"Δαιμονικές Μηχανές - Κουρδιστή Πριγκίπισσα" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Cassandra Clare


 
 
 
Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

 
ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ…

 
Η Τέσα Γκρέι θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη – δεν είναι όλες οι νύφες ευτυχισμένες; Ωστόσο, καθώς προετοιμάζεται για το γάμο της, ένα δίχτυ σκιών αρχίζει να τυλίγεται γύρω από τους Κυνηγούς του Ινστιτούτου του Λονδίνου. Ένας νέος δαίμονας εμφανίζεται, ένας δαίμονας που τον συνδέει αίμα και μυστικότητα με τον Μόρτμεϊν, τον άντρα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το στρατό του από ανελέητα αυτόματα, τις Δαιμονικές Μηχανές, για να καταστρέψει τους Κυνηγούς των Σκιών. Ο Μόρτμεϊν χρειάζεται μονάχα ένα τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρώσει το σχέδιό του.


Χρειάζεται την Τέσα.
 
 
Η Σάρλοτ Μπράνγουελ, επικεφαλής του Ινστιτούτου, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τον Μόρτμεϊν πριν αυτός χτυπήσει. Και ο Τζεμ και ο Γουίλ, τα αγόρια που διεκδικούν την καρδιά της Τέσα, θα κάνουν τα πάντα για να τη σώσουν. Γιατί παρόλο που ο Τζεμ και η Τέσα είναι αρραβωνιασμένοι, ο Γουίλ εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος μαζί της.

 
Τα τελευταία λόγια ενός ετοιμοθάνατου Κυνηγού των Σκιών παρέχουν το στοιχείο που ίσως να οδηγήσει την Τέσα και τους φίλους της στον Μόρτμεϊν. Αλλά η μικρή τους ομάδα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνη της, και ο πανίσχυρος Ύπατος αμφισβητεί ότι ο Μόρτμεϊν έρχεται. Εγκαταλελειμμένοι από συμμάχους, οι Κυνηγοί βρίσκονται παγιδευμένοι όταν ο Μόρτμεϊν υφαρπάζει το φάρμακο που κρατάει τον Τζεμ ζωντανό. Με τον καλύτερό του φίλο να βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, ο Γουίλ πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει το κορίτσι που αγαπούν και οι δύο.

 
Για να εξασφαλίσει χρόνο στον Γουίλ, ο μάγος Μάγκνους Μπέιν ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρι Μπράνγουελ για να δημιουργήσουν μια εφεύρεση που θα τους βοηθήσει να νικήσουν τον Μόρτμεϊν. Ενώ όλοι προσπαθούν να σώσουν την Τέσα και το μέλλον των Κυνηγών των Σκιών, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της, η Τέσα συνειδητοποιεί ότι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει είναι ο εαυτός της – γιατί με την ανακάλυψη της αληθινής της φύσης, η Τέσα μπορεί να γίνει πιο ισχυρή απ’ όσο ονειρεύτηκε ποτέ. Όμως, μπορεί ένα κορίτσι μόνο του, ακόμα και ένα κορίτσι που ορίζει τη δύναμη των αγγέλων, να νικήσει έναν ολόκληρο στρατό;

 
Trailer για το βιβλίο: https://www.youtube.com/watch?v=WfFO4ispfnc


 
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 
  Δυο μήνες μετά η Τέσα θα έπρεπε να είναι χαρούμενη. Ευτυχισμένη. Γαληνεμένη.  Έτσι δεν θα έπρεπε να νιώθει κάθε νύφη που ετοιμάζει τον γάμο της με ένα εξαιρετικό αγόρι σαν τον Τζέμ. Ε λοιπόν … κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν και στιγμές που νιώθει έτσι γιατί πραγματικά αγαπά πάρα πολύ τον Τζεμ αλλά τις περισσότερες φορές προσποιείτε. Αυτό το κάνει γιατί ακόμα είναι ερωτευμένη με τον μυστηριώδη Γουίλ. Αλλά ξέρει πως ο Τζέμ αξίζει να είναι ευτυχισμένος ακόμα και αν η δική της καρδιά έχει χωριστεί στα δύο. Στον απόλυτο πόνο και σε μια παράξενη και πρωτόγνωρη χαρά. Στον Γουίλ και στον Τζέμ. Ο γάμος της πλησιάζει και ακόμα τα συναισθήματα της δεν είναι ξεκάθαρα. Κάποια στιγμή όμως όλα αρχίζουν μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Ο Μάγιστρος αφήνει μετά από μια επίθεση ένα απειλητικό μήνυμα. Οι Δαιμονικές Μηχανές δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ο Μάγιστρος θέλει την Τέσα. Ή μάλλον πιο συγκεκριμένα χρειάζεται την Τέσα. Και θα κάνει ότι χρειαστεί για να την αποκτήσει. Η Τέσα είναι ο πυρίνας των διαβολικών του σχεδίων. Χωρίς αυτήν θα μείνουν ημιτελές.

 
Μετά την επίθεση συμβαίνει κάτι που προκαλεί φουρτούνες στο αρκετά καλά διαμορφωμένη πραγματικότητα της Τέσα. Εξαφανίζεται μυστηριωδώς και ανεξήγητος όλο το γιν φεν. Το γιν φεν είναι το ναρκωτικό που κρατά ζωντανό τον Τζέμ. Αν σταματήσει να το παίρνει … θα πεθάνει. Και αυτό είναι κάτι που η Τέσα δεν πρόκειται να το αφήσει να συμβεί. Για κανέναν λόγο. Όσο η Τέσα ψάχνει για μία λύση τόσο ο χρόνος του Τζέμ λιγοστεύει. Υπάρχει όμως και μια προοπτική που κανένας (ιδικά ο Τζέμ και ο Γουίλ) δεν θέλουν καν να ακούσουν. Η Τέσα μπορεί να παραδοθεί στον Μάγιστρο με αντάλλαγμα όλο το γιν φεν που έχει στην κατοχή του (που είναι μια αξιόλογη ποσότητα όπως λέει και στο βιβλίο) άρα και την ζωή του Τζέμ. Τι θα αποφασίσει η Τέσα??? Θα καταφέρουν να σώσουν τον Τζέμ??? Η Τέσα θα καταλήξει ευτυχισμένη μετά από αυτήν την ιστορία??? Ποιος θα είναι η τελική επιλογή της??? Τι είναι τελικά??? Είναι αληθινές οι φήμες??? Ποιοι είναι οι συγγενείς της εξ αίματος??? Και ποιοι θα είναι οι επιζώντες μετά από αυτόν τον αδίσταχτο πόλεμο??? Όλα εδώ!!! Σε αυτό το βιβλίο φαινόμενο!!!

 
Ήρθε η ώρα της κρίσης!!! Στο τελευταίο βιβλίο της σειράς … θα κριθούν όλα!!! 

 

 
Προσωπική γνώμη:

 
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας το εξής: Η "Κουρδιστή Πριγκίπισσα" είναι από τα πιο σπαρακτικό, αγωνιώδες, συναρπαστικό βιβλίο που έχω διαβάσει. Ever. Βεβαίως, προσπαθήστε να μην με παρεξηγήσετε όσοι δεν έχετε διαβάσει την σειρά, καθώς δεν υπερβάλλω καθόλου σε αυτά που λέω. Απλώς, αυτό το βιβλίο θα σας αφήσει άφωνους για τόσους πολλούς λόγους που δεν μπορώ καν να τους απαριθμήσω και θα βρεθείτε, ξαφνικά, σε μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, ξετρελαμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Εγώ, προσωπικά, μετά τον "Κουρδιστό Πρίγκιπα" θεωρούσα πως τα είχα δει όλα. Εντούτοις, έκανα λάθος, ευτυχώς ή δυστυχώς. Εσείς το αποφασίζεται αυτό.


Εν κατακλείδι, η "Κουρδιστή Πριγκίπισσα" είναι ένα υπέροχο βιβλίο που επιβάλλεται να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις τις φανταστικής λογοτεχνίας. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι "Δαιμονικές Μηχανές" και τα "Θανάσιμα Εργαλεία" είναι τα καλύτερα βιβλία του είδους τους. Εδώ θα τα βρείτε όλα: Πανέξυπνη πλοκή γεμάτη απρόσμενες εξελίξεις, αγωνία, καταιγιστική δράση και ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Θα γελάσετε, θα κλάψετε και θα ταυτιστείτε με τους πρωταγωνιστές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε ένα βιβλίο που θα λατρέψετε.


Όσον αφορά το τέλος, πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια... Δεν ξέρω τι περίμενα, πάντως αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Ναι, φυσικά και είχα κάνει υποθέσεις και προσευχόμουν να έχουν οι αγαπημένοι μου ήρωες το τέλος που τους αξίζει. Μετά από αυτό ένιωσα … ολοκληρωμένη. Το τέλος με έκανε να νιώσω πλήρης. Ωστόσο, μόνο μια συγγραφέας σαν την Κλερ θα μπορούσε να συνδυάσει με τόσο έξυπνο τρόπο το καλό όλων. Ακόμη, έχω να πω πως τα δάκρυα μου έτρεχαν ασταμάτητα στο μεγάλο φινάλε, με το αίσθημα της νοσταλγίας που ένιωθαν οι πρωταγωνιστές να μπαίνει στην δική μου καρδιά. Συνεπώς, ήταν ένα επικό τέλος. Αν θα το άλλαζα??? Εύκολη απάντηση. ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!!! Είναι ένα βιβλίο και ποιο συγκεκριμένα μια τριλογία που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου.


Λίγα λόγια για την ηρωίδα:

 
 

Τερέζα Γκρέι:
 
 
Είναι γεγονός ότι την Τέσα την λάτρεψα, κιόλας, από την πρώτη στιγμή. Παρ' όλα αυτά, βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να με εκπλήσσει (φυσικά, αυτό το λέω με την καλή έννοια) και να με κάνει να την αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως, όταν πρόκειται για το καλό των αγαπημένων της, είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να κάνει τα πάντα - κυριολεκτικά. Το ήθος της χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια, θάρρος, υπομονή και επιμονή. Υπέμεινε πάρα πολλά βάσανα, όμως δεν λύγισε ούτε όταν είδε όλο τον κόσμο της να γκρεμίζεται. Έχασε αγαπημένα της πρόσωπα, υπέφερε λόγω της διχασμένης της καρδιάς και ένιωσε τις τύψεις να την κατατρώνε, θεωρώντας πως, αν δεν υπήρχε αυτή, όλοι θα ήταν σώοι και αβλαβείς. Κοινώς, δεν είναι λίγες οι φορές που αντιμετωπίζει τον εαυτό της ως ένα βάρος στις ζωές των γύρω της, ένα βάρος που τους προκάλεσε πολλά κακά. Ωστόσο, στην "Κουρδιστή Πριγκίπισσα", ξεπερνά τον εαυτό της και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να σώσει τους Κυνηγούς που την δέχτηκαν και την <<αγκάλιασαν>> σαν να ήταν μια από αυτούς. Μπορεί εσωτερικά να νιώθει ότι πεθαίνει, όμως θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Όπως πάντα άλλωστε.

 
Ας πάμε στον … Γουίλ.


 
 
Γουίλιαμ Χέροντειλ:


Όσον αφορά τον Γουίλ, σας έχω ξαναπεί πόσο πολύ στεναχωρήθηκα για αυτόν και στα προηγούμενα βιβλία της σειράς. Αυτός ο νεαρός Κυνηγός έχασε πάρα πολλά στη ζωή του και στερήθηκε την αγάπη που του άξιζε, καθώς επίσης και είδε αυτή που αγαπά να ετοιμάζεται να παντρευτεί τον παραμπατάι του. Παρ' όλο τον εσωτερικό του πόνο, όμως, θα δώσει και αυτός την μάχη του για να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα προσπαθήσει να σώσει την Τέσα μόνο επειδή την αγαπάει, αλλά και ως χάρη στον Τζεμ, ο οποίος δεν έχει την δυνατότητα να την προστατεύσει στην κατάσταση την οποία βρίσκεται. Ο θαρραλέος, παράτολμος Γουίλ είναι διατεθειμένος να θυσιάσει οτιδήποτε - ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό - για να σωθούν οι άλλοι. Και αν η ευτυχία φαίνεται να τον "αποφεύγει", εμείς δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε για το καλύτερο.


Σειρά έχει … ο Τζέμ.

 
 
 
Τζέιμς Κάστερς:

 
Αγαπημένος ήρωας και αυτός. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι άξιζε και αυτός πολλά περισσότερα, εφόσον έχασε, όπως και οι άλλοι, πάρα πολλά στη ζωή του. Λένε πως, καμιά φορά, η άγνοια είναι καλό πράγμα και, στην περίπτωση του Τζεμ, μπορούμε να πούμε ότι αυτό ισχύει. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζει πράγματα τα οποία, αν τα μάθαινε, θα τον πονούσαν πάρα πολύ. Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, λοιπόν, αγνοεί αυτά τα βασικά πράγματα και έχει ένα βάρος λιγότερο στην συνείδησή του. Γιατί, η αλήθεια είναι πως δεν περνάει και λίγα - είναι ετοιμοθάνατος και τον σκοτώνει η σκέψη ότι δεν μπορεί να κάνει την Τέσα ευτυχισμένη, όμως τον παρηγορεί το γεγονός ότι αυτή ανταποκρίθηκε, επιτέλους, στα αισθήματά του. Όταν, όμως, θα έρθει η στιγμή που η Τέσα θα οδηγηθεί στην αυτοθυσία για να σωθεί ο Τζεμ, αυτός δεν θα είναι σε θέση να κάνει τίποτε για να την αποτρέψει. Το αν έχει, τελικά, το τέλος που του αξίζει ή όχι θα το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Ας πιάσουμε τώρα το άλλο άκρο.

 
Την Σέσιλι.


 
 
Σέσιλι Χέροντειλ:

 
Σε αυτό το βιβλίο, από τους νέους ήρωες, ξεχώρισα ιδιαίτερα την Σέσιλι. Η ιστορία της και ο λόγος που εμφανίστηκε στο σπίτι των Κυνηγών έχουν κάτι πολύ συγκινητικό, κατά τη γνώμη μου, καθώς πήρε ένα ρίσκο που δεν ήξερε που θα την οδηγήσει, μόνο και μόνο για να βρει ένα αγαπημένο της πρόσωπο.

 
 
 

Σχόλια

  1. Απλά ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΆΛΗΠΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμενα με ειχε αφησει αφωνη και με πολλα συναισθηματα.Αν και το εχω διαβασει χρονια πριν ακομα το θυμαμαι ειδικα το τελος!Ηταν οτι καλυτερο για ολους και για εμας τους αναγνωστες!Χρυσακι μου πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή spiridoula,
      Το τέλος ήταν καταπληκτικό. Όπως και όλη η τριλογία. <3
      Φιλάκια. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις