"Η Επιλογή" (Βιβλίο 1ο απο 5) Της Ciera Cass


 
 
 
 
Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

 
Για τριάντα πέντε κοπέλες, η Επιλογή αποτελεί την ευκαιρία της ζωής τους. Την ευκαιρία να μπουν σ’ έναν κόσμο γεμάτο λαμπερά φορέματα και ανεκτίμητα κοσμήματα. Να ζήσουν σ’ ένα παλάτι και να προσπαθήσουν να κερδίσουν την καρδιά του γοητευτικού πρίγκιπα Μέιξον.

Για την Αμέρικα Σίνγκερ, η πιθανότητα να Επιλεγεί είναι εφιάλτης. Γιατί σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απαρνηθεί τον κρυφό έρωτά της για τον Άσπεν, να αφήσει το σπίτι της για να συμμετάσχει σε ένα σκληρό διαγωνισμό για ένα στέμμα που δε θέλει και να ζήσει σ’ ένα παλάτι που απειλείται από επιθέσεις επαναστατών.

Και τότε η Αμέρικα συναντά τον πρίγκιπα Μέιξον. Σταδιακά αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα σχεδίαζε για τον εαυτό της και να συνειδητοποιεί ότι η ζωή που είχε ονειρευτεί δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μέλλον που δεν είχε ποτέ φανταστεί.

 
Απόσπασμα του βιβλίου στα ελληνικά: http://webdata.psichogios.gr/sample/9786180102185.pdf  

 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 
Η Αμέρικα Σίνγκερ ζει μια γεμάτη και καλή ζωή . Ζει στην Ιλέα . Εκεί επικρατεί ένα σύστημα , το οποίο λέει ότι ανήκεις σε κατηγορίες . Ποιο αναλυτικά υπάρχουν βαθμίδες . Όταν ζεις σε μια συγκεκριμένη βαθμίδα επηρεάζει και τον τρόπο ζωής σου . Τις συνήθεις . Τις απασχολήσεις . Τον ίδιο τον τρόπο ζωής σου . Αν είσαι 1α ανήκεις επισήμως στην βασιλική οικογένεια . Μεγάλη τιμή και τα λοιπά και τα λοιπά . Αν είσαι 2ο ζήσεις μια πολυτελέστατη ζωή . Γεμάτη προοπτικές . Το ίδιο και αν είσαι 3α . Αν όμως είσαι 4α … τα πράγματα δυσκολεύουν . Οι 4α ασχολούνται με την γεωργία . Αν είσαι 5 … αρχίζεις να πεινάς . Η ηρωίδα μας είναι μια 5 . Οι 5 είναι καλλιτέχνες . Τραγούδι , μουσική , ζωγραφική … ότι χωρά ο νους σας . Αν είσαι 6 … πεινάς αβάσταχτα . Η ζωή ενός 6 είναι πραγματικά δύσκολη . Είναι καθαριστές και γραφιάδες . Βοηθάνε τους στα σπίτια των άλλων . Αν είσαι 7 ή 8 … πεθαίνεις .

 
Κάθε φορά που ένας πρίγκιπας πλησιάζει προς την ενηλικίωση γίνεται μία … Επιλογή . Διαλέγονται 35 κορίτσια από όλη την Ιλέα . Η αγαπημένη του Πρίγκιπα γίνεται πριγκίπισσα . Και στο μέλλον … Βασίλισσα . Η Αμέρικα δεν θέλει ούτε να σκέφτεται αυτήν την πιθανότητα . Το να γίνει μια πριγκίπισσα της φαίνεται … μια απόλυτη κόλαση . Και δεν θα λάμβανε ποτέ μέρος σε αυτόν … σεξιστικό διαγωνισμό αν δεν την έπειθε … ο Άαρον . Το αγόρι που αγαπά όσο τίποτα . Το αγόρι με το οποίο είναι ερωτευμένη . Του κάνει την χάρη . Πήρε μέρος στον διαγωνισμό . Δεν περίμενε να είναι η μια από τις 35 . Πίστευε ότι δεν είχε ούτε μια πιθανότητα . Έλα μου όμως που δεν πήγαν όλα όπως τα περίμενε . Ούτε στο ελάχιστο .

 
Προσωπική γνώμη:

 
Ευχάριστο . Δεν είναι και από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει αλλά είναι ένα ευχάριστο βιβλίο για όποιον θέλει να περάσει καλά . Το βιβλίο είναι γρήγορο , ανάλαφρο , αστείο και δραματικό ταυτόχρονα . Πέρασα ωραία διαβάζοντας το . Δεν ξετρελάθηκα αλλά μου άρεσε . Θα ήθελα να διαβάσω την συνέχεια . Θα ήθελα να δω τι ή μάλλον ποιο συγκεκριμένα ποιόν θα διαλέξει . Και κάτω από ποιες συνθήκες . Θα ήθελα να δω ποια στο τέλος θα γίνει η μια και μοναδική για τον Μέιξον . Ποια στο τέλος θα φορά λευκά και θα κατονομάζεται γυναίκα του Πρίγκιπα , πριγκίπισσα και μελλοντική βασίλισσα .
 

Σχόλια

  1. katalabainv giati den jetrelauhkes me to prvto!!!! to deytero omvw pistece me ua to latreceis!!!!! elpizv na to pareis syntoma na akoysv tn gnvmh soy!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις