Book Review: "Throne of Glass - Crown of Midnight" (Βιβλίο 2ο από 6) της Sarah J. Maas



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"A line that should never be crossed is about to be breached.

It puts this entire castle in jeopardy—and the life of your friend."

From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.

Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.

Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena's world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie... and whom she is ultimately willing to fight for.



Λίγα λόγια από εμένα:

  Μπορεί η ιστορία μας να μας άφησε με την πανέμορφη, εκπαιδευμένη δολοφόνο Celaena Sardothien να ανεβαίνει δίπλα στον βασιλιά ως Νικήτρια, νικώντας τους πάντες στο πέρασμα της, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι το τέλος του επικού ταξιδιού. Η Celaena μπορεί να μην είναι ελεύθερη από τον βασιλιά αλλά είναι μονάχα για ένα πράγμα σίγουρη, και αυτό είναι ότι δεν είναι πιστή στο στέμμα και σε κανέναν άλλον παρά στον εαυτό της. Κρύβει τα μυστικά της όχι μονάχα από όλους όσους είναι γύρω της, αλλά και από τον ίδιο της τον εαυτό επειδή είναι τόσο μεγάλα και τόσο σπουδαία που θα δώσουν μια χαριστική βολή, που ούτε η ίδια είναι σίγουρη αν είναι έτοιμη να αντέξει. Ο καιρός των αποκαλύψεων έφτασε και οι αλήθειες που ήταν κριμένες επί χρόνια στο σκοτάδι έρχονται στο φως. Καλωσορίστε και πάλι την μαγεία και μια περιπέτεια χωρίς προηγούμενο.



Προσωπική γνώμη:

 Έχοντας πλέον διαβάσει πάρα πολλά βιβλία φαντασίας και περιπέτειας, κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη γιατί έτσι έχω αποκτήσει μια ποιο βαθιά γνώση επί του θέματος, σπάνια ένα βιβλίο ή μια σειρά έχει αυτό το κάτι που πραγματικά με εντυπωσιάζει και με κάνει να αγαπήσω με όλο μου το είναι αυτό που διαβάζω. Τα βιβλία της Sarah J. Maas όμως, έχω την τιμή να σας εκμυστηρευτώ πως είναι απλά εκπληκτικά. Από την πρώτη της κι όλας σελίδα στο "Crown of Midnight", το δεύτερο novel της επικής εξαλογίας "Throne of Glass", ήξερα πως θα λάτρευα αυτό το βιβλίο. Και δεν έπεσα καθόλου έξω.


  Η γραφή της Sarah J. Maas είναι εκπληκτική. Σε κάνει να θες να ρουφήξεις κάθε λέξη που είναι τυπωμένη στο χαρτί και να μπεις σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που έχει δημιουργήσει με τόση μαεστρία και ταλέντο. Όλες οι σκηνές τις περιέγραφε με τόση ακρίβεια και λεπτομέρεια σε έκαναν να νιώθεις λες και ζεις μαζί με τους χαρακτήρες όλες αυτές τις τρομερές περιπέτειες που μόνο θα μπορούσες να φανταστείς. Μάλιστα, το ότι το γράψιμο της έγινε τόσο ποιο σκοτεινό, έμμεσο και έντονο, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους αυτό το βιβλίο ήταν χίλιες φορές καλύτερο από το πρώτο, παρόλο που το "Throne of Glass" έφτανε είδη σχεδόν την τελειότητα.


  Όσο για τους χαρακτήρες, δεν μπορώ να παρά να σας πω πως όλοι τους έχουν κερδίσει και επίσημα, όχι μονάχα την εκτίμηση μου αλλά και μια θέση στην καρδιά μου. Κατά πρώτον, η Celaena Sardothien είναι κάτι σαν την υπέρτατη πρωταγωνίστρια. Είναι εξαιρετική με ότι και αν καταπιάνεται αλλά ταυτόχρονα απομυθοποιεί τον εαυτό της επειδή κάνει λάθη, μικρά ή μεγάλα, και ξέρει πως είναι φυσιολογικό. Και ας το παραδεχτούμε όλοι, της αξίζει η φυσιολογική ζωή που δεν είχε ποτέ μιας και είναι ο ορισμός της κακοτυχίας σε ένα υπερτέλειο δοχείο. Η Celaena είναι μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ και όχι γιατί είναι τέλεια αλλά επειδή έχει μια συνεχής εξέλιξη. Δεν είναι πλέον μονάχα μια επαγγελματίας δολοφόνος. Είναι πολλά παραπάνω, κάτι που και η ίδια αρχίζει να το συνειδητοποιεί.


  Το τέλος τους βιβλίου ήταν σαν μια βόμβα που ήρθε από το πουθενά. Το ένιωθα πως η μεγάλη αποκάλυψη θα γινόταν την τελευταία στιγμή και ήξερα είδη μέσα μου πως η κατάληξη των ηρώων μας σε αυτό το βιβλίο θα ήταν αυτή αλλά και πάλι ήταν το κάτι άλλο. Η Sarah τα έδεσε όλα τόσο υπέροχα που το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να βγει κάτι άλλο πέρα από μοναδικό. Ελπίζω να σας άρεσε η κριτική μου και εύχομαι να σας έπεισα να δώσετε σε αυτήν την σειρά μια ευκαιρία. Όσοι έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο, ποια είναι η δική σας άποψη σχετικά με όσα ανέφερα; Ανυπομονώ για όλα σας τα σχόλια.


Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. λατρεύω αυτήν την σειρά. υπέροχη κριτική. συγχαρητήρια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή faye ts,
      Χαίρομαι που αγαπάς και εσύ αυτήν την σειρά και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η μικρή μου κριτική. <3

      Διαγραφή
  2. εγω εχω διαβάσει μονο το πρώτο, το οποίος ταν τέλειο!!!, και τώρα μου λες οτι η συνεχεια εμεις ακόμα ποιο τέλεια; τρέχουμε για το βιβλιοπωλείο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαχα... Χαίρομαι που ενθουσιάστηκες τόσο πολύ. <3

      Διαγραφή
  3. φαινεται παρά πολυ ενδιαφέρον. εχεις κριτική χρυσά για το πρώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ορίστε η κριτική μου για το πρώτο: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/07/throne-of-glass-1-6-sarah-j-maas.html Ελπίζω να πάρεις στο τέλος αυτήν την σειρά επειδή πραγματικά αξίζει. <3

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά γλυκιά μου με υγεία και δημιουργία όλη η χρονιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Auth h seira biblivn einai apisteuth. Apo tis poio agaphmenes moy. Teleia kritikh. Egv upostirizv Dorian. Esy????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Και εμένα. Χαίρομαι που σου άρεσε η μικρή μου κριτική. <3 Εγώ είμαι 100% με τον Chaol παρόλο που αγαπώ πολύ τον Dorian. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις