ΤΟ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ ΓΛΥΠΤΟ «ΚΕΝΟ»


Αγαπητοί αναγνώστες,


Εδώ και μέρες θέλω να σας παρουσιάσω ένα έργο τέχνης που μου έκλεψε την καρδιά και που κάθε φορά που έρχεται στην μνήμη μου, θυμάμαι τον πονεμένο άνθρωπο που το δημιούργησε. Το «Κενό» είναι ένα καθηλωτικό γλυπτό που έφτιαξε ένας γονιός για να εκφράσει την οδύνη στο χαμό του παιδιού του. Όλοι ζούμε κάποιες στιγμές στην ζωή μας που πιστεύουμε πως δεν θα μπορούσαμε να πάμε ποιο κάτω και να νιώσουμε χειρότερα με τον εαυτό μας και με την πραγματικότητα που έχουμε βρεθεί. Η αλήθεια όμως είναι μόνο μια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου.

Ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια είναι ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή. Η απώλεια ενός παιδιού προκαλεί αναμφίβολα τεράστιο και αφόρητο πόνο στους γονείς του. Πολλοί δεν το ξεπερνούν ποτέ. Ένα παιδί είναι ένα κομμάτι του εαυτού τους που έφυγε νωρίς. Με έμπνευση τον  τη βαθιά θλίψη, τον αβάσταχτο πόνο και το απέραντο κενό που νιώθει ένας γονιός που πενθεί για το παιδί του δημιουργήθηκε ένα άγαλμα αποτυπώνει αυτά τα συναισθήματα με συγκλονιστικό τρόπο. Το έργο ονομάζεται «Emptiness – Κενό» και δημιουργήθηκε από έναν θλιμμένο και καταπονημένο γονιό.

Το γλυπτό «Emptiness – Κενό»

Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media και έχει κεντρίσει την προσοχή όλων καθώς η χώρα μας βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία μετά τις πυρκαγιές στις 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί 90 νεκροί και ο αριθμός όλο αυξάνεται. Όλοι είναι συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη στο Μάτι. Παιδιά και μεγάλοι έφυγαν από κοντά μας σε μια μέρα και όλοι αναρωτιούνται γιατί.

Η παραπάνω εικόνα αυτού του αγάλματος τα λέει όλα.

Τον πόνο, την οργή, την θλίψη, την απόγνωση...
Έτσι νιώθει ένας γονιός όταν χάνει το παιδί του...

Αυτή είναι μια μοίρα που δεν θα ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Κάνεις δεν αξίζει τέτοια τύχη. Κανείς! Το να θάβεις το παιδί σου είναι μια μοίρα χειρότερη και από τον θάνατο για εμένα. Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω σε όλους τους γονείς του κόσμου που έχουν ζήσει αυτόν τον πόνο είναι να τους θυμάστε όπως ήταν πριν. Χαρούμενοι, χαμογελαστοί. Οι αναμνήσεις από εκείνους να είναι λαμπερές και γεμάτες αγάπη. Αυτό αξίζει σε εκείνους αλλά και σε εσάς. Συλλυπητήρια από τα βάθη τις ψυχής προς τους ανθρώπους που πέθαναν στο Μάτι και όλους όσους ακόμα αγνοούνται και παλεύουν για την ζωή τους. Να ξέρετε, πως αυτό που συνέβη δεν θα ξεχαστεί. Ούτε και εσείς.

Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.


Σχόλια

  1. Υπέροχη ανάρτηση. Πραγνατικά μας άγγιξες. Για άλλη μια φορά, εξαιρετική δουλειά. Και το γλυπτό είναι όντως συγγλονιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Χαίρομαι που σας άρεσε και το γλυπτό και το άρθρο. Αυτό το θέμα πραγματικά με άγγιξε και για αυτό ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

      Διαγραφή
  2. Και μόνο κοιτάζοντας το νιώθω τον πόνο τους. Έχεις δίκιο. Δε υπάρχει χειρότερη μοίρα για έναν γονιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Τα παιδιά τους είναι η ζωή τους και όταν τα αρπάξουν μακριά τους, πως ξαναγυρνάς στους ρυθμούς σου? Τα παιδιά είναι το κέντρο του κόσμου για τους γονείς.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το γλυπτό σου κόβει πραγματικά την ανάσα και το μήνυμα του είναι αδύνατον να μην σε αγγίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις