New World Of Books For The Summer…










Γεια σε όλους !!!
Ξέρω ότι μόλις τελείωσε το σχολείο αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ .
Πήγα σε ένα  Παπασωτηρίου και σε ένα Public .
Θεωρώ πως αυτά τα δύο είναι τα καλύτερα βιβλιοπωλεία .
Για να ξέρετε έχω μια πολύ μεγάλη λίστα βιβλίων .
Πολύ .
Αλλά …
Αποφάσισα να πάρω τα βιβλία που θα δείτε από κάτω .
Που είναι 16 .
Είναι όλα πολύ καλά από όσο ξέρω .
Όποιος τυχερός τα έχει διαβάσει θα ήθελα να μου πει γνώμη .
Όποιος από την άλλη θέλει να τα διαβάσει θα ήθελα να μου πει γνώμη .
Επίσης θα τα αναρτήσω όσο ποιο γρήγορα μπορώ .




                                                 ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ !!!




1)



"Νυχτερινό Σχολείο - Το Ράγισμα" (Βιβλίο 3ο από 5) Της C.J.Daugherty:
















Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Συντετριμμένη κι εξοργισμένη, και κάτω από τη συνεχή απειλή του άγνωστου κατασκόπου στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι Σέρινταν νιώθει χαμένη. Και τώρα πια δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι – οι πάντες καταρρέουν. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι καθηγητές στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, οι Κανόνες χάνουν την ισχύ τους. Όταν ο Ναθάνιελ αποκαλύπτει το σχέδιο και τη στρατηγική του, η Ιζαμπέλ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της Κιμμέριας Ακαδημίας, του Νυχτερινού Σχολείου και ολόκληρης της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά. Κι έτσι όπως το σχολείο διολισθαίνει σ’ ένα ολέθριο τέλμα παράνοιας και καχυποψίας, όλοι θεωρούνται ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι μπορούν να φυλακιστούν χωρίς αποδείξεις και να καταδικαστούν χωρίς δίκη. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τους βλάψει ο Ναθάνιελ. Αυτή τη φορά βλάπτουν μόνοι τους τον εαυτό τους.




Trailer για το βιβλίο: https://www.youtube.com/watch?v=N9KpV4_kbwY




2)




"Θανάσιμα Εργαλεία - Πόλη Των Έκπτωτων Αγγέλων" (Βιβλίο 4ο από 6) Της Cassandra Clare:











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Ο Θανάσιμος Πόλεμος έχει τελειώσει, και η Κλέρι Φρέι έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, ενθουσιασμένη με όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Εκπαιδεύεται για να γίνει Κυνηγός των Σκιών και να χρησιμοποιεί τη μοναδική της δύναμη. Η μητέρα της παντρεύεται τον έρωτα της ζωής της. Τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών ζουν επιτέλους ειρηνικά. Και –το πιο σημαντικό απ’ όλα– η Κλέρι μπορεί επιτέλους να αποκαλεί τον Τζέις αγόρι της.




Όμως όλα έχουν ένα τίμημα.




Κάποιος δολοφονεί τους Κυνηγούς που ανήκαν στον Κύκλο του Βάλενταϊν, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των Πλασμάτων του Σκότους και των Κυνηγών των Σκιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο αιματηρό πόλεμο. Ο καλύτερος φίλος της Κλέρι, ο Σάιμον, δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η μητέρα του μόλις ανακάλυψε πως είναι βρικόλακας και τώρα είναι άστεγος. Όπου κι αν στραφεί, κάποιος τον θέλει με το δικό του μέρος –μαζί με τη δύναμη της κατάρας που καταστρέφει τη ζωή του. Και είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Την ίδια στιγμή, βγαίνει με δύο πανέμορφες, επικίνδυνες κοπέλες –καμία από τις οποίες δεν γνωρίζει για την άλλη.




Όταν ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από την Κλέρι χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, η Κλέρι υποχρεώνεται να ανασκαλέψει την καρδιά ενός μυστηρίου, η διαλεύκανση του οποίου θα αποκαλύψει το χειρότερό της εφιάλτη. Η ίδια έχει θέσει σε λειτουργία μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να την οδηγήσει στο να χάσει όλα όσα αγαπάει. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζέις.




Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Στην Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά παρά ποτέ. 




Trailer για το βιβλίο:https://www.youtube.com/watch?v=HvfhqsWDE8Y



3)




"Θανάσιμα Εργαλεία - Πόλη Των Χαμένων Ψυχών" (Βιβλίο 5ο από 6) Της Cassandra Clare:











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η μητέρα των δαιμόνων, Λίλιθ, έχει εξοντωθεί και ο Τζέις έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Όμως όταν καταφθάνουν οι Κυνηγοί των Σκιών βρίσκουν μόνο αίμα και σπασμένα γυαλιά. Δεν έχει εξαφανιστεί μόνο το αγόρι που η Κλέρι αγαπάει, αλλά και το αγόρι που μισεί: ο αδερφός της ο Σεμπάστιαν, που είναι αποφασισμένος να κάνει τους Κυνηγούς των Σκιών να γονατίσουν.




Η μαγεία του Κονκλάβιου αδυνατεί να εντοπίσει οποιονδήποτε από τους δύο, αλλά ο Τζέις δεν μπορεί να μείνει μακριά από την Κλέρι. Όταν ξανασυναντιούνται, η Κλέρι ανακαλύπτει τη φρίκη της μαγείας της Λίλιθ: ο Τζέις και ο Σεμπάστιαν είναι δεμένοι μεταξύ τους, και ο Τζέις είναι υπηρέτης του κακού. Το Κονκλάβιο είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τον Σεμπάστιαν, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βλάψει τον ένα χωρίς να καταστρέψει τον άλλο.




Μόνο ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Τζέις μπορεί να σωθεί. Ο Άλεκ, ο Μάγκνους, ο Σάιμον και η Ίζαμπελ παζαρεύουν με τη σατανική Βασίλισσα των Σίιλι,  δοκιμάζουν συμμαχίες με δαίμονες και στο τέλος στρέφονται στις αμείλικτες Σιδηρές Αδελφές, που ίσως να μπορούν να σφυρηλατήσουν ένα όπλο ικανό να σπάσει το δεσμό μεταξύ του Σεμπάστιαν και του Τζέις. Αν οι Σιδηρές Αδελφές δεν μπορέσουν να  τους βοηθήσουν, η μόνη τους ελπίδα θα είναι να προκαλέσουν τον Παράδεισο και την Κόλαση – εγχείρημα που μπορεί να κοστίσει τη ζωή τους.




Και πρέπει να το κάνουν χωρίς την Κλέρι. Γιατί η Κλέρι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι ολομόναχη. Το τίμημα της ήττας δεν θα είναι μόνο η ζωή της αλλά και η ψυχή του Τζέις. Θα κάνει τα πάντα για τον Τζέις, αλλά μπορεί να τον εμπιστευτεί; Ή μήπως είναι πραγματικά χαμένος; Ποιο τίμημα είναι υπερβολικά ψηλό, ακόμα και για την αγάπη;





Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Το σκοτάδι απειλεί να καταπιεί τους Κυνηγούς σε αυτό το συγκλονιστικό πέμπτο βιβλίο της σειράς των Θανάσιμων Εργαλείων.




4)




"Δαιμονικές Μηχανές - Κουρδιστός Πρίγκιπας" (Βιβλίο 2ο από 3α) Της Cassandra Clare:











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Τέσα είναι επιτέλους ασφαλής στο μαγικό υπόκοσμο του Βικτοριανού Λονδίνου δίπλα στους Κυνηγούς των Σκιών. Όμως η ασφάλεια αυτή αποδεικνύεται παροδική, όταν απειλητικές δυνάμεις εντός του Ενκλάβιου συνωμοτούν, με σκοπό την ανατροπή της προστάτιδάς της, της Σάρλοτ, από τη θέση της ως επικεφαλής του Ινστιτούτου. Αν η Σάρλοτ χάσει τη θέση της, η Τέσα θα βρεθεί στο δρόμο –και θα είναι εύκολο θήραμα για τον μυστηριώδη Μάγιστρο, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της Τέσα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς.




Με τη βοήθεια του γοητευτικού, αυτοκαταστροφικού Γουίλ και του παθιασμένα αφοσιωμένου Τζεμ, η Τέσα ανακαλύπτει πως ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει ο Μάγιστρος κατά των Κυνηγών των Σκιών είναι βαθιά προσωπικός. Τους θεωρεί υπαίτιους για μία τραγωδία που συγκλόνισε τη ζωή του πριν από πολλά χρόνια. Για να ξεδιαλύνει τα μυστικά του παρελθόντος, η τριάδα ταξιδεύει από το σκεπασμένο από ομίχλη Γιόρκσαϊρ σε μία έπαυλη που κρύβει μέσα της ανείπωτη φρίκη, από τις φτωχογειτονιές του Λονδίνου σε μία μαγεμένη αίθουσα χορού, όπου η Τέσα ανακαλύπτει πως η αλήθεια για την καταγωγή της είναι πιο δυσοίωνη από ό,τι είχε φανταστεί. Όταν θα συναντήσουν έναν κουρδιστό δαίμονα με μια  προειδοποίηση για τον Γουίλ, θα συνειδητοποιήσουν πως ο Μάγιστρος γνωρίζει την κάθε τους κίνηση –και πως κάποιος δικός τους τους έχει προδώσει.




Η καρδιά της Τέσα έλκεται όλο και περισσότερο από τον Τζεμ, ωστόσο η επιθυμία της για τον Γουίλ, παρά τη σκοτεινή του διάθεση, εξακολουθεί να την αναστατώνει. Όμως κάτι αλλάζει στον Γουίλ –ο τοίχος που έχει χτίσει γύρω από τον εαυτό του καταρρέει. Θα μπορούσε ο εντοπισμός του Μάγιστρου να απελευθερώσει τον Γουίλ από  τα μυστικά του και να δώσει στην Τέσα τις απαντήσεις για το ποια είναι και για το τι γεννήθηκε να κάνει;




Καθώς η αναζήτηση για τον Μάγιστρο και την αλήθεια τούς φέρνει αντιμέτωπους με τον κίνδυνο, η Τέσα μαθαίνει πως όταν η αγάπη και τα ψέματα αναμειγνύονται, μπορούν να διαφθείρουν και την πιο αγνή καρδιά.




Trailer για το βιβλίου:https://www.youtube.com/watch?v=GvNQ2xLWfRI



5)




"Δαιμονικές Μηχανές - Κουρδιστή Πριγκίπισσα" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Cassandra Clare:











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ…




Η Τέσα Γκρέι θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη – δεν είναι όλες οι νύφες ευτυχισμένες; Ωστόσο, καθώς προετοιμάζεται για το γάμο της, ένα δίχτυ σκιών αρχίζει να τυλίγεται γύρω από τους Κυνηγούς του Ινστιτούτου του Λονδίνου. Ένας νέος δαίμονας εμφανίζεται, ένας δαίμονας που τον συνδέει αίμα και μυστικότητα με τον Μόρτμεϊν, τον άντρα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το στρατό του από ανελέητα αυτόματα, τις Δαιμονικές Μηχανές, για να καταστρέψει τους Κυνηγούς των Σκιών. Ο Μόρτμεϊν χρειάζεται μονάχα ένα τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρώσει το σχέδιό του.




Χρειάζεται την Τέσα.




Η Σάρλοτ Μπράνγουελ, επικεφαλής του Ινστιτούτου, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τον Μόρτμεϊν πριν αυτός χτυπήσει. Και ο Τζεμ και ο Γουίλ, τα αγόρια που διεκδικούν την καρδιά της Τέσα, θα κάνουν τα πάντα για να τη σώσουν. Γιατί παρόλο που ο Τζεμ και η Τέσα είναι αρραβωνιασμένοι, ο Γουίλ εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος μαζί της.




Τα τελευταία λόγια ενός ετοιμοθάνατου Κυνηγού των Σκιών παρέχουν το στοιχείο που ίσως να οδηγήσει την Τέσα και τους φίλους της στον Μόρτμεϊν. Αλλά η μικρή τους ομάδα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνη της, και ο πανίσχυρος Ύπατος αμφισβητεί ότι ο Μόρτμεϊν έρχεται. Εγκαταλελειμμένοι από συμμάχους, οι Κυνηγοί βρίσκονται παγιδευμένοι όταν ο Μόρτμεϊν υφαρπάζει το φάρμακο που κρατάει τον Τζεμ ζωντανό. Με τον καλύτερό του φίλο να βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, ο Γουίλ πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει το κορίτσι που αγαπούν και οι δύο.




Για να εξασφαλίσει χρόνο στον Γουίλ, ο μάγος Μάγκνους Μπέιν ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρι Μπράνγουελ για να δημιουργήσουν μια εφεύρεση που θα τους βοηθήσει να νικήσουν τον Μόρτμεϊν. Ενώ όλοι προσπαθούν να σώσουν την Τέσα και το μέλλον των Κυνηγών των Σκιών, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της, η Τέσα συνειδητοποιεί ότι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει είναι ο εαυτός της – γιατί με την ανακάλυψη της αληθινής της φύσης, η Τέσα μπορεί να γίνει πιο ισχυρή απ’ όσο ονειρεύτηκε ποτέ. Όμως, μπορεί ένα κορίτσι μόνο του, ακόμα και ένα κορίτσι που ορίζει τη δύναμη των αγγέλων, να νικήσει έναν ολόκληρο στρατό;




Trailer για το βιβλίο:https://www.youtube.com/watch?v=WfFO4ispfnc





6) 




"ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ" Του ΤΖΟΝ ΓΚΡΙΝ:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




"Είμαι ερωτευμένος μαζί σου", επέμεινε.
"Είμαι ερωτευμένος μαζί σου και δε με ενδιαφέρει να στερήσω από τον εαυτό μου την απλή απόλαυση του να λέω αλήθειες. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, και το ξέρω πως ο έρωτας είναι απλώς μια κραυγή στο κενό, πως η λήθη είναι αναπόφευκτη και πως είμαστε όλοι καταδικασμένοι, και θα έρθει η μέρα που ο κόπος μας θα γίνει ξανά σκόνη, ξέρω πως ο ήλιος θα καταπιεί τη μόνη γη που θα αποκτήσουμε, κι είμαι ερωτευμένος μαζί σου".




Όταν η Χέιζελ συναντά τον Ογκάστους, ανακαλύπτει στο πρόσωπό του ένα αδελφό πνεύμα και μαζί του θα μοιραστεί τους φόβους, τα άγχη, τους προβληματισμούς της, αλλά και μια αγάπη που αγγίζει τις πιο μύχιες γωνιές της ψυχής τους.




Οι δυο τους με ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ και ωμή ειλικρίνεια θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν από κοινού προσωπικές απαντήσεις σε καθολικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης...




Με μια γραφή που ξεχειλίζει από συναίσθημα αλλά και χιούμορ σε τέλεια αναλογία, ο Τζον Γκριν δημιουργεί ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις. Μια ιστορία σκληρή αλλά και τόσο τρυφερή, όπως είναι και η ίδια η ζωή.




7)



"Γλυκιά Καταστροφή" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Jamie McGuire:














"Γλυκιά Καταστροφή": χαρακτηρίζεται ως παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και αναρωτιόμουν πως γίνεται ένα βιβλίο που δεν ασχολείται με φανταστικά πλάσματα, όπως βρικόλακες, λυκάνθρωπους κ.λ.π., ούτε με την δυστοπία, κατάφερε να αγαπηθεί τόσο πολύ και να έχει τόσο καλές κριτικές. Δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να το διαβάσω, μέχρι που κυκλοφόρησε και στην χώρα μας από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα!




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Άμπι Αμπερνάθι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Πιστεύει ότι έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκοτεινό παρελθόν της αλλά όταν πάει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές της τα πράγματα θα ανατραπούν. Θα γνωρίσει τον Τράβις Μάντοξ. Ακαταμάχητος καρδιοκατακτητής αλλά επικίνδυνος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης. Θα αντισταθεί στη γοητεία του και τότε ο Τράβις θα την παγιδεύσει μ' ένα απλό στοίχημα: αν χάσει ο Τράβις, θα απέχει από το σεξ για ένα μήνα, ενώ αν χάσει η Άμπι, θα μείνει στο διαμέρισμά του ως συγκάτοικός του για ένα μήνα. Δεν υποψιάζεται ότι πίσω από το παρουσιαστικό του καλού κοριτσιού κρύβεται μια πολύ δυναμική προσωπικότητα.




 Ένταση, αγωνία και ο νεανικός έρωτας σε ένα εθιστικό κοκτέιλ.




Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://www.metaixmio.gr/images/flip/apospasmata/GLYKIA_KATASTROFH_APOSPASMA/index.html 




8)




"Απόκλιση" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Veronica Roth:














Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μία επιλογή
Καθορίζει τους φίλους σου

Μία επιλογή
Καθορίζει τα πιστεύω σου

Μία επιλογή
Καθορίζει πού θα αφοσιωθείς — για πάντα

Μία επιλογή
Μπορεί να σε μεταμορφώσει




Στο δυστοπικό Σικάγο της Μπίατρις Πράιορ, η κοινωνία χωρίζεται σε πέντε φατρίες, καθεμία από τις οποίες είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης αρετής – Ειλικρίνεια, Απάρνηση, Γενναιότητα, Ομόνοια και  Πολυμάθεια. Μία συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους, πρέπει να επιλέξουν τη φατρία στην οποία θα αφιερώσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Μπίατρις, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει με την οικογένειά της ή αν θα διαλέξει αυτό που πραγματικά είναι – δεν μπορεί να έχει και τα δύο. Η επιλογή της θα καταπλήξει τους πάντες, ακόμη και την ίδια.




Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής μύησης που ακολουθεί, η Μπίατρις αλλάζει το όνομά της σε Τρις, ενώ δυσκολεύεται να ξεχωρίσει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της – αλλά και πού ακριβώς θα μπορέσει να ταιριάξει στη ζωή που έχει επιλέξει, μια ρομαντική σχέση με ένα πότε σαγηνευτικό και πότε εξοργιστικό αγόρι. Όμως η Τρις έχει επίσης ένα μυστικό. Ένα μυστικό που κρύβει από όλους γιατί έχει προειδοποιηθεί ότι συνεπάγεται θάνατο. Και καθώς ανακαλύπτει μια διαμάχη που ολοένα μεγαλώνει και απειλεί να ξηλώσει τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία, συγχρόνως μαθαίνει πως το μυστικό της μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει αυτούς που αγαπά… ή να την καταστρέψει.  




Trailer για το βιβλίο: https://www.youtube.com/watch?v=tu5Erw-posg




9)




"Ανταρσία - Απόκλιση" (Βιβλίο 2ο από 3α) Της Veronica Roth:










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Μία επιλογή 
Γίνεται μία Θυσία

Μία Θυσία 
Γίνεται μία Απώλεια

Μία Απώλεια 
Γίνεται ένα Βάρος

Ένα Βάρος
Γίνεται μια Μάχη

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

 


Μία επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει – ή μπορεί να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει συνέπειες, και καθώς η αναταραχή φουσκώνει σε όλες τις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει αυτούς που αγαπάει –και τον εαυτό της– ενώ συγχρόνως παλεύει με καταπιεστικά ερωτήματα θλίψης και συγχώρεσης, ταυτότητας και πίστης, πολιτικής και αγάπης.




Η μέρα μύησης της Τρις έπρεπε να έχει σημαδευτεί από εορτασμούς και νίκες για τη φατρία της επιλογής της 
͘͘ αντί για αυτό, η μέρα έκλεισε με ανείπωτη φρίκη. Τώρα, ο πόλεμος παραμονεύει καθώς οι διαμάχες ανάμεσα στις φατρίες και τις ιδεολογίες τους μεγεθύνονται. Και σε καιρό πολέμου, πρέπει πλευρές να επιλεγούν, μυστικά θα αναδυθούν, και οι επιλογές θα γίνουν ακόμα πιο αμετάκλητες – και ακόμα πιο ισχυρές. Μεταμορφωμένη από τις δικές της αποφάσεις αλλά και από αβάσταχτη θλίψη και ενοχή, ριζοσπαστικές νέες ανακαλύψεις και μεταβαλλόμενες σχέσεις, η Τρις πρέπει να αγκαλιάσει ολοκληρωτικά την Απόκλισή της, ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τι ενδέχεται να χάσει αν το κάνει. 




10)




"Σκοτεινή Ηρωίδα" Της Abigail Gibbs:





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μετά από 17 εκατομμύρια χτυπήματα στο site όπου ανέβαζε το μυθιστόρημά της κεφάλαιο προς κεφάλαιο, η δεκαοχτάχρονη πια Abigail Gibbs αποφάσισε να κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία το μυθιστόρημα που έγινε ήδη θρύλος.  




Ένα βράδυ η ζωή της 17χρονης Βιολέτας θα πάρει άλλη τροπή. Την ώρα που περιμένει την κολλητή της στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας μιας ομάδας αγοριών από μια άλλη ομάδα αγοριών που δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει από τον τρόπο με τον οποίον εκτελούν τα θύματά τους, ότι πρόκειται για βαμπίρ. Ο αρχηγός των βαμπίρ αντιλαμβάνεται  την παρουσία της Βιολέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μια στιγμή αδυναμίας του -κατά τα άλλα- αμείλικτου πρίγκιπα Κάσπαρ Βαρν;

Η Βιολέτα βρίσκει τις αισθήσεις της σ’ ένα χλιδάτο πύργο όπου ζει η οικογένεια του Κάσπαρ κι υποχρεώνεται να συνηθίσει την ζωή της εκεί καθώς της γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν να φύγει αφενός γιατί ξέρει πολλά, κι αφετέρου γιατί –όπως γρήγορα αντιλαμβάνεται- αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί στα παζάρια που έχουν τα βαμπίρ με την βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Βιολέτα τυχαίνει (;) να είναι η κόρη του υπουργού με τον οποίον κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

Η Βιολέτα καλείται, λοιπόν, να συναναστραφεί με βαμπίρ, να ανακαλύψει τον κόσμο και τους κώδικές τους, να μάθει τα τρομερά μυστικά τους (που κρύβουν πολλές εκπλήξεις και κινδύνους), να παραβρεθεί στους χορούς και στα δείπνα τους… Η σχέση της όμως με τον Κάσπαρ πάει από το κακό στο χειρότερο καθώς μοιάζει να απωθείται όλο και περισσότερο από το  χαρακτήρα και τις πράξεις του.




 Όταν όμως ένας επιθετικός επισκέπτης της οικογένειας Βλαντ της πίνει σχεδόν το αίμα με σκοπό να τη βιάσει, ο Κάσπαρ είναι ο μόνος που προσφέρεται να της δώσει το αίμα του ώστε να μη χαθεί, κάνοντάς την έτσι ετεροθαλές  μέλος της κοινωνίας των βαμπίρ…

Θα γυρίσει άραγε πίσω στην οικογένειά της η Βιολέτα ή θα ακολουθήσει το δρόμο του άλλου μισού της αίματος;  Θα επιτρέψει στον εαυτό του ο γοητευτικός αλλά απρόβλεπτος πρίγκιπας να ερωτευτεί μία θνητή;





Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://www.i-read.i-teen.gr/sites/default/files/bookabstract/the_dark_heroine-1.pdf




11)





"Η Επιλογή" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Ciera Cass:







Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Για τριάντα πέντε κοπέλες, η Επιλογή αποτελεί την ευκαιρία της ζωής τους. Την ευκαιρία να μπουν σ’ έναν κόσμο γεμάτο λαμπερά φορέματα και ανεκτίμητα κοσμήματα. Να ζήσουν σ’ ένα παλάτι και να προσπαθήσουν να κερδίσουν την καρδιά του γοητευτικού πρίγκιπα Μέιξον.




Για την Αμέρικα Σίνγκερ, η πιθανότητα να Επιλεγεί είναι εφιάλτης. Γιατί σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απαρνηθεί τον κρυφό έρωτά της για τον Άσπεν, να αφήσει το σπίτι της για να συμμετάσχει σε ένα σκληρό διαγωνισμό για ένα στέμμα που δε θέλει και να ζήσει σ’ ένα παλάτι που απειλείται από επιθέσεις επαναστατών.




Και τότε η Αμέρικα συναντά τον πρίγκιπα Μέιξον. Σταδιακά αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα σχεδίαζε για τον εαυτό της και να συνειδητοποιεί ότι η ζωή που είχε ονειρευτεί δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μέλλον που δεν είχε ποτέ φανταστεί.





Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://webdata.psichogios.gr/sample/9786180102185.pdf




12)




"Rebecca Newton – Η Ιερή Φλόγα" Του Mario Routi:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Ένας φανταστικός κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις περιγραφές του Mario Routi, στο νέο του μυθιστόρημα φαντασίας....




Η ζωή της Ρεβέκκας πρόκειται να αλλάξει! 




Στην αρχή, οι αρχαίοι Θεοί δεν έπλασαν μόνο τη Γη. Δημιούργησαν τρεις ακόμα κόσμους: Τα Ηλύσια Πεδία, έναν παράδεισο στον οποίο ζούσαν οι ίδιοι. Τα Τάρταρα, τον σκοτεινό κόσμο των Δαιμόνων και των Τιτάνων, που κυβερνάται από την Αρχαία Θεότητα, τον Κρόνο και τέλος, τη Χώρα του Λευκού Ήλιου, όπου βρίσκονται όλοι οι ήρωες και τα πλάσματα των μύθων. Κένταυροι και Μινώταυροι, Κύκλωπες και Γοργόνες, Αμαζόνες και φτερωτά άλογα! Σ’ αυτήν τη χώρα, ο Δημιουργός εναπόθεσε την Ιερή Φλόγα, την Κοσμική Πηγή Ενέργειας που κρατά το σύμπαν σε ισορροπία, και που θα πρέπει να προστατευτεί από τα Σκοτεινά τέρατα και τους Σατανικούς Θεούς που επιδιώκουν να την αρπάξουν, προκειμένου να καταστρέψουν όλους τους κόσμους. 




Ακούγοντας ότι η Ρεβέκκα είναι χαρισματική, ο Τουργκόθ, ο βασιλιάς του βασιλείου Μπιστ, οργανώνει την απαγωγή της. Όταν οι δυο τους θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ένα παράξενο δέσιμο μεταξύ τους και τα πεπρωμένα τους θα σμίξουν για πάντα. Όμως, παρόλο που αρχίζουν να νιώθουν βαθιά αισθήματα ο ένας για τον άλλον, είναι καταδικασμένοι να μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα...





Το Ρεβέκκα Νιούτον, η Ιερή Φλόγα, είναι μια ιστορία επικών πολέμων, μεγάλων παθών, μυθικών πλασμάτων και αρχαίων Θεών. Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που φτάνει στον πυρήνα για το τι εννοούμε όταν μιλάμε για το Καλό και το Κακό.
Μία ξεχωριστή και συναισθηματική περιπέτεια Φαντασίας, που παντρεύει με μεγάλη τέχνη το αρχαίο με το σύγχρονο, συνδυάζοντας τη μυθολογία με ατμοσφαιρικές θρυλικές μάχες, ρομαντισμό και μυστήριο. 











13)




"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφα Πλάσματα" (Βιβλίο 1ο από 4α) Της Kami Garcia & Της Margaret Stihl:












Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ…
ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ




Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην Επαρχία Γκάτλιν. Τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ μεγάλο λάθος.




Υπήρχε μια κατάρα.
Υπήρχε μια κοπέλα.
Και στο τέλος,
υπήρχε ένας τάφος.




Η Λένα Ντουκέιν δεν μοιάζει με κανέναν στη μικρή πόλη του νότιου Γκάτλιν, και πασχίζει να κρύψει τη δύναμή της και μια κατάρα που στοιχειώνει την οικογένειά της για ολόκληρες γενιές. Αλλά ακόμα και μέσα στους πνιγμένους στα χορτάρια κήπους, στους θολούς βάλτους, και τις μισογκρεμισμένες ταφόπετρες του ξεχασμένου Νότου, ένα μυστικό δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφό.




Ο Ίθαν Γουέιτ, ο οποίος μετράει τους μήνες μέχρι να μπορέσει να δραπετεύσει από το Γκάτλιν, στοιχειώνεται από όνειρα με ένα όμορφο κορίτσι που δεν έχει δει ποτέ. Όταν η Λένα μετακομίζει στην πιο παλιά και διαβόητη φυτεία της πόλης, ο Ίθαν νιώθει μια ανεξήγητη έλξη για αυτήν και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους ενώνει.





 Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.




Trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=LnLQeUNSsds




14)




"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφο Σκοτάδι" (Βιβλίο 2ο από 4α) Της Kami Garcia & Της Margaret Stihl: 








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ…




ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ.




Πριν από μερικούς μήνες, πίστευα ότι τίποτα δεν θα άλλαζε ποτέ σε αυτή την πόλη.




Τώρα ήξερα καλύτερα και απλά ευχόμουν αυτό να ήταν αλήθεια.




Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως το Γκάτλιν, η μικρή Νότια πόλη στην οποία μεγάλωσε, ήταν ένα μέρος όπου ποτέ τίποτα δεν άλλαζε. Μετά εμφανίστηκε η αινιγματική Λένα Ντουκέιν, η οποία του αποκάλυψε ένα μυστικό κόσμο που βρισκόταν πάντα εκεί, κρυμμένος μπροστά στα μάτια του. Ένα Γκάτλιν που έκρυβε αρχαία μυστικά κάτω από τις καλυμμένες με βρύα βελανιδιές και τις ρωγμές των πεζοδρομίων. Ένα Γκάτλιν όπου μια κατάρα είχε σημαδέψει την υπερφυσική οικογένεια της Λένα εδώ και γενιές. Ένα Γκάτλιν όπου συνέβαιναν απίστευτα, μαγικά γεγονότα που σου άλλαζαν τη ζωή. 




Που μερικές φορές σου τερμάτιζαν τη ζωή.




Ο Ίθαν και η Λένα μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τους επιφυλάσσει το Γκάτλιν, όμως μετά από μια τραγική απώλεια, η Λένα αρχίζει να απομακρύνεται και να κρατάει μυστικά που δοκιμάζουν τη σχέση τους. Όμως τώρα που ο Ίθαν ανακάλυψε τη σκοτεινή πλευρά του Γκάτλιν, δεν υπάρχει επιστροφή. Στοιχειωμένος από παράξενα οράματα που μόνο αυτός μπορεί να δει, ο Ίθαν παρασύρεται βαθύτερα στην μπερδεμένη ιστορία της πόλης και βρίσκεται παγιδευμένος στο επικίνδυνο υπόγειο δίκτυο περασμάτων που διασχίζουν ακατάπαυστα το Νότο, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. 




15)




"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφο Χάος" (Βιβλίο 3ο από 4α) Της Kami Garcia & Της Margaret Stihl: 









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ…
ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ




Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως είχε συνηθίσει τα παράξενα, αδιανόητα συμβάντα του Γκάτλιν, της μικρής πόλης του Νότου όπου ζει. Όμως τώρα που ο Ίθαν και η Λένα έχουν επιστρέψει, το παράξενο και το αδιανόητο έχουν αποκτήσει καινούριο νόημα. Σμήνη από ακρίδες, ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές καταιγίδες ρημάζουν το Γκάτλιν, καθώς ο Ίθαν και η Λένα παλεύουν να συλλάβουν τις επιπτώσεις της Διεκδίκησης της Λένα. Ακόμη και η οικογένεια ισχυρών Υπερφυσικών της Λένα επηρεάζεται –και οι ικανότητές τους αρχίζουν να αστοχούν επικίνδυνα. Καθώς ο καιρός περνάει, μια ερώτηση γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη:




Τι –ή ποιος– θα χρειαστεί να θυσιαστεί για να σωθεί το Γκάτλιν;




Για τον Ίθαν, το χάος είναι τρομακτικό αλλά και ένας ευπρόσδεκτος περισπασμός. Πάλι κάτι τον στοιχειώνει στα όνειρά του, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι από τη Λένα –και αυτό που τον στοιχειώνει τον ακολουθεί έξω από τα όνειρα στην καθημερινότητά του. Και το χειρότερο, ο Ίθαν σταδιακά χάνει κομμάτια του εαυτού του –ξεχνάει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και αναμνήσεις. Δεν γνωρίζει το γιατί και τις περισσότερες μέρες φοβάται και να ρωτήσει.




Κάποιες φορές δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση ή μια επιλογή. Κάποιες φορές δεν υπάρχει επιστροφή. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ευτυχισμένο τέλος.




16)




"Σκάρλετ" Της ΜΠΑΡΑΛΝΤΙ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ:








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Σκάρλετ μετακομίζει με την οικογένειά της σε νέα πόλη και αφήνει πίσω της το καλοκαίρι, την καλύτερή της φίλη και έναν έρωτα που μόλις άνθιζε. Καινούριες γνωριμίες, καινούρια ζωή. Σύντομα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία. Η απάντηση έρχεται στη σχολική συναυλία, όταν στη σκηνή ανεβαίνει ένα αγόρι με μάτια σαν τον πάγο, που την αναζητούν μέσα στο πλήθος.




Ο Μίκαελ είναι πολύ όμορφος και μυστηριώδης για να είναι αληθινός, αλλά η Σκάρλετ δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ύστερα, ένας ανεξήγητος φόνος και μια επίθεση από μια τρομακτική σκιά με πύρινα μάτια κάνουν τη Σκάρλετ να αναρωτιέται: ποιος είναι στ' αλήθεια ο Μίκαελ; Ο φύλακας άγγελός της ή ένας δαίμονας που τη βασανίζει;

Σχόλια

  1. Γεια σου Χρυσάνθη μου!
    Σχετικά με τα καινούρια σου βιβλία. Και εγώ θέλω πάρα πολύ να πάρω το "λάθος αστέρι" και το "γλυκιά καταστροφή". Με έχουν ψήσει για να διαβάσω, μόνο που έχω αναγκαστικό όριο από τους γονείς μου να πάρω άλλα βιβλία όταν τελειώσω τα 5 βιβλία που πήρα πριν ένα μήνα. Οπότε τα επόμενα που θα πάρω θα είναι αυτά τα 2. Επίσης, για την "σκοτεινή ηρωίδα", το πήρε η μία κολλητή μου. Το άρχισε και μου είπε πως μέχρι εκεί που έφτασε είναι πολύ ωραίο!
    Περιμένω με ανυπομονησία τις καινούργιες σου αναρτήσεις! μέχρι τότε φιλιά!!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρίνα,
      Όλα όσα είπες ότι θες να πάρεις και που ευτυχώς συμπίπτουν με αυτά που πήρα και εγώ είναι όλα φανταστικά . Και χαίρομαι που περιμένεις τις καινούργιες καινούργιες μου αναρτήσεις . Ελπίζω να είναι αντάξιες των φιλοδοξιών σου!!! <3

      Διαγραφή
  2. Ειναι υπεροχα βιβλια, τα περισσοτερα τα ξερω και ΠΕΘΑΙΝΩ να τα διαβασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Χαίρομαι που τα αναγνωρίζεις !!! Έχω διαβάσει ήδη κάποια από αυτά !!! Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να τα αναρτήσω !!! <3

      Διαγραφή
  3. Λοιπον εχω να σου 3 πραγματα.Λατρευω τα ομορφα πλασματα εχω μγαλο κολλημα επισης και με την επιλογη και το δευτερο του βιββλιου αν και εχω επισης και ολα τα βιβλια της σειρας θανασιμα εργαλια και του divergent..Χαιρομαι που βαζεις τοσο ωραια βιβλια<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Tally Lover,
      Ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια. Και είναι όντως όλα αυτά, υπέροχα βιβλία. Επίσης χαίρομαι που διαλέγω να αναρτώ βιβλία που αρέσουν και σε εσάς. <3

      Διαγραφή
  4. Αγαπητή Χρυσάνθη...

    Από όλα αυτά το μόνο που είχα την τύχη να διαβάσω ήταν το ''Λάθος αστέρι''.Ένα βιβλίο που σίγουρα ξεχωριζει από όσα έχω διαβάσει.Είναι το βιβλίο που θες για να καταλαύεις τι σημαίναι έρωτας χωρίς πρέπει και στερεότυπα.Για να εξηγισω καλύτερα:

    Δε χρειάζεται να έχεις πλούσια ξανθά μαλιά - χωρις παρεξήγιση για όσες έχουν- για να φανείς όμορφη στο αγόρι το οποίο μόλις σε δει θα το νιώσει.Θα μου πεις τη να νιώσε;Πως κάπου στο χώρο ύπαρχει το ''άλλο σου μισό''.Γιατί μπορεί να υπάρχουν σπυράκια,μικρό το κακό,πολύ τρίχα,και αυτό αντυμετοπίζεται.Αυτό όμως είναι διαφορετικό.Υπάρχουν σωλινάκια,από εδώ και έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου - ακόμα και αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς- η περίπτωσση πως κάτι μπορεί να μην πάει καλά.Πως κάτι μπορεί να κανει τη μαγεία της στιγμής που περιμενες καιρό...να διαληθεί.Για να μην περιαυτολογώ είναι ένα βιβλίο με γλαφυρή περιγραφή,ζωντανούς χαρακτήρες και ενω είσαι σίγουρη για το τι μπορεί αν συμβεί μετά - πάντα όλο και κάτι ξέρουμε- μπορεί αν γίνει μια ''διακοπή'' και να ανατρέψει λίγο τα δεδομένα...

    Αν και ήταν για τη μαμά μου,έγω είμουν η τυχερή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Stella And More,
      Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα... <3 Χαίρομαι πολύ που το απόλαυσες τόσο. <3
      Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για το υπέροχο και τεράστιο σου σχόλιο. :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις