"Τα Χρονικά των Κάστερ – Όμορφη Λύτρωση" (Βιβλίο 4ο από 4α) της KamiGarcia & της Margaret Stihl



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Ίθαν Γουέιτ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του λαχταρώντας να αποδράσει από την αποπνικτικά μικρή πόλη του Νότου, το Γκάτλιν. Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα συναντούσε το κορίτσι των ονείρων του, τη Λένα Ντουκέιν, η οποία ξεσκέπασε μια μυστική, ισχυρή και καταραμένη πλευρά του Γκάτλιν, που ήταν κρυμμένη μπροστά στα μάτια τους.

Και ποτέ δεν περίμενε πως θα υποχρεωνόταν να αφήσει πίσω του όλους και όλα για τα οποία νοιαζόταν. Έτσι όταν οΊθαν ξυπνάει μετά τα τραγικά γεγονότα του Δέκατου όγδοου Φεγγαριού, έχει μόνο ένα σκοπό: να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στη Λένα και σε αυτούς που αγαπάει.

Πίσω στο Γκάτλιν, η Λένα κάνει τα δικά της παζάρια για την επιστροφή του Ίθαν, και ορκίζεται να κάνει ό,τι χρειαστεί – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να εμπιστευτεί παλιούς εχθρούς ή να ρισκάρει τις ζωές της οικογένειας και των φίλων που ο Ίθαν άφησε για να προστατεύσει.


Ανάμεσα σε δύο κόσμους, ο Ίθαν και η Λένα πρέπει να συνεργαστούν για να ξαναγράψουν τη μοίρα τους σε αυτό το εντυπωσιακό φινάλε στη σειρά των Όμορφων Πλασμάτων.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Ο Ίθαν θυσιάστηκε για όσα πιστεύει και αγαπά. Θυσιάστηκε για το κορίτσι που αγαπά. Και τώρα θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω. Το νέο του ταξίδι, μια νέα και μεγάλη διαδρομή από τον Άλλο Κόσμο στον δικό του. Ο τρόπος για να τα καταφέρει; Να βρει το βιβλίο που καθόρισε την ζωή και το θάνατο του και να καταστρέψει την λάθος σελίδα στην ιστορία του ώστε να επιστρέψει στον γήινο τόπο του. Πρέπει να σμίξει με το άλλο του μισό. Και θα κάνει ότι χρειαστεί για να τα καταφέρει.


Προσωπική γνώμη:

Τα "Χρονικά των Κάστερ" είναι μια απλά καλή σειρά. Ναι, μπορεί να λάτρεψα το τρίτο βιβλίο της σειράς, με τον τίτλο "Όμορφο Χάος", αλλά έως εκεί. Το "Όμορφη Λύτρωση" το διάβασα έναν χρόνο περίπου αφού έκανα κριτική για το πόσο λάτρεψα το τρίτο βιβλίο της σειράς. Και η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα λίγο γιατί περίμενα περισσότερα από το the end της σειράς. Ήλπιζα για κάτι καθηλωτικό που θα με έκανε να θυμάμαι μόνο τα καλύτερα της σειράς.


Υπήρχαν πολλές δυνατότητες για αυτήν την ιστορία αλλά δεν εξελίχθηκε και με τον καλύτερο τρόπο. Δεν λέω ότι το "Όμορφη Λύτρωση" δεν ήταν καλό βιβλίο, απλά δεν είναι αυτή η τελειότητα που περιγράφουν κάποιοι. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μικρά μέρη που που είναι καλογραμμένα και γεμάτο ωραίες πληροφορίες και ωραίες σκηνές. Αλλά ένιωθα πως δημιουργούνταν λακκούβες και κενά στην συνοχή της ιστορίας. Δεν μπόρεσα να μπω μέσα και να γίνω ένα με την πλοκή και τους χαρακτήρες.


Όσο και αν αγαπώ τον Ίθαν, και πιστέψτε με τον αγαπώ πολύ αφού είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, το καλύτερο πράγμα στο βιβλίο ήταν που έλειπε την περισσότερη ώρα η Λένα. Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν συμπάθησα αυτήν την ηρωίδα. Όπως και να έχει, ένα άλλο πολύ θετικό με αυτό το βιβλίο ήταν που όλα διαδραματίζονταν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Είχε περισσότερο ενδιαφέρον και το απόλαυσα δέκα φορές περισσότερο από ότι θα ήταν τα πράγματα στον "πραγματικό" κόσμο.


Μόνο στα τελευταία κεφάλαια ένιωσα να το απολαμβάνω πραγματικά αυτό το βιβλίο. Και όταν έκλεισα το "Όμορφη Λύτρωση" αισθάνθηκα περιέργως ανακούφιση που έληξαν έτσι τα πράγματα. Θα με ρωτήσετε αν θα ξανά διάβαζα αυτήν την σειρά. Η απάντηση είναι όχι. Μόνο το "Όμορφο Χάος". Εσείς τι πιστεύετε για αυτήν την σειρά , το βιβλίο και όλα όσα ανέφερα;


Σχόλια

  1. Εχω δει μονο την πρωτη ταινια :) ηταν πολυ ωραια ταινια κριμα που θα βγουν και τα υπολοιπα βιβλια σε ταινιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Υπάρχει λόγος που δεν θα βγουν. Όσοι τα έχουν διαβάσει ξέρουν το γιατί. :/ Παρόλο που ήταν μια αρκετά καλή ταινία. :)

      Διαγραφή
  2. Χρυσα να σε ρωτησω κατι πως επικοινωνεις με τις εκδοσεις πατακη? Κι αυτοι, αμαν! Δεν μορουν να ανεβασουν μια αναρτηση για τη νσκοτεινη ηρωιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Μέσω facebook. Έλα μου ντε. Νέκρα. Πριν λίγο τους ξανά έστειλα μήνυμα για να με ενημερώσουν για όλες τις νέες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  3. κατι ακομα οι δαιμονικες μηχανες ειναι καλη σειρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Είναι εξαιρετική σειρά. Μια από τις αγαπημένες μου. WILL FOR EVER!!! <3

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς. Υπάρχει και αλλος ανθρωπος που δεν του αρεσε το ομορφη λυτρωση. παλι καλα που υπαρχεις και εσυ ρε χρυσανθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Πάντα θα υπάρχουν άτομα με τα οποία συμφωνούμε και διαφωνούμε. Εγώ χαίρομαι που εμείς συμφωνούμε. :)

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Είπαν πως θα το μάθω σύντομα γιατί θα το ανακοινώσουν. Μπούρδες. :(

      Διαγραφή
  6. ωραια τοτε θα αρχισω να τη διαβασω το καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Καλοδιάβαστη. Ελπίζω να σου αρέσει. :)

      Διαγραφή
  7. Χρύσα, συγγνώμη...σε έχω παλαβώσει...αλλά, μήπως μπορείς να κάνεις μια ανάρτηση με τις απόψεις σου σχετικά με το Night School 5?
    Και πάλι συγχαρητήρια για την τόσο καλή δουλειά που κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Δεν με παλαβώνετε ποτέ. <3 Θα κάνω το συντομότερο δυνατόν κριτική. <3 Και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με υποστηρίζεις και που μου γράφεις. <3

      Διαγραφή
  8. Λοιπόν, έφτιαξα την καλοκαιρινή λίστα με τα βιβλία που διαβάσω...
    1. The last song
    2. The fault in our stars
    3. Looking for Alaska
    4. Papertowns
    5. Ανακαλύπτοντας την Αμέλια
    6. Η κλέφτρα των βιβλίων

    Επίσης, θέλω να δω τις ταινίες...
    1. Maze Runner
    2. The giver
    3. Maleficent
    4. If I stay
    5. 7 pounds...
    και κάμποσες ακόμα, και εννοείται και τις ταινίες από τα βιβλία που θα διαβάσω...

    Μήπως κατά την γνώμη σου δεν χρειάζεται να διαβάσω όλα αυτά τα βιβλία, αλλά αρκεί να δω μόνο τις ταινίες??? Εννοώ, μήπως η ταινία είναι καλύτερη από το βιβλίο??? Δεν το πιστεύω, αλλά αφού τα έχεις διαβάσει, ξέρεις καλύτερα....
    Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Πολύ όμορφη η λίστα σου. Πολύ ωραίες επιλογές. <3 Και ωραίες ταινίες ;) Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλα τα βιβλία τους έκτος από το Αν μεινω που σαν βιβλιο μπορει να μην άξιζε, αλλά σαν ταινία ήταν εξαιρετική. Εγώ ευχαριστώ που ζήτησες την γνώμη μου. <3

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστώ, Χρύσα!
    Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν στην λίστα μου (το είχες πει και σε μια παλαιότερη ανάρτησή σου ότι η ταινία είναι πολύ καλύτερη)...
    Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ααα, ξέχασα να γράψω και τις ταινίες...
    Divergent
    The age of Adeline
    Charlie st Cloud
    People like us
    Safe Heaven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας! Εχω διαβασει ολα τα βιβλια της σειρας μα δε μπορω να βρω πουθενα το τεταρτο! Θα υπηρχε η δυνατοτητα να μου το δανεισει καποιος?να μου το πουλησει,οτιδηποτε! Δε θελω να αναγκαστω ν το παρω στα αγγλικα!ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Lina Kat,
      Έψαξα σε διάφορες ιστοσελίδες και νομίζω πως μπορεί να το βρεις μόνο εάν το παραγγείλεις από τα Pubic. (https://www.public.gr/product/omorfi-lytrosi/prod3721232pp/)
      Ελπίζω να βοήθησα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις