Βιβλία Υπό Έκδοση Από Εκδόσεις Μεταίχμιο






Σημαδεμένη 





 





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η σειρά Ο Οίκος της Νύχτας – The House of Night (εννέα βιβλία), η οποία έχει μεταφραστεί σε 30 χώρες, είναι μπεστ σέλερ πάνω από 40 εβδομάδες στη λίστα των New York Times και έχει πουλήσει πάνω 3.800.000 αντίτυπα, κάνει το ντεμπούτο της με το πρώτο βιβλίο Σημαδεμένη (Marked)). Σε έναν κόσμο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας, με τη διαφορά ότι εκεί υπήρχαν πάντα βρικόλακες, η δεκαεξάχρονη Ζόι Ρέντμπερντ, που μόλις σημαδεύτηκε ως αρχάρια βρικόλακας, πηγαίνει στον Οίκο της Νύχτας, ένα σχολείο όπου θα εκπαιδευτεί μέχρι την ενηλικίωσή της, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντέξει την αλλαγή – και δεν την αντέχουν όλοι όσοι σημαδεύονται. Η Ζόι είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει μια καινούργια ζωή, ειδικά μακριά από τους φίλους της, αλλά σαν να μην της έφτανε αυτό, ανακαλύπτει ότι δεν είναι μια συνηθισμένη αρχάρια. Είναι η εκλεκτή της θεάς των βρικολάκων, που την έχει προικίσει με εκπληκτικές δυνάμεις. Μαζί όμως με τις δυνάμεις, έρχονται η δίψα για αίμα και η ικανότητά της να «σφραγίσει» το πρώην αγόρι της. Και για να αγχωθεί ακόμα περισσότερο, δεν είναι η μοναδική αρχάρια στον Οίκο της Νύχτας με ξεχωριστές δυνάμεις. Όταν διαπιστώνει ότι η αρχηγός των Σκοτεινών Κορών, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου, κάνει κατάχρηση των ικανοτήτων που της χάρισε η θεά, η Ζόι πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα της για να βρει το κουράγιο νΆ ακολουθήσει το πεπρωμένο της.
Συγγραφείς της σειράς είναι η βραβευμένη Φ. Κ. Καστ (P.C. Cast) και η εικοσάχρονη κόρη της Κριστίν Καστ (Kristin Cast) που ζουν στην Οκλαχόμα. Το βιβλίο Σημαδεμένη έχει πουλήσει 1.000.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.








Κυκλοφορεί στις 11/6/2014.




Σε σωστή ώρα νυχτώνει











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Πάτρα, 1889. Δύο οικογένειες, δύο γυναίκες αντιμέτωπες με τη Μοίρα τους και την Ιστορία.
Η οικογένεια του σταφιδέμπορου Καραμάνου υποδέχεται με χαρά το νέο, υιοθετημένο μέλος της. Η όμορφη Χρυσάνθη Καραμάνου και η παραμάνα φροντίζουν το μωρό με λατρεία. Όμως γρήγορα οι καιροί δυσκολεύουν. Οι καλές εποχές τελειώνουν· το εμπόριο της σταφίδας παρακμάζει· τα πριμαρόλια μένουν δεμένα στο λιμάνι· οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, πέφτουν· οι ταραχές δεν έχουν τέλος· ο θάνατος της Χρυσάνθης βυθίζει την οικογένεια στο πένθος...
Σ’ ένα χωριό λίγο έξω από την Πάτρα, η Μυγδαλιά και η οικογένειά της πασχίζουν να επιβιώσουν, καθώς η σταφίδα στην οποία στηρίζονται μένει στα αζήτητα. Θα δανειστούν από έναν τοκογλύφο, μα δεν θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν το δάνειο, κι η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά. Ενώ η αδελφή της Μυγδαλιάς, αποκομμένη από την οικογένεια εξαιτίας ενός νεανικού παραστρατήματος, θα παντρευτεί έναν άνθρωπο σκοτεινό κι αμφιλεγόμενο, και θα μπει σε έναν άλλο κόσμο — έναν κόσμο με τον οποίο η Μυγδαλιά έχει ήδη συγκρουστεί.
Το πέρασμα του χρόνου φέρνει στην επιφάνεια μυστικά καθώς οι δύο οικογένειες άλλοτε συγκλίνουν κι άλλοτε αποκλίνουν στον ανελέητο χορό της μοίρας. Την τελική έκβαση της ιστορίας τους θα αποφασίσει η ζωή, έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει να αποφασίζει για τις ιστορίες των ανθρώπων — και πάντα στη σωστή ώρα, ούτε λεπτό νωρίτερα.





Κυκλοφορεί στις 2/6/2014.




Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




To νέο μυθιστόρημα της πολύ επιτυχημένης συγγραφέα Πασχαλίας Τραυλού Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ έχει ως αφόρμηση τον γνωστό μύθο, τον οποίο μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή και τον προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, στη δίκη της παιδοκτόνου. Μια δίκη που δεν στηρίζεται στη συμβατική δικαιοσύνη της λογικής και των νόμων, αλλά στη δικαιοσύνη που επιτάσσει μια τραυματισμένη ψυχή.

Η σύγχρονη Μήδεια του βιβλίου, η κατά κόσμον Αιμιλία Στρατάκη, πλαισιώνεται από τέσσερις ακόμα ήρωες. Τον ψυχολόγο Νικήτα, τον ζωγράφο Αλέξανδρο, τη συγγραφέα Έλλη Ευριπίδου και τον μποέμ δικηγόρο Μίνωα, καθένας εκ των οποίων ζει τη ζωή του υπό τη σκιά μιας Μήδειας συζύγου ή μητέρας ενόσω παλεύουν να διεισδύσουν στην ψυχή της κατηγορουμένης και να αποσπάσουν το μυστικό της.

Η κάθαρση έρχεται για όλους μέσα από ανατρεπτικές αλήθειες, θαμμένα μυστικά και σκοτεινούς έρωτες, από εκείνους που άλλοτε καθαγιάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και άλλοτε αποδεικνύουν τα ανεξέλεγκτα όριά της.

Η Αιμιλία, ο Αχιλλέας και η Έλλη, ο Μίνωας, η Ροδή και η Τάνια, ο Αλέξανδρος, η Σεβαστή και ο Ανέστης,  εναλλάσσουν συνεχώς τους ρόλους του θύτη και του θύματος, ώσπου να οδηγηθούν στο συναρπαστικό φινάλε μιας ιστορίας που 
κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει. 



  
Κυκλοφορεί στις 2/6/2014.




Κυνηγοί κεφαλών










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2008
Norwegian Book Club Prize


Παρά το ότι υπολείπεται σε ύψος, ο Ρότζερ μοιάζει να τα έχει όλα: είναι ο πιο επιτυχημένος κυνηγός επιχειρηματικών ταλέντων της Νορβηγίας, έχει παντρευτεί την πανέμορφη ιδιοκτήτρια μιας γκαλερί και ζει σε ένα ονειρεμένο σπίτι. Για να κρατήσει όμως την ισορροπία στα οικονομικά του, εξασκεί και ένα δεύτερο επάγγελμα, αυτό του ληστή πανάκριβων έργων τέχνης. Μια μέρα, του δίνεται η ευκαιρία να οργανώσει την τελευταία μεγάλη δουλειά, αυτή που θα τον γλιτώσει από όλα τα χρέη. Μέσα από ανεξήγητες καταστάσεις ωστόσο, θα μετατραπεί από κυνηγός σε θήραμα και θα χρειαστεί να παλέψει για τη ζωή του. Ένα τουρ ντε φορς δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα, το οποίο βαδίζει στα χνάρια της τριλογίας «Millenium».

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον ταλαντούχο νορβηγό σκηνοθέτη Μόρτεν Τίλντουμ και την εταιρεία παραγωγής Yellow Bird Productions, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή των ταινιών της τριλογίας Millenium του Στιγκ Λάρσον . Ένα ριμέικ της από αμερικανούς παραγωγούς είναι ήδη στα σκαριά. Η ταινία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2012 από την Odeon.

Όταν οι Κυνηγοί κεφαλών εκδόθηκαν το 2008, ο Jo Nesbo ίδρυσε το Ίδρυμα Χάρι Χόλε –έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου–, το οποίο χρηματοδοτείται από τα έσοδα του βιβλίου Κυνηγοί κεφαλών και την κινηματογραφική μεταφορά.




Κυκλοφορεί στις 11/6/2014.




Σκοτεινή πλευρά






 

 

 

 

Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού στη Μ. Βρετανία Ίαν Ράνκιν (Ian Rankin), όπου ξεπερνά σε πωλήσεις τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζον Γκρίσαμ, μας συστήνει τον νέο επιθεωρητή Μάλκομ Φοξ στο βιβλίο του Σκοτεινή πλευρά(The Complaints). Κανένας δεν συμπαθεί τους Complaints – τους αστυνομικούς που ερευνούν άλλους αστυνομικούς. Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει το παρατσούκλι «Σκοτεινή πλευρά» και εκεί εργάζεται ο Μάλκομ Φοξ. Είναι ένας σοβαρός άντρας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι σε οίκο ευγηρίας και η αδερφή του έχει μια βασανιστική σχέση. Ο Φοξ αναλαμβάνει μια νέα υπόθεση, τη διερεύνηση του αστυνομικού Τζέιμι Μπρεκ, ο οποίος είναι βουτηγμένος στη βρομιά αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Καθώς ο Φοξ ερευνά, ανακαλύπτει ότι γύρω από τον Μπρεκ υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μυστικά, ειδικά ένας βίαιος φόνος.
Με το βιβλίο αυτό ο Ράνκιν αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς αστυνομικού στον κόσμο. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.
«Ο Ράνκιν είναι μαέστρος σΆ αυτό που κάνει, που για μένα είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο συνδυασμός σκηνικού, πλοκής, χαρακτήρων και θέματος, το οποίο για τον Ράνκιν είναι η ηθική διάσταση των πραγμάτων… Ο Φοξ είναι ένας τόσο ολοκληρωμένος χαρακτήρας, τόσο συναρπαστικός που σίγουρα ελπίζουμε πως θα ξαναδιαβάσουμε περιπέτειά του».
PD James, The Guardian





Κυκλοφορεί στις 11/6/2014.




Προδομένη 










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες…
Η Ζόι έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα της ζωή ως αρχάρια βρικόλακας. Σιγά σιγά νιώθει ότι ανήκει πραγματικά σΆ αυτή την ομάδα, κάνει νέους φίλους, και μάλιστα αποκτά και αγόρι. Να όμως που ξαφνικά συμβαίνει κάτι αδιανόητο: κάποιοι νεαροί άνθρωποι βρίσκονται σκοτωμένοι, και όλοι υποψιάζονται πως οι θάνατοι οφείλονται στους μαθητές του Οίκου της Νύχτας. Οι σχέσεις ανθρώπων-βρικολάκων γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η Ζόι αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως οι δυνάμεις που την κάνουν τόσο ξεχωριστή μπορεί ταυτόχρονα να απειλούν αυτούς που αγαπά, και έρχεται αντιμέτωπη με μια προδοσία που είναι ικανή να της ραγίσει την καρδιά και να ανατρέψει όλες τις ισορροπίες του κόσμου της.




Κυκλοφορεί στις 11/6/2014.




Ο Κώδικας της Αποκάλυψης






Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Το 1993 ο Βρετανός χάκερ Άνταμ Λούις βλέπει το όνομά του γραμμένο σ’ ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο ηλικίας πάνω από χιλίων ετών. Πώς βρέθηκε εκεί… και γιατί; Το 2001 ο Άνταμ απευθύνεται στους Φύλακες του Χρόνου, που αποφασίζουν να γυρίσουν πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1193, στο δάσος του Σέργουντ, με σκοπό να ανακαλύψουν την προέλευση του αρχαίου μηνύματος. Εκεί όμως συναντούν έναν μυστηριώδη κουκουλοφόρο που φαίνεται να θέλει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Κατά την αναζήτηση αυτού του απόκρυφου αντικειμένου –μια αναζήτηση που ίσως τους οδηγήσει στο θρυλικό Ιερό Δισκοπότηρο– οι πράκτορες αρχίζουν να αναρωτιούνται ποια τρομερή απειλή μπορεί να εγκυμονεί αυτή τη φορά το παρελθόν για το μέλλον.




Κυκλοφορεί στις 23/6/2014.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις