"Πέρσι Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι - Ο Τελευταίος Ολύμπιος" (Βιβλίο 5ο από 5)Του Rick Riordan










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Όταν ο Πέρσι Τζάκσον ανακάλυψε ότι ήταν ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα και μιας θνητής, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Με τους συντρόφους του, την Άναμπεθ και τον Γκρόβερ, έφερε σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές: βρήκε ποιος είχε κλέψει την αστραπή του Δία, έφερε στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων το Χρυσόμαλλο Δέρας και απελευθέρωσε την αιχμάλωτη θεά Άρτεμη, και έκρινε την έκβαση της μεγάλης Μάχης του Λαβύρινθου. Όμως τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης...





"Σου το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση: εγώ δεν ήθελα να είμαι ημίθεος. Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι κι εσύ, τότε σου δίνω την εξής συμβουλή:
κλείσε το βιβλίο αμέσως! Μη μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα.
Το όνομα μου είναι Πέρσι Τζάκσον..."






Ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης. Όλη τη χρονιά οι ημίθεοι προετοιμάζονταν για να συγκρουστούν, στο πλευρό των Ολύμπιων, με τις φοβερές δυνάμεις του Κρόνου και των τιτάνων, σε μια μάχη που φαντάζει άνιση. Ενώ οι Ολύμπιοι αγωνίζονται να αναχαιτίσουν τον καταστροφικό Τυφώνα, ο Κρόνος αρχίζει την προέλασή του με στόχο τον Όλυμπο, που ουσιαστικά είναι αφύλακτος. Κατά τη διάρκεια της επικής αυτής μάχης, πολλά μυστικά θα ξεδιπλωθούν, όπως ο φοβερός χρησμός που συνδέεται με τα δέκατα έκτα γενέθλια του Πέρσι. Και ρόλο κλειδί θα παίξει ο αφανής Τελευταίος Ολύμπιος, ή ίσως η τελευταία θεά του Ολύμπου...






Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Το τέλος πλησιάζει . Δεν είναι μακριά . Ξέρετε τι πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι ? Ότι τα γενέθλια είναι η ποιο ωραία η μέρα του χρόνου . Ξέρετε επίσης πως πάντα υπάρχει μια εξαίρεση , δυστυχώς ή ευτυχώς . Ε λοιπόν στην περίπτωση μας , αυτή η ιδιαιτερότητα λέγεται Περσέας Τζάκσον .




Ο Πέρσι δεν περιμένει με καθόλου ανυπομονησία τα 16α του γενέθλια . Γιατί ξέρει ότι εκείνην την ημέρα θα γίνει κάτι το σημαντικό , κάτι το ξεχωριστό , κάτι που θα καθορίσει όχι μόνο το δικό του μέλλον άλλα και ολόκληρου του κόσμου . Μάλλον ποιο συγκεκριμένα , για να το μάθουν όσοι δεν είχαν την τύχη να διαβάσουν τα βιβλία του , έχει γραφτεί μια προφητεία ή αλλιώς ένας μεγάλος χρησμό που λέει :




<< Ένας ημίαιμος , υιός των μεγαλύτερων( δηλαδή μεγαλύτερων και δυνατότερων ) θεών ,
 Όταν θα κλίσει τα δεκαέξι σε πείσμα όλων των λαθών .

Ο κόσμος σε ατέλειωτο ύπνο θα πέσει ,
Την ψυχή του ήρωα , καταραμένο σπαθί θα δρέψει .

Με μια και μόνο οι μέρες του θα τελειώσουν .
Τον Όλυμπο να εξυψώσει ή να εξοντώσει . >>




Άουτς . Σκληρός χρησμός .
 Μόλις το έμαθε ο Πέρσι ένιωσε ένα ακόμα φορτίο να τον βαραίνει , στους ήδη ασήκωτους από τις ευθύνες , ώμους του . Και είναι λογικό γιατί όπως καταλάβατε η συγκεκριμένη προφητεία δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη . Αν ήταν κάποιος άλλος θα είχε πέσει στα πατώματα περιμένοντας την μοίρα του . Δεν είναι όμως έτσι ο Πέρσι . Εκείνος αδιαφόρησε για το νόημα του χρησμού και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα . Αντιστάθηκε στους εχθρούς και πάλεψε με μεγάλο ψυχικό σθένος για να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και τους ανθρώπους που νοιάζεται και αγαπά . Όπως πάντα έκανε . Τα έβαλε με τους μεγαλύτερους φόβους του και συνδύασε όλη του την μαεστρία , την εξυπνάδα και την δύναμη του ( η μεγαλύτερη του δύναμη δεν είναι η σωματική αλλά οι άνθρωποι κοντά του που είναι δίπλα του σε ότι και αν του τύχει ) για να προστατέψει τον Όλυμπο από τον Κρόνο . Και θα το έκανε ως αρχηγός όσων ημίαιμων τον ακολουθήσουν .




Όλα επισήμως κρέμονται από μία κλωστή . Είμαστε στην τελευταία ευθεία. Το τέλος πλησιάζει .




Ποιος θα κερδίσει σε αυτήν την ηρωική και επιεική μάχη που προμηνύεται???




Και ποιο θα είναι αντίτιμο αυτής της νίκης ???



Προσωπική γνώμη:




Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο . Θ-Ε-Ι-Κ-Ο . Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο . Το καλύτερο βιβλίο της σειράς !!! Απλά δεν έχω λόγια !!! Η ροή της πλοκής εξελισσόταν τόσο γρήγορα που ίσα προλάβαινα να πάρω μια ανάσα . Και αυτή η ανάσα ήταν τρεμουλιαστή . Η αγωνία που με είχε κατακλίσει δεν μου άφηνε τα περιθώρια να αφήσω αυτό το ανεκτίμητο βιβλίο από τα χέρια μου . Δεν μπορούσα να πάρω τα ματιά μου από πάνω του . Μπορεί να έχω μαγευτεί με αυτήν την σειρά αλλά με αυτό το βιβλίο κόλλησα ακόμα περισσότερο . Όταν τελείωσα και την τελευταία σελίδα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τελείωνε εκεί . Δεν μπορούσα να το χωνεύσω . Ένιωθα ένα καινό στο στομάχι . Και έτσι έκανα το ποιο λογικό . Τα διάβασα ξανά από την αρχή . Όλα .  



Λίγα λόγια για τον ήρωα:




Περσέας Τζάκσον:




Γενναίος . Καλός . Γλυκός . Ευγενικός . Εγκάρδιος . Γενναιόδωρος . Φιλεύσπλαχνος . Φιλικός . Σωστός . Τίμιος . Ερωτευμένος . Μπερδεμένος. Κουρασμένος . Ήρεμος . Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να συγχωρεί. Έξυπνος. Αστείος. Τολμηρός. Ριψοκίνδυνος. Ριψοκινδυνεύει τα πάντα για αυτούς που νοιάζεται και αγαπά . Ακόμα και την ίδια του την ζωή. Και πιστέψτε με το έχει κάνει και  θα το κάνει ακόμα πάρα πολλές φορές μέσα σε αυτό το βιβλίο . Μέχρι να σιγουρευτεί … ότι όλοι τους θα είναι σώοι και αβλαβής . Μακριά από κάθε κίνδυνο που θα μπορέσει να τους βλάψει και να τους κάνει κακό . Δεν το βάζει ποτέ κάτω. Θεωρεί ότι η ζωή είναι μια μάχη . Μια μάχη που έχει και τις δύσκολες και τις ευχάριστες στιγμές της . Μια μάχη που για να την κερδίσει πρέπει να μάχεται σκληρά . Άρα κάνει ακριβώς αυτό , μάχεται συνέχεια ακόμα ποιο σκληρά . Είναι ένας έφηβος που όταν είναι απαραίτητο γίνεται ένα υπόδειγμα αρχηγιών ικανοτήτων . Όπως είχα πει και παλιότερα είναι ένας πολύ χαρισματικός έφηβος που δυστυχώς έχει ζήσει μια επίπονη ζωή , μια ζωή γεμάτο μάχες και διαμάχες , χάρις αυτές όμως έγινε αυτός που είναι αυτός που είναι σήμερα . Χάρις αυτές όμως έγινε ο Πέρσι Τζάκσον που αγαπήσαμε .




Όλα τα βιβλία της σειράς :






Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ!!!!!! ΤΟ ΛΑΤΡΕΎΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΈΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά σκίζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΌΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!Το διαβάζω κάθε μέρα!!!!!!Και μην ανησυχείς... Συνεχίζεται η σειρά... Το 2010 βγήκε το πρώτο βιβλίο,το The Lost Hero ενώ το 2014 τελειωσε με το The Blood of Olympus.Επίσης η σειρά είναι στα αγγλικά.Και ο Percy δεν είναι εκείνος στην φωτο του προφίλ σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις