ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ «ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες,


Το σχεδιάγραμμα του Jim Kay για το 4ο βιβλίο

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα βιβλίο που όλοι οι μεγάλοι λάτρεις του Χάρι Πότερ περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία σε όλες τις άκρες του κόσμου.  Το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι είναι το «Harry Potter and the Goblet of Fire – Χάρι Πότερ και το Κύπελο της Φωτιάς». Δεν μιλάω για την προϊστορική μορφή που κυκλοφόρησε το 2000, εδώ γελάω επειδή τότε γεννήθηκα και εγώ, αλλά για την προχωρημένη νέα μορφή του πολύ αγαπημένου αυτού τόμου, πλέον εικονογραφημένο! Απλά φανταστείτε το. Από το μαγικό κύπελο της περιπέτειας να ξεπετάγεται το χαρτί του τέλους, τις επικίνδυνες μητέρες δράκους που προστατεύουν τις χρυσές κραυγές, το χιόνι να πέφτει  σιγανά στον γιορτινό χορό σαν να ήταν βγαλμένο από παραμύθι και τον θάνατο του πρώτου αθώου. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα σε ένα εκπληκτικό πακέτο ζωγραφικής και φαντασίας. Σαν ένα όνειρο να έρχεται στην ζωή. Ποιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο στην βιβλιοθήκη του;



Τα πρώτα τρία εικονογραφημένα βιβλία της σειράς

Η ιδιοφυία Jim Kay, που επίσης δημιούργησε τις μαγικές εικονογραφημένες εκδόσεις των «Harry Potter and the Philosopher’s Stone – Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», «Harry Potter and the Chamber of Secrets – Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά» και «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν», έδωσε στις λατρεμένες αυτές μας ιστορίες νέα πνοή. Είναι σαν μπαίνεις σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο. Επιπρόσθετα, ο Jim μας κρατάει συνεχώς σε αγωνία δημοσιεύοντας νέες πληροφορίες, σκίτσα και ιδέες σχετικά με την νέα του δημιουργία που όλοι περιμένουμε με μεγάλη αγωνία, που θα εκδοθεί και επισήμως το Φθινόπωρο του 2019! Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία του κυκλοφορίας του στο εξωτερικό, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Η στιγμή είναι ποιο κοντά από ότι φαντάζεστε.



Το να δημιουργηθεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο είναι σκληρή δουλειά, περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες στο εργαστήριο και θέλει καλό προγραμματισμό λόγο των πολλών πληροφοριών, ιδεών κτλ. Για αυτό και ο Jim έφτιαξε ολόκληρο σχεδιάγραμμα (πρώτη εικόνα), για να μην παραλείψει τίποτα από αυτόν τον θρύλο. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες φωτογραφίες που παρουσιάζουν την δουλειά του έως τώρα. Έχω μονάχα ένα πράγμα να σχολιάσω. Οι δράκοι δεν ήταν πότε ξανά τους εξίσου εντυπωσιακοί και καθηλωτικοί. Και έτσι κλείνουμε την σημερινή μας ανάρτηση. Ελπίζω τα νέα που σας έφερα να σας πρόσφεραν μερικές στιγμές μαγείας στις θαμπές μάγκλ καθημερινότητες μας. Περιμένω τα σχόλια σας με μεγάλη αγωνία. Ακόμα, μέχρι την επόμενη φορά βιβλιοφάγοι φίλοι να θυμάστε, πως μπορείτε να βρείτε την μαγεία παντού γύρω σας. Αρκεί να ξέρετε που να κοιτάξετε και να εκτιμάτε τις στιγμές. Τα λέμε σύντομα.





Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. Οι δράκοι ίνες εκπληκτικοί. Έχω μείνει άφωνοι. Ευχαριστούμε που μας ενημερώσεις χρυσα. Πιστεύω πραγματικά πως αυτό το εικονογραφημένο βιβλιο θα είναι το ποιο ωραίο από ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις