"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφα Πλάσματα"(Βιβλίο 1ο από 4α) Της KamiGarcia & Της Margaret Stihl














  
Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ…

ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ





Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην Επαρχία Γκάτλιν. Τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ μεγάλο λάθος.





Υπήρχε μια κατάρα.

Υπήρχε μια κοπέλα.

Και στο τέλος,

υπήρχε ένας τάφος.





Η Λένα Ντουκέιν δεν μοιάζει με κανέναν στη μικρή πόλη του νότιου Γκάτλιν, και πασχίζει να κρύψει τη δύναμή της και μια κατάρα που στοιχειώνει την οικογένειά της για ολόκληρες γενιές. Αλλά ακόμα και μέσα στους πνιγμένους στα χορτάρια κήπους, στους θολούς βάλτους, και τις μισογκρεμισμένες ταφόπετρες του ξεχασμένου Νότου, ένα μυστικό δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφό.





Ο Ίθαν Γουέιτ, ο οποίος μετράει τους μήνες μέχρι να μπορέσει να δραπετεύσει από το Γκάτλιν, στοιχειώνεται από όνειρα με ένα όμορφο κορίτσι που δεν έχει δει ποτέ. Όταν η Λένα μετακομίζει στην πιο παλιά και διαβόητη φυτεία της πόλης, ο Ίθαν νιώθει μια ανεξήγητη έλξη για αυτήν και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους ενώνει.




Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.




Trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=LnLQeUNSsds




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Ο Ίθαν ζει μια απολύτως φυσιολογική ζωή. Για αυτόν το φυσιολογικό είναι συνονόματο του βαρετό. Δεν έχει και όμως άδικο. Η ζωή του είναι μια ρουτίνα. Κάνει κάθε μέρα, από τότε που θυμάται τον εαυτό, ακριβώς τα ίδια πράματα. Ανέχεται την καθημερινότητα του σχολείου, παίζει μπάσκετ για να καταφέρει να ενταχθεί στην ... πολύπλοκη κοινωνία του σχολείου και χάνεται μέσα στον καταιγιστικό κόσμο των βιβλίων για να μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την πληκτική ζωή. Πριν έναν χρόνο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Η μητέρα του πέθανε. Σε ένα μυστηριώδες ατύχημα. Μετά  από αυτό τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ποιο ... περίπλοκα. Ο πατέρας του περνούσε και ακόμα περνάει μια κρίση!!! Με αλλα λόγια λόγο πολυ τρελάθηκε. Την πρώτη μέρα του στην Β´ Λυκείου πιστεύει πως τίποτα δεν άλλαξε απο περισι. Μάλιστα μετρούσε τις μέρες μέχρις να φύγει απο αυτήν την απαίσια πόλη. Δεν είχε ιδέα πόσο λάθος εκανε. Αν του έλεγε κάποιος το τι θα περνούσε θα τον έλεγε τρελό!!! Στάνταρ!!! Μάλιστα το παραδέχεται και ο ίδιος. Δεν ήξερε πως θα ερχόταν ένα καινούργιο κορίτσι. Ένα κορίτσι πανέμορφο αλλα και απόλυτα περίεργο. Ένα κορίτσι που θα έφερνε μαζι του όλο το μυστιριο, τα μυστικά, τις πλεκτανες και την παράνοια. Και πολλα περισσότερα. Ένα κορίτσι που θυσιάζεται απόλυτα για αυτο. Ακόμα και την ίδια του την ζωη. Ένα κορίτσι που ποτε δεν περίμενε να του κλέψει την καρδιά!!! Ένα κορίτσι που για αυτόν θα εχει ένα πολυ οδυνηρό τέλος. Χωρίς όμως να το θέλει η ίδια. Αυτο το βιβλιο είναι η αρχή μιας μοναδικής ιστορίας!!!




Προσωπική γνώμη:




Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα αυτή  η ιστορία να νου αρέσει. Περίμενα να είναι μια ιστορία ακόμα ιστορία μου οι πρωταγωνιστής είναι απο διαφορετικά κόσμους. Λοιπόν ... καμια σχέση. Αυτή η ιστορία είναι καταιγιστική. Αυθόρμητη. Μιλά για έναν έρωτα που θα άντεχε τα πάντα. Που προσπαθεί να αντέξει τα πάντα. Ας φέρω για παράδειγμα ... μια κατάρα. Και όχι μια οποιαδήποτε κατάρα. Ξέρουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μια επιλογή. Να επιλέξουν ανάμεσα στο σωστό και το λάθος. Εεε λοιπόν ... εξαιτίας αυτής της καταρχάς κανένας στην οικογένεια της Λένα δεν εχει επιλογή. Απλα μια μέρα ξυπναν (στα 16 τους ποιο συγκεκριμένα) και έχουν πράσινα ή χρυσαφένια ματιά. Το πράσινο συμβολίζει το φως και το χρυσό το σκοτάδι. Το καλο και το κακο. Δεν υπάρχει γκρι. Δεν υπάρχει και ενδιάμεσο. Είσαι ή το ένα ή το άλλο. Μέχρι να υπάρξει ... η Λένα και ο Ιθαν. Ο Ιθαν και η Λένα.




Αλλα εγω έβγαλα και άλλο νόημα πέρα απο το ότι είναι μια εκπληκτική ιστορία με θέμα το εξωπραγματικό. Μιλά για την ένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Για το τι κάνουμε για να μπορούμε να ενταχθούμε σε ένα σύνολο. Σε μια ομάδα. Και το πόσο εύκολα μπορει να ξεχωρίσεις κάποιον μόνο κι μόνο απο τα ρούχα του, τα μαλλια του ή το δέρμα του. Ή στο ότι κάποιος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει κάποιον που οι άλλοι θεωρούσαν ... φτικιό. Και θα σας πω κάτι: δεν είναι κακο να ξεχωριζεις. Δεν είναι κακο να είσαι μοναδικός και διαφορετικός. Πρέπει να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Πρέπει να υπερασπίζεσαι πάντα αυτα που πιστεύεις. Αυτα που που τον αντανακλούν. 




Φοβερό βιβλίο. Το πρώτο μιας μαγικής σειράς. 









Φωτογραφία των πρωταγωνιστών από την ταινία:





Σχόλια

  1. Ειναι οντος ενα καταπληκτικο βιβλιο και μου αρεσε ιδιαιτερα η δικια σου γνωμη και σε παρακαλω συνεχεισε να βαζεις αναρτησεις σου γιατι ειναι απλα εκθαμβωτικες κια πολυ ενδιαφερουσες<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Tally Lover,
      Χαίρομαι που οι γνώμες μας συμπίπτουν. Επίσης χαίρομαι που σε ικανοποίησε η προσωπική μου γνώμη για αυτό το βιβλίο. Τέλος, θα προσπαθήσω να αναρτώ όσες περισσότερες αναρτήσεις μπορώ. Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις