"Τα Χρονικά Των Κέιν - Πύρινος Θρόνος" (Βιβλίο 2ο από 3α) Του Rick Riordan










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Ο Κάρτερ Κέιν και η αδερφή του Σέιντι έχουν µπει σε µπελάδες από τότε που οι θεοί της αρχαίας Αιγύπτου απελευθερώθηκαν και κυκλοφορούν στον σύγχρονο κόσµο. Ως απόγονοι του Οίκου της Ζωής, οι Κέιν έχουν µαγικές δυνάµεις στη διάθεσή τους· αλλά οι δόλιοι θεοί δεν τους έχουν δώσει αρκετό χρόνο ώστε να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους στον Οίκο του Μπρούκλυν, έναν χώρο εκπαίδευσης για νεαρούς µάγους. Και τώρα ο πιο απειλητικός από όλους τους εχθρούς τους –το φίδι του Χάους, ο Άποφις– είναι έτοιµος να ξεσηκωθεί. Αν δεν αποτρέψουν την απελευθέρωσή του µέσα σε λίγες µέρες, ο κόσµος θα καταστραφεί. Με άλλα λόγια, έχουµε να κάνουµε µε µια τυπική εβδοµάδα για την οικογένεια Κέιν.
Για να έχουν κάποια ελπίδα να αντικρούσουν τις δυνάµεις του Χάους, οι Κέιν πρέπει να επαναφέρουν στη ζωή τον θεό ήλιο, τον Ρα. Αλλά αυτός ο άθλος είναι πιο δύσκολος από οτιδήποτε έχει καταφέρει ποτέ οποιοσδήποτε µάγος. Πρώτα πρέπει να ψάξουν στον κόσµο για τα τρία τµήµατα του Βιβλίου του Ρα κι έπειτα πρέπει να µάθουν πώς να εκτελέσουν τα απαραίτητα ξόρκια. Α... ξεχάσαµε ν’ αναφέρουµε ότι κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται ο Ρα.

Με αφήγηση από δύο διαφορετικές παιχνιδιάρικες φωνές, µε προσθήκη πολλών νέων, αξέχαστων χαρακτήρων και µε περιπέτειες που διαδραµατίζονται απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου, η συνέχεια της σειράς «Τα Χρονικά των Κέιν» δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα συναρπαστικό ταξίδι. 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η συνέχεια του βιβλίου Κόκκινη Πυραμίδα , ο Πύρινος Θρόνος , διαδραματίζεται λίγους μήνες μετά . Μέσα σε αυτούς τους μήνες οι πρωταγωνιστές , ο Κάρτερ και η Σέιντι Κέιν , κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αξιοπρεπή ομάδα ικανών μάγων μαθητών χάρις στο δώρο των γονιών τους . Με αυτήν την ομάδα έχουν σκοπό να σταθούν εμπόδιο σε όποιον θελήσει να κάνει κακό στους ανθρώπους που αγαπούν και στον κόσμο που όπως όλοι τον γνωρίζουμε . Σε αυτό το βιβλίο η οικογένεια των Κέιν προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπέρτατη απειλή . Το φίδι με το όνομα Άποφις ή αλλιώς το φίδι του Χάους . Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές επιλογές για να εμποδίσουν τον Άποφι δραπετεύσει . Για την ακρίβεια υπάρχει μόνο ένας τρόπος . Να εντοπίσουν τον θεό του φωτός . Τον Ρα . Είναι ο μόνος που μπορεί να δαμάσει αυτό το φίδι που αν απελευθερωθεί θα φέρει το χάος(όπως βγαίνει και το όνομα του) και τον πανικό . Οι πρωταγωνιστές θα ψάξουν να βρουν αυτόν τον τρόπο .  Θα κινήσουν την γη και τον κόσμο των νεκρών(κυριολεκτώ , δεν κάνω πλάκα) για να τον ανακαλύψουν .




Προσωπική γνώμη:




Λατρεύω την γραφή του Ρίκ Ρίορνταν . Έχει το χάρισμα να βγάζει ένα αντιρατσιστικό νόημα και ταυτόχρονα να δημιουργεί μια εκπληκτική πλοκή που είναι αδύνατο να μην την αγαπήσεις και να μην θες να την ξαναδιαβάσεις από την αρχή . Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν πολύ καλό και ιδιαίτερα καλογραμμένο . Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι συνδυάζει τους θεούς και τις πεποιθήσεις μια παλιότερης εποχής μαζί με το φόντο μιας ποιο μοντέρνας νότας . Αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν όλα τα βιβλία του Ρίορνταν , για αυτόν τον λόγο είναι και ένας από τους ποιο αγαπημένους μου συγγραφείς .




Σχόλια

  1. Αυτή η σειρά βιβλίων είναι εξαιρετική !!! Έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία !!! Χαίρομαι που ανακαλύπτω ένα blog με καλό γούστο στα βιβλία !!! Πότε θα αναρτήσεις το 3ο βιβλίο?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε ,
      για να σου πω την αλήθεια τα 2ο πρώτα τα έχω διαβάσει μα το 3ο δεν μπόρεσα να το διαβάσω !!! Τώρα είναι περίοδος εξετάσεων αλλά μόλις έρθει με το καλό το καλοκαίρι να ξέρεις ότι είναι στην λίστα των βιβλίων που θέλω να πάρω !!

      Διαγραφή
    2. Ααα τέλεια!!!Έγινε!Ευχαριστώ Χρυσάνθη.Ανυπομονώ να ακούσω την γνώμη σου. ;) Είμαι σίγουρη ότι θα είναι εξίσου καλογραμμένη με τις προηγούμενες.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια !!! Θα κάνω το καλύτερο μου !! Ευχαριστώ για την υποστήριξη !!!

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ ΤΠ !!! ΧΑΡΑ ΜΟΥ !!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις