Αφιέρωμα Στους Νικηφόρους!!!










  Σε αυτό το αφιέρωμα που θα σας παρουσιάσω θα είναι διαχωρισμένο σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο θα διαβάσετε για το πώς γίνονται φίλοι οι ιδρυτές των Νικηφόρων, στο δεύτερο την αφορμή για να δημιουργηθούν οι Νικηφόροι, στο τρίτο το πώς μαζεύονται τα μέλη και το πώς δέχονται να πάρουν μέρος σε αυτήν την ομάδα και τέλος στο τέταρτο θα σας μιλήσω λίγο για τους Νικηφόρους και για μια από τις ποιο αγαπημένες μου στιγμές μαζί τους!!! Όλα αυτά θα τα βρείτε στην συνέχεια!!! Ανυπομονώ να ακούσω τις γνώμες σας για αυτήν μου την αφιέρωση!!!





ΚΑΛΌ ΣΑΣ ΔΙΆΒΑΣΜΑ!!!






1. Πως άρχισε η φιλία του Χάρι Πότερ, του Ρον Ουέσλι και της Ερμιόνης Γκρέντζερς (από εμένα).


  Στην πρώτη του μέρα της καινούργιας ζωής του Χάρι Πότερ, ως μάγος, αρχίζει στον Σταθμό Κινγκς Κρος. Ψάχνει την πλατφόρμα 9 και ¾. Δεν υπάρχει τέτοια πλατφόρμα από όσο μπορεί να δει και δεν ξέρει τι να κάνει. Ώσπου «πέφτει» πάνω σε μια τεράστια, κοκκινομάλλικη οικογένεια μάγων. Η γλυκιά, παχουλή κυρία του δίνει οδηγίες για το πώς να φτάσει στην πλατφόρμα και του λέει πως και ο μικρότερος γιος της, ο Ρον πάει πρώτη φορά στο Χόγκουαρτς. 
Λίγο αργότερα το κόκκινο τρένο στο οποίο έχουν επιβιβαστεί όλοι οι μαθητές μάγοι αρχίζει να κινείται και όλοι ψάχνουν να βρουν ένα κουπέ να κάτσουν.Όταν ο Ρον Ουέσλι ζητάει ευγενικά να κάτσει μαζί με τον Χάρι, μαθαίνει πως είναι ο τρανός και φοβερός Χάρι Πότερ. Ο θρύλος. Το αγόρι που έζησε. (Στην συνέχεια μαθαίνει και τους υπόλοιπους Ουέσλι) Ύστερα από αυτό μιλούσαν για ώρες και διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Έγιναν αμέσως αχώριστοι φίλοι. (Και συγνώμη για την όχι και τόσο κολακευτική φωτογραφία του Ρον αλλά αυτή είναι η στιγμή που που συστήνεται!!! Τι να γίνει!!!)






  Την ίδια μέρα αυτοί οι δύο γνωρίζουν και ένα κοριτσάκι, την Ερμιόνη Γκρέιντζερ. Η Ερμιόνη ήταν ένα πανέξυπνο κοριτσάκι, με το μυαλό της τόσο γεμάτο από γνώσεις όσο δεν πάει και η αλήθεια να λέγεται … λίγο σπαστικιά.  Οι δυο φίλοι στην αρχή δεν τα πήγαιναν καλά με την Ερμιόνη. Γενικά τα αγόρια την περιφρονούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν και εκείνη έκανε το ίδιο. Υπήρχαν όμως και κάποιες στιγμές που δημιουργούταν ένταση μεταξύ τους.









(Θα αναρωτιέστε λοιπόν πως έγιναν φίλοι στο πρώτο έτος.) Όλα όμως άλλαξαν όταν μέσα στο Χόγκουαρτς μπήκε ένας ορεινός καλικάντζαρος. Ο οποίος κλείστηκε στις τουαλέτες χάρις τους καθηγητές, για να μην πειράξει κανέναν μαθητή.  Το πρόβλημα ήταν ότι εκεί ήταν και η Ερμιόνη για να κλάψει με την ησυχία της (γιατί κάποια αγόρια, συμπεριλαμβανομένου και του Ρόναλντ, είπαν πίσω από την πλάτη της κάποια πράγματα που την πλήγωσαν). Ο ορεινός καλικάντζαρος θα την σκότωνε αν ο Χάρι και ο Ρον δεν την έσωζαν την τελευταία στιγμή, νικώντας τον. Μετά από αυτό οι τρείς τους έγιναν φίλοι για μια ζωή. Από ότι φαίνεται μια θανάσιμη επίθεση από έναν επικίνδυνο καλικάντζαρο μπορεί να «δέσει» απίστευτα τρείς ανθρώπους.




2.  Η αφορμή της επανάστασης.


  Πέμπτο έτος. Οι ήρωες μας είναι πλέον 15χρονών και ακόμα μένουν αχώριστοι. (Τα μικροκαυγαδάκια της Ερμιόνης και του Ρον δεν μετράνε. Αυτό είναι άλλη κατάσταση.) Οι τρείς τους έχουν ζήσει περιπέτειες που άλλοι μόνο να φανταστούν θα μπορούσαν. (Δεν θα τις πω, γιατί αν αρχίσω με βλέπω να δημιουργώ μια ανάρτηση αποκλειστικά και μόνο για αυτό το θέμα!!!) Τώρα όμως έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα… Έξω από το Χόγκουαρτς έχει επισήμως αναστηθεί ο ποιο σκοτεινός και επικίνδυνος μάγος όλων των εποχών, ο Λόρδος Βόλντεμορτ, και πλέον μέσα στο Χόγκουαρτς κυκλοφορεί και οργιάζει η ποιο δαιμονισμένη, κακιά, Αρχηστρίγκλα που θα μπορούσε να γνωρίσει ποτέ κανείς, δεν μιλάω για άλλη πέρα από την Ντολόρες Άμπριτς. Η τυραννία της αρχίζει από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι της στην τόσο αγαπημένη μας σχολή για μαγικά και ξόρκια. Οι τιμωρίες της είναι απάνθρωπες, οι απαγορεύσεις της τρελές και γελοίες, οι απόψεις και αντιλήψεις της ρατσιστικές και φτάνουν άνετα στο επίπεδο της βλακείας. Οι ήρωες μας κατάλαβαν πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Κατάλαβαν ότι έπρεπε να αντισταθούν. Ότι έπρεπε να επαναστατήσουν.




3.  Η συνάντηση.



  Στην συνάντηση για το Χόγκσμιντ η παρέα μας έχει σχέδιο. Θα συναντηθούν με λίγα ατομα στην Γουρουνοκεφαλη (άλλο βέβαια ότι μαζεύεται τόσος πολύς κόσμος που το αποτέλεσμα είναι να γεμίσουν όλο το μαγαζί) για να μιλήσουν. Για να συζητήσουν το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να κάνουν. Για το πώς πρέπει να αντιδράσουν. Το θέμα όμως κατευθύνεται πάλι  προς τον Χάρι.
Το ότι και καλά είδε τον Άρχοντα του Σκότους να επιστρέφει. Τον «κολλάνε» στον τοίχο. Τότε όμως αρχίζουν να απαριθμούν τα όσα έχει κάνει. Το ότι βρήκε και έσωσε την φιλοσοφική λίθο. Ότι πάλεψε και σκότωσε τον βασιλίσκο.  Ότι βρήκε τα κάμαρα με τα μυστικά. Ότι μπόρεσε από το κύπελλο της επιλογής το σπαθί του Γκρίφιντορ, κάτι που μόνο ένας αληθινός Γκρίφιντορ μπορεί να κάνει. Κάποιος που έχει γενναιότητα και καρδιά λιονταριού. Το ότι τα έβαλε με 200 Παράφρονες και ότι ξέρει να κάνει ολόσωμο προστάτη, κάτι το οποίο είναι προηγμένη και πάρα πολύ δύσκολη μαγεία. 

Ότι κατάφερε να υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία και τους τρείς άθλους από το Τρίαθλο Μαγείας και ότι ξέρει να κάνει ένα σωρό αμυντικά ξόρκια. Και τέλος ότι έχει αντιμετωπίσει τον Βόλντι μέχρι τώρα τρείς φορές. (Ποίος έχει ξανακάνει τέτοιο πράγμα μου λέτε??? Και τελικά δεν συγκρατήθηκα και τα είπα. Ούπς.) Όλοι τον είχαν ανυψώσει τόσο πολύ και μιλούσαν σαν να ήταν, δεν ξέρω και εγώ, ο θεός. 







Ο Χάρι προσπαθούσε να τους πείσει ότι ναι μεν τα έκανε αλλά ότι τα περισσότερα ήταν από τύχη ότι σχεδόν πάντα είχε βοήθεια κ.τ.λ. (Με άλλα λόγια: Κλασικός Χάρι) Τότε κάποιος έκανε την σημαντική ερώτηση: Στα αλήθεια γύρισε ο Ξέρεις – Ποίος??? Και ο Χάρι απάντησε απλά: Ναι.  Έτσι πείστηκαν όλοι. Ύστερα από αυτό όλοι έβαλαν μια υπογραφή και η Αντίσταση δημιουργήθηκε.







4.  Οι νικηφόροι.


  Μετά την επιτυχημένη συνάντηση, η καινούργια αυτή οργάνωση ψάχνει ένα μέρος στο οποίο να μπορούν να διδαχθούν αυτά που θέλουν. Χάρις στον Τόμπι, αυτό το τόσο αγαπημένο και εκπληκτικό σπιτικό ξωτικό, βρίσκουν το δωμάτιο των Ευχών. Το δωμάτιο των Ευχών είναι ένα μυστικό μέρος το οποίο αλλάζει ανάλογα με τις προθέσεις αυτού που το αναζητά. Μια φορά είχε γίνει τουαλέτα για τον Ντάμπληντορ (!!!) αλλά τώρα είναι ένα μέρος ειδικά εξοπλισμένο για οποιονδήποτε θέλει να διδαχτεί Άμυνα Εναντίων Των Σκοτεινών Τεχνών (και δάσκαλος είναι ο Χάρι, μην ξεχνιόμαστε). Στο πρώτο μάθημα θα διαλέξουν το όνομα, το οποίο είναι οι Νικηφόροι ή αλλιώς ο Στρατός του Νταμπληντορ. Τότε μάλιστα επιλέγουν και για αρχηγό τους τον Χάρι Πότερ ομόφωνα.




  Οι Νικηφόροι ήταν μια εκπληκτική ιδέα. Τα μαθήματα φανταστικά. Η διδασκαλία του Χάρι ασυναγώνιστη. (Αυτά σας τα έχω ξαναπεί και στην κριτική του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ Και Το Τάγμα Του Φοίνικα!!!) Δεν σας έχω μιλήσει όμως ιδιαίτερα για τα παιδιά που έγιναν οι Νικηφόροι. Ήταν όλοι πολύ γενναίοι που δέχτηκαν να πάρουν μέρος σε κάτι τέτοιο, πραγματικά τους λατρεύω και τους το χρωστάω να μιλήσω για την δύναμη του χαρακτήρα τους, για τις δυνατότητες που είχαν και που κατάφεραν να αναπτύξουν, για την πίστη τους (καλά εκτός από της χαζής της Μαριέττας, της κολλητής της Τζο, η οποία τα κατέστρεψε όλα!!!) και για τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισαν. 




  Μια από τις ποιο αγαπημένες μου ήταν όταν όλοι μάθαιναν να δημιουργούν Προστάτες. Χαμόγελα που σκέπτονται χαρούμενες σκέψεις παντού. Ασημένιες ασπίδες στην προσπάθεια τους να πάρουν μορφή. Ακόμα και αν μετά από λίγες στιγμές έγινε ο χαμός … αυτή η σκηνή έχει μείνει στην καρδιά μου.















  Πραγματικά πιστεύω πως η ιδέα της Rowling να τους δημιουργήσει ήταν μια από τις ποιο εμπνευσμένες της. Οι Νικηφόροι μου έλειψαν πολύ στο έκτο βιβλίο της σειράς, κάθε φορά (παρόλο που το έχω διαβάσει αυτό όπως και όλα τα άλλα καμιά 20αριά φορές το λιγότερο), και για αυτό αποφάσισα να κάνω αυτό το αφιέρωμα σε αυτήν την μοναδική ομάδα.



 

Ελπίζω να σας άρεσε!!!

ΚΑΛΌ ΣΑΣ ΒΡΆΔΥ

ΚΑΙ

ΚΑΛΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ!!!






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις