουράνιας Φωτιάς το πήρα όταν πήγα στο εξωτερικό για λίγες μέρες ,για διακοπές.




Ελπίζω να γράψω σύντομα τις γνώμες μου για αυτά τα καθηλωτικά βιβλία.




Μέχρι τότε όμως…




ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ!!!

Σχόλια

  1. Εχω διαβασει απο ολα αυτα το αγγελικο σκοταδι,τους αγγελους καιι το the city of heaving fire και μου φανηκαν ολα πολυ ωραια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Tally Lover,
      Από ότι κατάλαβα έχεις διαβάσει αρκετά από τα παραπάνω βιβλία. Χαίρομαι που επιλέγω να διαβάζω βιβλία που αρέσουν και σε άλλους. Θα αναρτήσω σύντομα την γνώμη μου για τα περισσότερα και ελπίζω να είναι αρκετά ικανοποιητικές. Ελπίζω επίσης να ακούσω πάλι την γνώμη σου σύντομα. Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις