"Πέρσι Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι - Και Η Θάλασσα Των Τεράτων" (Βιβλίο 2ο από 5) Του Rick Riordan




















Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Ένα χρόνο πριν, όλα άλλαξαν στη ζωή του Πέρσι Τζάκσον. Ανακάλυψε ότι δεν είναι απλώς ένα παιδί σαν όλα τ' άλλα -για την ακρίβεια όχι σαν όλα τ' άλλα, αφού η δυσλεξία του και το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής τού κάνει δύσκολη τη ζωή στο σχολείο- αλλά ένας ημίθεος, γιος μιας θνητής και του θεού Ποσειδώνα. Αυτό άλλαξε τα πάντα. Ανακάλυψε πως ο φίλος του ο Γκρόβερ είναι σάτυρος, και στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων γνώρισε πολλούς άλλους ημίθεους, κι ανάμεσα σ' αυτούς την Άναμπεθ, κόρη της θεάς Αθηνάς.

Με τους νέους του συντρόφους, και ύστερα από απίστευτες περιπέτειες, κατάφερε να λύσει το μυστήριο της Κλοπής της Αστραπής και του κεραυνού του Δία και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα κατέστρεφε τον κόσμο. Τώρα, ύστερα από μια ήσυχη χρονιά στο Γυμνάσιο Μέριγουεδερ, έρχεται και πάλι η ώρα της περιπέτειας...

Ένα αθώο παιχνίδι στο γυμναστήριο του σχολείου, μία μέρα πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, εξελίσσεται απρόβλεπτα σε μια σύγκρουση ζωής και θανάτου. Ο Πέρσι αναγκάζεται να επιστρέψει με έναν νέο φίλο, τον συμμαθητή του τον Τάισον, και με την Άναμπεθ στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων, η οποία διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, καθώς κάποιος δηλητηρίασε το δέντρο της Θάλειας. Το δέντρο αυτό προστατεύει με τη μαγική του δύναμη την κατασκήνωση από τα τέρατα, και αν πεθάνει, τότε οι ήρωες κινδυνεύουν με αφανισμό. Μα και τα όνειρα του Πέρσι τα στοιχειώνει η μορφή του χαμένου του παλιόφιλου, του Γκρόβερ, που βρίσκεται κι αυτός σε κίνδυνο κάπου μακριά... Υπάρχει όμως και ένας χρησμός! Ο Πέρσι και οι σύντροφοί του ξεκινούν έτσι για μια νέα συναρπαστική περιπέτεια αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας, το μόνο μέσο για να ανακτήσει τη δύναμή του το δέντρο της Θάλειας και να σωθεί η κατασκήνωση. Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει στη Θάλασσα των Τεράτων, όπου σε ένα νησί ένας κύκλωπας κρατάει το πολυπόθητο δέρας...
 



Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Ο Πέρσι Τζάκσον από ένα απλό αγόρι έγινε ο ήρωας του Ολύμπου. Το προηγούμενο καλοκαίρι έζησε που ούτε καν τις φανταζόταν. Σκότωσε τέρατα, πήγε σε ένα καζίνο που εκεί τον μάγεψαν για να μείνει για πάντα  , πήγε στον Άδη ( στον κόσμο των νεκρών ή αλλιώς τον κάτω κόσμο ) για να σώσει την μητέρα του, ξεσκέπασε το μυστήριο γύρω από την κλοπή του ποιο δυνατού όπλου σε όλον τον κόσμο , της αστραπής  και τέλος ένιωσε τον πόνο της προδοσίας από κάποιον που εμπιστευόταν. Όλοι του έλεγαν ότι όταν γυρίσει στο σπίτι του θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του με τα τέρατα που θα του επιτίθονταν κάθε μέρα. Αυτό είναι το περίεργο. Δεν αντιμετώπισε ούτε ένα όλη την χρονιά. Αντίθετα , η πρώτη του χρονιά στο Γυμνάσιο κύλισε πολύ … ήρεμα. Σχεδόν κανονικά. Σαν να μην συνέβη τίποτα το καλοκαίρι. Σαν να ήταν απλά ένα όνειρο. Μέχρι που την τελευταία σχολική μέρα … όλα έγιναν μπάχαλο στην ζωή του. Πάλι. Θα πρέπει να σώσει τον κόσμο. Ξανά. Παρόλο που όλοι θα του λένε πως αυτήν την φορά δεν είναι δικιά του δουλειά. Αλλά καταλάβατε πως ο Πέρσι δεν  αντιμετωπίζει αυτήν την νέα πρόκληση με την ίδια λογική. Θεωρεί πως είναι όφελος , καθήκον του ως γιός ενός από τους τρείς <<Μεγάλους>>, να λύσει αυτό το καινούριο πρόβλημα που μπήκε στις ζωές εκείνων που αγαπά και του ίδιου. Αυτήν την φορά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Πρέπει να εκπληρώσει μια δοκιμασία που έχουν αποτύχει χιλιάδες άλλα μυθικά πλάσματα προσπαθώντας και που το τίμημα ήταν η ζωή τους. Η πρόκληση που θα τον φτάσει στα όρια του είναι η εξής: να περάσει την θάλασσα των τεράτων ( ή αλλιώς το τρίγωνο των Βερμούδων ) και να φτάσει σώος και αβλαβής στην σπηλιά ενός κύκλωπα , του Πολύφημου ( νομίζω πως όλοι αναγνωρίζετε το όνομα ) και τέλος να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Με αυτό θα μπορέσουν να θεραπεύσουν το δέντρο που κρατά την Κατασκήνωση  Των Ημίαιμων ασφαλή και μακριά από τα τέρατα. Το δέντρο της Θάλειας. Θα το πω με άλλα λόγια για να το καταλάβετε. Ο Πέρσι έχει μπλέξει πολύ άσχημα.




Προσωπική γνώμη:




Η συνέχεια του βιβλίου Πέρσι Τζάκσον Και Η Κλοπή Της Αστραπής που περίμενα με μεγάλη αγωνία να διαβάσω είναι απλά υπέροχη. Η δράση και η αγωνία στο έπακρο. Η πλοκή καταιγιστική. Οι πολυαγαπημένοι μας χαρακτήρες με συνάρπασαν για άλλη μια φορά με την εφευρετικότητα , την εξυπνάδα και το χιούμορ τους. Αν σας άρεσε το πρώτο βιβλίο δεν υπάρχει περίπτωση να μην νιώσετε το ίδιο συναίσθημα και  σε αυτό το βιβλίο.




Λίγα λόγια για τον ήρωα:





Περσέα Τζάκσον:



Έξυπνος. Αστείος. Τίμιος. Πεισματάρης. Γενναίος. Τολμηρός. Ριψοκίνδυνος. Ριψοκινδυνεύει τα πάντα για αυτούς που νοιάζεται και αγαπά . Ακόμα και την ίδια του την ζωή. Δεν το βάζει ποτέ κάτω. Είναι ένα παιδί που τους ώμους του βαραίνουν πολλές ευθύνες. Όμως καταφέρνει να τις υλοποιεί όλες με μεγάλη επιτυχία γιατί μεν έχει πολλά ψυχικά χαρίσματα αλλά και επειδή φίλους που τον βοηθούν σε όσες δοκιμασίες και αν τους βάλει η ζωή. Αυτός είναι ο Πέρσι. Ο ημίαιμος που αγαπήσαμε μέσα από την γραφή του Ρίκ Ρίορνταν. Ο Πέρσι μπορεί να είναι δυσλεκτικός και με πρόβλημα διάσπασης  προσοχής μα  έχει καταφέρει ήδη πράγματα που ένας <<φυσιολογικός>> άνθρωπος θα τα έβλεπε αδύνατα, άπιαστα . Ο Πέρσι είναι ένας μοναδικός χαρακτήρας . Είναι κάποιος που όλοι θα ήθελαν να του μοιάσουν. Κάποιος που όλοι θα ήθελαν να είναι.




Trailer της ταινίας:  https://www.youtube.com/watch?v=ePkLrEjo__I

Σχόλια

  1. Μια απο τις καλύτερες σειρές βιβλίων ever!!! Λατρευωωωωωω όλα τα βιβλια!! Πρέπει όλοι να τα διαβάσετε!! Είναι εκπληκτικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αυτό που λες είναι μια μεγάλη αλήθεια!!! Είναι εκπληκτικά βιβλία!!! Χαίρομαι που εκτιμάς τα καλά βιβλία. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις