Κριτική για την ταινία "Maze Runner: The Scorch Trials - Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες"



Περίληψη της ταινίας:

Στο νέο κεφάλαιο της επικής ιστορίας του "Λαβυρίνθου", ο Τόμας (Ντίλαν Ο’Μπράιεν) και οι σύντροφοί του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τους πρόκληση μέχρι τώρα: να ψάξουν για στοιχεία σχετικά με την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WICKED). Το ταξίδι τους τούς φέρνει στη Πύρινη Γη, ένα ερημικό τοπίο γεμάτο με αφάνταστα εμπόδια. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του "WICKED και αποκαλύπτουν τα σοκαρίστηκα της σχέδια για αυτούς.

dylan obrien animated GIF

Λίγα λόγια από εμένα:


  Οι Γκλέιντερς έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα εμπόδια του "Maze Runner - Λαβύρινθου", του προσωπικού τους εφιάλτη, και έχουν αποδειχτεί νικητές της δοκιμασίας στην οποία και τους υπέβαλε το "WICKED - ΚΑΚΙΑ" και πλέον, έχοντας καταφέρει να ξεφύγουν από τα χέρια τους αισθάνονται ασφαλείς. Ή έτσι νομίζουν. Όλο αυτό το συναίσθημα αποδεικνύεται μια απλή ανάσα, μια στιγμιαία ανάπαυλα στην οποία τους επέτρεψε το "WICKED - ΚΑΚΙΑ" να βρεθούν προκειμένου να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο μέρος των δοκιμασιών τους. Αυτή τη φορά, και σε αντίθεση με την πρώτη δοκιμασία, δεν βρίσκονται εγκλωβισμένοι και περιστοιχισμένοι από τοίχους αλλά, αντιμέτωποι με το απόλυτο τίποτα, με μια απέραντη έκταση, γνήσιο κρανίου τόπο. Έχοντας αρχίσει να ενώνουν σκόρπια κομμάτια της ιστορίας, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι στα αλήθεια συμβαίνει και γιατί είναι τόσο πολύτιμοι. Αυτή την φορά η δοκιμασία τους είναι μια τεράστια άγνωστη έκταση πρέπει να διασχίσου, μην έχοντας κανένα βοήθημα, κανένα στοιχείο αλλά και καμία γνώση των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουν. "The Maze Runner - Ο Λαβύρινθος" ήταν μονάχα η αρχή. Η αληθινή αναμέτρηση αρχίζει τώρα με το "Πύρινες Δοκιμασίες - The Scorch Trials".


Προσωπική γνώμη:

  Ύστερα από την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας της τριλογίας "The Mazee Runner - Ο Λαβύρινθος" το 2014, όλος ο κόσμος ανυπομονούσε με κομμένη την ανάσα για την συνέχεια με το "The Scorch Trials - Πύρινες Δοκιμασίες", η οποία έφτασε πριν λίγες μέρες. Έχοντας πάει στην πρεμιέρα της ταινίας, έχω να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα πως αυτό που είδα ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες του 2015. Ήταν καταπληκτική και την απόλαυσα περισσότερο από όσο μπορούσα να φανταστώ, και να σημειωθεί πως είχα βάλει τον πήχη εξωφρενικά ψηλά από την αρχή.

 

  Πριν έναν χρόνο διάβασα την τριλογία "Το Τεστ" του James Dashner και την λάτρεψα. Εκείνη την περίοδο βγήκε και η πρώτη ταινία και έτσι μπόρεσα να συνεχίσω την μαγεία με μια υπέροχη κινηματογραφική παραγωγή. Από τότε περίμενα σαν τρελή για την συνέχει και όταν επιτέλους έφτασε, ήμουν από τους πρώτους που την είδαν. Ένα πράγμα έχω να σας πω. Δεν έχω ξανά φωνάξει και ζητοκραυγάσει τόσο σε μια τόσο τεράστια αίθουσα κατακλυσμένη από κόσμο από την περίοδο των ταινιών "Harry Potter - Χάρι Πότερ".  Γιατί αυτό; Επειδή η ταινία άξιζε κάθε λεπτό αγωνίας που έπρεπε να υπομείνουμε.


  Έχω όμως να προειδοποιήσω όλους τους μεγάλους fans των βιβλίων, σαν εμένα, ότι η ταινία "The Schorch Trials - Πύρινες Δοκιμασίες" ήταν πάρα πολύ διαφορετική από το βιβλίο "Καμένη Γη". Αυτό βέβαια συνέβη γιατί έβαλαν μέσα στην ταινία διάφορες σκηνές από το τρίτο βιβλίο, το οποίο λέγεται "Death Cure - Θεραπεία Θανάτου", επειδή δεν θα το χωρίσουν στα δύο όπως έχουμε συνηθίσει. Αν όμως καταφέρεται να ξεχωρίσετε την ταινία από το βιβλίο, κάτι που κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνετε πάντα, θα συνειδητοποιήσετε πως η ταινία είναι καταπληκτική. Αυτό βέβαια συνέβη γιατί τα εφέ ήταν τρομερά, το σκηνικό τέλειο από κάθε άποψη και επειδή οι ηθοποιοί έδωσαν όλο τους το είναι. Πως λοιπόν να μην λατρέψεις αυτό που βλέπεις;


  Εδώ και μερικά χρόνια παρακολουθώ την εξέλιξη του Dylan O'Brien ως προς την ηθοποιία. Με υπερηφάνεια λοιπόν μπορώ να πω πως έχει γίνει ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας. Κάθε του έκφραση και κάθε του ατάκα έδειχνε πως είχε γίνει ένα με το χαρακτήρα του. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος "Thomas - Τόμας". Όσο για την Kaya Scodelario, μπορεί να μην λατρεύω τον ρόλο της, την "Teressa - Τερέζα", αλλά όταν παίζει έχει μαι φυσικότητα που σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Ειδικά οι σκηνές που ήταν μαζί είναι το κάτι άλλο.

 

  Ήξερα από την αρχή πως ο πολυαγαπημένος μου "Aidan Gillen" που παίζει στο "Games of Thrones" ως Petyr "Littlefinger" Baelish, θα είναι στην ταινία. Ήταν όμως τελείως διαφορετικό να τον βλέπω να παίζει τον "Janson". Όσο και να σιχαίνομαι τον χαρακτήρα του, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως ήταν φοβερός. Ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει. Όσο για την Katherine McMamara που έπαιξε την "Sonya - Σόνια", η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να την δω περισσότερο. Δυστυχώς οι σκηνές της ήταν ελάχιστες αλλά φαινόταν η αισιοδοξία και η ευδιάθετη διάθεση του χαρακτήρα της. Είναι τόσο καλή ηθοποιός και της αξίζει όλη η διασημότητα που έχει αρχίσει να μαζεύει γύρω της.

 

  Εν συντομίας, η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ και την συνιστώ σε όλους. Αν ψάχνετε για κάτι γεμάτο δράση, προδοσία και περιπέτεια που κόβει την ανάσα, αυτή είναι η ταινία σας. Όλοι οι ηθοποιοί ήταν το κάτι άλλο και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να μιλήσω για όλους. Δεν ξέρω πως θα αντέξω την αναμονή μέχρι την τρίτη και τελευταία επική ταινία της σειράς που θα ονομάζεται "Death Cure - Θεραπεία Θανάτου". Το 2017 μοιάζει υπερβολικά μακρινό. Ελπίζω να σας άρεσε αυτό μου το review  και ανυπομονώ για όλα σας τα σχόλια και τις απόψεις για την ταινία αλλά και για την κριτική. 

 

Το trailer της ταινίας:


Κριτική του βιβλίου: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/01/2-3-james-dashner.html

Σχόλια

  1. Νομιζω οτι δεν εχω να προστεσω κατι τα ειπες ολα για την ταινια !!!!!!!! Δεν νομιζω να υπαρξει αλλη ταινια μεσα στο 2015 που την ξεπερασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Eliza Callen,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σε κάλυψα τότε τόσο καλά. <3 Νομίζω πως και το "Θεωρία των Πάντων" ήταν πάρα πολύ καλό. Γενικά παίχτηκαν φέτος πολλές μέτριες και πολλές υπέροχες ταινίες άρα θα μου είναι δύσκολο να αποφασίσω στο τέλος του έτους τις "Top 10 Καλύτερες ταινίες του 2015". Χαίρομαι που άρεσε τόσο και σε εσένα. <3

      Διαγραφή
    2. Η "Θεωρία των Πάντων" ήταν του 2014. Εγώ από ταινίες του 2015 περιμένω να δω πως θα είναι το The Revenant (τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LoebZZ8K5N0). Είναι από τον σκηνοθέτη της αγαπημένης μου ταινίας του 2014 (Birdman), τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιννιαρίτου, και φαίνεται εξαιρετικά έντονη. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο σπουδαίος Εμμανιουέλ Λουμπεζκι, και ολόκληρη η ταινία έχει γυριστεί με πολύ κόπο σε πραγματικές τοποθεσίες στον Καναδά και στην νότια Αργεντινή. Είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, δηλαδή την ζωή ενός τύπου ο οποίος 1) Του επιτέθηκε αρκούδα, 2) Οι σύντροφοί του τον παράτησαν, 3) Αυτό έγινε μετά από επίθεση Ινδιάνων 4) +μέσα στο καταχείμωνο και 200 χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό, 5) για να μην πάθει γάγκραινα έπρεπε να αφήσει σκουλήκια να μασουλήσουνε λίγο από το πόδι του, 6) το πόδι του ήτανε σπασμένο, 7) έπρεπε να συρθεί αρχικά γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει, 8) δεν είχε καθόλου τρόφιμα, 9) χρειάστηκε να φτιάξει μία σχεδία και 10) με κάποιο τρόπο και μετά από όλη αυτή την γκαντεμιά κατάφερε να επιζήσει. Σε εμάς βέβαια η ταινία θα αργήσει να φτάσει, θα την δούμε τον Ιανουάριο του 2016.

      Το Σάββατο είδα και την ταινία The Martian (τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ej3ioOneTy8) και ήταν αρκετά καλή. Είναι ακόμη στους κινηματογράφους, δείτε την.

      Επίσης θέλω να δω το Sicario που έχει ήδη βγει (https://www.youtube.com/watch?v=G8tlEcnrGnU) και, όταν βγει και αν έχω την ευκαιρία, το Anomalisa, μία ταινία stop motion animation, από τον πολύ ταλαντούχο και δημιουργικό σεναριογράφο Charlie Kaufman. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από το κοινό (με λίγα λόγια ζήτησαν από όποιον ήθελε μέσω ενός βίντεο να κάνει μία μικρή δωρεά), γιατί όπως ξέρουμε τα μεγάλα στούντιο παραγωγής ταινιών έχουν ένα μία μανία να "πειράζουν" και να αλλάζουν την αρχική ιδέα του δημιουργού της ταινίας έτσι ώστε να είναι πιο σίγουρο ότι θα βγάλει χρήματα η ταινία. Με το να αφαιρούν τον παράγοντα των παραγωγών των μεγάλων στούντιο, μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ελευθερεία με το πώς θέλουν να είναι η ταινία, και έτσι μπορούν πιο εύκολα να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, διαφορετικό και αυθεντικό.

      Εγώ πάντως την πρόβλεψη την κάνω από τώρα: το Όσκαρ για καλύτερη φωτογραφία θα το πάρει το The Revenant, και για καλύτερα εφέ θα το πάρει το Mad Max.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος,
      Ουαου. Σε ευχαριστώ άρα πολύ για το υπέροχο και τόσο αναλυτικό σου σχόλιο. Εγώ κατατάσσω το "Η Θεωρεία των Πάντων" στις καλύτερες ταινίες του 2015 γιατί εγώ την είδαμε μέσα στο 2015. <3 Και εγώ ανυπομονώ για το "The Ravenant". Είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ ωραίο. Είδα και εγώ το Σάββατο το "The Martian - Η Διάσωση" και μου άρεσε πάρα πολύ. Έχουμε καιρό όμως μέχρι να κλείσει το 2015 άρα μπορεί να βγουν και άλλες εξίσου αξιόλογες ταινίες. :)

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα συμφώνησε ότι ήταν τέλεια ή περιγραφή σου και ότι δεν έχω κάτι να προσθέσω, αφού τα ειπες ολα!!! Πραγματικά ανυπομωνω να δω την ταινία!!! Αλλά θα διαφώνησε με την Ελίζα Κάλεν που σχολίασε πιο πάνω, γιατί κατά τη γνώμη μου ίσως ή τελευταία ταινία του the hunger games mockingjay part 2 θα είναι ή καλύτερη. Πάντως ανυπομωνω χρυσά να μας πεις και εσύ τι πιστεύεις <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Lydia Sakkou,
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα σου τα ωραία λόγια. Ελπίζω να σου αρέσει. <3 Πραγματικά το εύχομαι να βγει καλό το "Hunger Games: Mockingjay part 2" να είναι καλό αλλά για κάποιον λόγο φοβάμαι. Ανυπομονώ όμως πως και να έχει να βγει. <3

      Διαγραφή
  3. τελεια, θα παω να το δω την κυριακη!! Ειναι αρκετα διαφορετικο απο το βιβλιο ε? Ναι αυτο δεν ειναι το αγαπημενο μου συνηθως, αλλα παει ενας χρονος απο τοτε που διαβασα τα βιβλια οποτε μαλλον δεν θα το νιωσω ιδιαιτερα.Ελπιζω μονο να μην ειναι σαν το insurgent γιατι δεν θα το αντεξω...Υπεροχα, τωρα ανυπομονω ακομα πιο πολυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Καλή διασκέδαση σου εύχομαι. <3 Ναι είναι. Και πάλι όμως ελπίζω να σου αρέσει. Και εγώ ανυπομονούσα πάρα πολύ. <3

      Διαγραφή
    2. Εγώ νομίζω ότι αν η αλλαγή από το βιβλίο έχει νόημα, ακόμα και αν είναι πολύ μεγάλη, είναι θετικό.

      Διαγραφή
    3. Αλλιώς δεν υπάρχει και λόγος να φτιάξεις την ταινία, αν δεν προσθέτει τίποτα σημαντικό που να έχει νόημα σε σχέση με το βιβλίο.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος, (σχόλιο 1ο)
      Συμφωνώ. Έδωσε άλλη βαρύτητα σε πολύ σημαντικά γεγονότα.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ανδρέας Χριστοφιλόπουλος, (σχόλιο 2ο)
      Ακριβώς. Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις. :)

      Διαγραφή
  4. Καλως σε βρηκα στο πολυ ενδιαφερον σου ιστολογιο! Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή BUTTERFLY,
      Καλώς ήρθες. Χαίρομαι που το βρίσκεις ενδιαφέρον. <3 Καλό μήνα. <3

      Διαγραφή
  5. Χρυσα να σε ρωτησω κατι?
    στο τελος ο αρης και η ξανθια πεθαινουν???
    γιατι δεν καταλαβα
    ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Να με ρωτάς πάντα ότι θες. <3
      Μάλλον τους πήραν μαζί με τους υπόλοιπες. Δεν το έδειξαν καθαρά. Στο βιβλίο τα πράγματα έγιναν αρκετά διαφορετικά στο τέλος άρα δεν μπορώ να σου πω. Συγνώμη. :)

      Διαγραφή
  6. Katherine McMamara παιζει και στο teen wolf??? eyxaristv!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όχι αλλά μακάρι. Θα ήταν τρομερή λυκάνθρωπος!!! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις