"Απόκλιση - Ανταρσία" (Βιβλίο 2ο από 3α) Της Veronica Roth








Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Μία επιλογή 
Γίνεται μία Θυσία

Μία Θυσία 
Γίνεται μία Απώλεια

Μία Απώλεια 
Γίνεται ένα Βάρος

Ένα Βάρος
Γίνεται μια Μάχη

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ





Μία επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει – ή μπορεί να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει συνέπειες, και καθώς η αναταραχή φουσκώνει σε όλες τις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει αυτούς που αγαπάει –και τον εαυτό της– ενώ συγχρόνως παλεύει με καταπιεστικά ερωτήματα θλίψης και συγχώρεσης, ταυτότητας και πίστης, πολιτικής και αγάπης.




Η μέρα μύησης της Τρις έπρεπε να έχει σημαδευτεί από εορτασμούς και νίκες για τη φατρία της επιλογής της  ͘͘ αντί για αυτό, η μέρα έκλεισε με ανείπωτη φρίκη. Τώρα, ο πόλεμος παραμονεύει καθώς οι διαμάχες ανάμεσα στις φατρίες και τις ιδεολογίες τους μεγεθύνονται. Και σε καιρό πολέμου, πρέπει πλευρές να επιλεγούν, μυστικά θα αναδυθούν, και οι επιλογές θα γίνουν ακόμα πιο αμετάκλητες – και ακόμα πιο ισχυρές. Μεταμορφωμένη από τις δικές της αποφάσεις αλλά και από αβάσταχτη θλίψη και ενοχή, ριζοσπαστικές νέες ανακαλύψεις και μεταβαλλόμενες σχέσεις, η Τρις πρέπει να αγκαλιάσει ολοκληρωτικά την Απόκλισή της, ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τι ενδέχεται να χάσει αν το κάνει.






Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η πρώτη μέρα της Τρις Πράιορ ως σίγουρο, πλέον, μέλος της Γενναιότητας, θα έπρεπε να συνοδευόταν από γιορτές. Αντιθέτως, εκείνη την μέρα ολόκληρη η φατρία της Γενναιότητας - με κάποιες εξαιρέσεις - επιτέθηκε στην φατρία της Απάρνησης, χωρίς κανείς να έχει επίγνωση των πράξεών του. Εξαιτίας της … Πολυμάθειας .




Αποτέλεσμα …




Το σύστημα κατεστραμμένο . Η δικαιοσύνη έχει πάει περίπατο . Η Απάρνηση είναι ισοπεδωμένη . Οι επιζώντες της …  ελάχιστοι . Η Γενναιότητα χωρισμένη στα δυο . Στους κατά κάποια έννοια <<επαναστάτες>> και στους … προδότες . Οι <<επαναστάτες>> κατευθίνονται προς την φατριά της Ειλικρίνειας ενώ οι προδότες στα κεντρικά της … Πολυμάθειας . Η Ομόνοια … ουδέτερη . Η Ειλικρίνεια … έχει γίνει καταφύγιο για όσους θέλουν συμπαράσταση , ένα μέρος μείνουν , φαγητό , νερό και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν . Ως αντάλλαγμα όμως ζητάνε ότι ποιο λογικό ως φατριά της Ειλικρίνειας . Απλά … την ειλικρίνεια . Τίποτα περισσότερο . Τίποτα λιγότερο . Η ειλικρίνεια όμως φέρνει την … αλήθεια . Η αλήθεια φέρνει καλά κρυμμένα μυστικά και … αναμνήσεις που θα θέλαμε όσο τίποτα να ξεχάσουμε πάλι στο φως  . Όσοι φτάνουν στην Ειλικρίνεια πρέπει να περάσουν μια δοκιμασία . Πρέπει να βάλουν μια ουσία στον οργανισμό τους .  Και εξαιτίας αυτής πρέπει να πουν την αλήθεια . Αλλιώς … πρέπει να φύγουν . Άρα με λίγα λόγια … πεθαίνουν . Εξαιτίας αυτού η Τρίς έχει μεγάλο πρόβλημα . Γιατί έχει ένα μυστικό … που την στοιχειώνει . Ένα μυστικό … που δεν το έχει πει σε κανέναν . Ένα μυστικό που την βασανίζει . Ένα μυστικό … που την τρώει από μέσα προς τα έξω . Στην πρόκληση αυτή λοιπόν … θα πει τα όσα την ακολουθούν . Και θα φέρει την απόλυτη σύγχυση . Ύστερα όμως … θα φύγει . Μαζί με τον Τομπάιας . Δεν θα μείνουν εκεί για πολύ. Μετά θα ακολουθήσει μια μάχη στην οποία καμιά φατρία δεν μένει αμέτοχη , με αρκετά στρατόπεδα να δημιουργούνται, ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός.




Μυστικά , προδοσίες και αποκαλύψεις απειλούν να κλονίσουν τις σχέσεις των ηρώων  καθώς η μάχη συνεχίζεται και μην αφήνοντας σχεδόν τίποτα όρθιο .




Προσωπική γνώμη:




Πραγματικά , αυτή την στιγμή θεωρώ πως η "Ανταρσία" είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό . Ο κόσμος που πλάθει η Ροθ με ρούφηξε μέσα του και ακόμη με κρατάει εκεί. Δεν μπορώ να βγάλω αυτό το βιβλίο από το μυαλό μου , τους ήρωές του , όσα διαδραματίστηκαν και φυσικά … το τέλος του . Το τέλος , λοιπόν ήταν πολύ παράξενο και με άφησε με μεγάλη αγωνία για την συνέχεια. Ήταν ένα τέλος που δεν περίμενα !!! Με εξέπληξε . Και με τον καλύτερο τρόπο . Δεν θα προσπαθήσω να μαντέψω τι γίνεται στο τρίτο βιβλίο, καθώς ξέρω ότι η Ροθ θα κάνει τα μαγικά της και θα με αφήσει με το στόμα ανοιχτό , όπως και να έχει . Δεν θα είναι και η πρώτη φορά έτσι και αλλιώς . Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να περιμένω , ξέρω όμως ότι το τρίτο βιβλίο θα είναι τέλειο , όπως και τα δύο προηγούμενα . Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου και με πεθαίνει το γεγονός ότι θα χρειαστεί να περιμένω πολύ καιρό . Ανυπομονώ να μάθω το τέλος άλλης μιας φανταστικής τριλογίας .




Με άλλα λόγια …




Πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε!!!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις