"Η Πένριν και η Συντέλεια Του Κόσμου - Κάθοδος Αγγέλων" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Susan Ee










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Έχουν περάσει έξι εβδομάδες από τη μέρα που άγγελοι της αποκάλυψης κατήλθαν για να ισοπεδώσουν τον σύγχρονο κόσμο. Οι συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους τη μέρα ενώ ο φόβος και η προκατάληψη έχουν διεκδικήσει τη νύχτα. Όταν πολεμιστές άγγελοι φεύγουν πετώντας παίρνοντας μαζί τους ένα αβοήθητο κοριτσάκι, η δεκαεφτάχρονη αδελφή της, Πένριν, θα κάνει τα πάντα για να την πάρει πίσω.





Όπως το να συνεργαστεί με έναν εχθρό άγγελο.




Ο Ράφε είναι ένας πολεμιστής που κείτεται τσακισμένος και χωρίς φτερά στο δρόμο. Μετά από αιώνες κατά τους οποίους έδινε ο ίδιος τις μάχες του, η σωτηρία του από μια απελπιστική κατάσταση έρχεται από μια εξαντλημένη νεαρή κοπέλα.
Στην πορεία τους μέσα από μια σκοτεινή και κατεστραμμένη Βόρεια Καλιφόρνια, μπορούν να στηρίζονται μόνο ο ένας στον άλλο για να επιβιώσουν.




Μαζί, κατευθύνονται προς το οχυρό των αγγέλων στο Σαν Φρανσίσκο όπου η Πένριν θα ρισκάρει τα πάντα για να σώσει την αδελφή της, και ο Ράφε θα αφήσει τον εαυτό του στο έλεος των μεγαλύτερων εχθρών του για μια ευκαιρία να γίνει ξανά ολόκληρος. 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας . Σε έναν κόσμο … φυσιολογικό . Μέσα σε μία στιγμή … όλα ανατράπηκαν . Μέσα σε μία στιγμή … όλα άλλαξαν . Επειδή … εμφανίστηκαν εκείνοι . Πλάσματα με χάρη εξωπραγματική , με δύναμη βγαλμένη από τις ποιο τρομαχτικές ιστορίες , ζωγραφισμένα σε τοίχους ιερών τόπων , με ονόματα από την θρησκεία . Όλοι τους ξέρετε . Μα τους θεωρούσατε απλά μια ιστορία . Και τους θεωρούσατε ανέγγιχτους από κακία και σκληρότητα . Σε αυτό το βιβλίο θα δούμε μια διαφορετική τους εικόνα . Μια ανελέητη , σκληρή και άδικη . Κάτι σαν τους άντρες και τις γυναίκες της καταδίκης αλλά … με φτερά . Γιατί αυτά τα μυθικά πλάσματα λέγοντα … άγγελοι . Μόλις έφτασαν έφεραν την καταστροφή σε όλον τον σύγχρονο κόσμο . Θεωρούσαν τους ανθρώπους αντάξιους των ζώων . Και έτσι τους συμπεριφέρονταν .




Σε αυτό το βιβλίο θα αντικρίσουμε μια γενναία ψυχή , με το όνομα Πένριν , που προσπαθεί να πάρει πίσω την μικρή της αδελφή . Την οποία απήγαγαν οι άγγελοι γιατί απλά … μπορούσαν . Επειδή είχαν την δύναμη. Και αυτό η Πένριν δεν θα το επιστρέψει . Θα κάνει τα πάντα για να την πάρει πίσω . Ακόμα και να συμμαχήσει με τον χειρότερο εχθρό . Έναν άγγελο . Θα ζήσει περιπέτειες , καρδιοχτύπια και ανησυχίες που ούτε καν τα φανταζόταν . Μόνο και μόνο γιατί … ήταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή . 




Προσωπική γνώμη:




Καλογραμμένο . Διαφορετικό . Μυστηριώδες . Ανατρεπτικό . Ερωτικό . Μου άρεσε . Είναι μια ιστορία που μιλά για την επιβίωση . Όταν όλα πάνε στραβά πρέπει πάντα να υπάρχει μια φλόγα στην καρδιά μας που θα μας δίνει δύναμη . Μία σπίθα που να λέγεται … ελπίδα . Η προσωπική δύναμη-ελπίδα της Πέρνιν είναι η αδελφή της . Το βιβλίο αυτό μου άρεσε επίσης γιατί έχουμε μια ηρωίδα που παίζει … με την φωτιά . Δεν την σταματά τίποτα και κανείς . Θα κάνει αυτό που θέλει . Και κόσμος να χαλάσει(που και αυτό συνέβη) … θα τα καταφέρει . Αυτό το βιβλίο ήταν εμπνευσμένο. Θα το πρότεινα στον καθένα να το διαβάσει . Θα ήταν μια ολότελα διαφορετική και μοναδική εμπειρία . 




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:




Πένριν:




Η Πένριν είναι μια … μέση έφηβη ,όπως αποκαλεί και η ίδια το εαυτό της . Έχει ύψος λίγο παραπάνω από το 1.50 . Αυτό δεν την εμπόδισε όμως ποτέ να γίνει μια άριστη μαχήτρια . Έμαθε από πολύ μικρή πολλές πολεμικές τέχνες . Καράτε , τζούντο , τοξοβολία κ.τ.λ. Όλα αυτά για να μάθει να προστατεύει τον εαυτό της . Και τα κατάφερε . Η Πένριν έγινε μια δυνατή , έξυπνη , γενναία , αποφασιστική 17άχρονη έφηβη . Ποτέ όμως δεν περίμενε ότι θα της χρειάζονταν όλα αυτά . Η ζωή όμως δεν τα έφερνε όλα όπως τα ήθελε . Είναι μια ηρωίδα . Μια αγωνίστρια . 

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφερον!!! Μου το ειχαν προτεινει αλλα δεν ημουν σιγουρη αν ηταν αρκετα καλο, αλλα τωρα ειμαι και θα το παρω! Σ ευχαριστω χρυσανθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ,
      Χαίρομαι που βοήθησα!!! Και αυτό το βιβλίο είναι πολύ καλό.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις