"Hunger Games - Κοτσυφόκισσα" (Βιβλίο 3ο από 3α) Της Suzanne Collins











Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΝΙΣ ΕΒΕΡΝΤΙΝ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ.




Η Κάτνις Έβερντιν, το φλεγόμενο κορίτσι, έχει επιβιώσει, αν και η πατρίδα της έχει καταστραφεί. Ο Γκέιλ έχει διαφύγει. Η οικογένεια της Κάτνις είναι ασφαλής. Ο Πίτα είναι αιχμάλωτος στα χέρια της Κάπιτολ. Η Περιοχή 13 πραγματικά υπάρχει. Υπάρχουν εξεγερμένοι. Υπάρχουν νέοι ηγέτες. Μια επανάσταση ξεδιπλώνεται.
 
 




Κατόπιν σχεδίου η Κάτνις διασώθηκε από την αρένα των βάναυσων και εφιαλτικών Εικοσιπεντάχρονων της Καταστολής, και κατόπιν σχεδίου εδώ και καιρό αποτελεί κομμάτι της επανάστασης χωρίς να το γνωρίζει. Η Περιοχή 13 έχει βγει από τις σκιές και σχεδιάζει να ανατρέψει την Κάπιτολ. Όλοι, όπως φαίνεται, είχαν συμμετοχή στην προσεκτική κατάστρωση των σχεδίων –εκτός από την Κάτνις.




Η επιτυχία της επανάστασης θα εξαρτηθεί από την προθυμία της Κάτνις να γίνει πιόνι, να δεχθεί να αναλάβει ευθύνη για αμέτρητες ζωές και να αλλάξει την πορεία του μέλλοντος της Πάνεμ. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να παραμερίσει τα αισθήματα οργής και καχυποψίας που νιώθει.
 




Πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσα των επαναστατών –όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.
 
 



Λίγα λόγια από το βιβλίο:




Η Κάτνις είναι σε πολύ δύσκολη θέση . Πρέπει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση . Μια απόφαση ζωής . Να δεχθεί την ευθύνη της Κοτσυφόκισσας των επαναστατών ή να παραμείνει μια << απλή >> έφηβη . Το απλή είναι συμβατικό . Γιατί μια συνηθισμένη κοπέλα δεν θα είχε ζήσει όσα εκείνη . Δεν θα είχε φτάσει τόσο κοντά στον θάνατο . Και μάλιστα όχι μία αλλά πολλές φορές παραπάνω . Δεν θα είχε χάσει τόσους ανθρώπους που αγαπά , με τόσους διαφορετικούς τρόπους . Δεν θα έπρεπε να επιβιώσει σε αυτόν τον σκληρό και άδικο κόσμο που έτυχε να ζει . Για μένα η Κάτνις Έβερντιν είναι ένα σύμβολο . Όπως και για όλους τους ανθρώπους . Εμπνέει έλπιζα , αφοσίωση και ένα αδάμαστο δυναμικό πνεύμα . Ένα πνεύμα δυναμισμού , ηρωισμού και επιβίωσης . Η Κάτνις είναι όλα αυτά και πολλά παραπάνω . Για αυτό θέλουν να της παραχωρήσουν τον τίτλο της Κοτσυφόκισσας .




Θα τον δεχθεί ??? Αν ναι ποιες επιπτώσεις θα έχει στην ίδια και στους ανθρώπους που αγαπά ??? Αν όχι θα μπορέσει να ζήσει με αυτήν της την απόφαση ??? Ποιόν θα επιλέξει για να είναι μαζί της στο τέλος ??? Τον Γκέιλ ή τον Πίτα ??? Θα καταφέρει να κάνει αυτό που θέλει ποιο πολύ από όλα ??? Να είναι ελεύθερη μαζί με τους ανθρώπους που νοιάζεται  και να σκοτώσει τον Σνόου . Τον τύραννο που της είχε κάνει την ζωή μια κόλαση . 




Προσωπική γνώμη:




Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!! Το λάτρεψα . Αυτή η μαγική τριλογία με έκανε να αναθεωρήσω . Για γνώμες , σκέψεις , πιθανότητες … Για όλα . Ανακάλυψα ότι μπορεί σε μια άτυχη στιγμή να αλλάξουν όλα . Μπορεί σε μία στιγμή να χάσεις κάποιον που αγαπάς . Μπορεί σε μια στιγμή να πάρεις μια ζωή . Μπορεί σε μια στιγμή να χάσεις την ζωή σου . Μπορεί σε μια στιγμή να διαμορφωθεί ο τρόπος που σκέφτεσαι τα πράγματα . Μπορεί σε μια στιγμή … αυτό θα το αφήσω σε εσάς . Σε αυτό που εσείς νομίζεται . Αυτό που καθρεπτίζει αυτό το βιβλίο είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος αλλά πολύ δύσκολο να το κάνει . Είναι η ελπίδα , η ψυχική δύναμη στις ανθρώπους για να κάνουν τις ζωές και τις συνθήκες τους καλύτερες . Κάτι τόσο απλό που μόνο οι όμως οι γενναίοι και αυτοί που πιστεύουν μπορούν να εμπνεύσουν . Αυτό το βιβλίο είναι ανάρπαστο .

Σχόλια

  1. Ειναι καταπληκτικο βιβλιο!!! Το διαβασα σε μιση μερα και εκτοτε το εχω διαβασει αλλες τεσσερις φορες!!! Δεν ηθελα να τελειωσει! το προτεινω ανεπιφυλακτα, οπως και τα δυο προηγουμενα βιβλια της τριλογιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Έχει; απόλυτο δίκιο. Και εγώ το ίδιο πιστεύω. 100% ;) <3

      Διαγραφή
  2. εγω θελω να διαλεξει τον γκειλ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      The heart wants what it whants. <3

      Διαγραφή
    2. ποιον διαλεγει στο τελος?????????????????????????????????????

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν μπορώ να το πως έτσι απλά.
      SPOILERS!!! <3
      *
      *
      *
      *
      *
      *
      *
      Διαλέγει τον..
      Π
      Ί
      Τ
      Α
      Ελπίζω να κατάλαβες!!! <3

      Διαγραφή
  3. Αχ, πρέπει να περιμένω μέχρι την Τετάρτη για να δω την 2η ταινία της σειράς, γιατί υποσχέθηκα σε μια φίλη μου να την δούμε μαζί (αυτή θα δει σήμερα την 1η). Τα βιβλία πρέπει να είναι πολύ ωραία, νομίζω.
    Χρυσάνθη, πώς θα βαθμολογούσες τις ταινίες (σε σχέση με τα βιβλία) από το 1 έως το 10?
    Έχουν ωραίο τέλος, τουλάχιστον? (ελπίζω να μην είναι σαν το Νυχτερινό Σχολείο- η αδελφή μου που το τελείωσε, λέει ότι έχει ΧΑΛΙΑ τέλος....θα το τελειώσω σήμερα και...θα δω. Μου φαίνεται ότι θα μισήσω την συγγραφέα...τι λες?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Καλή αναμονή χαχα... Στα βιβλία βάζω 9-10. Στις ταινίες θα έβαζα 8. <3 Και το τέλος είναι αρκετά καλό. ;)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Αγαπητοί Αναγνώστες,
    Μήπως ξέρετε αν θα επανακυκλοφορήσει "Η Κοτσυφόκισσα" ? Εδώ μισό χρόνο περίπου το περιμένω πως και πως. Έχω διαβάσει τα δύο προηγούμενα αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο το 3ο δεν το βρίσκω και θέλω οπωσδήποτε να το διαβάσω. Κάπου είχα διαβάσει ότι ίσως κλείσει ο Platypus αλλά περισσότερα δεν ξέρω...:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Οι εκδόσεις Πλατύπους έκλεισαν και μάλλον για αυτό δεν το βρίσκεις το βιβλίο. :( Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις στα αγγλικά. Είναι ότι ποιο σίγουρο. Αν επανεκδοθεί θα σας ενημερώσω. <3 Συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως θα πάρει τα δικαιώματα της σειράς ένας άλλος εκδοτικός οίκος.

      Διαγραφή
  5. Μπορω να ρωτησω κατι ασχετο;ΜΗπως ξερουμε αν και ποτε θα μεταφραστει το shatter me; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Επειδή έχω ρωτήσει διάφορους εκδοτικούς οίκους και δυστυχώς δεν είναι σε καμία λίστα εκδόσεων. Τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. Ελπίζω αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει. <3

      Διαγραφή
    2. Αα:( κριμα γιατι θελω να το διαβασω πολυ.Ευχαριστω παντως<3

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Μπορείς πάντα να το διαβάσεις στα αγγλικά. :) Παρακαλώ. <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις