"Νυχτερινό Σχολείο - Κληρονομιά" (Βιβλίο 2ο από 5) Της C.J.Daugherty








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Όταν ξεσκεπάζεις  μυστικά, ξεσκεπάζει και ψέματα...
Τον τελευταίο χρόνο η Άλι αντιμετώπισε τρεις συλλήψεις, τη δολοφονία μιας φίλης, τη διάλυση τηςοικογένειάςτης. Μέσα σε όλ' αυτά, έπαψε να πιστεύει στον εαυτό της. Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν πλέον η νέα της ζωή στην Κιμμέρια Ακαδημία. Το μοναδικό μέρος όπου ένιωθε ότι ανήκε. Το μέρος  που έφερε κοντά της νέους φίλους, όπως και τον υπέροχο Κάρτερ Ουέστ. Οι τοίχοι της Κιμμέριας Ακαδημίας όμως δεν περικλείουν έναν ονειρεμένο παράδεισο, αλλά κινδύνους και απειλές πέρα από κάθε φαντασία. Η ζωή μαθητών και καθηγητών κρέμεται από μια κλωστή και η οικογένεια της Άλι -από τη μυστηριώδη γιαγιά της μέχρι τον εξαφανισμένο αδελφό της- βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Και αυτή τη φορά κανένας δεν πρόκειται να σώσει την Άλι. Αυτή τη φορά θα πρέπει να σωθεί μόνη της...




Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η Άλι γύρισε στο σπίτι της για ένα διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών μετά την περιπέτεια που έζησε στην Κιμμέρια Ακαδημία . Μια περιπέτεια που δεν μπορούσε να την ξεχάσει . Παρόλο που προσπαθούσε. Σκληρά . Ύστερα από κάποια στιγμή και μετά όμως… απλά την αποδέχτηκε. Την έκανε κομμάτι της. Της έδινε πλέον δύναμη για να συνεχίσει να ζει και να μάχεται. Η Άλι πλέον δεν ήθελε να είναι απέξω  από τα πράγματα , δεν ήθελε να είναι απλά ένας θεατής . Ήθελε να γίνει παίχτης , να μπορεί να κατευθύνει τις καταστάσεις . Υπάρχει όμως μόνο ένας τρόπος να το κάνει αυτό. Και αυτός είναι να μπει στο Νυχτερινό Σχολείο. Σε αυτό το βιβλίο η Άλι τα κατάφερε . Μπήκε στην μυστήρια αυτήν κοινότητα-οργάνωση , που συνέχεια ανακάλυπτε καινούργια πράγματα για  αυτήν . Το πρόβλημα ήταν όμως ότι όσα μάθαινε τόσο περισσότερο τα πράγματα μπλέκονταν και δυσκόλευαν παρά να ξεμπλέκουν.  Η Άλι όμως δεν άντεχε άλλα μυστικά. Ήθελε να ξεμπερδεύει με αυτά . Ήθελε να μάθει την αλήθεια . Έκανε τα πάντα γι να την μάθει . Στο τέλος την ανακάλυψε . Όμως ήταν ποιο σκοτεινή και περίπλοκη από ότι είχε ποτέ φανταστεί . Την αντιμετώπισε . Έκανε πράγματα που την έπληξαν άσχημα ψυχικά και που τα μετάνιωνε όσο δεν πάει.   Έφτασε στα άκρα της . Είπε ψέματα .  Αλλά τα κατάφερε . Σε αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε αυτήν της την προσπάθεια. Η εξέλιξη της ιστορίας με άφησε σύξυλη.




Προσωπική γνώμη :


Το πρώτο βιβλίο ήταν εξαιρετικό , το δεύτερο ήταν ένα αριστούργημα . Μυστηριώδες , παθιασμένο, τόσο αναλυτικές σκηνές που σου κόβουν την ανάσα και  περιπετειώδες . Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να περιγράψω το συγκεκριμένο βιβλίο. Απλά το λάτρεψα. Αυτά τα βιβλία είναι η απόδειξη του απερίγραπτου ταλέντου στης συγγραφέας και των δυνατοτήτων της. Το βιβλίο είναι απίστευτο και ο καθένας που λατρεύει το μυστήριο, το σκοτάδι και την δράση θα έπρεπε να το διαβάσει.




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:


Άλισον Σέρινταν:


Παθιασμένη . Ερωτευμένη . Έξυπνη . Έχει μυαλό που παίρνει γρήγορα στροφές . Δραστήρια . Υπομονετική. Δυνατή ψυχικά και σωματικά. Αν δεν ήταν , δεν θα μπορούσε να αντέξει την δύσκολη εκπαίδευση του Νυχτερινού Σχολείου και ούτε τα προβλήματα που θα της έφερνε . Πονηρή . Ζεστή . Εγκάρδια . Γλυκιά . Πληγωμένη όμως από φίλους και οικογένεια. Είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας με πολλά χαρίσματα . Είναι ένας άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να γνωρίσουν .


Σχόλια

  1. na kai i sinexei tis katapliktikis mas siggrafea K. J. Daugherty! to noumero 2 tou nuxterinou sxoleiou! alpa TELEIO! ande xrusan8i, perimeno kai to 3...! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να το διαβάσω!! Μετά τις διακοπές!! Γιατί τώρα πρέπει να στρωθώ στο διάβασμα για τις εξετάσεις !! Δυστυχώς !!

      Διαγραφή
    2. Και εγώ να σου πω την αλήθεια επειδή δεν μπορώ να περιμένω να διαβάζω το 3ο βιβλίο , έχω πάρα πολύ αγωνία , για αυτό το το διαβάζω εν καιρό εξετάσεων. Είναι φοβερή σειρά βιβλίων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το τρίτο και το δεύτερο είναι απλά καταπληκτικά!!!! Παρόλο που και το πρώτο δεν πάει πίσω!!!!!!!! Ανυπομονώ να ακούσω την γνώμη σου για το τρίτο!!!!!!!! Θέλω πάρααααααααααααα πολύ να διαβάσω την άποψη σου!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αυτό δεν είναι κακό!! Αντίθετα είναι καλό που έχεις κάτι να απασχολείσαι σε αυτήν την μουντή καθημερινότητα των εξετάσεων. Επίσης είναι καλό και ευχάριστο διάλειμμα!! Ένας τρόπος εκτόνωσης. <3

      Διαγραφή
  2. Εκπληκτικό βιβλίο. Απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις