ΤΟ "THE DARKEST MINDS - ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΗΡΘΕ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ


Αγαπητοί αναγνώστες,



Μπορεί να έχουμε εδώ και καιρό να τα πούμε, λόγο διάφορων σημαντικών υποχρεώσεων των οποίων θα συζητήσουμε αναλυτικά στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν σας είχα στο μυαλό μου. Σήμερα, γύρισα για να συζητήσουμε για ένα υπέροχο βιβλίο που βγήκε πριν λίγες μέρες μόνο και επισήμως στη Μεγάλη Οθόνη. Το «Darkest Minds  – Σκοτεινές Δυνάμεις» είναι εδώ για να μας κάνει να ξαναπιστέψουμε στις αξιόλογες μεταφορές βιβλίων στο cinema. Οι οι παραγωγοί που δημιούργησαν τους θρύλους «Stranger Things» και «Arrival» ήρθαν για να μας μαγέψουν για άλλη μια φορά.



Εμείς οι φανατικοί λάτρεις του καλού βιβλίου και του κινηματογράφου, συχνά ψάχνουμε κάτι που να συνδυάζει και τα δύο. Βέβαια, το να δημιουργηθεί κάτι εκπληκτικό από αυτήν την σύνδεση πλέον είναι κάτι σπάνιο αλλά αυτό δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου. Αναπαραγωγή λατρεμένων βιβλίων στην Μικρή και Μεγάλη Οθόνη είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί δεν ήμαστε ποτέ ευχαριστημένοι. Πάντα θέλαμε κάτι διαφορετικό γιατί το τέλειο το ονειρευόμαστε καθώς διαβάζουμε τις σελίδες της ιστορίας μας. Και τίποτα θα μπορεί να συγκριθεί με την φαντασίωση μας. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στις 2 Αυγούστου, κυκλοφόρησε και επισήμως η ταινία που περιμέναν χιλιάδες  booklovers, μαζί τους και εγώ, και πιστεύω πως ακούμπησε την τελειότητα.


Το "Darkest Minds  – Σκοτεινές Δυνάμεις" είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτο δράση, μυστήριο, ένταση και ρομαντισμό. Η ταινία μας ακολουθεί το 2% του πληθυσμού του πλανήτη μας που έχει απομείνει και τις περιπέτειες τους στην προσπάθεια επιβιώσουν σε αυτόν τον μουντό και επικίνδυνο κόσμο που έχουν βρεθεί. Τα παιδιά που επιβιώσαν την καταστροφή που υπέστη η Γη, έχουν εξελιχθεί. Το καθένα τους ανήκει σε μια κατηγορία, ανάλογα τις υπερδυνάμεις που κατέχουν. Το χάος όμως δεν θα αργήσει να έρθει και μόνο αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν την διαφορά και να σώσουν την μέρα. Ενωμένα.


Αύριο το βράδυ κιόλας θα είμαι σε μια αίθουσα για να εξακριβώσω κι από κοντά αν οι φήμες ισχύουν και η ταινία είναι όσο καλή όσο οι κριτικοί λένε. Ανυπομονώ και εύχομαι για τα καλύτερα. Επιπρόσθετα, το βιβλίο μπορεί μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα ελληνικά αλλά αυτό δεν χρειάζεται να μας σταματήσει από το να απολαύσουμε αυτό το αριστούργημά. Το προτείνω σε όλους του βιβλιοφάγους γιατί πιστεύω πως είναι ένα από τα βιβλία που αξίζουν υπάρχουν στην βιβλιοθήκη σας. Κριτική του πρώτου τόμου θα την βρείτε εδώ! Γράψτε στα σχόλια αν η ταινία και το βιβλίο σας κέντρισαν την περιέργεια και αν ξέρατε είδη για τον μοναδικό κόσμο των «Darkest Minds  – Σκοτεινές Δυνάμεις», ποιες είναι προσδοκίες σας.



Περίληψη ταινίας:

Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντος τους.



Περίληψη βιβλίου:

When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.

Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.

When the truth comes out, Ruby barely escapes Thurmond with her life. Now she’s on the run, desperate to find the one safe haven left for kids like her—East River. She joins a group of kids who escaped their own camp. Liam, their brave leader, is falling hard for Ruby. But no matter how much she aches for him, Ruby can’t risk getting close. Not after what happened to her parents.

When they arrive at East River, nothing is as it seems, least of all its mysterious leader. But there are other forces at work, people who will stop at nothing to use Ruby in their fight against the government. Ruby will be faced with a terrible choice, one that may mean giving up her only chance at a life worth living.




P.S. Για όσους αναρωτιούνται, ναι, η ηθοποιός που παίζει την Ruby είναι η ίδια που μας παρουσιάστηκε ως Rue στο "Hunger Games – Αγώνες Πείνας" το 2012 και ως Maddy "Everything, Everything – Όλα για σένα" το 2017.

ΤΟ TRAILER ΤΟΥ "ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  - THE DARKEST MINDS":


Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. Γεια σου Χρύσα! Δεν ηξερα καν πως αυτη η ταινία ή βιβλίο υπήρχε. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να την δω. Θα σου πω γνώμη μόλις γυρίσω από το σινεμά. Χαιρόμαστε πολύ που γύρισεσ. Ανυπομωνούμε για νέες αναρτήσεις. <3
    - Νότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Νότα,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα ακόμα και ένα άτομο να βρει κάτι καινούργιο που να του αρέσει. Ελπίζω πραγματικά να σε χαροποιήσει και το βιβλίο και η ταινία. Ανυπομωνώ για τον μελλοντικό σου σχολιασμό για την ταινία. Καλή νύχτα.

      Διαγραφή
  2. Η ταινία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Με έπεισες. Μέσα στην εβδομάδα θα πάω να την δω με το αγόρι μου. Μας αρέσουν πολύ ταινίες τέτοιου στιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      ΤΕΛΕΙΑ! Ελπίζω να την βρεις όσο ενδιαφέρουσα σαν την παρουσίασα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις