"Θανάσιμα Εργαλεία - Πόλη Των Χαμένων Ψυχών" (Βιβλίο 5ο από 6) Της Cassandra Clare




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η μητέρα των δαιμόνων, Λίλιθ, έχει εξοντωθεί και ο Τζέις έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Όμως όταν καταφθάνουν οι Κυνηγοί των Σκιών βρίσκουν μόνο αίμα και σπασμένα γυαλιά. Δεν έχει εξαφανιστεί μόνο το αγόρι που η Κλέρι αγαπάει, αλλά και το αγόρι που μισεί: ο αδερφός της ο Σεμπάστιαν, που είναι αποφασισμένος να κάνει τους Κυνηγούς των Σκιών να γονατίσουν.

Η μαγεία του Κονκλάβιου αδυνατεί να εντοπίσει οποιονδήποτε από τους δύο, αλλά ο Τζέις δεν μπορεί να μείνει μακριά από την Κλέρι. Όταν ξανασυναντιούνται, η Κλέρι ανακαλύπτει τη φρίκη της μαγείας της Λίλιθ: ο Τζέις και ο Σεμπάστιαν είναι δεμένοι μεταξύ τους, και ο Τζέις είναι υπηρέτης του κακού. Το Κονκλάβιο είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τον Σεμπάστιαν, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βλάψει τον ένα χωρίς να καταστρέψει τον άλλο.

Μόνο ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Τζέις μπορεί να σωθεί. Ο Άλεκ, ο Μάγκνους, ο Σάιμον και η Ίζαμπελ παζαρεύουν με τη σατανική Βασίλισσα των Σίιλι,  δοκιμάζουν συμμαχίες με δαίμονες και στο τέλος στρέφονται στις αμείλικτες Σιδηρές Αδελφές, που ίσως να μπορούν να σφυρηλατήσουν ένα όπλο ικανό να σπάσει το δεσμό μεταξύ του Σεμπάστιαν και του Τζέις. Αν οι Σιδηρές Αδελφές δεν μπορέσουν να  τους βοηθήσουν, η μόνη τους ελπίδα θα είναι να προκαλέσουν τον Παράδεισο και την Κόλαση – εγχείρημα που μπορεί να κοστίσει τη ζωή τους.

Και πρέπει να το κάνουν χωρίς την Κλέρι. Γιατί η Κλέρι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι ολομόναχη. Το τίμημα της ήττας δεν θα είναι μόνο η ζωή της αλλά και η ψυχή του Τζέις. Θα κάνει τα πάντα για τον Τζέις, αλλά μπορεί να τον εμπιστευτεί; Ή μήπως είναι πραγματικά χαμένος; Ποιο τίμημα είναι υπερβολικά ψηλό, ακόμα και για την αγάπη;

Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Το σκοτάδι απειλεί να καταπιεί τους Κυνηγούς σε αυτό το συγκλονιστικό πέμπτο βιβλίο της σειράς των Θανάσιμων Εργαλείων. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Υπάρχει παντού πανικός. Ένας από του μεγαλύτερους κακούς όλων των εποχών και ένας από τους ποιο ταλαντούχους κυνηγούς που υπήρξαν ποτέ εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Την ίδια μέρα. Την ώρα. Από το ίδιο μέρος. Και μάλιστα σε αυτό το μέρος υπήρχαν σημάδια μάχης. Λίγο καιρό μετά (που στην Κλέρι φάνηκε αιώνας) ο Τζέις και ο Σεμπάστιαν ακόμα δεν έχουν βρεθεί. Για την ακρίβεια … κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα που βρίσκονται. Εμφανίζονται συνέχεια σχεδόν αστραπιαία σε διαφορετικά μέρη. Την μια στιγμή μπορεί να είναι στο Λονδίνο και την άλλην στο Παρίσι. Και μάλιστα για αυτό δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Καμία. Κανένας δεν τους έχει δει. Μέχρι που μια μέρα που το Συμβούλιο είχε συνέλευση η Κλέρι είχε κάτι … δουλειές και ξαφνικά τους βλέπει μπροστά της. Φαίνονται … περίεργοι. Ο ένας φέρεται στον άλλον πολύ φιλικά. Πολύ οικία. Σχεδόν αδελφικά. Καταλαβαίνει αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Από εκείνη την στιγμή η Κλέρι προσπαθεί να βρει μια λύση σε όλην αυτήν την περίεργη και περίπλοκη κατάσταση. Και πράγματι την βρήκε. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνη. Ακόμα και για αυτήν. Θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο. Ποιο συγκεκριμένα ... την κατάσκοπο. Θα πάει με τους κακούς. Με το Σεμπάστιαν. Και τον Τζέις. Με τον καιρό η Κλέρι ανακαλύπτει ότι ο Τζέις είναι κάτω από την επιρροή του αδελφού της. Είναι δεμένοι. Αν χτυπά τον έναν είναι σαν να χτυπάει και τους δυο. Αν η Κλέρι σκοτώσει τον Σεμπάστιαν (όπως τόσο πολύ θέλει) θα σκοτώσει και τον Τζέις. Ότι γίνεται στον έναν επηρεάζει αλληλένδετα και τον άλλον. Άρα την στιγμή που προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να ελευθερώσει τον Τζέις πρέπει να ταυτόχρονα να τον σπρώχνει μακριά της (με τρόπο πάντα) για να μην επηρεάσουν τα συναισθήματα που έχει για αυτόν την αποστολή που έχει λάβει να κάνει. Α και πρέπει να είναι καλή με τον Σεμπάστιαν. Να τον κάνει να την εμπιστευτεί έτσι ώστε να ξέρει πάντα τι σχεδιάζει για να δίνει "αναφορά" στους φίλους της. Τις έχουν πέσει όλα μαζεμένα. Όλα τα βάρη και οι εφθίνες έχουν πέσει  στους δικούς της ώμους.  ΠΆΛΙ.

Θα τα καταφέρει η Κλέρι??? Ο Σεμπάστιαν θα νικηθεί??? Ο Τζείς θα γίνει όπως πριν??? Ο Σάιμον και η Ιζαμπέλ θα τα φτιάξουν επιτέλους??? Τι θα γίνει με τον Μάγκνους και τον Άλεκ??? Ποιος θα τους προδώσει???  Τι έχει βάλει στο διεστραμμένο μυαλό του ο Σεμπάστιαν???

Όλα εδώ!!! Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς!!!

Προσωπική γνώμη:

Εκπληκτικό!!! Από τα καλύτερα της σειράς!!! Μου άρεσε που δεν παρουσιαζόταν η ιστορία πάλι στην Νέα Υόρκη. Όχι τελείως τουλάχιστον. Από την μεριά του Σάιμον βλέπουμε την Ν.Υ. Από της Κλέρις από την άλλη βλέπουμε την Γαλλία και ένα σωρό άλλα μέρη. Ήταν διαφορετικό. Και ευχάριστο. Επίσης, μου άρεσε το ότι οι ήρωες του βιβλίου αυτήν την φορά ήταν ποιο ειλικρινείς μεταξύ τους. Ακόμα, παρόλο που τα προβλήματα έρχονταν και έφευγαν οι ήρωες ήταν ενωμένοι σε ότι και να αντίκριζαν. Σαν μια γροθιά. Σαν μια καλοκουρδισμένη ομάδα.

Αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να λύπει από την βιβλιοθήκη σας.

Απλά ... το λάτρεψα!!!

Σχόλια

  1. μολις το διαβασα
    απλα δεν παιζεται
    θελω το τριτο τωρα τωρα τωρα
    ποτε βγαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι που το διάβασες και που σου άρεσε.
      Το 5ο βιβλίο της σειράς έχει βγει από τις 5 του μήνα.
      Ανυπομονώ να ακούσω την γνώμη σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις