Μετά το τέλος της μαγικής σειράς "Χάρι Πότερ"...







Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!


Αυτήν την ανάρτηση σας την είχα υποσχεθεί για χτες. Αλλά δεν τα κατάφερα. Και οι blogger πρέπει να χαλαρώνουν που και που. (Ειδικά οι έφηβοι blogger όπως εγώ!!!) Σε αυτήν την ανάρτηση λοιπόν θα δούμε τι έγινε μετά το ένα και μοναδικό τέλος της πολύ αγαπημένης σειράς Χάρι Πότερ. Τα γνωστά όλοι τα ξέρουμε. Ο Χάρι παντρεύτηκε την Τζίνι. Ο Ρον την Ερμιόνη. Ο Νέβιλ έγινε καθηγητής βοτανολογίας στο Χόγκουαρτς. Και ο Τέντι Λούπιν τα έφταιξε  με την κόρη του Μπίλ και της Φλέρ, την Βικτουάρ, κ.τ.λ. Υπάρχουν όμως κι άλλα που δεν τα λέει το βιβλίο και είναι απόλυτα βασικά. Και αυτά ακριβώς θα δούμε σήμερα. Η μια και μοναδική Rowling μας έδωσε αυτές τις πληροφορίες. Όσα είναι σε εισαγωγικά είναι τα ακριβή της λόγια. Λοιπόν… Πάμε να δούμε μαζί τι έγινε μετά το τέλος της ιστορίας που αγαπήσαμε περισσότερο από όλες… Τι έγινε μετά το τέλος της πρώτης μας αγάπης… Τι έγινε μετά την λέξη ΤΈΛΟΣ που μας πόνεσε τόσο αβάσταχτα…




1. Ο Χάρι παντρεύτηκε την Τζίνι Ουέσλι. Έκαναν τρία παιδιά. Τα ονόμασαν: Τζέιμς Σείριο Πότερ, Άλμπους Σέβερους Πότερ και Λίλυ Λούνα Πότερ.






2. Η Ερμιόνη και ο Ρον παντρεύτηκαν. Και έκαναν δυο παιδιά. Τα ονόμασα: Ρόουζ Ουέσλι και Χιούγκο Ουέσλι.






3. Ο Ντράκο Μαλφοί παντρεύτηκε την Αστόρια Γκρινγκρας. Έχουν έναν γιο. Τον ονόμασαν: Σκορπιό Υπερίων Μαλφόι.






4. Ο Τζορτζ παντρεύτηκε την σχολική του συμπαίκτρια στο Κουίντιτς, την Ατζέλικα Τζόνσον. Απέκτησαν δυο παιδιά. Τα ονόμασαν Φρεντ Ουέσλι και Ροξάν Ουέσλι.



George Weasley married his Quidditch teammate Angelina Johnson. They had two children, Fred and Roxanne.



5. Ο Μπιλ και η Φλερ έχουν τρία παιδιά. Το πρώτο τους, γεννήθηκε τη μέρα της επετείου της μάχης του Χόγκουαρτς και για αυτό του δίνουν το γαλλικό όνομα Βικτουάρ (Victoire) που σημαίνει Νίκη στα γαλλικά. Τα άλλα δύο παιδιά τους είναι ο Λουίς και η Ντομινίκ.






6. Ο Πέρσυ ξαναπιάνει δουλειά στο νέο Υπουργείο σε πολύ ψηλή θέση κοντά στον Κίνγκσλι, και παντρεύεται μια γυναίκα που λέγεται Όντρεϊ. Έχουν δύο κόρες: τη Μόλι και την Λούσι.






7. Η Λούνα παντρεύεται τον Ρολφ Σκαμάντερ, εγγονό του φυσιοδίφη Νιούτ Σκαμάντερ (και συγγραφέα του βιβλίου "Μαγικά τέρατα και πού να τα βρείτε"). Έχουν δύο δίδυμα αγόρια: τον Λόρκαν και τον Λίσαντερ.



Luna Lovegood married Rolf Scamander, the grandson of naturalist Newt Scamander. They had two children, twin boys named Lorcan and Lysander.



8. Η Τσο Τσανγκ παντρεύεται έναν Μαγκλ.






9. Ο Χάρι και ο Ντάντλι συμφωνούν να έχουν σχέσεις οι οικογένειές τους ως ενήλικες. 






"Ο Χάρι και ο Ντάντλι όχι μόνο θα κρατήσουν επαφή μέσα από Χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά θα επισκέπτονταν και ο ένας τον άλλον περισσότερο από υποχρέωση και θα κάθονταν ήσυχα, έτσι ώστε τα παιδιά τους να βλέπουν τα ξαδέρφια τους.



10. Ο Κίνγκσλι έγινε Υπουργός Μαγείας.






"Ο Κίνγκσλι έγινε μόνιμος Υπουργός Μαγείας, και φυσικά ήθελε να αναλάβει ο Χάρι το νέο του τμήμα Χρυσούχων... Το Υπουργείο Μαγείας καθαρίστηκε και με τον Κίνγκσλι να αναλαμβάνει τα ηνία, όλες οι κρυμμένες διαφθορές ξεκαθαρίστηκαν. Ο Χάρι, ο Ρον, η Ερμιόνη, η Τζίνι και οι άλλοι θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στο ξαναχτίσιμο της μαγικής κοινωνίας μέσα από τις μελλοντικές τους καριέρες."


11. Η Ερμιόνη επέστρεψε στο Χόγκουαρτς για να ολοκληρώσει τις σπουδές της, φυσικά, παρακολουθώντας το 7ο έτος της σχολής και δίνοντας εξετάσεις για τις Ε.Δ.Ε.Μ. Ο Χάρι και ο Ρον όχι.






"Θα γύριζε πίσω οπωσδήποτε. Και θα ήθελε να αποφοιτήσει, και πιστεύω πως ήταν- θέλω να πω, την αγαπώ την Ερμιόνη. Ακολούθησε τον Ρον και τον Χάρι επειδή έχει πραγματικά καλή καρδιά. Αυτό δεν είχε σχέση με το μυαλό. Τελικά είχε μεγαλύτερη καρδιά απ' ότι μυαλό και αυτό λέει κάτι για την Ερμιόνη. Αλλά την έλκυε κανονικά η μάχη; Όχι. Δεν είναι μια Μπέλατριξ. Δεν είναι μια γυναίκα που πραγματικά της αρέσει να πονάει, να πολεμάει, να σκοτώνει. Καθόλου. Θα ήταν ευτυχισμένη να γυρίσει πίσω στο σχολείο, ευτυχισμένη να γυρίσει στο διάβασμα, κι έπειτα θα πήγαινε να βρει τον Χάρι και τον Ρον στο Υπουργείο"



Hermione went back to Hogwarts to complete her seventh year of study and her N.E.W.T.S. Harry and Ron did not.



12. Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη έπιασαν δουλειά στο Υπουργείο Μαγείας. Ο Χάρι ανέλαβε το γραφείο Χρυσούχων και η Ερμιόνη έφτασε πολύ ψηλά στο γραφείο Επιβολής του Μαγικού Νόμου.






"Ο Χάρι έφερε ολοκληρωτική επανάσταση στο Γραφείο Χρυσούχων του Υπουργείου Μαγείας, με την βοήθεια του Ρον... Η Ερμιόνη άρχισε την μετά-Χόγκουαρτς καριέρα της στο Τμήμα Ρύθμισης και Ελέγχου Μαγικών Πλασμάτων όπου συνετέλεσε στη ραγδαία βελτίωση της ζωής των σπιτικών ξωτικών και του είδους τους. Έπειτα μεταφέρθηκε (παρά την κόντρα της με τον Σκρίμτζεουρ) στο Τμήμα Επιβολής Μαγικού Νόμου, όπου ήταν μια προοδευτική φωνή που διαβεβαίωσε την εξάλειψη των καταπιεστικών, προ-καθαρόαιμων νόμων»



13. Η Τζίνι γίνεται επαγγελματίας παίκτρια του Κουίντιτς για μερικά χρόνια κι έπειτα αποσύρεται για να γίνει αρθρογράφος του Κουίντιτς στον "Ημερήσιο Προφήτη"



Ginny Weasley became a professional Quidditch player for a few years, then retired to become a Quidditch correspondent for the Daily Prophet.



"Μετά από μερικά χρόνια ως διάσημη παίκτρια για τις Holyhead Harpies, η Τζίνι αποσύρθηκε για να κάνει οικογένεια και να γίνει Ανώτερη Ανταποκρίτρια του Κουίντιτς στον Ημερήσιο Προφήτη."



14. Ο Τζορτζ συνέχισε να δουλεύει το μαγαζί που ξεκίνησε με τον Φρεντ, τα Μαγικά Τρικ Ουέσλι, έχοντας βοήθεια από τον Ρον.






15. Ο Χάρι μετά την καταστροφή του Πεμπτουσιωτή που είχε μέσα του, έχασε την ικανότητα να μιλάει στα φίδια.






"Χάνει την ικανότητα, και χαίρεται πολύ γι' αυτό."



16. Η ΜακΓκόναγκαλ διορίστηκε διευθύντρια του Χόγκουαρτς






"Δεκαεννιά χρόνια μετά τη Μάχη του Χόγκουαρτς, η σχολή για μαγείες και ξόρκια διευθύνεται από μια εντελώς νέα διευθύντρια. Η ΜακΓκόναγκαλ τα πήγαινε πολύ καλά."



17. Ο Χάρι κανόνισε έτσι ώστε το πορτραίτο του Σνέιπ να αποκατασταθεί στη θέση του στο γραφείο του διευθυντή.






"Η απουσία του πορτραίτου του Σνέιπ στην τελευταία σκηνή στους Κλήρους του Θανάτου ήταν εσκεμμένη. Ο Σνέιπ είχε εγκαταλείψει τη θέση του πριν πεθάνει, οπότε δεν δικαιούταν μια θέση ανάμεσα σε αυτούς τους ισόβιους κύκλους. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως ο Χάρι θα κανόνιζε να εξασφαλίσει ότι το πορτραίτο του Σνέιπ θα έβρισκε τη θέση του εν καιρώ... Ο Χάρι θα φρόντιζε να γίνει γνωστός ο ηρωισμός του Σνέιπ."






18. Η Ντολόρες Άμπριτζ συνελήφθη, ανακρίθηκε και φυλακίστηκε για εγκλήματα εναντίον όσων είναι γεννημένοι από Μαγκλ. (Ευτυχώς!!!)






19. Οι Παράφρονες δεν χρησιμοποιούνταν πλέον από το Υπουργείο Μαγείας ως φύλακες της φυλακής του Αζκαμπάν, κάτι που ο Κίνγκσλι έσπευσε να κάνει μόλις ανέλαβε τη νέα του θέση, και πλέον έχασαν τις δυνάμεις του και ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά.






"Η χρήση των Παραφρόνων ήταν πάντοτε ένα σημάδι διαφθοράς από το Υπουργείο, όπως επεσήμανε διαρκώς ο Ντάμπλντορ"



20. Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη, μπήκαν στις κάρτες των σοκολατένιων βατράχων.



Harry, Ron, and Hermione became memorialized in Chocolate Frog cards.



"Ο Ρον θα το περιέγραφε αυτό σαν μια από τις καλύτερες στιγμές του."



21. Ο Νέβιλ γίνεται καθηγητής βοτανολογίας στο Χόγκουαρτς και παντρεύεται την Χάνα Άμποτ, που αναλαμβάνει το "Τρύπιο Τσουκάλι".






"Για να τον κάνουμε ακόμα πιο κουλ, παντρεύεται τη γυναίκα που γίνεται, τελικά, η νέα ιδιοκτήτρια στο Τρύπιο Τσουκάλι, κάτι το οποίο θα τον έκανε, πιστεύω, πολύ κουλ ανάμεσα στους μαθητές, το ότι μένει πάνω από την παμπ. Παντρεύεται τη Χάνα Άμποτ."



22. Η Άλις και ο Φρανκ Λονγκμπότομ ποτέ δεν συνήλθαν. Έζησαν ως το τέλος της ζωής τους στον Άγιο Μάνκο.



Alice and Frank Longbottom never recovered — they lived out their lives in St. Mungo's.



23. Μετά το θάνατο των γονιών του, ο Τέντι Λούπιν που κληρονόμησε την ιδιότητα του μεταμορφωμάγου από τη μητέρα του, μεγάλωσε με τη γιαγιά του, Ανδρομέδα.



After the death of his parents, Teddy Lupin was raised by his grandmother Andromeda.



"Αντίθετα με τον Νέβιλ, που επίσης μεγάλωσε με τη γιαγιά του, ο Τέντι έχει το νονό του, Χάρι, και όλους τους φίλους του μπαμπά του από το Τάγμα, για να επισκέπτεται και να μένει μαζί τους."






24. Ο Τέντι Λούπιν και η Βικτουάρ Ουέσλι τα φτοιάχνουν.






25. Ο κύριος Ουέσλι επιδιορθώνει την Μοτοσικλέτα του Σείριου. Και την παραδίδει στον Χάρι.






26. Ο κένταυρος Φιρεντσε έγινε στο τέλος και πάλι αποδεκτός από το κοπάδι του στο Μαγεμένο Δάσος.



Firenze was eventually welcomed back into the centaur herd.



"Το υπόλλοιπο κοπάδι αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως οι ανθρώπινες αδυναμίες του Φιρέντσε δεν ήταν άξιες ντροπής, αλλά τιμής."



27. Τα παιδιά του Χάρι και της Τζίνι κλέβουν το Μαγικό Χάρτη και τον παίρνουν μαζί τους στο Χόγκουαρτς.






"Έχω την εντύπωση πως ο Χάρι δεν θα έδινε τον Μαγικό Χάρτη σε κανένα από τα παιδιά του, αλλά ότι ο Τζέιμς τον ξετρύπωσε μέσα στο γραφείο του πατέρα του μια μέρα"



Λίγα λόγια από εμένα:



Λοιπόν ελπίζω να σας άρεσε το αφιέρωμα μου. Εμένα προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι όλα τελείωσαν… (Παρόλο που ποτέ δεν θα τελειώσει στα αλήθεια.) Ελπίζω επίσης η μετάφραση μου να ήταν καλή. Ααα και αυτό το αφιέρωμα μας δείχνει κάτι. Ότι ο Χάρι απέχτησε αυτό που ήθελε περισσότερο. Μια οικογένεια… Άρα βρήκε και την γαλήνη…









*πολλές από τις φωτογραφίες ανήκουν στο μπλόγκ: αλίκη στην χώρα των βιβλίων

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις