"Απόκλιση - Αφοσίωση" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Veronica Roth





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Μία Επιλογή
Μπορεί να σε Μεταμορφώσει


Μία Επιλογή
Μπορεί να σε Kαταστρέψει


ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ


Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία κάποτε πίστευε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει – έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξασφάλιση της εξουσίας και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Για αυτό όταν της προσφέρεται μια ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο που βρίσκεται πέρα από τα όρια που έχει γνωρίσει, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από το φράχτη, εκείνη και ο Τομπάιας να βρουν μια απλή καινούρια κοινή ζωή, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, από μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις.


Αλλά η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμα πιο τρομακτική από κείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις σύντομα καθίστανται ανούσιες. Εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να δώσει μάχη για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης φύσης –και του εαυτού της– ενώ θα έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης. 



Ειπωμένη από μια καθηλωτική διπλή οπτική γωνία, η ΑΦΟΣΙΩΣΗ, από τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ των New York Times Veronica Roth, οδηγεί τη σειρά βιβλίων ΑΠΟΚΛΙΣΗ σε έναν έντονο συναισθηματικά επίλογο ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει τα μυστικά του δυστοπικού κόσμου που έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια αναγνώστες στην ΑΠΟΚΛΙΣΗ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ .






Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Στο τέλος του προηγούμενου βιβλίου η Τρις έμαθε την αλήθεια. Ή ένα κομμάτι της τουλάχιστον. Από τότε της έχει γίνει έμμονη ιδέα να βγει έξω από τον φράχτη. Ήθελε να δει τι άλλο υπάρχει. Ήθελε να βρει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που της είχαν δημιουργηθεί. Ήθελε να ξεφύγει. Από όλους και από όλα. Ήθελε να κάνει μια καινούργια αρχή. Με τον Τέσσερα - Τομπάιας στο πλάι της. Και εκείνος το ίδιο θέλει. Όταν όμως ο Τομπάιας και η Τρις βρεθούν έξω από τον φράχτη, στον έξω κόσμο ... τίποτα δεν θα είναι τόσο εύκολο. Όλα θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που περίμεναν. Όλα είναι ποιο περίπλοκα. Σιγά σιγά μαθαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτή η πραγματικότητα όμως είναι ποιο σκληρή, ανελέητη και επικίνδυνη από αυτήν ονειρεύονταν και επιθυμούσαν. Θα πρέπει να προσαρμοστούν όμως. Πάλι. Θα πρέπει να βάλουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο. Πάλι. Θα πρέπει να θυσιάσουν ένα κομμάτι του εαυτού για να προστατεύσουν το γενικότερο καλό. Πάλι.


Θα καταφέρουν να σώσουν όλους όσους αγαπούν και νοιάζονται ενώ θα προσπαθούν να προστατεύσουν όλους τους ανθρώπους στο Σικάγου??? 


Θα μπορέσουν να γίνουν οι ήρωες που όλοι περιμένουν???


Όλα εδώ!!!
Στο τελευταίο βιβλίο της μοναδικής τριλογίας Απόκλιση που θα σας κόψει την ανάσα!!!





Προσωπική γνώμη:


Καταπληκτικό. Μοναδικό. Αυτή η σειρά έχει από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Η ιστορία καταιγιστική. Το μυστήριο παντού. Τα ψέματα και οι προδοσίες σε κάθε γωνιά. Το λάτρεψα. Μου άρεσε επίσης ιδιαιτέρα ότι το βιβλίο μας παρουσίαζε τα γεγονότα από δυο διαφορετικές γωνίες. Δεν βλέπαμε τα πράγματα μόνο από την μεριά της Τις αλλά και από του Τομπάιας. Μάλιστα, το ευχαριστήθηκα πολύ που διάβαζα επιτέλους τι σκεπτόταν αυτός ο περίπλοκος χαρακτήρας.



Το τέλος βέβαια ήταν σκληρό. Πολύ σκληρό. Μόλις διάβασα το the end κάποιον ηρώων δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Έτρεχαν ποτάμι. Έλεγα μέσα μου: όχι, όχι δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορούσα να το χωνέψω. Είχα πάθει σοκ. Οι γύρο μου έπαθαν να με συνεφέρουν. Το τέλος μπορεί να ήταν φαρμακερό και να με έκανε να μην μπορώ να πάρω ανάσα από την συνήχηση αλλά η αλήθεια είναι … πως δεν θα το άλλαζα.  Αν το άλλαζα έστω και στο ελάχιστο θα έπαυε να ήταν η σειρά που αγάπησα τόσο πολύ εγώ και άλλοι τόσοι χιλιάδες αναγνώστες. Θα έπαυε να ήταν αυτή η μοναδική ιστορία. Για αυτόν το λόγο δεν θα το άλλαζα. Και ξέρω μάλιστα και αυτό: μπορεί αυτή η εκπληκτική ιστορία να τελείωσε αλλά το ταξίδι της Veronica Roth προς την συγγραφή τώρα ξεκινάει. Ανυπομονώ να εκδώσει και άλλα βιβλία για να μπορέσω να ξανά απολαύσω την μοναδική της γραφή.




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:


Μπίατρις Πράιορ:

  
Η Τρίς Πράιορ φυσικά και είναι μια από τις αγαπημένες μου ηρωίδες . Θαυμάζω τον ηρωισμό της, το θάρρος της, την γενναιότητά της, την συναισθηματική και κανονική της νοημοσύνη που την κάνουν να ξεχωρίζει τόσο πολύ. Μια παροιμία λέει πως τα ακριβά αρώματα μπαίνουν στα μικρά μπουκαλάκια και αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτής της ηρωίδας. Είναι μικροκαμωμένη, δεν έχει μεγάλη σωματική δύναμη και πολλές φορές δεν την παίρνουν στα σοβαρά λόγω της εμφάνισής της  όμως έχει άλλα πιο σημαντικά  χαρίσματα. Μπορεί να μετατάχθηκε στην Γενναιότητα, όμως η ανιδιοτελής πλευρά του χαρακτήρα της δεν χάθηκε ποτέ. Πάντα έτοιμη να θυσιαστεί για αυτούς που αγαπάει, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει εκείνους που το χρειάζονται χωρίς να της ζητηθεί. Μαζί με την ατρόμητη πλευρά της, δημιουργούν έναν καταπληκτικό συνδυασμό. Απλά μοναδικό. Τι άλλο να πω για αυτήν??? Είναι μια πηγή έμπνευσης για τον κάθε αναγνώστη. Πραγματικά. Θέλω να της μοιάσω και πιστεύω ότι εσείς θα θέλετε, μόλις διαβάσετε αυτά τα βιβλία.


Η ζωή μπορεί να μην τα έφερε όπως τα ήθελε αλλά
πάντα έκανε το καλύτερο για τους άλλους και άφηνε τον εαυτό σε
 δεύτερη μοίρα.
Είναι μια ηρωίδα.
Μια αγωνίστρια.




Σχόλια

  1. Ανυπομονώ να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Πολύ καλά κάνεις!!! Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο!!! <3

      Διαγραφή
  2. Καλά Χρυσα δεν παιζεσαι!! Εκπληκτική περιγραφή!! Να σκεφτείς να γίνεις συγγραφέας σου ταιριάζει και μάλιστα το εχεις πολύ μεμτον γραπτό λογο!! Μπράβο ρε πολύ καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Angie Perou,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Και η αλήθεια είναι πως το σκέπτομαι ως επιλογή αλλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα. Και πάλι χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου!!! ;)

      Διαγραφή
  3. ekplhktiko biblio!!!!!!!!!!!!!!!1 apo ta agaphmena moy!!!!!!!!! to latreyv!!!!!!!!!1 latreyv olhn thn seira!!!!! einai apla monadikh!!!!!11 <3 <3 parolo poy to telos me synetrice opvw kai esena egv prosopika ua to allaza!!!! xvris deyterh skech!!!!! parolo poy einai ontvw ena ISTORIKO POY UA MEINEI GIA PANTA STIS KARDIES MAS!!!!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από που το αγόρασες το βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Psaxnw pantou kai den to briskw,an borouses na mou eleges apo pou to pires 8a me boi8age polu.Euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Και εγω το έψαχνα παντού και για αυτο στο τέλος απλά το έκανα παραγγελία απο ένα βιβλιοπωλείο. Κανε και εσύ το ίδιο και θα σου έρθει πολυ σύντομα!!! ;)
      Συγνώμη οι άργισα τόσο να απαντήσω!!!

      Διαγραφή
  6. συγκλονιστικο. :'(
    δεν ξερω αν θα συνελθω ποτε.
    αλλα η τριλογια παραμενει υπεροχη ♥
    επισης τα τρια βιβλια εχουν κυκλοφορησει απο τις
    εκδοσεις ψυχογιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή everlark_fourtris,
      Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. Και ναι το ξέρω. Έχω κάνει σχετική ανάρτηση. Η οποία είναι αυτή: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/03/blog-post_5.html Εγώ προσωπικά θα ξαναπάρω τα δυο πρώτα. Για τα εξώφυλλα. ΚΑΛΌ ΒΡΆΔΥ. Και είθε στην καρδιά μας να υπάρχουν πάντα τόσο εκπληκτικές ιστορίες. <3

      Διαγραφή
  7. Η καλύτερη τριλογεία που έχω διαβάσει αλλά....

    Σποιλερ

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Το τέλος ήταν ότι ποιό απέσειο , σχεδόν έκλαψα , δεν άξιζε ο θάνατος της Τρις , εκείνη έπρεπε να επιζήσει , τό είχε κάνει τόσες φορές , έπρεπε να ξυπνήσει , έπρεπε να μη φύγει με την μητέρα έπρεπε να αγωνιστεί ,και ας πέθεναν όλοι , όλοι έκτος από αυτην ...ξέρει κάτι εγώ το τέλος θα το άλλαζα , θα το άλλαζα κα ας χανότα λιγή από την μαγεία , εγώ θα το αλλάζα *σιγκινιση*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Είναι όντως μια από τις καλύτερες. Και όντως, δεν άξιζε κάτι τέτοιο στην Τρις αλλά ο θάνατος της έδωσε κάτι επικό, για εμένα τουλάχιστον. Τα λόγια σου συγκίνησαν και εμένα. Πολλές μνήμες. :'( :'( :'(

      Διαγραφή
  8. Τη λατρεύω αυτή την σειρά. Και αναφερομαι στα βιβλια και μόνο γιατί οι ταινίες τουλάχιστον για μενα, δεν συγκρίνονται με τα βιβλία. Ειλικρινά δε μπορώ ουτε να τις βλέπω. Συμφωνώ πως το τέλος ήταν όντως σκληρό αλλά ούτε εγώ θα το άλλαζα. Με ενοχλεί λίγο που αρκετοί το χαρακτηρίζουν ως απαίσιο επειδή συνέβη οτι συνέβη. Απλά και μόνο επειδή ένα τελος είναι σκληρό, και όχι έτσι όπως το φανταζόμασταν εμείς, δεν σημαίνει πώς είναι και απαίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Η συγγραφέας με αυτό το σκληρό αλλά μοναδικό τέλος έκανε αυτήν την ιστορία επική. <3 Και έχεις δίκιο. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το σκληρό και το απαίσιο το ένα και το αυτό. Χαίρομαι που έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. :)

      Διαγραφή
  9. Διάβασα τα 2 από τα τρία βιβία online και τώρα ξεκίνησα και το 3. Αλλά είδα τόσο πολλά spoilers για τον θάνατο της Τρις και δεν άντεξα κι έτσι πήγα στο τέλος του βιβλίου για να δω αν αυτό αληθεύει. Έπαθα σοκ! Όμως κάτι φίλες μου που πήγαν πριν μία βδομάδα για να δουν την ταινία μου είπαν πως η Τρις δεν πεθαίνει. Τελικά τι γίνεται πεθαίνει ή όχι; Ή απλώς το τέλος στο βιβλίο και στην ταινία διαφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Book_Maniac,
      Αχ... Καταλαβαίνω. Θα πεθάνει λογικά στην επόμενη ταινία, η οποία θα είναι και η τελευταία. Μόνο ο καιρός θα δείξει. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις