"Θανάσιμα Εργαλεία - Η Γυάλινη Πόλη" (Βιβλίο 3ο από 6) Της Cassandra Clare



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Καθώς η Κλέρι ανακαλύπτει όλο και περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της οικογένειάς της, αποκτά έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο του μυστηριώδη Κυνηγού, Σεμπάστιαν. Με τον Βάλενταϊν να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για να καταστρέψει όλους τους Κυνηγούς των Σκιών για πάντα, η μόνη ελπίδα των Κυνηγών για να τον νικήσουν είναι να συνεργαστούν με τους αιώνιους εχθρούς τους. Αλλά μπορούν τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών να παραμερίσουν την έχθρα τους και να πολεμήσουν πλάι-πλάι; Και ενώ ο Τζέις συνειδητοποιεί πόσα πράγματα είναι τελικά διατεθειμένος να θυσιάσει για την Κλέρι, θα μπορέσει άραγε εκείνη να τιθασεύσει τις καινούριες της δυνάμεις προκειμένου να σωθεί η Γυάλινη Πόλη, όποιο κι αν είναι το τίμημα;

Η αγάπη είναι μια θανάσιμη δύναμη και τα μυστικά του παρελθόντος αποδεικνύονται εξίσου φονικά, καθώς η Κλέρι και ο Τζέις έρχονται αντιμέτωποι με τον Βάλενταϊν στο τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Θανάσιμα Εργαλεία. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Κλέρι έχει βάλει έναν στόχο. Να ξυπνήσει την μητέρα της από το μαγικό κόμμα που την κρατά φυλακισμένη. Προσπαθεί να ανακαλύψει έναν τρόπο. Και νομίζει ότι τον βρήκε. Αλλά για να το κάνει πρέπει να πάει μακριά. Πολύ μακριά. Στην Γυάλινη πόλη. Την πρωτεύουσα των κυνηγών των σκιών. Και θα πήγαινε αλλά … δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο. Δεν ήταν όλοι σύμφωνοι στην ιδέα να πάει. Το θεωρούσαν κατά κάποιον τρόπο … επικίνδυνο για εκείνη. Επειδή κατείχε αυτές τις μοναδικές-περίεργες δυνάμεις. Την δύναμη των άγραφων λέξεων. Εκείνη όμως βρήκε άλλον τρόπο να ταξιδέψει. Παράνομο και επικίνδυνο αλλά … τον βρήκε. Τότε αρχίζει η περιπέτεια αυτού του βιβλίου. Η Άιντρις είναι μια πανέμορφη, λαμπερή πόλη. Αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σάπια είναι από μέσα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα??? Τα φαινόμενα απατούν. Ποτέ τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Αυτό είναι ένας κανόνας. Που τηρείται απόλυτα σε αυτό το βιβλίο. Στο έπακρο. Πίσω από αστραφτερά χαμόγελα κρύβονται οι ποιο διαβολικές σκέψεις. Πίσω από μια χάρη κρύβεται το συμφέρον. Πίσω από την καλοσύνη κρύβεται … ο ποίο μεγάλος εχθρός. Πίσω από τα ψέματα των ανθρώπων που αγαπάμε όσο τίποτα στον κόσμο κρύβεται η ανάγκη τους να μας προστατέψουν. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Θανάσιμων Εργαλείων. Ένας κόσμος που όταν μπείτε δεν θα θέλετε να βγείτε .

Προσωπική γνώμη:

Καλογραμμένο. Θεωρώ πως ήταν το καλύτερο βιβλίο από τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς. Με συγκίνησε, με έκανε να γελάσω, με έκανε να νοσταλγώ στιγμές. Αυτό το βιβλίο είναι απλά … παθιασμένο και μυστηριώδες. Μου άρεσε ιδιαίτερα. Από όλες τις απόψεις. Πλοκή, χαρακτήρες, μαγικά όντα, πρωτοπορία … τα πάντα. Μου άρεσε πολύ. Ειδικά το αποτέλεσμα όλων των γεγονότων. Το πως το κάθε τι συνέβαλε για να υπάρξει αυτό το the end. Είναι μία μοναδική σειρά βιβλίων. Και ανυπομονώ για την συνέχεια.

Σχόλια

  1. Είναι υπέροχο βιβλίο!!! Ειναι πραγματικα να καθεσαι μια ολοκληρη μερα και να μην κανεις τιποτε αλλο απο το να καθεσαι στην ακρη της καρεκλας σου, με το ενα χερι να κρατας ανοιχτο το βιβλιο και με το αλλο να τρως τα νυχια σου καθως διαβαζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Αλήθεια είναι . Αυτό το βιβλίο έτσι σε κάνει να νιώθεις . Και εγώ έτσι ένιωθα . <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις