"Δαιμονικές Μηχανές - Κουρδιστός Άγγελος" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Cassandra Clare










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η μαγεία είναι επικίνδυνη — αλλά η αγάπη είναι ακόμα πιο επικίνδυνη




Όταν η δεκαεξάχρονη Τέσα Γκρέι φτάνει στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτορίας, κάτι τρομακτικό την περιμένει στον Κόσμο του Σκότους του Λονδίνου, όπου βρικόλακες, μάγοι και άλλα υπερφυσικά πλάσματα τριγυρνούν στους φωτισμένους με λάμπες αερίου δρόμους. Κυνηγημένη και χωρίς φίλους, η Τέσα βρίσκει καταφύγιο στους Κυνηγούς των Σκιών, μια ομάδα πολεμιστών με αποστολή να απαλλάξουν τον κόσμο από τους δαίμονες. Καθώς βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον κόσμο τους, γοητεύεται από δύο φίλους –και διχάζεται ανάμεσά τους– και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η αγάπη μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη μαγεία από όλες.
 



Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η σειρά βιβλίων Δαιμονικές Μηχανές είναι πρίκουελ της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία. Αριθμητικά είναι το πρώτο βιβλίο των Χρονικών των Σκιών αφού η συγκεκριμένη ιστορία διαδραματίζετε στην Αγγλία το 1878, δηλαδή κατά την διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτορίας . Πρωταγωνίστρια αυτής της ιστορίας είναι η Τέσα Γκρέι . Μια συνηθισμένη κοπέλα που έζησε μια δύσκολη ζωή αφού όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι , δηλαδή η οικογένεια της , πέθαναν . Οι γονείς της πέθαναν όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή σε ηλικία και η θεία της (που ήταν η κηδεμόνας της ) αποβίωσε  πρόσφατα με πολύ μυστηριώδες τρόπο . Έτσι αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Λονδίνο γιατί είχε αναλάβει επισήμως την κηδεμονία της ο μεγαλύτερος αδελφός . Μα υπάρχει ένα τόσο δα προβληματάκι . Ο αδελφός της εξαφανίστηκε . Ήταν σαν γη να τον  κατάπιε . Μέχρι … που εμφανίστηκαν δυο γυναίκες. Δυο πραγματικά περίεργες γυναίκες που της λένε ο αδελφός έχει μπλέξει και ότι είναι η μόνη που μπορεί να τον βοηθήσει να ξεμπλέξει από αυτήν την … περίπλοκη κατάσταση . Αυτή εννοείται πως δέχεται να βοηθήσει το τελευταίο μέλος της οικογένειας της που της έχει απομείνει , το τελευταίο της στήριγμα . Μόνο που δεν ήξερε που είχε μπλέξει . Μόνο που δεν ήξερε με ποιους είχε να κάνει . Μόνο που δεν ήξερε τι ήταν , ποιες ήταν οι δυνατότητες της , για το τι ήταν ικανή . Οι συνθήκες όμως θα την αναγκάσουν όμως να μάθει και να ανακαλύψει όλα τα παραπάνω . Σε αυτό το βιβλίο θα αντικρίσουμε την προσπάθεια μίας έφηβης να ανακαλύψει το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρο της όταν μαθαίνει ότι τα όσα ήξερε ήταν απλά … ένα μεγάλο ψέμα . 



Προσωπική γνώμη:




Καταπληκτικό βιβλίο . Εξίσου με την άλλη σειρά της βραβευμένης συγγραφέας Κασσάνδρας Κλέρ : τα Θανάσιμα Εργαλεία . Το ωραίο σε αυτήν σειρά βιβλίων των Χρονικών των Σκιών είναι ότι διαδραματίζεται σε άλλη εποχή και σε άλλον τόπο .  Βλέπουμε άλλες συνήθειες , απασχολήσεις και ενδιαφέροντα . Χωρίς να περιαυτολογώ θα πω το εξής : Αυτό το βιβλίο μου πάρα άρεσε πάρα πολύ .



Λίγα λόγια για την ηρωίδα:




Τέσα Γκρέι:




Η Τέσα είναι μια 16χρονη που έχει ζήσει ένα δράμα . Ο οικογενειακός της κύκλος είναι νεκρός . Ο αδελφός της είναι εξαφανισμένος . Και δυο τρελές, γριές , παράξενες την εκβιάζουν ότι αν δεν κάνει αυτό που θέλουν θα κάνουν κακό στον αδελφό της . Η Τέσα είναι έξυπνη και  δραστήρια . Αγαπά την μάθηση , τα βιβλία και την μουσική . Είναι φιλομαθής και έχει μια καλλιτεχνική φύση που όλοι μπορούν να την εκτιμήσουν και να την αγαπήσουν . Είναι ανοιχτόμυαλη αλλά όσο ανοιχτόμυαλος και να είναι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχτεί και πολύ εύκολα τις νέες αλλαγές που θα έρθουν στην ζωή του , οι οποίες είναι τόσες πολλές και τόσο απότομες . Είναι επίσης ευγενική . Γλυκιά . Στοργική . Αληθινή. Βοηθητική. Εξυπηρετική . Εύπιστη . Είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας . Ένα πρότυπο θάρρους , γενναιότητας , ψυχικής δύναμης και ηθικών αξιών . 




Απόσπασμα του βιβλίου στα αγγλικά: http://www.shadowhunters.com/theinfernaldevices/excerpt-angel.php

Σχόλια

  1. Η συγγραφέας Κλερ είναι καταπληκτική!! Ολα της τα βιβλια είναι μαγικά!! Τα λατρεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια έχω διαβάσει τα πρώτα πέντε απο τα έξι των Θανασιμων Εργαλείων και το πρώτα απο τις δαιμονικες μηχανές αλλά όλα τα λατρεύω!! Ανυπομονησία να διαβάσω και τα επόμενα!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Πράγματι η Κλερ είναι μια μοναδική συγγραφέας. Έχει δημιουργήσει με φινέτσα και τέχνη έναν μαγικό κόσμο. Και εγώ λατρεύω τα βιβλία της. Όλα. Γτ κανένα δεν είναι λιγότερο καλογραμμένο από το άλλο.

      Διαγραφή
  2. Πραγματικα ειναι εκπληκτικα βιβλια!!! Εγω αμα ξεκινήσω να διαβαζω καποιο βιβλιο της δεν μπορω να σταματησω μεχρι να το τελειώσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Συμφωνώ μαζί σου. Τα βιβλία της Κλερ έχουν αυτήν την επίδραση στους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν έναν καλογραμμένο φανταστικό κόσμο. Χαίρομαι που συναντώ μια κοπέλα που ξέρει να διαλέγει βιβλία.

      Διαγραφή
  3. Θέλω πολύ να ξεκινήσω την σειρά Δαιμονικές Μηχανές! Είναι απαραίτητο όμως να έχω διαβάσει από πριν την σειρά Θανάσιμα Εργαλεία ή αυτά τα βιβλία δεν συσχετίζονται μεταξύ τους; (Δεν έχω καταφέρει ακόμα να ξεκινήσω την σειρά βιβλίων Θανάσιμα Εργαλεία μιας και δεν μπορώ να βρω το πρώτο βιβλίο πουθενά λόγο εξαντλήσεως των αποθεμάτων καθώς και η εταιρεία που τα έκδιδε έχει κλείσει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αλήθεια; ΥΠΈΡΟΧΑ!!! Αυτή η σειρα είναι απλά καταπληκτική. <3
      Όχι δεν είναι καθόλου αναγκαίο. Μην ανησυχείς.
      Η σωστή σειρά των Χρονικών των Shadowhunter, για εμένα, είναι αυτή:
      Η πόλη των οστών
      Η πόλη της στάχτης
      Κουρδιστός άγγελος
      Η Γυάλινη πόλη
      Κουρδιστός Πρίγκιπας
      Η πόλη των έκπτωτων αγγέλων
      Κουρδιστή Πριγκίπισσα
      Η πόλη της ουράνιας φωτιάς
      Αν θες όμως, διάβασε τις "Δαιμονικές Μηχανές" πρώτα και ύστερα "Τα θανάσιμα εργαλεία. <3
      Θα σου πρότεινα να πάρεις όσα μπορείς στα ελληνικά και τα υπόλοιπα στα αγγλικά επειδή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. :(

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Chryssa για την άμεση απάντηση σου! Ανυπομονώ να ξεκινήσω την σειρά βιβλίων Δαιμονικές Μηχανές!!! Θα έχω υπόψιν μου να φροντίσω να πάρω όσα βιβλία της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία μπορώ στα ελληνικά. :D

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Τίποτα!!! <3 Χαρά μου. Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σου για τα βιβλία. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις