"Ματζιστέριουμ - Η Σιδερένια Δοκιμασία" (Βιβλίο 1ο από 5) των Cassandra Clare και Holly Black





Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Τα περισσότερα παιδιά θα έκαναν τα πάντα για να περάσουν τη Σιδερένια Δοκιμασία. Όχι όμως και ο Κάλουμ Χαντ. Εκείνος θέλει να αποτύχει.
Όλη τη ζωή του, ο Καλ άκουγε τον πατέρα του να του λέει συνεχώς να μείνει μακριά από τη μαγεία. Αν πετύχει στη Σιδερένια Δοκιμασία και γίνει δεκτός στο Ματζιστέριουμ, αυτό δε θα είναι για καλό. Βάζει τα δυνατά του να αποτύχει και… πετυχαίνει! Το Ματζιστέριουμ τον περιμένει.
Είναι ένα μέρος μυστηριακό και περίεργο, που συνδέεται με το παρελθόν του και σημαίνει πολλά για το μέλλον του. Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι μόνο η αρχή...




Λίγα λόγια από εμένα:


  Παιδιά από όλον τον κόσμο θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να περάσουν την Σιδερένια Δοκιμασία. Να μάθουν από τους καλύτερους δασκάλους. Να να καταλάβουν τα όσα συμβαίνουν στα αλήθεια στον κόσμο. Ο Κάλουμ Χαντ είναι η εξαίρεση. Εκείνος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την μαγεία. Δεν θέλει να περάσει την Σιδερένια Δοκιμασία. Και παρόλα αυτά καταφέρνει να περάσει. Παρόλο που έβαζε επίτηδες όλην την ώρα τρικλοποδιές στον εαυτό καταφέρνει να περάσει. Όταν όμως φτάσει στο Ματζιστέριουμ ανακαλύπτει αλήθειες που θα ήταν καλύτερα να είχαν μείνει στο σκοτάδι...


Προσωπική γνώμη:

  Θα το πω μια και έξω για να βγει από μέσα μου. Λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Μόλις βγήκε με το καλό στο εξωτερικό ήμουν εντελώς ενθουσιασμένη. Αυτό έγινε επειδή το βιβλίο είναι γραμμένο από την "Cassandra Clare", δημιουργός του καταπληκτικού κόσμου των "Κυνηγών των Σκιών, και την "Holly Black", η οποία μας χάρισε τα "Χρονικά του Σπαιντεργουικ". Δυο από τις ποιο αγαπημένες συγγραφείς του νεανικού κοινού ένωσαν τις απίστευτες δυνάμεις τους και μας έδωσαν κάτι υπέροχο. Πραγματικά υπέροχο.

description

  Αυτό το βιβλίο το ρούφηξα έως και την τελευταία λέξη. Συνδύαζε πολύ όμορφα το γέλιο, την δράση και το μυστήριο. Επίσης, μου άρεσε κάτι ακόμα που είναι βέβαια ιεροσυλία για όλους εμάς που έχουμε διαβάσει βιβλία της Clare. Στην αρχή αναζήτησα αυτόματα για Κυνηγούς των Σκιών μέσα στο βιβλίο. Αλλά μετά μου άρεσε η ιδέα ότι η Clare έγραψε κάτι το διαφορετικό. Το ξέρω πως πολλοί θα μείνατε με το στόμα ανοιχτό ή ότι θα κοιτάτε αυτές τις προτάσεις σαν να έχω μάλλον τρελαθεί αλλά είναι η αλήθεια. Μου άρεσε που είδαμε τις δυνατότητες της και σε κάποιο άλλο θέμα.

description

  Ακόμα, κάτι που παρατήρησα για το βιβλίο είναι ότι η πλοκή θύμιζε λίγο Χάρι Πότερ. Δεν έφτανε βέβαια στην τελειότητα των βιβλίων Χάρι Πότερ αλλά θύμιζε αρκετά. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να μην αναφερθεί, για τους γνωστούς λόγους φυσικά. Ακόμα, χαίρομαι που ο Καλ θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τον κόσμο από το κακό και το σκοτάδι... Ακόμα και αν δεν ξέρουν ότι αυτός ο ίδιος είναι αυτό που πολεμάνε. Είναι ένας εντυπωσιακός χαρακτήρας.

description

  Τέλος, με ξετρέλανε το κλείσιμο. Το τέλος του βιβλίου. Γιατί συνέβη κάτι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ, μα ποτέ όμως, σε ένα βιβλίο. Ο έξυπνος, καλός και αστείος πρωταγωνιστής ήταν κάτι σαν την "μετενσάρκωση" του κακού που όλοι φοβόντουσαν. Δηλαδή... Τι να πω, είχα μείνει άφωνη. Δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ μου κάτι παρόμοιο!!! Αυτό πάντως απέδειξε πως κανένας δεν γεννιέται κακός. Η πορεία της ζωής του καθαρίζεται μονάχα από τον ίδιο. Οι επιλογές που θα κάνει αυτός αλά και οι γύρω του δημιουργούν τον μελλοντικό του εαυτό.


Σχόλια

  1. Πρεπει να το ΔΙΑΒΑΣΩ!!! και omg χρυσα εισαι τοσο σπόιλερ! Δεν κρατιοσουν κι επρεπε να πεις και το ΤΕΛΟΣ;;; οπως και να χει σε ευχαριστουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Αλιφιερη,
      Ναι!!! ΠΡΈΠΕΙ!!! <3 Και όντως είμαι!!! :Ρ Χεχε!!! Το έχω έμφυτο το κακό!!! <3

      Διαγραφή
  2. αυτο το βιβλιο θα το παρω Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!!! μα κι εσυ πια??? ειπαμε, spoiler, αλλα οχι και το ΤΕΛΟΣ του βιβλιου... τωρα απλα μου εξαπσες παραπανω την αγωνια!!! τι να κανουμε, εχε χαρη που θα το παρω συντομα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Δανάη Τρελά,
      Συγνώμη χαχα!!! Το ξέρω πως είμαι πολύ, μα πάρα πολύ, spoiler!!! <3 Προσπαθώ να το μειώσω!!! <3

      Διαγραφή
  3. Μου φαίνετε πολύ ωραίο βιβλίο.. Και με τα Spoiler σου θέλω να το διαβάσω ΤΩΡΑ.. Αλλά αυτό που με κρατάει είναι εάν ο ψυχογιός θα εκδώσει και τα υπόλοιπα βιβλία??.. Επειδή δεν ξέρω αγγλικά και το έχω πάθει πολλές φορές να διαβάζω σειρές βιβλίων και να μην μεταφράζουν όλοι την σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Xristinaki,
      Είναι όντως πολύ ωραίο βιβλίο. <3 Μόλις μάθω αν θα μεταφραστούν και τα 5ε θα σας ενημερώσω όλους. Πάντως, πιστεύω πως αξίζει να αρχίσεις αγγλικά. Θα σου φαίνονται δύσκολα στα αγγλικά αλλά πραγματικά αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια. Θα δεις πως όλα θα είναι ποιο εύκολα έτσι. Όπως και αν έχει, ελπίζω να τα εκδώσουν όλα έτσι ώστε να μπορέσεις να τα απολαύσεις. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις