Book Review: "Throne of Glass - Heir of Fire" (Βιβλίο 3ο από 6) της Sarah J. Maas



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

She was the heir of ash and fire, and she would bow to no one.

Celaena Sardothien has survived deadly contests and shattering heartbreak—but at an unspeakable cost. Now she must travel to a new land to confront her darkest truth...a truth about her heritage that could change her life—and her future—forever.

Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. To defeat them, Celaena must find the strength to not only fight her inner demons but to battle the evil that is about to be unleashed.

The king's assassin takes on an even greater destiny and burns brighter than ever before in this follow-up to the New York Times bestselling Crown of Midnight. 



Λίγα λόγια από εμένα:

  Η πανέμορφη και τρομερά επικίνδυνη Celaena Sardothien επέστρεψε στο μέρος που φοβάται περισσότερο. Την αληθινή της πατρίδα και κατά δικαίωμα της, πιθανό μελλοντικό της βασίλειο. Ως διάδοχος του στέμματος, καθίσταται αυτόματα απειλή για τους φίλους που άφησε πίσω της, για να τους προστατέψει, και για τον βασιλιά που θέλει όσο τίποτα να εξοντώσει. Η υποδοχή στα πάτρια εδάφη ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε. Τα λόγια ήταν κραυγές της μάχης, οι αγκαλιές και τα ζεστά χαμόγελα είχαν αντικατασταθεί από σπαθισμούς γεμάτους οργή και η θερμή φιλοξενία είχε την "αμυδρή" γεύση αίματος και απειλών.  Η επική περιπέτεια της Celaena Sardothien μόλις άρχισε. Για να επιτευχθούν οι στόχοι της θα πρέπει να μην ξεχάσει ποτέ το ματωμένο παρελθόν της και το ποια είναι, αλλά θα πρέπει να μάθει πως να είναι η πριγκίπισσα, η οποία είναι κάποια με δυνάμεις που οποίες όμοιες δεν έχει ξανά συναντήσει κανείς. Υποδεχθείτε μια περιπέτεια που θα σας καθηλώσει έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο.



Προσωπική γνώμη:


"Enemy. Lover.
Queen." 

  Όπως σας έχω πει στις κριτικές μου για τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς, δηλαδή για τα "Trhone of Glass" και "Crown of Midnight", το πρώτο βιβλίο μπορεί να μην με ξετρέλανε, παρόλο που μου άρεσε πολύ, και το δεύτερο το λάτρεψα. Δεν μπορώ όμως να σας πω το πόσο πολύ ερωτεύτηκα το "Throne of Glass - Heir of Fire" της Sarah J. Maas. Τα λόγια φαίνονται πάρα πολύ λίγα για να σας περιγράψω όσα ένιωθα όσο διάβαζα αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό δεν διάβαζα μονάχα την ιστορία που δημιούργησε  με τόσο αγάπη και ιδρώτα ένας συγγραφέας και ούτε απλά αγάπησα κάποιους καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες. Αυτή τη φορά, μπορούσα να δω μέσα από τα μάτια της Celaena με κάθε λεπτομέρεια. Με αυτό το βιβλίο ένιωσα αληθινή μαγεία να κυλάει στις φλέβες μου. Πιστέψτε με, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου είχε λείψει αυτή η αίσθηση.



“You collect scars because you want proof that you are paying for whatever sins you've committed. And I know this because I've been doing the same damn thing for two hundred years. Tell me, do you think you will go to some blessed Afterworld, or do you expect a burning hell? You're hoping for hell--because how could you face them in the Afterworld?"

  Ο τρόπος γραφής της Sarah J. Maas δεν έχει προηγούμενο. Η μαγική της πένα με την οποία έχει αποφασίσει να γράφει, δεν έκανε απλά θαύματα αλλά με γέμισε με συναισθήματα τα οποία είχα να νιώσω από την εποχή που διάβασα τελευταία φορά τα "Χάρι Πότερ" και τις "Δαιμονικές Μηχανές", οι οποίες είναι δυο από τους μεγαλύτερους έρωτες της ζωής μου. Και μονάχα από αυτό πρέπει όλοι να καταλαβαίνετε το πόσο έγινα ένα με την γραφή αλλά και με τον κόσμο της. Ακόμα, ενα μοναδικό στοιχείο με αυτής της συγγραφέας είναι ότι όσα γράφει δεν κάνουν ποτέ "κοιλιά". Δεν νιώθεις ποτέ ότι η ιστορία της σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον ή ότι η δύναμη των λέξεων της σταμάτησαν να σε επηρεάζουν.



“As for Celaena,” he said again, “ you do not have the right to wish she were not what she is. The only thing you have a right to do is decide whether you are her enemy or her friend."

  Κάτι που μου άρεσε απίστευτα σε αυτό το βιβλίο είναι ότι μια σκοτεινή σαν την νύχτα αύρα κυριαρχούσε σε κάθε σελίδα και πρόταση. Όπως όμως και στον νυχτερινό ουρανό που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει από πάνω μας σαν φύλακας άγγελος, πάντα υπάρχουν αυτές οι μικρές λαμπερές τελίτσες που εμπνέουν ελπίδα, σιγουριά και την αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος κόσμο, στα καλά αλλά και στα άσχημα. Τα βιβλία που μου δημιουργούν τέτοια συναισθήματα, ξέρω ότι ήταν πραγματικά καλά και αξιόλογα. Μετά από τόσα βιβλία που έχω διαβάσει, από όλα τα είδη, είναι σπάνιο κάτι να με κάνει να νιώσω τόσα πολλά πράγματα μαζεμένα.



  Ο νέος κόσμος που δημιούργησε και μας παρουσίασε η Sarah J. Maas ήταν απλά απίστευτος. Ναι, λάτρεψα την όμορφη χώρα στην οποία είναι πρίγκιπας ο γενναίος και δίκαιος μας Dorian αλλά δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο εκείνος ο τόπος με την πατρίδα της Celaena. Είναι ο ορισμός της παραμυθοχώρας, μόνο που αντί για ραβδιά οι νεραΐδες μας έχουν μια μοναδική ικανότητα με τα πολεμικά όπλα. Εκεί, η μαγεία είναι σπουδαία, τρομακτική, εντυπωσιακή και πάρα πολύ ριψοκίνδυνη και επικίνδυνη για όλους, αλλά ειδικά για την πρωταγωνίστρια μας. Ο τρόπος που η Sarah μας μιλάει για αυτήν μέσα από τους ήρωες της, το καθιστά αδύνατον να μην νιώσεις λες όταν σηκώσεις το χέρι σου ότι θα μπορείς να ασκήσεις αυτήν φωτιά και την απεριόριστη δύναμη. Ακόμα, το πολιτικό σύστημα των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, με άφησε άφωνη.  Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις μέσα από τόσες πολλές οπτικές γωνίες το τι συνέβαινε επειδή έτσι αποκτούσες μια ουδέτερη άποψη για ότι αποφάσιζαν οι ηγέτες.



  Η ιστορία της Celaena πάντα με έβαζε σε σκέψεις.  Στην αρχή του πρώτου βιβλίου συμπεριφερόταν σαν να αγνοούσε παντελώς το παρελθόν της.  Αρχίζοντας όμως να εκδηλώνεται και να αφήνετε από τα μυστικά που την κυνηγούσαν από παιδί. Με αργά αλλά σταθερά βήματα καταφέραμε να την γνωρίσουμε στα αλήθεια. Ακόμα στο τέλος του τρίτου βιβλίου, του "Heir of Fire", η ίδια παραμένει ένα μυστήριο, το οποίο τουλάχιστον ξέρουμε ότι δεν είναι άλυτο. Αυτό εμένα μου έφτανε για να ξέρω πως αξίζει να παλέψω για να την δω με τα αληθινά της μάτια. Επίσης, η Celaena εν ολίγης, μας έβαλε τα γυαλιά στο "Heir of Fire" γιατί η φωτιά που έχει μέσα της, η οποία δεν μπορούσε και ποτέ να κρυφτεί, τώρα λάμπει σαν τον ήλιο. Έγινε ποιο δυνατή, επικίνδυνη και πολύτιμη από όσο θα μπορούσε ποτέ να είναι. Η ποιο μεγάλη της εξέλιξη όμως στο 3ο βιβλίο της σειράς "Throne of Glass" ήταν ότι έμαθε να αγαπά αληθινά.



“Witches didn't need blood to survive, but humans didn't need wine, either.” 

Ο Rowan είναι ένας σχετικά νέος χαρακτήρας ο οποίος μπορεί τώρα να ήρθε στο προσκήνιο αλλά είδη έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας. Μέσα από τα προηγούμενα βιβλία καταφέραμε να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε πολύ βαθιά τους άλλους δύο αντρικούς χαρακτήρες, δηλαδή τον Dorian και Chaol, και αν με ρωτούσε κάποιος πριν από αυτό το βιβλίο ποιος είναι ο ποιο καλοσχεδιασμένος και ενδιαφέρον χαρακτήρας από τους δύο, θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τον Chaol. Ο Chaol είναι έξυπνος, καλός, σταθερός και πάρα πολύ γενναίος ενώ ο Dorian είναι γλυκός, τρυφερός και νοιάζεται για όλους και τα πάντα. Τους έχω λατρέψει και τους δύο για τα θετικά αλλά και τα μειονεκτήματα τους. Πλέον όμως το ξέρω πως δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να μπορεί να συγκριθεί με τον Rowan. Σε αυτόν, η Sarah J. Maas έχει βάλει όλο το μεράκι και το ταλέντο της γιατί είναι ένας από τους ποιο καταπληκτικούς χαρακτήρες για τους οποίους έχω διαβάσει ποτέ. Ανυπομονώ να τον ξαναδώ σύντομα.



  Και αυτό ήταν πολύ αγαπημένοι Book Lovers του "Η φαντασία είναι το παν". Δεν μπορώ να περιμένω να ακούσω τα σχόλια σας σχετικά με όλα όσα ανέφερα στο Book Review μου. Ελπίζω να κάλυψα τα πάντα και εύχομαι να μπόρεσα να σας έπεισα για το πόσο αληθινά αγάπησα αυτό το βιβλίο. Όσο για το 4ο βιβλίο της σειράς, με τον τίτλο "Queen of Shadows" της Sarah J. Maas, μην ανησυχείτε. Θα ανεβεί και αυτό εξαιρετικά σύντομα κριτική. Καλό σας βράδυ και θα τα ξανά πούμε πολύ σύντομα. Μην ξεχνάτε πως περιμένω πάντα με κομμένη την ανάσα τα σχόλια σας.



Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. Εγω εχω διαβάσει μονο το πρώτο βιβλιο. Τώρα μου γέννησες την ανάγκη να διαβάσω τα υπόλοιπα επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σου μόλις τα διαβάσεις όλα. <3

      Διαγραφή
  2. Φοβερή κριτική Χρύσα ,μπορώ να πω ότι ταυτίστηκα απόλυτα ειδικά στην αναφορά του Ρόουαν <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tromero book review. Anypomonv gia thn kritikh gia to queen of shadows <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. <3

      Διαγραφή
  4. ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΣΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αλήθεια; Αυτό είναι υπέροχο. Σε ευχαριστώ πολύ για τα εμψυχωτικά σου λόγια. <3

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται τρομερη σειρα βιβλίων. Ποτε θα βγει το 5ο βιβλιο; Έχουμε περυλιψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι έχει βγει. Ορίστε:
      The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don't.

      As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.

      Aelin's journey from assassin to queen has entranced millions across the globe, and this fifth installment will leave fans breathless. Will Aelin succeed in keeping her world from splintering, or will it all come crashing down?

      Περίεργος όμως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε τίτλος και ούτε εξώφυλλο. Ξέρουμε όμως πως το εξώφυλλο θα είναι ντυμένο στο ασήμι. <3

      Διαγραφή
  6. Χρύσανθη, τοςο καλο ειναι; Αληθεια; Τώρα ποιος περιμένει μεχρι να το πάρω; Να σε καλα εσυ και το απίθανη μπλογκ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σε έπεισα και σε ευχαριστώ για όλα τα καλά σου λόγια. <3

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία κριτική Χρυσάνθη μου.
    Πρέπει να την ξεκινήσω και αυτήν την σειρά κάποια στιγμή.
    Τέλεια και η νέα εικόνα του Blog ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eleni ouz.
      Σε ευχαριστώ πολύ. <3
      Ναι πρέπει. Την λατρεύω. <3
      Σε ευχαριστώ πολύ. <3

      Διαγραφή
  8. Αν και δεν διαβάζω ιδιαίτερα βιβλία φαντασίας, δεν το χω :P μου αρεσε παρα πολυ η παρουσιαση που του εκανες για να μην σου πω οτι με επεισες κιολας :P Καλως σε βρήκα Χρύσα μου! Αγαπω πολυ τα βιβλία οποτε θα σε επισκέπτομαι :) Φιλια καλη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Maria Kat,
      Πάντα υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο αλλάζει το τι και το πως διαβάζουμε. Ελπίζω αυτά τα βιβλία να είναι αυτά που θα σε εντάξουμε στον κόσμο του φανταστικού. <3 Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν όσα έγραψα. Ελπίζω να βλέπω σχόλια και απόψεις σου ποιο συχνά στο αγαπημένο μου blog. <3 <3 <3

      Διαγραφή
  9. Ξέρουμε αν αυτή η σειρά θα μεταφραστεί στα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Στέλλα Χαρίση,
      Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, δυστυχώς. :'( :'( :'(

      Διαγραφή
  10. Φίλη μου τώρα τελευταία ο υπολογιστής μου βάζει όλα τα μέιλ από παρακολούθηση στα ανεπιθύμητα και δεν έβλεπα τις αναρτήσεις.Τώρα μπαίνω σε..αυτά για να σας βρίσκω..Χάζεψε παιδί μου και η google.Η σειρά υπέροχη φαίνεται, ξέρεις πόσο μου αρέσουν τέτοιες σειρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή αχτίδα,
      Δεν πειράζει. Καταλαβαίνω και χαίρομαι πολύ που επέστρεψες. <3
      Και ναι, τις λατρεύω τις σειρές αυτού του τύπου. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις