Ο Στρατός Του Ντάμπλντορ Επανασυνδέεται Στον Τελικό Του Παγκόσμιου Κυπέλου Κουίντιτς... (Άλλη Μια Μικρή Ιστορία Της J.K.Rowling)







Λίγα λόγια από εμένα:




Στις 8 Ιουλίου του2014 η J.K.Rowling δημοσίευσε μια καινούργια ιστορία στο pottermore. Ο οποίος είναι ένας ιστότοπος που δημοσιεύει τις μικρές της ιστορίες. Αυτή μου θα σας δείξω τώρα λέγετε: Ο Στρατός Του Ντάμπλντορ Επανασυνδέεται Στον Τελικό Του Παγκόσμιου Κυπέλου Κουίντιτς. Η ιστορία είναι ένα τόσο μικρό δείγμα γραφής της J.K.Rowling αλλά ακόμα και σε αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί το ταλέντο και η μαεστρία της. Και μου αρέσει που βλέπουμε κάτι μετά την Βόλντεμορτ εποχή. Ααα και τελευταίο, μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα ότι το γράφει η Ρίτα Σκίνερ. Αυτά!!!




Τώρα σας αφήνω να την απολαύσετε…




Η ιστορία λέει:



Υπάρχουν διασημότητες και υπάρχουν και διασημότητες. Πολλοί από εμάς είδαμε κάποιο γνωστό πρόσωπο από τον κόσμο των μάγων να κοσμεί τις κερκίδες εδώ στην έρημο της Παταγονίας – Υπουργοί και Πρόεδροι, η Σελεστίνα Γουάρμπερκ, το αμφιλεγόμενο αμερικάνικο μαγικό συγκρότημα «Οι Στραβόφτερες Χρυσές» - όλοι προκάλεσαν ξεσπάσματα εξάψεων, με μέλη του κοινού να παλεύουν για ένα αυτόγραφο και ακόμα να κάνουν Ξόρκια Γέφυρας προκειμένου να φτάσουν στις θέσεις των επισήμων πάνω από τα κεφάλια του κοινού.



Αλλά όταν ακούστηκε στην κατασκήνωση πως μια συγκεκριμένη ομάδα από άσημους μάγους (όχι πια με τα νεανικά πρόσωπα που είχαν στην ακμή τους, αλλά παρόλα αυτά αναγνωρίσιμοι) είχαν φτάσει για τον Τελικό, η έξαψη ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Καθώς ο κόσμος αφήνιασε, οι σκηνές ριμάχτηκαν και μικρά παιδιά ποδοπατήθηκαν. Οι φαν από τα πέρατα του κόσμου όρμηξαν στην περιοχή όπου φημολογούταν πως είχαν θεαθεί τα μέλη του Στρατού του Ντάμπλντορ, απεγνωσμένοι εκτός των άλλων για να ρίξουν έστω μια βιαστική ματιά σ' εκείνον που ακόμα αποκαλούν Εκλεκτό.



Στην οικογένεια Πότερ και τον υπόλοιπο Στρατό του Ντάμπλντορ παραχωρήθηκε διαμονή στο τμήμα των επισήμων της κατασκήνωσης, που προστατεύεται από ισχυρά ξόρκια και περιπολείται από Μάγους Ασφαλείας. Η παρουσία τους εξασφάλισε πλήθη κόσμου κατά μήκος της περιορισμένης περιοχής, που λαχταρούσε να δει έστω και φευγαλέα τους αγαπημένους τους ήρωες. Στις 3 μ.μ. σήμερα η ευχή τους έγινε πραγματικότητα όταν, με τη συνοδεία δυνατών επευφημιών, ο Πότερ πήρε τους δύο νεαρούς γιους του Τζέιμς και Άλμπους για να επισκεφτούν το συγκρότημα των παικτών, όπου τους γνώρισε στον Βούλγαρο Ανιχνευτή, Βίκτωρ Κραμ.



Στα 34 του χρόνια, υπάρχουν μερικές ασημένιες τούφες στα κατάμαυρα μαλλιά του διάσημου Χρυσούχου, όμως συνεχίζει να φοράει τα χαρακτηριστικά του στρογγυλά γυαλιά που κάποιοι θα έλεγαν πως ταιριάζουν καλύτερα σε ένα δωδεκάχρονο αγόρι χωρίς στυλ. Το διάσημο σημάδι σε σχήμα αστραπής έχει παρέα: ο Πότερ φέρει ένα άσχημο κόψιμο πάνω από το δεξί του ζυγωματικό. Οι αιτήσεις για πληροφορίες σχετικά με την προέλευσή του μετά βίας αποφέρουν τη συνήθη απάντηση από το Υπουργείο Μαγείας: «Ουδέν σχόλιο σχετικά με την άκρως απόρρητη δουλειά του τμήματος Χρυσούχων, όπως σας είπαμε πάνω από 514 φορές, δεσποινίς Σκίτερ.» Άραγε τι κρύβουν; Είναι ο Εκλεκτός μπλεγμένος σε νέα μυστήρια που κάποια μέρα θα ξεσπάσουν πάνω μας, βυθίζοντάς μας σε μια νέα εποχή τρόμου και χάους;



Ή μήπως το τραύμα του είναι πιο ταπεινής προέλευσης, κάτι που ο Πότερ θέλει απεγνωσμένα να κρύψει; Μήπως τον καταράστηκε η γυναίκα του; Έχουν άραγε αρχίσει να διακρίνονται ρωγμές σε μια ένωση που οι Πότερ είναι αποφασισμένοι να παρουσιάζουν σαν ευτυχισμένη; Θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε κάτι στο γεγονός ότι η γυναίκα του, Τζινέβρα, ήταν μια χαρά ευτυχισμένη με το να αφήσει τον άντρα της και τα παιδιά της πίσω στο Λονδίνο καθώς εκείνη κάλυπτε αυτό το πρωτάθλημα; Οι κριτικές έχουν τις αμφιβολίες τους για το αν διέθετε πραγματικά το ταλέντο ή την εμπειρία για να αναλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουίντιτς (οι κριτικές κλείνουν προς το – όχι!!!) αλλά ας το παραδεχτούμε, όταν το επίθετό σου είναι Πότερ, οι πόρτες ανοίγουν, τα διεθνή αθλητικά σώματα υποκλίνονται όσο πιο βαθιά γίνεται και οι εκδότες του Ημερήσιου Προφήτη σου αναθέτουν εύκολα καθήκοντα.



Όπως θα θυμούνται οι αφιερωμένοι θαυμαστές και ακόλουθοί τους, ο Πότερ και ο Κραμ αγωνίστηκαν ο ένας ενάντια στον άλλο κατά τη διάρκεια του αμφιλεγόμενου Τριάθλου Μαγείας, αλλά προφανώς δεν υπάρχουν άσχημα συναισθήματα, καθώς αγκαλιάστηκαν όταν συναντήθηκαν (τι συνέβη πραγματικά σε εκείνο το λαβύρινθο; οι υποψίες δεν μπορούν να καθησυχαστούν έπειτα από την ένταση των συναισθημάτων τους). Μετά από κουβέντα μισής ώρας, ο Πότερ και οι γιοι του επέστρεψαν στην κατασκήνωση όπου βρέθηκαν με τα υπόλοιπα μέλη του Στρατού του Ντάμπλντορ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 



Στη διπλανή σκηνή βρίσκονται οι δύο πιο κοντινοί συνεργάτες του Πότερ, εκείνοι που ξέρουν τα πάντα γι’ αυτόν και παρόλα αυτά αρνούνταν πάντοτε να μιλήσουν στον Τύπο. Μήπως τον φοβούνται, ή είναι τα δικά τους μυστικά που τρέμουν μήπως αποκαλυφθούν, μαγαρίζοντας τον μύθο σχετικά με την πτώση του Ακατανόμαστου; Οι πλέον παντρεμένοι, Ρόναλντ Ουέσλι και Ερμιόνη Γκρέιτζερ ήταν μαζί με τον Πότερ σχεδόν σε κάθε βήμα της πορείας του. Όπως και ο υπόλοιπος στρατός του Ντάμπλντορ, πολέμησαν στη Μάχη του Χόγκουαρτς και δίχως αμφιβολία δικαιούνται τους επαίνους και τα βραβεία γενναιότητας που σωριάστηκαν πάνω τους από τον ευγνώμον κόσμο των μάγων.



Αμέσως μετά τη μάχη, ο Ουέσλι, του οποίου τα διάσημα κόκκινα μαλλιά φαίνονται να έχουν ελαφρώς αραιώσει, έπιασε δουλειά στο Υπουργείο Μαγείας δίπλα στον Πότερ, αλλά μόλις δύο χρόνια μετά αποχώρησε για να συν-διαχειριστεί την πολύ επιτυχημένη εμπορική επιχείρηση από μαγικές φάρσες γνωστή ως «Μαγικά Τρικ Ουέσλι». Ήταν, όπως δήλωσε τότε, «ευχαριστημένος να βοηθήσει τον αδερφό του Τζορτζ με μια επιχείρηση που πάντοτε αγαπούσε»; Ή βαρέθηκε να βρίσκεται στη σκιά του Πότερ; Ήταν η δουλειά του Χρυσούχου πάρα πολύ για έναν άντρα που έχει παραδεχθεί πως η καταστροφή των Πεμπτουσιωτών του Ακατανόμαστου «είχε βαρύ τίμημα» για εκείνον; Δεν δείχνει εμφανή σημάδια πνευματικής αστάθειας από απόσταση, αλλά δεν επιτρέπεται στο κοινό να τον πλησιάσει αρκετά για να κάνει μια σωστή εκτίμηση. Είναι ύποπτο αυτό;



Η Ερμιόνη Γκρέιτζερ, φυσικά, ήταν πάντοτε η μοιραία γυναίκα του γκρουπ. Ρεπορτάζ από εκείνο τον καιρό αποκάλυψαν πως ως έφηβη έπαιζε με τα συναισθήματα του νεαρού Πότερ προτού σαγηνευτεί από τον μυώδη Βίκτωρ Κραμ, ώσπου συμβιβάστηκε με το πιστό τσιράκι του Πότερ. Μετά τη μετέωρη άνοδό της στο τμήμα Εφαρμογής Μαγικού Νόμου, τώρα πρόκειται να ανέβει ψηλότερα στο Υπουργείο ενώ είναι επίσης μητέρα του Χιούγκο και της Ρόουζ. Είναι ζωντανή απόδειξη, η Ερμιόνη Γκρέιτζερ, πως μια μάγισσα μπορεί πραγματικά να τα έχει όλα; (Όχι – δείτε τα μαλλιά της.)



Κι έπειτα έρχονται εκείνα τα μέλη του Στρατού του Ντάμπλντορ που λαμβάνουν ελαφρώς λιγότερη δημοσιότητα απ’ ότι ο Πότερ, ο Ουέσλι και η Γκρέιτζερ (είναι πικραμένοι γι' αυτό; αναμφίβολα). Ο Νέβιλ Λονγκμπότομ, τώρα δημοφιλής καθηγητής Βοτανολογίας στη σχολή Χόγκουαρτς για μαγείες και ξόρκια, είναι εδώ στην Παταγονία με τη σύζυγό του Χάνα. Μέχρι προσφάτως το ζευγάρι ζούσε πάνω από το Τρύπιο Τσουκάλι στο Λονδίνο, αλλά φήμες θέλουν τη Χάνα όχι μόνο να εκπαιδεύεται ως Θεραπεύτρια, αλλά και να κάνει αίτηση για τη δουλειά της Προϊσταμένης Θεραπεύτριας στο Χόγκουαρτς. Διάφορα κουτσομπολιά υπαινίσσονται πως εκείνη και ο άντρας της απολαμβάνουν λίγο περισσότερο ουίσκι της φωτιάς απ’ ότι θα περιμέναμε από τους προστάτες των παιδιών μας, αλλά χωρίς αμφιβολία της ευχόμαστε καλή τύχη στην αίτησή της.



Τελευταία από τους πρωταίτιους του Στρατού του Ντάμπλντορ είναι, φυσικά, η Λούνα Λάβγκουντ (τώρα παντρεμένη με τον Ρολφ Σκαμάντερ, τον μελαχρινό εγγονό του φημισμένου Μαγοζωωλόγου Νιουτ). Ακόμη απολαυστικά εκκεντρική, η Λούνα τριγυρίζει στο τμήμα των επισήμων με μανδύες που συντίθενται από τις σημαίες και των δεκαέξι χωρών που προκρίθηκαν. Οι δίδυμοι γιοι της βρίσκονται «στο σπίτι με τον παππού». Είναι αυτός ευφημισμός για το ότι είναι «πολύ διαταραγμένοι για να κυκλοφορήσουν δημόσια»; Σίγουρα μόνο οι πιο κακεντρεχείς θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια υπόθεση.



Διάφορα άλλα μέλη του Στρατού είναι εδώ, μα σε αυτούς τους έξι επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οπουδήποτε υπάρχει ένα κόκκινο κεφάλι, μπορεί να γίνει η βάσιμη υπόθεση πως ανήκει σε κάποιον Ουέσλι, αλλά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς αν είναι ο Τζορτζ (εύπορος συνιδιοκτήτης των Μαγικών Τρικ Ουέσλι), ο Τσάρλι (καουμπόι δράκων, ακόμα ανύπαντρος – γιατί; ) ή ο Πέρσι (επικεφαλής του Τμήματος Μαγικών Μεταφορών – αυτός ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις του Δικτύου Μαγικής Ροής!). Ο μόνος που αναγνωρίζεται εύκολα είναι ο Μπιλ, που ο καημένος είναι σημαντικά σημαδεμένος από το συναπάντημά του με έναν λυκάνθρωπο και παρόλα αυτά (μάγια; ερωτικό φίλτρο; εκβιασμός; απαγωγή;) είναι παντρεμένος με την αδιαμφισβήτητα όμορφη (αν και σίγουρα κουφιοκέφαλη) Φλερ Ντελακούρ.



Οι φήμες λένε πως θα δούμε αυτούς και άλλα μέλη του Στρατού του Ντάμπλντορ στις θέσεις των επισήμων στον τελικό, προσθέτοντας στην αίγλη και την επιδεικτικότητα μιας πολυδάπανης παρουσίασης. Ας ελπίσουμε πως η συμπεριφορά δύο εκ των νεαρών ανηλίκων τους δεν θα τους γελοιοποιήσει, φορτώνοντας ντροπή σε αυτούς που τίμησαν παλιότερα το όνομα του μάγου.



Θα δίσταζε κανείς να εισβάλει στην προσωπική ζωή νεαρών ανθρώπων, μα η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε στενά συνδεδεμένος με τον Χάρι Πότερ απολαμβάνει τα οφέλη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα του δημόσιου ενδιαφέροντος. Χωρίς αμφιβολία ο Πότερ θα ανησυχήσει μαθαίνοντας πως ο δεκαεξάχρονος βαφτιστικός του, Τέντι Λούπιν – ένας ξερακιανός μισός λυκάνθρωπος με φωτεινά μπλε μαλλιά – συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν ταιριάζει σε έναν γαλαζοαίματο μάγο, αφότου έφτασε στην κατασκήνωση των επισήμων. Ίσως να ζητάμε πολλά από τον μονίμως απασχολημένο Πότερ, να χαλιναγωγήσει καλύτερα αυτό το άγριο αγόρι, που ανατέθηκε στην φροντίδα του από τους ετοιμοθάνατους γονείς του, αλλά θα τρέμει κανείς στη σκέψη του τι θα απογίνει ο Αφέντης Λούπιν χωρίς επείγουσα παρέμβαση. Εντωμεταξύ ο κύριος και η κυρία Μπιλ Ουέσλι ίσως θα ήθελαν να ξέρουν πως η όμορφη, ξανθιά κόρη τους Βικτουάρ, φαίνεται να ελκύεται σε κάθε σκοτεινή γωνία όπου φαίνεται να παραμονεύει ο Αφέντης Λούπιν. Τα καλά νέα είναι πως και οι δυο φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια μέθοδο αναπνοής από τα αυτιά τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο για να έχουν επιζήσει τόσο παρατεταμένες περιόδους από αυτό, που στα χρόνια της νεότητάς μου λεγόταν «ζαχάρωμα».



Αλλά ας μην είμαστε αυστηροί. Ο Χάρι Πότερ και η ακολουθία του ποτέ δεν ισχυρίστηκαν πως είναι τέλειοι! Και για όλους όσους θέλουν να μάθουν ακριβώς πόσο ατελείς είναι, η νέα μου βιογραφία: «Στρατός του Ντάμπλντορ: Η σκοτεινή πλευρά της Αποστράτευσης» θα είναι διαθέσιμη από το Φλόρις και Μπλοτς στις 31 Ιουλίου.


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις